TamU pidensi voittoputkeaan TuTon kustannuksella

09/08/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin voittoputki sai jatkoa lukemin 3–1 (1–1), kun Turun Toverit vieraili sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä. Maalinteon avasi Nea Vironmäki jo aivan ottelun alussa, ja Janika Ilvesoksa teki toisella jaksolla voiton taanneet kaksi lisämaalia. TuTo pysyttelee edelleen putoamisviivan tuntumassa, mutta Sinipaidat nousi pisteputken myötä neljän pisteen päähän sarjan toisesta sijasta.

Naisten Kolmonen

3 – 1

  • Ottelu oli tasainen, mutta loppujen lopuksi TuTo ei uhannut TamUn maalia montakaan kertaa koko ottelun aikana.
  • Etenkin toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla TamU loi lukuisia maalipaikkoja.
  • Kauden kahden kohtaamisen yhteismaalit menivät TamUn eduksi peräti lukemin 7–4.

Loppua kohden loimme maalipaikkoja toistuvasti ja saimme tehtyä kaksi maalia, joka lopulta toi täysin ansaitun voiton.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi TamUn hallintajaksolla. Sinipaitojen tavoitteena oli lähteä hallitsemaan peliä pallonhallinnan kautta ja laadukkailla syötöillä. Ensimmäisten minuuttien aikana TamU pääsi hyökkäämään vaarallisesti laidoilta ja keskeltä, mutta tilanteet päättyivät maalivahdin torjuntaan tai päätyviivan ylittymiseen.

TamUn prässi oli tiivis TuTon avauksissa ja Sinipaidat pakottivat näin TuTon avaamaan pitkää. Pelikellon näyttäessä 7. minuuttia TamU sai tehtyä keskialueella hyvän riiston ja pääsi hyvään vastahyökkäyksen, jonka lopputuloksena Nea Vironmäki sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan Jenni Särön esityöstä. Pallo liikkui viimeisissä syötöissä boksissa todella kauniisti, ja Vironmäki sai laittaa pallon takatolpalta käytännössä tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen pallonhallinta pysyi edelleen TamUlla, mutta TuTon avauksista antamat pitkät kaaripallot aiheuttivat Sinipaitojen puolustuslinjalle enemmän päänvaivaa. TuTon kaaripallopeli tuotti tulosta 25. peliminuutin kohdalla. Pitkä korkea syöttö tavoitti joukkueen kärjen Ada Välimäen, ja Sinipaitojen pieni kommunikaatiovirhe rokottautui TuTon tasoittaessa pelin lukemiin 1–1.

Tasoituksen jälkeen pallo pysyi lähinnä ilmassa eikä kumpikaan joukkue onnistunut saamaan peliä kunnolla haltuunsa. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Tehoja toisella jaksolla

Toisella puoliajalla TuTo ei muuttanut prässitasoaan, ja TamU sai edelleen aukaista rauhassa peliään. Vaihdosta kentälle juuri tullut Janika Ilvesoksa teki 65. peliminuutilla alkutekijöikseen päällään 2–1-maalin kulman jälkitilanteesta.

TuTon jalka alkoi ottelun edetessä painaa, ja vierasjoukkueen linjojen välit tiivistyivät. TamU käytti tilaisuuden hyödyksi ja antoi murtavia palloja TuTon puolustuslinjan taakse. Janika Ilvesoksa jatkoi maalien tekemistä parikymmentä minuuttia myöhemmin Mari Virtasen linjoja puhkaisevasta syötöstä. Ilvesoksa sijoitti pallon verkkoon ja lukemiksi 3–1 viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Näihin lukemiin peli myös päättyi.

Päävalmentaja Kari Numminen näki TamUn voiton pelitapahtumiin peilaten ansaittuna.

”Vaihteeksi saimme täyden pöytäkirjan ottelutapahtumaan ja se tarjosi mahdollisuuden pyörittää vaihtoja pelipaikkakohtaisesti”, Numminen iloitsi.

”Alkuun oli hieman haasteita, kun TuTo puolusti keskikentän tukkoon, emmekä heti löytäneet vaihtoehtoisia väyliä etenemiseen. Pelin edetessä tiloja syntyi, ja saimme pallonhallinnan toivotulle tasolle. Maalit molempiin päihin ensimmäisellä puolikkaalla pitivät pelin intensiteetin korkealla. Pieniä seesteisiä hetkiä oli pelin sisällä, mutta ne kait kuuluvat jalkapalloon.”

”Loppua kohden loimme maalipaikkoja toistuvasti ja saimme tehtyä kaksi maalia, joka lopulta toi täysin ansaitun voiton. Tästä on hyvä jatkaa”, Numminen myhäilee.

Naisten edustusjoukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan sunnuntaina 13.8. klo 14.00 sarjassa toisena olevan Pargas IF:n Pyynikin urheilukentän viheriöllä. Otteluun on tuttuun tapaan vapaa pääsy, ja yleisöä palvelevat grillipiste ja anniskelualue.

PIF-ottelun jälkeen seuraava kotiottelu pelataan kaksi viikkoa myöhemmin sunnuntaina 27.8. klo 18.00. Tämän ottelun yhteydessä TamU ja Hope Ry järjestävät jo klo 17.00 alkavan hyväntekeväisyystapahtuman, jolla kerätään varoja Tampere Unitedin tukirahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta.

Tutustu tapahtumaan sivulla tampereunited.fi/hyvantekevaisyysottelu-2023 ja käy maksamassa vapaaehtoinen pääsymaksu otteluun jo ennalta. Pääsymaksuilla kerätyt varat käytetään kokonaisuudessaan tukirahaston varojen kartuttamiseen

Naisten Kolmonen

3 – 1

( 1 – 1 )

7′ Nea Vironmäki
65′ Janika Ilvesoksa
85′ Janika Ilvesoksa

Yleisöä:
42

25′ Ada Välimäki

Yleisöä:
42

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49