TamU päätti kevät­kierroksen kotivoittoon

07/07/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue palasi kotivoittojen makuun Pyynikillä, kun vastaan asettui Paimion Haka. TamU sai sateisena lauantaipäivänä tehtyä kaksi maalia PaiHan verkkoon, jättäen samalla vastustajan nollille. TamU esitti muutenkin ehjän peliesityksen, ja useampiinkin maaleihin oli paikkoja. Tulos vankistaa Sinipaitojen asemia sarjan keskikastissa ennen lähes koko heinäkuun jatkuvaa kesätaukoa.

Naisten Kolmonen

2 – 0

  • TamU pelasi vahvan ensimmäisen jakson, mutta Johanna Heikkisen maali jäi ainoaksi.
  • Toinen jakso oli tasaisempi, mutta TamU piti nollat omissa, ja Pinja Aaltonen teki maalin.
  • Pelit jatkuvat vasta heinäkuun lopussa IFK Mariehamnin vieraana.

Kokonaisuutena peli oli yksi kauden parhaista, ja joukkue sai ansaitut pisteet. Tästä on hyvä lähteä tauolle keräämään voimia toisen kierroksen koitoksia varten.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU on vahvistunut uusilla pelaajilla kesäkuun aikana, ja se näkyi myös PaiHa-pelin kokoonpanossa. Sinipaidoilla oli käytettävissä täydet seitsemän vaihtopelaajaa, mikä mahdollisti rohkean ja intensiivisen pelitavan.

LeKi-pelistä saatu itseluottamus omaan pallolliseen tekemiseen sekä paluu voittojen tielle näkyivät myös lauantain peliin valmistautumisessa. Harjoituksissa näkyi koko viikon hyvä energia ja jo treeneissä nähtiin hyvää kilpailua avauskokoonpanon paikoista.

Ensimmäinen jakso oli TamUn hallintaa. Hyökkäyksiä saatiin muodostettua monipuolisesti ja paine pysyi paimiolaisten puolella. Lukuisista maalintekotilanteista ei kuitenkaan palloa saatu vielä verkon perukoille ottelun ensiminuuttien aikana.

TamU antoi jatkuvasti painetta korkealta eikä päästänyt PaiHaa helpolla Sinipaitojen puolustusalueelle. Paine tuotti tulosta 18. minuutilla, kun vasempana laitahyökkääjänä pelannut Johanna Heikkinen pääsi hyvän prässin päätteeksi viimeistelemään Sinipaitojen ensimmäisen maalin 25 metristä oikeaan alanurkkaan.

Sinipaitojen maalin jälkeen ryhmitys rakoili hetkellisesti, ja PaiHa pääsi laukomaan muutaman kerran TamUn maalia kohti. Hilkka Palo kuitenkin torjui maalia kohti tulleet pallot varmasti. Tauolle siirryttiin Sinipaitojen johtaessa 1–0.

Toisella jaksolla TamUn pallonhallinta ei vastannut ensimmäistä puoliaikaa, ja PaiHa pääsi kokeilemaan maalin tekoa liiankin helposti. TamU kuitenkin pystyi vastaamaan nopealla suunnanmuutoksella, kun pitkä laakapallo löysi Nea Vironmäen jalkaan, ja tämä jatkoi pallon ykkösellä linjan taakse juosseelle Pinja Aaltoselle. Aaltonen viimeisteli varmasti takanurkkaan ja TamU kasvatti johtoaan 2–0:aan 55. minuutin kohdalla.

Toisella jaksolla PaiHa pääsi lähimmäksi maalintekoa osuessaan tolppaan, mutta se jäänee laihaksi lohduksi. Loppulukemiksi jäi 2–0, ja näin Sinipaidat palasivat voittokantaan myös kotonaan Pyynikillä.

Päävalmentaja Kari Numminen piti erityisesti ensimmäisen jakson pelistä, ja piti ottelua tähän mennessä kauden parhaana.

”Ensimmäinen kymmenen minuuttia tunnusteltiin puolin ja toisin. Sitten alkoi pallo pysymään meidän joukkueellamme, ja pallonhallinta oli koko loppujakson meillä. Hieno ensimmäinen puolikas.”

”Toiselle jaksolle tehtiin vaihtoja ja koko toinen puolikas oli itse asiassa vaihtojen juhlaa. Peli ailahteli koko puolikkaan ajan, ja PaiHa sai muutaman tilanteen kohti maalia sekä yhden tolpan. Kokonaisuutena peli oli yksi kauden parhaista, ja joukkue sai ansaitut pisteet. Tästä on hyvä lähteä tauolle keräämään voimia toisen kierroksen koitoksia varten”, Numminen summaa.

Paimion Hakan vierailu oli Sinipaitojen viimeinen peli kevätkierroksella, ja syyskierroksen TamU avaa Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin vieraana 29.7. TamU järjestää tänäkin vuonna matkan otteluun. Saarille lähdetään Turun satamasta pelipäivän aamuna, ja paluu Helsinkiin tapahtuu seuraavana aamuna. Pelipaikkana on jälleen Ahvenanmaan pääareena Wiklöf Holding Arena. Tutustu tarkemmin matkasuunnitelmaan ja osta oma matkasi. Huomaa että viimeinen päivä ostaa matka on jo perjantai 7.7.

Naisten Kolmonen

2 – 0

( 1 – 0 )

18′ Johanna Heikkinen
55′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:
36

Yleisöä:
36

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa