23.5.2019

 
 

Sinipaidat haastaa Gnistanin vieraissaTampere United pelaa Kakkosen kauden neljännen ottelunsa perjantai-iltana Helsingissä. Kohteena on tarkemmin sanoen Mustapekka Areena, jolla kohdataan Oulunkylän ylepeys IF Gnistan. Kotijoukkue kuuluu Kakkosen ehdottomiin nousijasuosikkeihin, ja sen riveissä pelaa useampia vielä viime vuosinakin liigassa ja Ykkösessä pelanneita pelaajia. Sinipaidat ovat siis jälleen tiukassa paikassa pääkaupunkiseudun pelireissullaan.

Gnistanissa pelaa itse asiassa niin monta liigapelejä pelannutta pelaajaa, että heidän kaikkien luetteleminen ei olisi järkevää. Ehdottomasti tunnetuin nimi on Pekka Sihvola, joka ehti pelata vuosikausia liigapelejä ennen kuin HIFK putosi viime kaudeksi Ykköseen. Kaudella 2018 hän teki Ykkösessä 11 maalia ja edellisellä kaudella liigassakin 10 maalia. Toinen pidempään liigassa pelannut pelaaja on puolustaja Pauli Kuusijärvi. Kokoonpanoon mahtuu toki myös nuoria kokemattomampia pelaajia, mutta joka tapauksessa Gnistanilla on poikkeuksellisen kokenut joukkue.

Kovasta kokoonpanostaan huolimatta Gnistan ei ole kulkenut aiemmissa kolmessa ottelussaan voitosta voittoon. Vierasottelut FC Jazzia ja FC Honka Akatemiaa vastaan joukkue voitti tyylikk√§√§sti, mutta ainoassa kotiottelussa KaaPo haki pisteet lukemin 1‚Äď2 kahdella toisen jakson maalilla. Voitto-osuma syntyi vain reilu reilu viisi minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa, ja samassa tilanteessa Cherif Ndiaye otti suoran punaisen, josta kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja langetti kolmen ottelun pelikiellon, joka on voimassa viel√§ perjantain ottelussa.

TamU on pelannut edellisen kerran Mustapekka Areenalla kaudella 2017. Silloin kotijoukkueena toimi K√§pyl√§n Pallo, ja TamU otti aivan maukkaan 1‚Äď1-tasapelin Lauri Saaren pelin viimeisell√§ kymmenminuuttisella tekem√§n tasoituksen turvin. Kyseinen ottelu p√§√§tti Sinipaitojen kev√§tkierroksen ja oli viides per√§kk√§inen tappioton ottelu. Vaikean alkukauden j√§lkeen tuossa vaiheessa koko seurayhteis√∂lle vahvistui tunne siit√§, ett√§ vaikeudet on lopullisesti voitettu.

Tällä kertaa TamU lähtee Mustapekka Areenalle tilanteessa, jossa vaikea alkukausi on vielä meneillään. Parisen viikkoa sitten otettu maukas vierasvoitto GrIFK:sta antoi odottaa, että Pallo-Iirot kaatuisi kotona. Vikko sitten Pallo-Iirot kuitenkin haki pisteet Pyynikiltä, ja näin Sinipaidoilla on alkukaudelta plakkarissa vain yksi voitoo ja kaksi tappiota. Lisäpisteille ja hyville kokemuksille olisi huutava tarve, mutta Gnistania vastaan näiden hankkiminen ei ole helppoa.

”Gnistan on lohkon ennakkosuosikki, t√§ynn√§ nimikkeit√§ pelaajia ja kokemusta Veikkausliigasta asti”, tunnustaa my√∂s p√§√§valmentaja Mourad Seddiki. ”Perjantaina meit√§ odottaa vaikea peli, mutta l√§hdemme pelaamaan t√§ysill√§, ja katsotaan mihin se riitt√§√§.”

Sinipaitojen poissaolijoita ovat Mikael K√∂ng√§s, Niko √Ąkr√§s, Ali Aitbenzanzoun ja Mustafa Hussein Zada.

Ottelu pelataan Mustapekka Areenalla Helsingissä perjantaina 24.5. klo 18.30 alkaen. TamU-TV ei valitettavasti alkavalla kaudella näytä vierasotteluita, mutta onneksi GnistanTV näyttää ottelun suorana. Lisäksi tarjolla on tietenkin TamUn twitter-seuranta.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.