Tampere Unitedin uusi alue­joukkue­malli sai lisää OKM:n seuratukea

30/04/2021 Seura
Uutinen

Tampere Unitedissa on käynnissä kaksivuotinen hanke, jossa luodaan uusi alkuejoukkuemalli 8–11-vuotiaille junioripelaajille. Kuluvalla viikolla saatiin iloisia uutisia, kun opetus- ja kulttuuriministeriö vahvisti rahallisen tukensa hankkeen toiselle vuodelle. Uusin tukipäätös on 7 000 euroa ja yhteensä kaksivuotinen hanke saa ministeriöltä 17 500 euron tuen.

Pitkään valmisteltu hanke sai virallisen alkunsa viime syksynä, kun 2011 ja 2012 syntyneet TamU-juniorit siirtyivät aluejoukkueiden piiriin. Olosuhteet uuden hankkeen aloittamiselle eivät ole olleet aivan ihanteelliset, mutta koronaepidemian tuomista haasteista huolimatta tavoitteet ovat täyttymässä.

Aluejoukkueiden perusidea on tarjota perinteistä kaupunginosatoimintaa astetta vakavampi tapa harrastaa jalkapalloa. Joukkueita perustetaan kussakin ikäluokassa kaksi: yksi kaupungin itäpuolelle ja yksi länsipuolelelle, ja pelit pelataan Palloliiton alueellisissa sarjoissa. Harrastaminen on mahdollista ympärivuotisesti, mutta mukana voi halutessaan olla vain kesäkauden.

”Suunnitelmana oli, että meille tulee aluksi neljä joukkuetta: 2011 itä, 2012 itä, 2011 länsi ja 2012 länsi. Ikäluokat harjoittelivat kuitenkin yhdessä idässä ja lännessä, koska ensimmäisenä talvena mukaan ei ilmoittautunut ihan niin paljon junioreita kuin oli tavoitteena. Tähän vaikutti osaltaan myös koronan tuomat haasteet, kuten koko futsalkauden peruuntuminen ensimmäisten pelien jälkeen ja yleinen epävarmuus harjoittelemisen mahdollisuuksista”, kuvailee hankkeesta vastaava Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä.

Aluejoukkuemallin vahvuus on kuitenkin se, että mukaan voi liittyä koska tahansa, ja kesälle on saatukin mukavasti uusia pelaajia. Ilmoittautua voi yhä edelleen TamU-juniorien nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisia on saatukin mukavasti.

”Kesää kohti mennessä joukkueiden pelaajamäärä on noussut jo noin kolmanneksella, joten aletaan olla aika lähellä alkuperäistä tavoitetta!” Kyöstäjä vahvistaa.

Pitkän talven mittaan haasteita toi myös se, että osan ajasta myös lasten harrastaminen oli koronaepidemian takia kielletty sisätiloissa.

”Talven onnistumisiksi voidaan nostaa valmentajien kyky sopeutua nopeasti vallitsevaan tilanteeseen, ja mukana olleiden lasten motivaatio harjoitella, vaikka koko pelikausi jouduttiin perumaan jo ensimmäisten futsalpelien jälkeen. Valmentajat suunnittelivat harjoitteita myös kotona tehtäväksi ja mukautuivat hienosti nopeasti vaihtuviin tilanteisiin”, Kyöstäjä kiittelee.

Myöhemmin keväällä sisäharjoittelu tuli jälleen mahdolliseksi, mutta nyt kun säät lämpenevät ja nurmet alkavat pian vihertää, kukaan ei kaipaa enää tunkkaisiin halleihin ja saleihin.

”Joukkueet siirtyivät viikko sitten kesäkaudelle ja ulkoharjoitteluun. Tällä hetkellä lapset odottelevat kuumeisesti pelien alkamista pitkän tauon jälkeen”, Kyöstäjä kertoo joukkueiden tunnelmista.

Aluejoukkueet pelaavat Palloliiton alueellisissa sarjoissa. Pelien on tarkoitus käynnistyä toukokuussa heti kun alueellisten viranomaisten rajoitukset eivät ole enää esteenä.

Ensi syksynä aluejoukkueisiin siirtyy vielä kaksi ikäluokkaa eli 2013 ja 2014 syntyneet, jotka ovat vielä kesän ajan kaupunginosa­toiminnassa. Ilmoittautuminen alkaa heti kesäkauden päätyttyä. Tällä hetkellä voi vielä ilmoittautua mukaan kesäkaudelle. Myös nuorempien ikäluokkien ilmoittautuminen on käynnissä, sillä joukkueiden kaudet alkavat eri puolilla Tamperetta maanantaina 3.5. alkavalla viikolla. Tiedot kaupunginosajoukkueista ja aivan nuorimmille tarkoitetuista lapsi-aikuisryhmistä löytyvät osoiteessta tampereunited.fi/juniorit.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2