16.6.2019

 
 

Pirte√§ hy√∂kk√§ys­peli ei riitt√§nyt ‚Äď Jazz iski vasta­iskuistaTampere United ei saanut kurssiaan k√§√§ntym√§√§n sunnuntai-illan vierasottelussa porilaista FC Jazzia vastaan. Sinipaitojen hy√∂kk√§yspeli oli ajoittain hyvinkin pirte√§√§, ja heti ottelun ensimm√§isell√§ minuutilla pallo pelattiin yl√§rimaan. Maalit kuitenkin j√§iv√§t ensimm√§isell√§ jaksolla tekem√§tt√§, ja toisella jaksolla kavennus saatiin tehty√§ vasta Jaziin kolmannen maalin j√§lkeen. Vaikka TamU taisteli loppuun saakka urheasti, yht√§k√§√§n pistett√§ ei saatu l√§htem√§√§n mukaan Tampereelle, ja lopussa Jazz viimeisteli rumat loppulukemat 4‚Äď1 (2‚Äď0).

Ottelu ikuisten tuulen stadionilla käynnistyi siis Sinipaidoilta viittä vaille täydellisesti. Heti ottelun avauspotkusta päästiin luomaan tilanne, joka vei pallon kulmalipulle, ja kulman jälkitilanteesta pallo saatiin toimitettua ylärimaan. Pelin käsikirjoitus olisi voinut olla lopulta kovin toinen, jos kyseinen pallo olisi saatu kymmenen senttiä alemmaksi. Kärjessä aloittanut Sami Ekmark oli erityisen terävänä varsin ottelun alussa. Eemil Pasasen pitkä rajaheitto tavoitti hetkeä ylärimatilannetta myöhemmin Ekmarkin, jonka lapikkaasta puuttui viimeiset ratkaisevat sentit, eikä hän päässyt jatkamaan palloa maaliin.

Kokoonpanossa oli muitakin yll√§tyksi√§ kuin Ekmarkin pelaaminen k√§rjess√§. Muodostelma oli laitettu kokonaan uusiksi, ja TamU l√§hti otteluun kolmen puolustajan linjalla Arttu M√§tt√∂ ‚Äď Mustafa Hussein Zada ‚Äď Eetu Rahkola. Hussein Zadalle ottelu oli loukkaantumisen j√§lkeen ensimm√§inen, ja samalla uran ensimm√§inen Kakkosen ottelu.

Kun puolustuksessa oli tilaa, Jazz pyrki pelaamaan palloa tamperelaisten selustaan nopeilla vastaiskuilla, ja tämä alkoi pelin edetessä tuottamaan myös tulosta. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen porilaisten vastaiskut alkoivat näkyä myös tulostaululla. Nuori, vasta 19-vuotias, Atte Paunio torjui etunurkasta Haris Ibrahimovicin vedon ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Muutamalla kosketuksella löytyi luvattoman paljon tilaa vierasjoukkueen puolustuksesta ja Jussi Aalto tykitti pallon varmuudella ohi Elias Alasen.

Porilaiset p√§√§siv√§t viel√§ tuplaamaan johtonsa ennen taukoa. Pelikellossa oli 32 minuuttia t√§ynn√§, kun Jazz p√§√§si j√§lleen rokottamaan puolustuksen selustaan keskialueen pallonmenetyksen j√§lkeen, ja is√§nn√§t siirtyiv√§t 2‚Äď0-johtoon Nicolas Gomes Ramosin osumalla. Avausjakson loppuun TamU sai edelleen maalipaikkoja luotua, mutta tuloksetta ja n√§in Sinipaidat painuivat p√§√§t painuksissa koppiin.

Toiselle jaksolle teki yhden vaihdon, kun vaikeuksissa keskikentän pohjalla ollut Matias Stark jätti kentän, ja hänen paikkansa otti loukkaantumisestaan toipunut Ali Aitbenzanzoun. Myös jälkimmäinen nelivitonen käynnistyi TamUlta pirteästi, kun Omar Kharyn vapaapotku oli yllättää Atte Paunion jo jakson toisella minuutilla. Paunio venytti kuitenkin kätensä väliin ja sai painettua vedon kulmaksi.

Pian verkko soi kuitenkin j√§lleen omissa, kun Nicolas Gomes Ramos p√§√§si viimeistelem√§√§n maalin edest√§ illan toisen osumansa. Ratkaisevalta tuntunut 3‚Äď0-maali her√§tti paljon mutinaan vierasleiriss√§, sill√§ pr√§ssi√§ tilanteessa tehneen Verneri Uimosen juoksu pys√§ytettiin k√§dest√§ vet√§m√§ll√§. T√§m√§ j√§i kuitenkin ottelun tuomaristolta huomaamatta, eik√§ kapteeni Eetu Rahkolan vetoomuksilla tilanteen j√§lkeen ollut vaikutusta tuomarin p√§√§t√∂kseen.

