15.11.2021

 
 

Syyskokous valitsi uuden hallituksen ja linjasi tulevaaJalkapalloseura Tampere United ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin perjantaina 12.11. Asialistalla oli tavalliseen tapaan uuden hallituksen ja sen puheenjohtajan valinta. Suuria muutoksia kokoonpanoon ei tullut, sillä Antti Niemistö jatkaa puheenjohtajana, ja uutena jäsenenä hallitukseen tulee mukaan vain Mikko Malinen, joka palaa hallitustyöhön neljän vuoden tauon jälkeen. Vastavalitun hallituksen toimikausi alkaa tänään 15.11.2021 ja päättyy 14.11.2022.

Hallitusvalinnan lisäksi syyskokouksessa päätettiin tulevan kauden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Toimintasuunnitelma on luettavissa TamUn nettisivuilta, ja siinä otetaan lähtökohdaksi se, että TamU tavoittelee seuraavan kolmen vuoden aikana sitä, että kaudella 2024 miesten edustusjoukkue pelaa uudella Tammelan stadionilla ja taistelee noususta Ykköseen. Tämä asettaa raamit niille toimenpiteille, joita seura toteuttaa jo tulevana vuonna. Naisten edustusjoukkueella on puolestaan nousutavoite Kakkoseen.

”Edustusjoukkueiden kunnianhimoiset tavoitteet vaativat paljon my√∂s viestinn√§lt√§, myynnilt√§ ja markkinoinnilta, sill√§ budjetit kasvavat etenkin miesten puolella olennaisesti viime kaudesta. Nousu Kakkoseen palauttaa miesten edustuksen budjetin kauden 2018 tasolle, ja se on kova haaste sin√§ns√§. Kakkosjoukkueen samanaikainen nousu Kolmoseen teett√§√§ sitten viel√§ lis√§t√∂it√§. Onneksi innostus seuran sis√§ll√§ ja p√∂hin√§ seuran ymp√§rill√§ on sellainen, ett√§ voin katsoa luottavaisena tulevaan, vaikka meill√§ on edess√§ paljon t√∂it√§”, puheenjohtaja Antti Niemist√∂ toteaa.

”Mikko Malisen liittyminen hallitukseen on erinomainen juttu. Mikko on tehnyt erinomaista ty√∂t√§ muun muassa seuran graafisen ilmeen kanssa, mutta nyt teht√§v√§ laajenee suuremmaksi vastuuksi seuran markkinointiviestinn√§st√§. Tuekseen Mikko saa hallituksesta pois j√§√§v√§n Henri Ekmanin, jonka uudesta roolista p√§√§semme toivottavasti tiedottamaan jo piakkoin”, Niemist√∂ kertoo.

Junioritoiminnassa Tampere United jatkaa pelaajapolun rakentamista ruohionjuuritasolta harrastuksen aloittavista lapsista lähtien. Tavoitteena on, että strategiakauden päätteeksi vuonna 2024 seuralla on poikien puolella yhtenäinen pelaajapolku lapsuusvaiheesta 15-vuotiaisiin asti ja tyttöjen puolella 15-vuotiaista naisten edustusjoukkueeseen. Tulevalla kaudella näitä tavoitteita edistetään muun muassa panostamalla valmennuksen laatuun rekrytointien kautta, perustamalla P9- ja P10-ikäluokkien edustusjoukkueet sekä perustamalla T18-joukkue.

”Pelaajapolku rakentuu luonnostaan vuosi vuodelta, kun junioripelaajat siirtyv√§t vuotta vanhempaan ik√§luokkaan. Se on ainoa tapa rakentaa junioritoimintaa kest√§v√§lle pohjalle. Syksyisin perustamme aina uuden edustusjoukkueen 9-vuotiaille, ja panostamme laatuun palkkaamalla osaavat vastuuvalmentajat suurempiin rooleihin”, toteaa Tampere Unitedin junioritoiminnasta hallituksessa vastaava Markus Ky√∂st√§j√§.

Strategia vuosille 2022‚Äď24 viimeistely√§ vaille valmis

Tampere Unitedissa on kaudella 2021 ollut käynnissä strategiatyö, jonka pohjalta on jo tehty tulevan kauden suunnitelmia. Syyskokouksessa ei kuitenkaan päästy vielä nuijimaan päätöstä strategiasta pöytään, vaan puheenjohtaja Niemistön arvion mukaan valmista saadaan vuoden loppuun mennessä.

”Strategian sis√§ll√∂t ovat jo hyvin olemassa, ja enemm√§nkin kyse on esitystavan viimeistelyst√§. Ty√∂ryhm√§t ovat tehneet hyv√§√§ ty√∂t√§, ja niiss√§ on l√∂ydetty osin samojakin asioita, mutta ty√∂n kokoaminen yhteen on vienyt hiukan kauemmin kuin olimme ajatelleet. Strategia hyv√§ksyt√§√§n n√§ill√§ n√§kymin seuran ylim√§√§r√§isess√§ kokouksessa, jonka hallitus kutsuu koolle heti, kun strategia on valmis hyv√§ksytt√§v√§ksi”, avaa Niemist√∂ tilannetta.

Strategiatyössä on ollut neljä työryhmää, joiden työtä on koordinoinut ja fasilitoinut strategiatyötä vetämään noin vuosi sitten valittu ex-puheenjohtaja Heikki Wilen. Mukana työryhmissä on ollut laaja joukko seurayhteisöön kuuluvia ihmisiä, ja seuran hallinnon parissa töitä tekevien mukana on ollut mm. valmentajia, pelaajia ja yhteistyökumppanien edustajia.

”Olen ollut erityisen tyytyv√§inen siihen, ett√§ en ole itse osallistunut ty√∂ryhmien ty√∂h√∂n. Toki olemme sparranneet Heikin kanssa ryhmien vet√§ji√§ erilisiss√§ lyhyiss√§ ja v√§h√§n pidemmiss√§kin sessioissa, mutta on ollut t√§rke√§√§ ett√§ ty√∂ryhm√§t ovat saaneet ideoida omaa aluettaan vapaasti ilman puheenjohtajien mahdollista p√§sm√§r√∂inti√§, sek√§ nykyisen ett√§ entisen”, Niemist√∂ toteaa.

Työryhmien aihepiirit ja vetäjät ovat:

  • Miesten edustustoiminta (Eemeli Peltonen)
  • Naisten edustustoiminta (Henrik Hiekkataipale)
  • Junioritoiminta (Markus Ky√∂st√§j√§)
  • Resurssit ja viestint√§ (Harri Karvinen)

Tampere Unitedin hallitus kaudelle 15.11.2021 ‚Äď 14.11.2022

Antti Niemistö (pj)
Henrik Hiekkataipale
Harri Karvinen
Markus Kyöstäjä
Matti Malinen
Mikko Malinen
Eemeli Peltonen
Olli Savisaari
Aleksi Tahlo