17.1.2020

 
 

Suomen Cup alkaa Sinipaitojen osalta sunnuntainaVuoden ensimmäinen virallinen ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana. Tampere United on mukana viime kauden sarjatason oikeuttamana mukana Suomen Cupin karsintakilpailuna toimivassa Kakkosen Cupissa ja sen lohkossa 2 yhdessä HJS:n, Ilveksen kakkosjoukkueen sekä TPV:n kanssa. Lohkoista jatkaa puolivälieriin viiden lohkovoittajan lisäksi kolme parasta lohkokakkosta. Varsinaiseen Suomen Cupiin pääsee pudotuspelivaiheen kautta kaksi joukkuetta.

Sinipaidat oli askeleen edellä kaksi viikkoa sitten pelatussa harjoitusottelussa, kun vastassa oli TPV:n kakkosjoukkue, joka valmistautuu TamUn tavoin kauteen Kolmosen puolella. Nyt vastus kovenee monta astetta, kun vastaan asettuu Ilveksen kakkosjoukkue. Sarjanousijana viime kauteen ponnistanut Ilves ylsi kunniakkaasti samaisessa Kakkosen B-lohkossa kolmanneksi, jonka jumboksi Tampere United jäi.

My√∂s keskin√§iset kohtaamiset meniv√§t tupsukorville. Kes√§kuussa Ilves haki pisteet Pyynikilt√§ maalein 0‚Äď2 ja syyskuussa Tammelassa pelatussa ottelussa Ilveksen kakkosjoukkue oli parempi 1‚Äď0. Mainittu syyskuun ottelu oli yksi Sinipaitojen parhaista menneell√§ kaudella, mutta pisteisiin se ei tuolloin riitt√§nyt.

Unitedin kannattajien parhaat Ilves-muistot tulevatkin viime kauden osalta juuri Suomen Cupin puolelta. Tammikuun lopulla TamU vei t√§m√§n vastaavan ottelun nimiins√§ maalien 0‚Äď2 ja esitys oli kokonaisuutena koko taannoisen hallikauden pirtein. N√§m√§ muistot tuovatkin kaivattua toivonkipin√§√§ TamUn kannattajien keskuuteen.

Ilveksen kakkosjoukkue oli vuosi takaperin vielä pahasti rakennusvaiheessa ja lopullinen Kakkosessa hyvin menestynyt joukkue muotoutuikin vasta kauden kynnyksellä. Tämä näkyi vielä maaliskuun puolella pelatussa harjoitusottelussa, jossa siinäkin Tampere United oli parempi. Vastaavaa tilannetta on nytkin TamUn päävalmentajan Jukka Listenmaan mukaan havaittavissa.

”Sunnuntaina vastaan tulee nuori ja hyvin liikkuva joukkue, joka on t√§ynn√§ perustaitavia jalkapalloilijoita. Joukkue ei kuitenkaan ole ehk√§ nyt niin kova mit√§ se tulee olemaan sitten kes√§ll√§. Osa pelaajista, kun pelaa ja harjoittelee t√§ll√§ hetkell√§ liigajoukkueen mukana”, Listenmaa tiet√§√§ kertoa.

”SM-karsinnat eiv√§t ole tosin viel√§ alkaneet, joten Ilves saa sielt√§ junioripuolelta kaikki parhaansa mukaan t√§h√§n ottelun”, lis√§√§ Listenmaa kuitenkin heti per√§√§n.

Toisaalta myös Sinipaidoilla joukkueen rakentaminen on pahasti kesken, ja Suomen Cupissa nähdään kentällä pelaajia, jotka vasta taistelevat pelipaikasta edustusjoukkueessa ensi kesänä. Joukkueen uudelleenrakennusprojektia kuvastaa hyvin se, että kymmenestä viime kaudella eniten peliaikaa Kakkosessa saaneesta pelaajasta kukaan ei ole mukana talven cup-otteluissa. Yksi heistä nähtäneen kuitenkin sunnuntaina kentällä, sillä Eemil Pasanen on siirtynyt Ilveksen kakkosjoukkueeseen.