Tunnin pelin jälkeen Tampere United avasi vihdoin maalitilinsä lukuisten paikkojen jälkeen. Omar Kharylla oli tilaa, ja hän päätti kokeilla onnistuneesti. Reilusta paristakymmenestä metristä lähtenyt pommi painautui vastustamattomasti ohi Atte Paunion ja herätti pienen kipinän Sinipaitojen keskuudessa. Maali oli Kahrylle kauden ensimmäinen Kakkosen otteluissa.

Unitedin takaa-ajo ei kuitenkaan saanut miss√§√§n vaiheessa kunnolla siipi√§ alleen, ja Nicolas Gomes Ramos p√§√§tti Sinipaitojen pyristelyn hattutempullaan reilu minuutti ennen t√§ytt√§ aikaa. Illan komein porilaismaali syntyi tyylikk√§√§ll√§ nostolla ohi vastaan tullen maalivahti Elias Alasen, ja j√§lleen vastahy√∂kk√§yksen p√§√§tteeksi. Lopulliset lukemat olivat Jazzille 4‚Äď1.

Illan paras tamperelaisonnistuja löytyi pelikentän ulkopuolelta, sillä varsin runsaslukuisena paikan päällä ollut Sinikaarti piti omiensa puolia alkuvihellyksestä vielä pitkälle ottelun jälkeen.

”Muutimme pelij√§rjestelm√§ edellisest√§ pelist√§, mutta se ei auttanut. Teimme j√§lleen sellaiset virheet, joista vastustaja p√§√§si rokottamaan”, manasi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun j√§lkeen.

”Toisella jaksolla teimme pelillisesti selke√§n parannuksen, ja Kharyn maali antoi toivoa, mutta lis√§√§ ei saatu. Meill√§ oli noin kymmenen kulmaa, kun vastustajalla oli ehk√§ kaksi tai kolme, mutta emme osanneet by√∂dynt√§√§ n√§it√§ erikoistilanteita”, kommentoi Seddiki.

”Nyt on edess√§ pitk√§ kotimatka hiljaisessa bussissa”, Seddiki p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran TamU pelaa jo ennen Juhannusta torstaina 20.6. Silloin Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi toinen vähin pistein alkukauden pelannut ja vain neljä pistettä TamUn edellä sarjataulukossa olevan Käpylän Pallo. Tämän ottelun panokset ovat koko kauden kannalta äärimmäisen suuret, sillä putoamistaistelu on jo alkanut, vaikka kautta on vielä yli puolet jäljellä. Ottelu alkaa tuttuun aikaan klo 18.30, ja ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä. Aloita siis Juhannuksen vietto sinivihreällä jännitysottelulla!

 
 
FC Jazz logo
4 ‚Äď 1

(2 ‚Äď 0)

Tampere Unitedin logo

27’ Jussi Aalto
33’ Nicolas Gomes Ramos
49’ Nicolas Gomes Ramos
89’ Nicolas Gomes Ramos

Yleisömäärä:
318

60' Omar Khary

Yleisömäärä:
318

28 Atte Paunio
3 Joonas Meura
4 Juho Kemppinen vaihtoon 63’
5 Joose Mäkinen
6 Kourouma Fatoghoma
8 Eero Lehtinen
11 Nicolas Gomes Ramos
16 Jussi Aalto vaihtoon 78’
20 Eetu Kanerva
22 Jussi Lemio
80 Toni Pyyranta vaihtoon 69’
1 Tuukka Nurmi
2 Oliver Nabb
9 Juho Lehtonen vaihdosta 78’
17 Ramus Laaksonen
18 Aleksanteri Tomberg
19 Joona Visavuori vaihdosta 69’
23 Tobias Laaksonen vaihdosta 63’
62Elias Alanen
3Sami Ekmark
4Mustafa Hussein Zada
5Eetu RahkolaC
10Haris Ibrahimovic vaihtoon 69'
15Eemil Pasanen
20Verneri Uimonen
22Matias Stark keltainen kortti 44' vaihtoon 46'
23Niklas Lindholm
25Omar Khary keltainen kortti 86'
32Arttu Mättö
24Oskari Ikonen
8Ali Aitbenzanzoun vaihdosta 46'
13Aleksi Sainio vaihdosta 69'
17Taavi Abruquah
21Konsta Raittinen
27Nils Strömsholm
29Ali Al-Fatli
28 Atte Paunio
3 Joonas Meura
4 Juho Kemppinen vaihtoon 63’
5 Joose Mäkinen
6 Kourouma Fatoghoma
8 Eero Lehtinen
11 Nicolas Gomes Ramos
16 Jussi Aalto vaihtoon 78’
20 Eetu Kanerva
22 Jussi Lemio
80 Toni Pyyranta vaihtoon 69’
1 Tuukka Nurmi
2 Oliver Nabb
9 Juho Lehtonen vaihdosta 78’
17 Ramus Laaksonen
18 Aleksanteri Tomberg
19 Joona Visavuori vaihdosta 69’
23 Tobias Laaksonen vaihdosta 63’