Toiminnanjohtajan tilannekatsaus – lue Ville Dahlmanin kattava haastattelu

05/03/2024 Seura / TamU
Uutinen

Tampere Unitedin toiminnanjohtajana on toiminut vuoden alusta Ville Dahlman. Dahlmanin työkenttään kuuluvat seuran varain­hankinta ja sen kehittäminen, osallistuminen miesten edustus­joukkueen managerointiin sekä seuran strategian mukainen kehitystyö. Mitä nyt kahden kuukauden seurassa toimimisen jälkeen Villelle kuuluu? Lue alta. 

  • Syntynyt 22. heinäkuuta 1985.
  • Oma kotiseura HJS, jossa toimi toiminnajohtajana 2015–2021.
  • VJS Vantaa Oy:n toimitusjohtaja kaudet 2022–2023.
Suomen Cupin arvonnan tehomiehet Tomi Leivo-Jokimäki ja Peter Lundström arpovat taustalla miesten Suomen Cupin toisen kierroksen ottelupareja ja seuran tuore toiminnanjohtaja Ville Dahlman myhäilee miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Eemeli Peltosen vieressä. On kuitenkin syytä vakavoitua sillä kauden alkuun on vain kuukausi alkaa ja paljon asioita on vielä tehtävänä. Villen kanssa istuttiin alas Suomen Cupin arvontojen jälkeen Old Matesissa ja käytiin läpi alkanutta Tampere Unitedin alkanutta toiminnanjohtajan pestiä. 

Dahlmanin ensimmäiset kuukaudet ovat menneet perehtyessä seuran eri toimintoihin ja ihmisiin. 

”Ensimmäiset kaksi kuukautta ovat menneet todella nopeasti tutustuessa seuran henkilöstöön ja sidosryhmiin sekä perehtyessä seuran tapaan toimia. Vastaanotto on ollut todella lämmin ja hienoa huomata kuinka tärkeä asia Tampere United on kaikille, olo on kuin olisi kotiin tullut”, kertaa viime kuukausien tapahtumia. 

Toiminnanjohtajan pesti on päätoiminen ja odotukset Dahlmania vastaan ovat kovat. Tuloksia halutaan nähdä heti ensimmäiseltä toimintavuodelta. Aikaa menee kuitenkin tutustuessa uuteen toimintaympäristöön. 

”Kahdessa kuukaudessa ei toki isoa jälkeä ole vielä päässyt jättämään, eikä konkreettisesti työnjälki näy vielä ulospäin. Samanaikaisesti kun olemme tehneet tulevaa kautta, niin taustalla olemme valmistelleet kunnianhimoista strategiaa tuleville vuosille ja siihen liittyen seuran myynnin kokonaisvaltaista uudistusta, näiden tulokset tulevat näkymään vuodesta 2025 alkaen”, Dahlman lataa itsevarman oloisesti 

Toiminnanjohtajan työ painottuu varainhankintaan ja sen kehittämiseen, varsinkin ensimmäisenä vuonna pääpaino on tässä. Miten myynti on sujunut ja ollaanko tavoitteisiin pääsemässä?

”Maailmantilanne on haasteellinen ja uusien kumppanuuksien hankinnassa olemme tavoitteesta jäljessä, mutta vanhojen kumppanien osalta olemme saaneet pidettyä kumppanuuksia hyvin myös tälle vuotta. Myynnin kokonaistavoitteisiin uskon seuran pääsevän tällä tilikaudella, sillä Tammelan uuden stadionin myötä kauden aikainen yritysmyynti on aiempia vuosia parempi ennusteen mukaan.”

”Lisäksi tuomme uusia elementtejä varainhankintaan, joita julkaisemme maalis-ja huhtikuussa. Pyrimme laajentamaan seuran varainhankintaa kumppanimyynnin lisäsi myös tapahtumatuotantoon ja luomaan niin seuralle vahvempaa sekä vähemmän yhteistyökumppanuuksista riippuvaista kivijalkaa.”

Dahlmanin kanssa istuttiin alas Old Matesiin Suomen Cupin arvonnan yhteydessä

Pitkään seuran hallituksessakin toiminut Harri Karvinen vetää TamUn myyntiryhmää. Miten teidän yhteispeli on toiminut ja millainen porukka myyntiryhmässä tällä hetkellä on?

”Harrin kanssa meillä on menossa ’vahdinvaihtovuosi’ eli Harri siirtää minulle oppia seuran myyntiryhmän toiminnasta. Myyntiryhmä on tehnyt hyvää tulosta aiemmin ja yhteistyö Harrin sekä muun ryhmän kanssa on hedelmällistä, koen että olen pystynyt tuomaan myyntiin rohkeutta arvostaa omaa tuotettamme ja samalla olen saanut arvokasta oppia niistä asioista, jotka ovat seuran perinteisille tukijoille tärkeitä ydinasioista”, Dahlman kertoo.

