TamU katkaisi tappio­putkensa Sääksjärvellä

26/06/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue onnistui vihdoin katkaisemaan tappioputkensa viikko ennen juhannusta, kun perjantai-illan ottelussa Sääksäjärvellä vastaan asettui sarjan viimeisellä sijalla majaileva LeKi-futis. Ottelussa nähtiin paljon maaleja jo pelin alkuminuuteilla, kun verkko heilui vuoroin molemmissa päädyissä. Pallo pyöri kuitenkin selkeästi paremmin TamUn hallussa ja loppulukemiksi kirjattiin selkeä 2–6 (1–3) -vierasvoitto. Saadut kolme pistettä ovat TamUlle tärkeät, sillä ne parantavat huomattavasti asemia sarjataulukossa.

Naisten Kolmonen

2 – 6

  • TamU katkaisi kuivan kautensa tekemällä kuusi maalia, ja samalla pistetili karttui pitkästä aikaa.
  • Hyökkääjä Pinja Aaltonen teki hattutempun.
  • Ennen kesätaukoa pelataan vielä la 1.7. Pyynikillä PaiHaa vastaan.

Joukkueella oli alusta alkaen hyvä asenne. Voitimme keskialueella kaksinkamppailuja, joiden jälkeen päästiin hyökkäämään laajalla rintamalla.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Sarjatauluko ja pitkän tappioputken jälkeen voitto virkistää pelaajien sekä valmennuksen mieltä. Sinipaitojen joukkueesta huokui voitontahto, ja vihdoin useamman ottelun ajan hyvältä näyttänyt pallollinen peli tuotti Sinipaidoille myös maalipaikkoja ja toivotun lopputuloksen.

Ottelu lähti helteisestä säästä huolimatta käyntiin hyvin vauhdikkaasti, ja TamU onnistui rakentelemaan peliä ja pitämään pallonhallinnan itsellään. Prässipeli oli myös huomattavasti tehokkaampaa kuin edellisissä otteluissa, ja Sinipaitojen taisteluhenki oli erittäin hyvällä tasolla. Pelaajien maalinnälkä oli myös kova, ja Sinipaidat onnistuivatkin riistämään pallon useita kertoja yläalueella ja rakentelemaan maalintekotilanteita riistojen jälkeen.

Ensimmäinen maali nähtiinkin jo 9 peliminuutilla, kun keskikentällä pelaava joukkueen uusi kasvo Jenni Särö iski pallon vastustajan verkkoon riistotilanteesta. Peliä ei ehditty jatkamaan kuin minuutti, kun LeKin hyökkääjä Iisa Vilander onnistui iskemään pallon Sinipaitojen verkkoon LeKin vastahyökkäyksestä, ja tasoittamaan tilanteeksi 1–1.

Nopea tasoitus ei kuitenkaan lannistanut Sinipaitoja, vaan takaisku jopa päin vastoin kasvatti pelaajien voitontahtoa. Pienen nukahduksen jälkeen TamU jatkoi prässipeliään tehokkaasti, ja hyökkääjät riistivät palloja hyvällä prosentilla. TamUn toinen maali syntyi jo 11. peliminuutilla, kun hyökkääjä Pinja Aaltonen avasi maalihanansa ja nosti TamUn johtoasemaan 1–2.

Ottelun neljäs maali nähtiin vielä ensimmäisen jakson aikana. Asialla oli jälleen Pinja Aaltonen, ja näin tauolle siirryttiin Sinipaitojen 1-3 johtoasemassa.

Maalimäärät tuplattiin toisella jaksolla

Toiselle jaksolle tultaessa LeKi nosti selkeästi prässiään, mikä sekoitti hieman Sinipaitojen pakkaa. TamU menetti pallon turhan helposti harhasyötöillä, ja LeKi pääsi rakentelemaan omaa pallollista peliään paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla.

TamU sai kuitenkin myös onnistuneita suorituksia, jotka johtivat maalintekotilanteisiin asti. Palloa suojeltiin hyökkäyspään boksissa hyvin, jonka seurauksena LeKi joutui rikkomaan jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Pallo vietiin pilkulle ja vetjäksi asteli jo kaksi maalia tehnyt Pinja Aaltonen. Ottelussa liekeissä ollut Aaltonen viimeisteli pallon varmasti verkon perukoille, siirtäen TamUn 1–4 johtoon ja teki samalla kauden ensimmäisen hattutempun.

Kotijoukkue LeKi paransi otteitaan ottelun edetessä, ja siltä nähtiin mallisuoritus toisella jaksolla TamUn hermoillessa pallon kanssa. LeKi katkoi harhasyötön, josta he käänsivät pelin nopeasti kohti TamUn maalia. TamU joutui rikkomaan pilkun arvoisesti, ja Reija Taavila viimeisteli varmasti alakulmaan tilanteeksi 2–4.

Ottelun loppupuolella TamU sai vapaapotkun kentän hyökkäyspuoliskon puolivälin paikkeilta. Pallon taakse menivät juonittelemaan toppari Emilia Numminen ja laitahyökkääjä Johanna Heikkinen. Numminen otti vetovastuun ja potkaisi pallon maalivahdin ulottumattomiin aivan yläriman alapuolelle, ja TamU siirtyi 2–5-johtoon.

Ottelun viimeisen maalin viimeisteli hyökkääjä Janika Ilvesoksa. Ilvesoksan ensimmäinen veto osui tolpasta tolppaan, mutta ripareista Ilvesoksa onnistui vielä saamaan pallon haltuunsa ja upottamaan sen vastustajan verkkoon. Näin ottelu päättyi lukemin 2–6 Tampere Unitedille.

Parannettavaa jäi voitosta huolimatta

Päävalmentaja Kari Numminen oli tietenkin tyytyväinen maalihanojen aukeamiseen ja tappioputken katkeamiseen.

”Joukkueella oli alusta alkaen hyvä asenne. Voitimme keskialueella kaksinkamppailuja, joiden jälkeen päästiin hyökkäämään laajalla rintamalla. Tämä ilme säilyi läpi koko pelin ja tuotti toivottua tulosta”, Numminen kiitteli.

”Parannettavaa jäi tilanteenvaihtojen jälkeiseen keskialueen pelaamiseen, ja toisaalta myös paineen alta avaaminen vaatii uusia ajatuksia. Kokonaisuus jäi kuitenkin plussan puolelle ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Naisten edustusjoukkueen seuraava peli pelataan lauantaina 1.7. klo 14.00 Pyynikin urheilukentällä, jossa vastaan asettuu Paimion Haka. Ottelu on samalla ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen, joten nyt on hyvä hetki suunnata Pyynikille kannustamaan naisten edustusjoukkue voittoon ennen pientä kesätaukoa.

Tauon jälkeen pelit jatkuvat lauantaina 29.7. IFK Mariehamnin vieraana Maarianhaminassa, jonne on lähdössä myös runsaasti kannattajia. Matkaan lähdetään Turun satamasta pelipäivän aamuna, ja paluu Helsinkiin tapahtuu seuraavana aamuna. Pelipaikkana jälleen Ahvenanmaan pääareena Wiklöf Holding Arena. Tutustu tarkemmin matkasuunnitelmaan ja osta oma matkasi.

Naisten Kolmonen

2 – 6

( 1 – 3 )

9′ Jenni Särö
11′ Pinja Aaltonen
21′ Pinja Aaltonen
52′ Pinja Aaltonen
59′ Emilia Numminen
90′ Janika Ilvesoksa

Yleisöä:

10′ Iisa Vilander
63′ Reija Taavila (rp)

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2