Sinipaidat haastaa Gnistanin vieraissa

23/05/2019
Otteluennakko

Tampere United pelaa Kakkosen kauden neljännen ottelunsa perjantai-iltana Helsingissä. Kohteena on tarkemmin sanoen Mustapekka Areena, jolla kohdataan Oulunkylän ylepeys IF Gnistan. Kotijoukkue kuuluu Kakkosen ehdottomiin nousijasuosikkeihin, ja sen riveissä pelaa useampia vielä viime vuosinakin liigassa ja Ykkösessä pelanneita pelaajia. Sinipaidat ovat siis jälleen tiukassa paikassa pääkaupunkiseudun pelireissullaan.

Gnistanissa pelaa itse asiassa niin monta liigapelejä pelannutta pelaajaa, että heidän kaikkien luetteleminen ei olisi järkevää. Ehdottomasti tunnetuin nimi on Pekka Sihvola, joka ehti pelata vuosikausia liigapelejä ennen kuin HIFK putosi viime kaudeksi Ykköseen. Kaudella 2018 hän teki Ykkösessä 11 maalia ja edellisellä kaudella liigassakin 10 maalia. Toinen pidempään liigassa pelannut pelaaja on puolustaja Pauli Kuusijärvi. Kokoonpanoon mahtuu toki myös nuoria kokemattomampia pelaajia, mutta joka tapauksessa Gnistanilla on poikkeuksellisen kokenut joukkue.

Kovasta kokoonpanostaan huolimatta Gnistan ei ole kulkenut aiemmissa kolmessa ottelussaan voitosta voittoon. Vierasottelut FC Jazzia ja FC Honka Akatemiaa vastaan joukkue voitti tyylikkäästi, mutta ainoassa kotiottelussa KaaPo haki pisteet lukemin 1–2 kahdella toisen jakson maalilla. Voitto-osuma syntyi vain reilu reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, ja samassa tilanteessa Cherif Ndiaye otti suoran punaisen, josta kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja langetti kolmen ottelun pelikiellon, joka on voimassa vielä perjantain ottelussa.

TamU on pelannut edellisen kerran Mustapekka Areenalla kaudella 2017. Silloin kotijoukkueena toimi Käpylän Pallo, ja TamU otti aivan maukkaan 1–1-tasapelin Lauri Saaren pelin viimeisellä kymmenminuuttisella tekemän tasoituksen turvin. Kyseinen ottelu päätti Sinipaitojen kevätkierroksen ja oli viides peräkkäinen tappioton ottelu. Vaikean alkukauden jälkeen tuossa vaiheessa koko seurayhteisölle vahvistui tunne siitä, että vaikeudet on lopullisesti voitettu.

Tällä kertaa TamU lähtee Mustapekka Areenalle tilanteessa, jossa vaikea alkukausi on vielä meneillään. Parisen viikkoa sitten otettu maukas vierasvoitto GrIFK:sta antoi odottaa, että Pallo-Iirot kaatuisi kotona. Vikko sitten Pallo-Iirot kuitenkin haki pisteet Pyynikiltä, ja näin Sinipaidoilla on alkukaudelta plakkarissa vain yksi voitoo ja kaksi tappiota. Lisäpisteille ja hyville kokemuksille olisi huutava tarve, mutta Gnistania vastaan näiden hankkiminen ei ole helppoa.

”Gnistan on lohkon ennakkosuosikki, täynnä nimikkeitä pelaajia ja kokemusta Veikkausliigasta asti”, tunnustaa myös päävalmentaja Mourad Seddiki. ”Perjantaina meitä odottaa vaikea peli, mutta lähdemme pelaamaan täysillä, ja katsotaan mihin se riittää.”

Sinipaitojen poissaolijoita ovat Mikael Köngäs, Niko Äkräs, Ali Aitbenzanzoun ja Mustafa Hussein Zada.

Ottelu pelataan Mustapekka Areenalla Helsingissä perjantaina 24.5. klo 18.30 alkaen. TamU-TV ei valitettavasti alkavalla kaudella näytä vierasotteluita, mutta onneksi GnistanTV näyttää ottelun suorana. Lisäksi tarjolla on tietenkin TamUn twitter-seuranta.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF