Syyskokous valitsi uuden hallituksen ja linjasi tulevaa

15/11/2021 Seura
Uutinen

Jalkapalloseura Tampere United ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin perjantaina 12.11. Asialistalla oli tavalliseen tapaan uuden hallituksen ja sen puheenjohtajan valinta. Suuria muutoksia kokoonpanoon ei tullut, sillä Antti Niemistö jatkaa puheenjohtajana, ja uutena jäsenenä hallitukseen tulee mukaan vain Mikko Malinen, joka palaa hallitustyöhön neljän vuoden tauon jälkeen. Vastavalitun hallituksen toimikausi alkaa tänään 15.11.2021 ja päättyy 14.11.2022.

Hallitusvalinnan lisäksi syyskokouksessa päätettiin tulevan kauden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Toimintasuunnitelma on luettavissa TamUn nettisivuilta, ja siinä otetaan lähtökohdaksi se, että TamU tavoittelee seuraavan kolmen vuoden aikana sitä, että kaudella 2024 miesten edustusjoukkue pelaa uudella Tammelan stadionilla ja taistelee noususta Ykköseen. Tämä asettaa raamit niille toimenpiteille, joita seura toteuttaa jo tulevana vuonna. Naisten edustusjoukkueella on puolestaan nousutavoite Kakkoseen.

”Edustusjoukkueiden kunnianhimoiset tavoitteet vaativat paljon myös viestinnältä, myynniltä ja markkinoinnilta, sillä budjetit kasvavat etenkin miesten puolella olennaisesti viime kaudesta. Nousu Kakkoseen palauttaa miesten edustuksen budjetin kauden 2018 tasolle, ja se on kova haaste sinänsä. Kakkosjoukkueen samanaikainen nousu Kolmoseen teettää sitten vielä lisätöitä. Onneksi innostus seuran sisällä ja pöhinä seuran ympärillä on sellainen, että voin katsoa luottavaisena tulevaan, vaikka meillä on edessä paljon töitä”, puheenjohtaja Antti Niemistö toteaa.

”Mikko Malisen liittyminen hallitukseen on erinomainen juttu. Mikko on tehnyt erinomaista työtä muun muassa seuran graafisen ilmeen kanssa, mutta nyt tehtävä laajenee suuremmaksi vastuuksi seuran markkinointiviestinnästä. Tuekseen Mikko saa hallituksesta pois jäävän Henri Ekmanin, jonka uudesta roolista pääsemme toivottavasti tiedottamaan jo piakkoin”, Niemistö kertoo.

Junioritoiminnassa Tampere United jatkaa pelaajapolun rakentamista ruohionjuuritasolta harrastuksen aloittavista lapsista lähtien. Tavoitteena on, että strategiakauden päätteeksi vuonna 2024 seuralla on poikien puolella yhtenäinen pelaajapolku lapsuusvaiheesta 15-vuotiaisiin asti ja tyttöjen puolella 15-vuotiaista naisten edustusjoukkueeseen. Tulevalla kaudella näitä tavoitteita edistetään muun muassa panostamalla valmennuksen laatuun rekrytointien kautta, perustamalla P9- ja P10-ikäluokkien edustusjoukkueet sekä perustamalla T18-joukkue.

”Pelaajapolku rakentuu luonnostaan vuosi vuodelta, kun junioripelaajat siirtyvät vuotta vanhempaan ikäluokkaan. Se on ainoa tapa rakentaa junioritoimintaa kestävälle pohjalle. Syksyisin perustamme aina uuden edustusjoukkueen 9-vuotiaille, ja panostamme laatuun palkkaamalla osaavat vastuuvalmentajat suurempiin rooleihin”, toteaa Tampere Unitedin junioritoiminnasta hallituksessa vastaava Markus Kyöstäjä.

Strategia vuosille 2022–24 viimeistelyä vaille valmis

Tampere Unitedissa on kaudella 2021 ollut käynnissä strategiatyö, jonka pohjalta on jo tehty tulevan kauden suunnitelmia. Syyskokouksessa ei kuitenkaan päästy vielä nuijimaan päätöstä strategiasta pöytään, vaan puheenjohtaja Niemistön arvion mukaan valmista saadaan vuoden loppuun mennessä.

”Strategian sisällöt ovat jo hyvin olemassa, ja enemmänkin kyse on esitystavan viimeistelystä. Työryhmät ovat tehneet hyvää työtä, ja niissä on löydetty osin samojakin asioita, mutta työn kokoaminen yhteen on vienyt hiukan kauemmin kuin olimme ajatelleet. Strategia hyväksytään näillä näkymin seuran ylimääräisessä kokouksessa, jonka hallitus kutsuu koolle heti, kun strategia on valmis hyväksyttäväksi”, avaa Niemistö tilannetta.

Strategiatyössä on ollut neljä työryhmää, joiden työtä on koordinoinut ja fasilitoinut strategiatyötä vetämään noin vuosi sitten valittu ex-puheenjohtaja Heikki Wilen. Mukana työryhmissä on ollut laaja joukko seurayhteisöön kuuluvia ihmisiä, ja seuran hallinnon parissa töitä tekevien mukana on ollut mm. valmentajia, pelaajia ja yhteistyökumppanien edustajia.

”Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, että en ole itse osallistunut työryhmien työhön. Toki olemme sparranneet Heikin kanssa ryhmien vetäjiä erilisissä lyhyissä ja vähän pidemmissäkin sessioissa, mutta on ollut tärkeää että työryhmät ovat saaneet ideoida omaa aluettaan vapaasti ilman puheenjohtajien mahdollista päsmäröintiä, sekä nykyisen että entisen”, Niemistö toteaa.

Työryhmien aihepiirit ja vetäjät ovat:

  • Miesten edustustoiminta (Eemeli Peltonen)
  • Naisten edustustoiminta (Henrik Hiekkataipale)
  • Junioritoiminta (Markus Kyöstäjä)
  • Resurssit ja viestintä (Harri Karvinen)

Tampere Unitedin hallitus kaudelle 15.11.2021 – 14.11.2022

Antti Niemistö (pj)
Henrik Hiekkataipale
Harri Karvinen
Markus Kyöstäjä
Matti Malinen
Mikko Malinen
Eemeli Peltonen
Olli Savisaari
Aleksi Tahlo

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2