Myyntiryhmässä on mukana pitkänlinjan TamUlaisia kuten Martti Pelttari ja Tommi Peltomo, seuran ottelutapahtumista vastaava Henri Ekman sekä uusina kasvoina Pasi Karjalainen sekä Maiju Visuri-Kulo. Seuran puheenjohtaja Antti Niemistö on entiseen tapaan mukana ryhmässä. Ryhmässä on hyvä koostumus kokemusta sekä nuoruuden intoa.

Yksi suurimpia muutoksia seuralle tällä kaudella on miesten edustusjoukkueen siirtyminen pelaamaan uudelle Tammelan Stadionille. Siirtymiseen on liittynyt paljon muuttuvia asioita sekä neuvotteluita. 

”Siirtyminen uudelle stadionille on kuormittanut luonnollisesti koko organsiaatiota, koska monen asian varmistuminen lopulliseen muotoon on venynyt meistä riippumattomista syistä. En ole täysin tyytyväinen siihen, että olemme joutuneet valmistelemaan uutta ja tärkeää kautta tiettyjen stadioniin liittyvien viivästysten, epäselvyyksien ja muutosten alla.”

”Tämä vuosi näyttää onko Tammela todella meidän uusi koti, sillä Tammelassa pelaaminen saman aikaisesti luo meille mahdollisuuksia kehittää myyntiä, mutta stadionin konsepti ei palvele parhaalla mahdollisella tavalla urheilullisen suorituksen optimointia ja tapahtumien tulovirran voimakkuuden näemme sen perusteella miten yleisö löytää stadionille”, Dahlman painottaa.

Dahlmanilla on vankka kokemus jalkapalloseuran johtamisesta. Vuosina 2015–2018 hän oli Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry:n toiminnan­johtaja, ja luotsasi pestin alussa pelkästään juniori­toimintaan keskittyneen seuraan uuteen aikaan.

Tämän jälkeen vuorossa oli toiminnan­johtajan tehtävä edustus­toimintaa pyörittäneessä HJS Akatemia Ry:ssä vuosina 2018–2021, mutta tällöinkin vastuulla oli molempien yhdistysten myynti ja markkinointi. VJS Vantaa Oy:n toimitus­­johtajan pesti seurasi kausilla 2022–2023.

”Aiemmasta kokemuksesta seurojen johdossa on hyvä tietysti ammentaa, mutta konkreettisesti nämäkin asiat tulevat vaikuttamaan varmasti ensi kauden valmisteluissa ja näkyvät seuran tulevan strategian myötä arjessa läpi seuran. Vaatimustason nostaminen entisestään ja toiminnan ammattimaistaminen kaikilla tasoilla on seuran kehittymisen edellytys, jotta voimme saavuttaa kunnianhimoiset tavoitteemme.”

Syyskuun uutisoinnissa mainittiin että olet mukana myös pelaajien rekrytoinnissa, missä pelaajasopimuksissa on ’Dallan’ näpit pelissä? 

Eemeli Peltonen tekee loistavaa työtä joukkueenrakentamisessa, joten oma roolini on tukea häntä sparraamalla sekä antamalla omat kontaktini hyödyksi joukkueen rakentamisessa. Konkreettisesti omat näpit ovat olleet pelissä Joonas Immosen sekä Eero Lambergin tuomisessa seuraan.”

”Eero ja Joonas edustavat erityisesti pelaajatyyppejä, joita haluamme nähdä lisää seuran riveissä, Eero on nuori, sitoutunut ja kovaa treenaava pelaaja joka pyrkii eteenpäin urallaan. Joonas taas tuo kokemuksellaan rauhallisuutta koko joukkueen pelaamiseen sekä pystyy antamaan esimerkkiä muille ammattimaisesta harjoittelusta.”

Sarjakauden alku lähestyy historiallinen ensimmäinen virallinen ottelu uudella Tammelan stadionilla pelataan sunnuntaina 7.4. klo 13.00 takaisin Kakkoseen noussutta Vantaan jalkapalloseuraa vastaan.

”Kiitos kaikille kannattajille lämpimästä vastaanotosta seuraan! Olen äärimmäisen ylpeä saadessani olla mukana tässä tarinassa teidän kanssa. Täytetään Tammela ja tehdään tästä hieno kausi!”, Dahlman lähettää terveiset kannattajille. 

OSTA KAUSIKORTTISI NYT

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta. Irtoliput yksittäisiin otteluihin tulevat myyntiin Lippupalvelussa aiemmin mainitusta poiketen torstaina 7.3. Samalla tulevat myyntiin myös VIP-liput ja VIP-kausikortit.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2