Lisäksi TamU on menettänyt yhden sopimuspelaajan, kun toppari Mustafa Hussein Zada lähtee tavoittelemaan peliaikaa Kakkosesta TPV:n riveistä. TamU saa TPV:ltä rahallisen korvauksen siirrosta, ja lisäksi siirron ehtona on sovittu, että Hussein Zada ei pelaa TamUa vastaan tällä kaudella Kakkosen Cupissa tai Kolmosessa. Sopimuspelaajista myös maalivahti Oskari Ikonen on työkiireiden takia toistaiseksi poissa vahvuudesta. Juha Unkuri puolestaan parantelee TPV-ottelussa saamaansa pientä kolhua, eikä ole käytettävissä sunnuntain cup-avauksessa. Lisäksi todettakoon, että joulukuussa joukkueen mukana harjoitellut ja Ilves-Kissoja vastaan harjoitusottelussa täydet minuutit pelannut Aleksi Sainio on saanut sopimuksen lappeenrantalaiseen Kultsuun, ja pääsee siis tavoittelemaan peliaikaa Kakkosen tasolla.

Tuloksesta pelaaminen tuo lisälatausta

Jukka Listenmaa painottaa, että Suomen Cup pelit tuovat mukavan piristysruiskeen talven keskelle.

”Onhan se kiva p√§√§st√§ pelaamaan n√§inkin pian tuloksesta. Pieni panos tekee aina ihan hyv√§√§! Pelaajia on ollut nyt ihan kiitett√§v√§sti harjoituksissa ja potentiaalisia uusiakin naamoja on ollut siell√§ mukana.”

Samaan yhtyy myös viime kaudella 12 kertaa Kakkosen peleissä Sinipaitaa kantanut Ali Aitbenzanzou.

”Suomen Cup on omasta mielest√§ni hyv√§√§ harjoittelua joukkueelle pelaamaan yhdess√§ joukkueena ja hyv√§ harjoitus oppimaan ottamaan hyv√§t ja huonot suoritukset vastaan”, Aitbenzanzou pohtii.

Päävalmentaja Listenmaa painotti taannoisen TPV-ottelun jälkeen, että joukkue hioo seuraavan parin viikon ajan omaa puolustuspeliään. Listenmaan mukaan harjoittelulle asetetuissa tavoitteissa on kutakuinkin onnistuttu ja vielä torstain harjoituksissa laitettiin puolustuspelin yksityiskohtia paikoilleen. Tätä otteluennakkoa kirjoittaessa oli vielä epäselvää, miten joukkue käyttää viimeisen treenivuoronsa perjantai-iltana.

”Meid√§n t√§ytyy siit√§ viel√§ muun valmennuksen kanssa yhdess√§ keskustella, miten t√§m√§ viimeinen harjoituskerta hy√∂dynnet√§√§n. Tarvitseeko meid√§n viel√§ keskitty√§ puolustuspelaamiseen vai tehd√§√§nk√∂ ottelun valmistavat harjoitteet”, Listenmaa kertoo.

Kokonaisuutena Sinipaitojen leiristä puhkuu into sunnuntain ottelun alla. Ali Aitbenzanzou kiteyttääkin tunnelmat:

”Tuleva ottelu tulee olemaan molemmille joukkueille tiukka ja haastava, sill√§ molemmat joukkueet l√§htev√§t sit√§ voittamaan. Itse odotan peli√§ innolla!”

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 15.00. Ilves toimii ottelussa kotijoukkueena, ja on ilmoittanut p√§√§sylippujen hinnaksi 10 ‚ā¨ (alle 12-vuotiaat 5 ‚ā¨). Ne jotka eiv√§t otteluun p√§√§se voivat pysy√§ ajan tasalla Tampere Unitedin Twitter-tilin liveseurannan kautta.