Auta Tampere Unitedia talous­haasteiden keskellä

30/03/2024 Seura / TamU
Uutinen

Tampere United uutisoi viime viikolla haasteellisesta taloustilanteestaan. Kauden 2023 alijäämäinen tulos sekä yleisen taloustilanteen ja yritysten vaikeuksien tuomat haasteet kauden 2024 yhteistyö­kumppanuuksien myynnissä ovat johtaneet siihen, että seurayhteisön tukea tarvitaan enemmän kuin koskaan. Sinivihreä seurayhteisö onkin vastannut hyvin huutoon, ja esimerkiksi kausikorttien myynti on jo saavuttanut budjetin mukaisen tavoitteensa. Tässä uutisessa on kerrottu eri tavoista, joilla Tampere Unitedia voi auttaa selättämään taloushaasteet.

Kausikortteja on myyty tätä uutista julkaistaessa 279 kpl ja tulot ovat yhteensä 21 496 €. Tämä ylittää budjetoidut tulot noin 500 €:lla, vaikka kaudelle 2024 budjetoitiin kausikorttien myyntituloja reilusti yli kaksinkertainen määrä aiempiin myyntilukemiin nähden. Lukema kertoo sen, että Tampere United ja luvassa oleva nousutaistelu uudella Tammelan stadionilla kiinnostavat. VIP-kausikortit mukaan lukien kausikortteja on myyty jo 298 kpl.

Tästä huolimatta Tampere United tarvitsee sinivihreän seurayhteisön tukea, jotta kaudelle kaikkiaan budjetoidut tulot toteutuvat. Kuluista puolestaan on jo karsittu kaikki se, mikä voidaan karsia vaarantamatta miesten edustusjoukkueen tavoitetta nousta ensi kaudeksi Ykköseen.

”Kyse ei ole tässä vaiheessa seuran pelastuskampanjasta, mutta sellainenkin voi olla edessä, jos myynti eri osa-alueilla ei etene suotuisasti. Siksi tarvitsemme jo nyt koko seurayhteisön mukaan yhteisiin taloustalkoisiin”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Alla on lueteltu erilaisia tapoja antaa rahallinen tuki Tampere Unitedille. Tavat liittyvät muun muassa seuran jäsenyyteen, kannattaja­tuotteisiin ja erilaisten kausikorttien sekä VIP-kausikorttien ja -lippujen ostamiseen.

Liity seuran jäseneksi

Tampere Unitedilla on suuri määrä jäseniä, jotka eivät harrasta jalkapalloa seurassa, vaan haluavat olla mukana seuran päätöksenteossa sekä antamassa jäsenmaksun kautta rahallisen tukensa Tampere Unitedille. Kaudella 2024 seuran jäsenmaksu on 35 €. Voit liittyä myös kannatusjäseneksi, jolloin jäsenmaksu on 125 €. Katso lisätiedot: tampereunited.fi/jaseneksi.

Moni Tampere Unitedin kannattaja on seuraa tukeakseen liittänyt myös perheenjäseniään seuran jäseneksi.

Päivitä jäsenyytesi kannatusjäseneksi

Jos haluat päivittää jäsenyytesi kannatusjäseneksi, ota yhteyttä seuran jäsensihteeriin osoitteessa jasenet@tampereunited.fi. Saat 90 €:n suuruisen laskun jäsenyytesi päivittämiseksi.

Kannattajatuotteet

Kannattajatuotteet on erinomainen tapa antaa tukea, sillä seuran kassatilanteen kannalta varastossa olevan tuotteen ostaminen on puhdasta tuloa. Nyt on siis hyvä aika tyhjentää varasto!

Kannattajatuotteita on tarjolla laaja valikoima TamU-kaupassa– Jos ostostesi summa on vähintään 100 €, saat 10 %:n alennuksen koodilla TAMUTUKI24. Kannattaja­tuotteet ovat myynnissä myös ottelutapahtumissa.

Saatavilla on mm. huiveja, lippalakkeja, kangaskaseeja, pyyhkeitä, tuopinalusia, kangasmerkkejä, viirejä, jääkaappi­magneetteja sekä erilaisia paitoja ja sukkia. Huomaa myös harvinaiset liigavuosien retrotuotteet, joissa on normaalia korkeampi hinta näiden tuotteiden harvinaisuuden takia.

Myös täysin uusia kannattajatuotteita on tulossa myyntiin, ja niistä tiedotetaan erikseen.

