30.4.2021

 
 

Tampere Unitedin uusi alue­joukkue­malli sai lis√§√§ OKM:n seuratukeaTampere Unitedissa on k√§ynniss√§ kaksivuotinen hanke, jossa luodaan uusi alkuejoukkuemalli 8‚Äď11-vuotiaille junioripelaajille. Kuluvalla viikolla saatiin iloisia uutisia, kun opetus- ja kulttuuriministeri√∂ vahvisti rahallisen tukensa hankkeen toiselle vuodelle. Uusin tukip√§√§t√∂s on 7¬†000 euroa ja yhteens√§ kaksivuotinen hanke saa ministeri√∂lt√§ 17¬†500 euron tuen.

Pitkään valmisteltu hanke sai virallisen alkunsa viime syksynä, kun 2011 ja 2012 syntyneet TamU-juniorit siirtyivät aluejoukkueiden piiriin. Olosuhteet uuden hankkeen aloittamiselle eivät ole olleet aivan ihanteelliset, mutta koronaepidemian tuomista haasteista huolimatta tavoitteet ovat täyttymässä.

Aluejoukkueiden perusidea on tarjota perinteistä kaupunginosatoimintaa astetta vakavampi tapa harrastaa jalkapalloa. Joukkueita perustetaan kussakin ikäluokassa kaksi: yksi kaupungin itäpuolelle ja yksi länsipuolelelle, ja pelit pelataan Palloliiton alueellisissa sarjoissa. Harrastaminen on mahdollista ympärivuotisesti, mutta mukana voi halutessaan olla vain kesäkauden.

”Suunnitelmana oli, ett√§ meille tulee aluksi nelj√§ joukkuetta: 2011 it√§, 2012 it√§, 2011 l√§nsi ja 2012 l√§nsi. Ik√§luokat harjoittelivat kuitenkin yhdess√§ id√§ss√§ ja l√§nness√§, koska ensimm√§isen√§ talvena mukaan ei ilmoittautunut ihan niin paljon junioreita kuin oli tavoitteena. T√§h√§n vaikutti osaltaan my√∂s koronan tuomat haasteet, kuten koko futsalkauden peruuntuminen ensimm√§isten pelien j√§lkeen ja yleinen ep√§varmuus harjoittelemisen mahdollisuuksista”, kuvailee hankkeesta vastaava Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§.

Aluejoukkuemallin vahvuus on kuitenkin se, että mukaan voi liittyä koska tahansa, ja kesälle on saatukin mukavasti uusia pelaajia. Ilmoittautua voi yhä edelleen TamU-juniorien nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisia on saatukin mukavasti.

”Kes√§√§ kohti menness√§ joukkueiden pelaajam√§√§r√§ on noussut jo noin kolmanneksella, joten aletaan olla aika l√§hell√§ alkuper√§ist√§ tavoitetta!” Ky√∂st√§j√§ vahvistaa.

Pitkän talven mittaan haasteita toi myös se, että osan ajasta myös lasten harrastaminen oli koronaepidemian takia kielletty sisätiloissa.

”Talven onnistumisiksi voidaan nostaa valmentajien kyky sopeutua nopeasti vallitsevaan tilanteeseen, ja mukana olleiden lasten motivaatio harjoitella, vaikka koko pelikausi jouduttiin perumaan jo ensimm√§isten futsalpelien j√§lkeen. Valmentajat suunnittelivat harjoitteita my√∂s kotona teht√§v√§ksi ja mukautuivat hienosti nopeasti vaihtuviin tilanteisiin”, Ky√∂st√§j√§ kiittelee.

Myöhemmin keväällä sisäharjoittelu tuli jälleen mahdolliseksi, mutta nyt kun säät lämpenevät ja nurmet alkavat pian vihertää, kukaan ei kaipaa enää tunkkaisiin halleihin ja saleihin.

”Joukkueet siirtyiv√§t viikko sitten kes√§kaudelle ja ulkoharjoitteluun. T√§ll√§ hetkell√§ lapset odottelevat kuumeisesti pelien alkamista pitk√§n tauon j√§lkeen”, Ky√∂st√§j√§ kertoo joukkueiden tunnelmista.

Aluejoukkueet pelaavat Palloliiton alueellisissa sarjoissa. Pelien on tarkoitus käynnistyä toukokuussa heti kun alueellisten viranomaisten rajoitukset eivät ole enää esteenä.

Ensi syksynä aluejoukkueisiin siirtyy vielä kaksi ikäluokkaa eli 2013 ja 2014 syntyneet, jotka ovat vielä kesän ajan kaupunginosa­toiminnassa. Ilmoittautuminen alkaa heti kesäkauden päätyttyä. Tällä hetkellä voi vielä ilmoittautua mukaan kesäkaudelle. Myös nuorempien ikäluokkien ilmoittautuminen on käynnissä, sillä joukkueiden kaudet alkavat eri puolilla Tamperetta maanantaina 3.5. alkavalla viikolla. Tiedot kaupunginosajoukkueista ja aivan nuorimmille tarkoitetuista lapsi-aikuisryhmistä löytyvät osoiteessta tampereunited.fi/juniorit.