Sarjakausi käyntiin lauantaina sarja­nousijan vieraana

03/05/2019
Otteluennakko

Tampere United matkustaa lauantaina Kakkosen kauden avaukseen Espoon Palloseuran vieraaksi Espoonlahteen. EPS pelaa tulevalla kaudella seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Kakkosessa, joten kotijoukkueelle ottelu on aivan erityinen. Tampere Unitedilla puolestaan alkaa kolmas peräkkäinen kausi Kakkosessa, mutta uuden päävalmentajan ja joukkueen rajun uudistumisen myötä myös Sinipaidat on uuden kynnyksellä.

Molemmissa joukkueissa moni pelaaja pelaa lauantaina ensimmäisen ottelunsa Kakkosen tasolla. Siinä missä TamU on uudistunut voimakkaasti viime kaudesta, EPS jatkaa pitkälti samalla rungolla, joka voitti viime kaudella oman Kolmosen lohkonsa. Espoolaispäävalmentaja Kalle Tallqvist onkin todennut avoimesti, että EPS:n ensisijainen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Näin ollen lauantain sarja-avaus on väkisin yksi niistä otteluista, joista TamU-leirissä on ennalta budjetoitava pisteitä.

Viime kaudelta tälle kaudelle jatkavista EPS-pelaajista erottuvat tilastoissa 13 maalia Kolmosessa tehnyt Eetu Klingberg sekä 11 Kolmosen maalin mies Faton Seferi. Uusista hankinnoista nimekkäin lienee viime kaudella FF Jarossa ykkösen otteluita pelannut Toni Sjöstedt, joka teki Tampere Unitedin verkkoon maalinkin KäPan paidassa kaudella 2017.

Tampere Unitedilla on tällä lkaudella mukana vain yhdeksän myös viime kaudella mukana ollutta pelaajaa. Enemmän tai vähemmän Mourad Seddikin mukana tulleita uusia pelaajia on kaksitoista, ja lisäksi mukana on kolme muuta uutta pelaajaa. Tästä huolimatta monien arvioiden mukaan joukkueen peli on jo tässä vaiheessa hitsautunut paremmin yhteen kuin aiemmilla Kakkosen kausilla. Joukkueesta on poistunut kokemusta ja taitoa, mutta tilalle on saatu nuoria pelaajia, jotka tekevät sitoutuneesti ja kurinalaisesti töitä päävalmentajansa alaisuudessa. Tuleva kausi näyttää, mihin asti se riittää. Joukkueen sisällä ja laajemminkin seurayhteisössä uskotaan, että joukkueella on mahdollisuudet huomattavasti onnetonta viime kautta parempaan suoritukseen.

”Vihdoin ja viimein odotettu sarjakausi on alkamassa. Koko joukkue on harjoitellut hyvin läpi talven juuri tätä varten. Keväällä sairaslista on ollut huolestuttavan pitkä, mutta toisaalta se on avannut mahdollisuuksia muille pelaajilla. Lauantaina lähdetään hyvällä mielellä Espooseen taistelemaan pisteistä”, päävalmentaja Seddiki kommentoi sarja-avauksen alla.

Poissa ottelusta ovat näillä näkymin Mikael Köngäs, Mustafa Hussein Zada, Sami Ekmark, Marcio Severino, Elias Harala ja Valtteri Uimonen. Poissaolijoiden lista ei ole siis enää aivan niin pitkä kuin pahimmillaan keväällä, ja jalkeille saadaan joka tapauksessa iskukykyinen joukkue.

Ottelu pelataan Espoonlahden tekonurmella lauantaina 4.5. klo 17.00 alkaen. TamU-TV ei valitettavasti alkavalla kaudella näytä vierasotteluita, joten ne jotka eivät ehdi mukaan Espooseen joutuvat tyytymään twitter-seurantaan.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2