Kausikortit Tammelan stadionille

Kausikortit miesten edustuksen otteluihin ovat myynnissä TamU-kaupassa. Kauden ensimmäinen ottelu pelataan Tammelan stadionilla VJS:ää vastaan sunnuntaina 7.4. klo 13.00. Kausikortin voi ostaa koko otteluviikon ajan, ja tarvittaessa kausikortti on postituksen sijaan noudettavissa stadionin lipunmyynnistä. TamU-kaupan lisäksi kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

Kausikortit pääkatsomoon maksavat aikuisilta 120 € ja alennusryhmiltä 90 €. Kannattaja­päätyyn kausikortit maksavat 100 € ja alennusryhmiltä 70 €. Alennusryhmiä ovat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset.

Käytä TamU-klubin palveluita

Kausikortti oikeuttaa myös pääsyyn TamU-klubille, joka sijaitsee stadionin 3. kerroksessa ja on sinivihreän seurayhteisön yhteinen olohuone ja tapaamispaikka. Tampere United saa kotiotteluissa parhaan tuoton TamU-klubilla tehdyistä ostoksista. Tarjontaan kuuluu:

 • Pientä ilmaista naposteltavaa
 • Juomatarjouksia 
 • Oma baari
 • Kahvi ja tee sisältyvät tarjoiluihin
 • Päävalmentajan sekä pelaajan haastattelut ennen- ja jälkeen ottelun
 • Jalkapallovisa 
 • Otteluennakko-ohjelma

TamU-Klubilla on kauden mittaan ostettavissa myös ruokapaketteja, jotka tulevat myyntiin ennakkoon Lippu.fi-verkkokauppaan.

Myös irtoliput TamU-klubille ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa hintaan 20 € (sisältää sisäänpääsyn otteluun ja pääsyn TamU-klubille). Seuran jäsenille on vapaa pääsy TamU-klubille.

Lisäksi tarjolla on sekä yksityishenkiöille että yrityksille suunnatut lippupaketit. Yksityishenkilöiden pakettiin kuuluu 4 TamU-klubi-pääsylippua, ja sen hinta on 99 €. Yrityksille suunnattuun pakettiin kuuluu 12 TamU-klubi-pääsylippua, logonäkyvyys nettisivuilla ja Tammelan stadionin tulostaululla sekä kutsu Tampere Unitedin VIPpiin kerran kaudessa, ja sen hinta on 500 €.

Paketit ovat myynnissä TamU-kaupassa:

Kausikortit kulttuuriedulla

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Tuo kaverisi peliin

Houkuttele kavereitasi Tampere Unitedin otteluihin, ja koukuta heidät tulemaan toistekin sinivihreään Tammelaan. Innokkaimmat ovat ostaneet heti toisen kausikortin, jotta kaverin tuominen otteluihin on helppoa. Liput yksittäisiin otteluihin ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

VIP-kausikortit

VIP-kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa, ja niiden hinta on 700 €. VIP-tilat sijaitsevat stadionin 3. kerroksessa, josta on suora näkymä kentälle myös sisätiloista. Kolmannessa kerroksessa VIP-vieraille on myös oma katsomo, jossa on erittäin lokoisat lämmitetyt penkit. VIP-pakettiin sisältyy:

 • Laadukas ja kattava Olympia-korttelin buffet sekä jälkiruoka
 • 2 juomalippua (viini, olut, siideri, lonkero, seltzer, alkoholittomat vaihtoehdot)
 • Alkoholittomat juomat, kahvi ja tee sisältyvät tarjoiluihin
 • Pääsy myös 3. kerroksessa sijaitsevalle TamU-klubille
 • Omat WC-tilat, oma baari, omat VIP-hostit
 • Oma sisäänkäynti stadionille Salhojankadulta
 • Asiantuntijan haastattelu, tulosveikkaus ja muu VIP-ohjelma 

Kausikortin päivitys VIP-kausikortiksi

Tavallisen kausikortin voi myös päivittää VIP-kausikortiksi. Tällöin VIP-kausikortin hinta on 600 € riippumatta siitä, mihin hintaan olet hankkinut alkuperäisen kausikorttisi. Kausikortin voi ostaa päivityshinnalla käyttämällä TamU-kaupassa VIP-kausikorttia ostaessa alennuskooodia KAUSARI.

VIP-kausikortin maksaminen erissä

Jos et pysty maksamaan VIP-kausikortin koko hintaa juuri nyt, voit maksaa sen myös erissä. Lähetä sähköposti asiasta osoitteeseen talous@tampereunited.fi, niin saat laskut, joiden summat ja eräpäivät ovat: 200 € (heti), 200 € (10.5.2024), 150 € (30.6.2024) ja 150 € (20.7.2024).

VIP-lippu yksittäiseen otteluun

Voit myös hemmotella itseäsi yhden tai vaikka muutaman kerran kaudessa ostamalla 70 €:n hintaisen VIP-lipun yksittäiseen otteluun. Liput ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa. Jos sinulla on jo kausikortti, voit ostaa VIP-lipun alennettuun hintaan 60 €.

Hyväntekeväisyyskausikortti

Tampere United tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyvää ostamalla kausikortti Hope Ry:n käyttöön.

Hopella on monia kymmeniä tai kenties jopa satoja perheitä, joissa pelataan jalkapalloa tai ollaan muutoin kiinnostuttu lajista, ja kausikortit menevät Hopen kautta näiden perheiden käyttöön. Tee perheet ikionnellisiksi tarjoamalla upea päivä Tammelan stadionin pääkatsomossa!

Hyväntekeväisyyskausarit ovat myynnissä TamU-kaupassa, ja niiden hinta on vain 50 €, ja summa jää kokonaisuudessaan Tampere Unitedille.

Naisten edustusjoukkueen tukikausikortti

TamU-naisten tukikausikortin tarkoitus on antaa tukea Kolmosessa pelaavalle joukkueelle, jotta kausimaksut eivät kasva liian suuriksi. Tukikausareista kertyvä summa käytetään suoraan TamU-naisten kausimaksun alentamiseen. Tukikausarit ovat myynnissä TamU-kaupassa hintaan 20 €.

Otteluihin rakennetaan myös kaudella 2024 ottelutapahtuma aina kun se on mahdollista, mutta otteluihin on vapaa pääsy. Siksi kyse on nimenomaan tukikausikortista. Anna siis tukesi TamU-naisille ja tule nauttimaan viihdyttävästä jalkapallosta kauden 2024 otteluissa!

Miesten kakkosjoukkueen tukikausikortti

Miesten kakkosjoukkueen tukikausikortin tarkoitus on antaa tukea Kolmosessa pelaavalle joukkueelle, jotta kausimaksut eivät kasva liian suuriksi. Tukikausareista kertyvä summa käytetään suoraan joukkueen pelaajien kausimaksun alentamiseen. Tukikausarit ovat myynnissä TamU-kaupassa hintaan 20 €.

Otteluihin rakennetaan myös kaudella 2024 ottelutapahtuma aina kun se on mahdollista, mutta otteluihin on vapaa pääsy. Siksi kyse on nimenomaan tukikausikortista. Anna siis tukesi TamU-naisille ja tule nauttimaan viihdyttävästä jalkapallosta kauden 2024 otteluissa!

Järjestä yksityistilaisuus Tammelan stadionilla

Tammelan stadionin 3. kerroksen VIP-tilojen eteläpäädyssä on erillinen lounge-tila, joka on varattavissa yksityistilaisuuksia varten TamUn ottelupäivinä. Tiloissa on tarvittava kokoustekniikka erilaisia yritystilaisuuksia varten, ja niissä voidaan järjestää myös erilaisia juhlia ja illanviettoja.

Tilan vuokra on 299 € (alv 0%), ja se on yksityisessä käytössä jo 1,5 tuntia ennen ottelun alkua ja vielä tunnin verran ottelun päätyttyä.

Lisäksi veloitetaan VIP-liput osallistujamäärän mukaan, 70 € / lippu. Hintaan kuuluvat kaikki TamUn VIP-palvelut:

 • Oma katsomo, jossa on erittäin lokoisat lämmitetyt penkit; myös sisätiloista on suora näkymä kentälle
 • Laadukas ja kattava Olympia-korttelin buffet sekä jälkiruoka
 • 2 juomalippua (viini, olut, siideri, lonkero, seltzer, alkoholittomat vaihtoehdot)
 • Alkoholittomat juomat, kahvi ja tee sisältyvät tarjoiluihin
 • Edustusjoukkueen pelaaja vierailee yksityisessä loungessa ennen ottelua

Tiedustelut: myynti@tampereunited.fi

Järjestä syntymäpäivät Finesportsin pelitiloissa

Tampere United tarjoaa mahdollisuuden järjestää elämykselliset syntymäpäivät Finesportsin pelitiloissa Yliopistonkadulla. Finesports on Tampere Unitedin pitkäaikainen kumppani, ja on tuonut erilaisia pelipisteitä ottelutapahtumiin jo vuosien ajan.

Tutustu tarkemmin Finepsortsin nettisivuilla ja ota yhteyttä: henri.ekman@tampereunited.fi.

Vinkkaa yhteistyökumppani

Tampere Unitedin yhteistyökumppaniksi voi lähteä pienelläkin 500 €:n panostuksella. Pienimpään pakettiin kuuluu

 • Logo ja linkkaus TamUn nettisivuilla
 • Logo digitaalisessa kannattajaklubilakanassa tulostauluilla ennen ottelua ja ottelun tauolla
 • Pääsy TamU-klubille kotiotteluissa
 • 12 pääsylippua kotiotteluihin
 • Kutsu VIP-tilaisuuteen kerran kaudessa

Vinkkaa yhteistyökumppanista osoitteeseen myynti@tampereunited.fi. Jos pääsemme sopimukseen, saat vinkkipalkkiona yhden VIP-lipun, tai kaksi VIP-lippua jos yhteistyökumppanuuden arvo on vähintään 1000 €.

Liity TamU-junioreihin

Ilmoittautuminen kesän harrasteryhmiin on avoinna. Tampere Unitedilla on iso tarjonta joukkueita kolmevuotiaista aina nuoruusikään asti. Katso tarkemmat tiedot TamU-juniorien nettisivuilta.

Tuo lapsesi Dutch Football Campiin

Tampere United järjestää heinäkuussa kansainvälisen tason jalkapalloleirin Kaupin urheilupuistossa. Valmentajana toimii mm. entisen Ajax Amsterdamin junioriakatemian huippuvalmentaja Ed Van Schaick ja muita hollantilaisia huippujuniorivalmentajia. Lisäksi leirillä on mukana suomalaisia apuvalmentajia varmistamassa mahdollisen kielimuurin yli pääsemistä, joten nekin pelaajat, joilla englanti ei ole niin vahva, voivat hyvillä mielin tulla mukaan.

Dutch Football Camp järjestetään 2.–4.7.2024. Leirin hinta TamUn junioripelaajille on 220 € ja muille 245 €. Hintaan sisältyy:

 • 6 Harjoitusta
 • 3 Lounasta Kauppi Sport Centerillä
 • Treenipaita
 • Valmentajina Ed Van Shaick, Wim Kwakman sekä Tero Suonperä 

Katso lisätiedot leiristä ja ilmoittaudu: tampereunited.fi/jalkapalloleiri

Lahjoita tukirahastoon

Tampere Unitedilla on rahasto vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahaston mahdollistaa mm. Jalkapallo-Säätiön tuki ja yksityishenkilöiden lahjoitukset. Rahastosta myönnettävän harrastustuen käytännön järjestelyistä vastaa Hope ry.

Rahaston kaikki varat käytetään lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi, mutta koska varat käytetään sitä mukaa kuin hakemuksia tulee vuoden mittaan, rahastoon kerätyt varat tukevat samalla seuran maksuvalmiutta.

Kertalahjoituksen sijaan moni on ajastanut kuukausittaisen lahjoituksen tapahtumaan verkkopankissa automaattisesti. Suositeltu minimi lahjoitukselle on 5 €, jotta pankkikulut eivät muodosta liian isoa osuutta lahjoitetusta summasta. Jo muutama 5 €:n kuukausilahjoittaja antaa yhdelle lapselle mahdollisuuden nauttia jalkapallon harrastamisesta.

Katso rahaston säännöt ja ohjeet harrastustuen hakemiseksi rahastosta.

Lahjoituksen voi tehdä tilisiirtona keräystilille:
Jalkapalloseura Tampere United ry
IBAN: FI21 5730 0820 4323 71
BIC: OKOYFIHH
Viite: 1122

Rahankeräyksen järjestäjä:
Jalkapalloseura Tampere United ry

Osoite: Kalevan puistotie 24 L 1, 33500 Tampere
Sähköposti: hallitus@tampereunited.fi
Puhelin: +358 20 127 7740
Rahankeräyksen lupanumero: RA/2022/1660

Lainaa rahaa seuralle

Yksityishenkilöt ovat antaneet Tampere Unitedille pitkäaikaista ja matalakorkoista lainaa yhteensä noin 30 000 €.

Jos olet halukas antamaan tällaisen lainan, ole yhteydessä seuran puheenjohtaja Antti Niemistöön (antti.niemisto@tampereunited.fi). Lainan summan saa valita vapaasti, ja tähän mennessä annettujen lainojen summat ovat lähteneet 500 €:sta ylöspäin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49