Kakkosen Cup alkaa sunnuntaina – kokoon­panoon täydennyksiä

16/01/2020
Uutinen

Tampere United osallistuu tänäkin talvena Kakkosen Cupiin, johon osallistumisoikeus on Kakkosen joukkueiden lisäksi viime kauden päätteeksi Kolmoseen pudonneilla joukkueilla. Edustusjoukkueen rakentaminen on vielä kesken, mutta cupiin on rekisteröity joukko sellaisia seuran pelaajia, jotka antavat vielä näyttöjä edustusjoukkueen sarjakautta silmällä pitäen. Ensimmäinen näyttöpaikka tulee ensi sunnuntaina 19.1. kun TamU kohtaa Pirkkahallissa klo 15.00 alkavassa ottelussa Ilveksen kakkosjoukkueen.

Kolmosen kauteen valmistautuvalle joukkueelle Kakkosen Cup olisi joka tapauksessa suuri haaste, kun lohkovaiheessa vastaan tulee tulevalla kaudella sarjatasoa ylempänä pelaavat Ilves 2, TPV ja HJS. Lisäksi joukkueen rakentaminen on edennyt tänä talvena normaalia hitaammin muun muassa siksi, että Pirkkahalli aukesi harjoittelulle tavallista myöhemmin. Toisaalta Pirkkahallilla kulkevien tarinoiden mukaan myös muilla tamperelaisjoukkueilla on vielä paljon tekemistä, ennen kuin tulevan kauden joukkue on valmis. Silti on selvää, että TamU ei kuulu lohkon ennakkosuosikkeihin. Lohkostahan jatkoon menee varmuudella vain lohkovoittaja, ja lisäksi viiden lohkon lohkokakkosista jatkoon menevät kolme eniten pisteitä per ottelu kerännyttä joukkuetta.

Suomen Cupia varten Tampere Unitediin on tällä viikolla siirretty tai siirtymässä yhteensä neljä pelaajaa. Toppari Tommi Sääksi oli mukana tryouteilla jo vuosi sitten, mutta ei silloin saanut sopimusta. Nyt hän on jälleen mukana ja pelasi reilun puoli tuntia edellisessä harjoitusottelussa TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. Muut kolme pelaajaa eivät ole vielä TamU-pelipaitaa päälleen pukeneet, mutta ovat esiintyneet edukseen harjoituksissa. Hyökkäyksessä ja keskikentällä viihtyvä Oskari Korpinen siirtyy Sinipaitoihin Kakkosessa viime kaudella pelanneesta Kajaanin Hakasta. Ville Turusen seura puolestaan oli viime kaudella Nelosessa pelannut Ikaalisten Urheilijat, ja hyökkääjä Arttu Huovilan seura oli kouvolalainen Kolmosen seura FC Peltirumpu.

Kuten edellisen pelaajauutisen yhteydessä jo mainittiin, kakkosjoukkueessa viime kaudella pelanneista pelaajista on Kakkosen Cupia varten rekisteröity hyökkääjät Moktar Laouini ja Ville Silvennoinen, keskikenttäpelaaja Ville Vähänen ja laitapuolustajat Juha Unkuri ja Pyry Virtanen. Tämä viisikko on ollut avauskokoonpanossa kummassakin talvella pelatussa harjoitusottelussa. Lisäksi kakkosjoukkuetta viime kaudella kipparoineelle ja edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toimivalle Eemeli Peltoselle on hankittu pelipassi, joten myös hän voi tarpeen tullen pelata cup-otteluissa.

Kakkosen Cupin lohkovaiheen otteluohjelma:

su 19.1. klo 15.00 Ilves 2 – TamU
su 26.1. klo 16.30 TPV – TamU
su 9.2. klo 18.15 TamU – HJS

Kaikki ottelut pelataan Pirkkahallin C-hallissa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2