Harrastus­tukea voi nyt hakea talvi­kaudelle

20/09/2022 Seura
Uutinen

Tampere United perusti joulukuussa rahaston vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapallo- ja futsalharrastuksen tukemiseksi. Rahaston perustamisen mahdollisti Jalkapallo-Säätiöltä saatu 1500 euron avustus, sekä kaksi merkittävää nimettöminä pysyttelevien yksityishenkilöiden lahjoitusta. Rahastosta myönnettävien tukien käytännön järjestelyistä vastaa Hope ry, ja perheet voivat nyt hakea harrastustukea talvikauden toimintaan Hopen kautta.

Tampere Unitedin pallokoulun ja lapsi-aikuisryhmien talvikausi alkaa 3.10.2022 ja päättyy 31.3.2023. Toiminta on tarkoitettu 2016–2020 syntyneille tytöille ja pojille. Sekä pallokouluun että lapsi-aikuisryhmiin voi osallistua veloituksetta kahden viikon mittaisella tutustumisjaksolla 3.10.–14.10.2022, joten mukaan voi hyvin tulla vaikka Hope ry:n tukipäätöstä ei olisi ehtinyt saada vielä toiminnan alkaessa. Samoin kaikkiin ikäkausijoukkueisiin voi hakea harrastustukea, ja toimintaan voi ensin tutustua kahden viikon veloituksettomalla tutustumisjaksolla. Tarkemmat tiedot joukkueista löytyvät TamU-juniorien nettisivuila.

Käytännössä Tampere Unitedin junioritoimintaan mukaan haluavan juniorin huoltaja voi hakea Hope ry:ltä harrastustukea, josta Hope tekee päätöksen normaalien periaatteidensa mukaisesti. Tuen maksimisumma on 400 € vuodessa per lapsi, jotta rahaa riittää mahdollisimman monen lapsen harrastuksen tukemiseen. Tukea voi hakea 5–17-vuotiaan lapsen harrastukseen. Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät TamU-junioreiden sivuilta.

Tukipäätöksen jälkeen Hope ilmoittaa tukipäätöksistä suoraan hakijalle. Hakijan ei tarvitse tämän jälkeen murehtia raha-asioista, vaan Hope ilmoittaa Tampere Unitedille, kenen harrastusta on päätetty tukea, ja TamU kuittaa laskun maksetuksi. Jos tukisumma on pienempi kuin laskun summa, TamU on erikseen yhteydessä erotuksen maksamiseksi.

Tampere Unitedilla on myös vireillä hakemus rahankeräysluvan saamiseksi, jotta seura voisi pyytää lahjoituksia rahastoon yksityishenkilöiltä. Toistaiseksi emme kuitenkaan voi pyytää lahjoituksia. Myös seuran yhteistyökumppaneille tarjotaan mahdollisuutta osallistua rahastoon. Tampere United tiedottaa myös näistä mahdollisuuksista tulla mukaan rahastoon lähitulevaisuudessa.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry syntyi vuonna 2009 perustajiensa tahdosta synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Yksi Hopen toimintamuodoista on tukea lasten ja nuorten harrastuksia tarjoamalla vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa pitkäkestoisempi harrastaminen. Hope tukee myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksiaan. Lisätietoja: hopeyhdistys.fi.

Hakuohjeet ja hakulomake: tampereunited.fi/juniorit/harrastustuki

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49