Pirteä alku ei kantanut pisteille Espoossa

14/07/2019
Otteluraportti

Tampere United lähti vierasotteluun FC Honka Akatemiaa vastaan allaan hyvät otteet kesätaukoa edeltäneissä otteluissa. Tapiolassakin ottelun alku oli pirteä, mutta kun Honka teki ottelu avausmaalin reilun vartin pelin jälkeen, ote siirtyi kotijoukkueelle. Pian taululla oli jo 2–0 lukemat, ja ottelu näytti olevan ohi. Ali Aitbenzanzounin reilun puolen tunnin pelin jälkeen yllättävällä kaukovedolla tekemä kavennusmaali herätti vielä toiveita, mutta toinen jakso ei tuonut terävän alun jälkeen montakaan maalipaikkaa, vaan Hongan kolmas maali oli tasoitusta lähempänä. Näin ottelu päättyi 2–1-tappioon.

Kakkonen

2 – 1

Tapiolan urheilupuiston tekonurmella pelattu kamppailu alkoi Tampere Unitedin kannalta lupauksia herättävästi, ja ensimmäisen vartin aikana pallo liikkui enimmäkseen Sinipaitojen hyökkäysalueella. Jälleen kärjen alla pelannut Omar Khary oli tapahtumien keskipisteessä. Ottelun alkupuolen paras tekopaikkakin syntyi Omar Kharyn antamasta kulmapotkusta, jossa Eetu Rahkola pääsi puskemaan, mutta A-maajoukkueympyröitäkin haistellut Rasmus Leislahti Honka Akatemian maalilla venytti pallon yli riman.

Mustafa Hussein Zada kurottaa palloon. Kuva: Juhani Järvenpää.

Espoolaiset olivat tehokkaampia kulmatilanteessa. Ottelun 18. minuutilla annettu kulma kimposi pilkun kohdalle, ja kakkospalloon ehti ensimmäisenä Anton Tuominen, jonka terävä laukaus muutti lukemiksi 1–0. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Honka Akatemia sahasi näyttävästi läpi TamU-linjan. Ensimmäinen laukaus kimposi ylärimasta maalin eteen, josta Verneri Uimosen purkuyritys päätyi epäonnisesti omaan maaliin.

Arttu Mättö voittaa pallon aidan taakse jääneiden kannattajien edessä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Maalien jälkeen pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle, mutta tämän keskellä Unitedin kavennus syntyi yllättävällä tavalla 33. minuutilla. Ali Aitbenzanzoun sai pallon noin 25 metrissä ja laukoi millintarkan kierteisen vedon vasempaan alakulmaan. Pallo tolpan kautta sisään ja tilanteeksi 2–1 kaikkien hämmästellessä, mitä juuri tapahtui. Veto ei nimittäin ollut erityisen kova, mutta ilmeisesti kierre ja vedon tarkkuus olivat liikaa maalivahti Leislahdelle.

Mustafa Hussein Zada on iholla ja Eetu Rahkola varmistaa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Jakson loppupuolella Honka oli pariinkin otteeseen lähellä maalintekoa, mutta maalivahti Elias Alanen venyi tuttuun tapaan huippupelastuksiin. Näin tauolle lähdettiin 2–1-lukemissa.

Toinen jakso jatkui raitapaitaisen kotijoukkueen komennossa. TamU pääsi aika ajoin vaara-alueille, mutta todellisia huippupaikkoja ei toisella jaksolla nähty luukunottamatta Sami Ekmarkin laukausta ottelun 86. minuutilla. Tähän Rasmus Leislahti sai venyttää tosissaaan saadakseen kätensä vedon tielle, mutta muutoin TamU ei saanut lopussa päälle kunnon kirivaihdetta.

Erinomaisesti pelannut Elias Alanen pelastaa lopussa Idrissa Camaran läpiajon. Kuva: Juhani Järvenpää.

Honka Akatemia loi puoliajan paremmat paikat, mutta erinomaisen pelin pelannutta Elias Alasta ei ohitettu. TamUn hakiessa riskillä tasoitusta, pääsi Idrissa Camara vastahyökkäyksestä aivan yksin läpi, mutta Alanen torjui laukauksen jalallaan.

Espoolaisten syöttöpeli pyöri ottelussa hyvin ja TamUn edellisissä peleissä tiiviinä pysynyt puolustus näytti ajoittain melko haavoittuvaiselta. Vaikka vastustajalla oli kentällä TamUakin nuorempi joukkue, kaksinkamppailut ja kakkospallot päätyivät turhan usein honkalaisten eduksi. Aurinkoisen sunnuntai-illan positiivisintia antia olivat muutenkin hyvin pelanneen Aitbenzanzounin komea maali ja Alasen hyvät venytykset.

”Aloitettiin terävästi ja luotiin pelaamalla muutama hyvä maalintekotilanne, mutta maalinteko epäonnistui. Sen jälkeen ote siirtyi Hongalle, joka liikutti palloa terävästi. Pelaajat vaihtoivat paikkoja ovelasti, mikä sekoitti meidän meidän pelaamista varsinkin keskikentällä. Sitä kautta meidän virheistä vastustaja pääsi rokottamaan kaksi kertaa. Tilanne korjattiin tauolla, ja saimme juonesta kiinni. Hyvästä yrityksestä huolimatta emme onnistuneet tasoittamaan”, arvioi päävalmentaja Mourad Seddiki pelin kulkua.

”Mielestäni pojat eivät pelanneet huonosti, mutta ei pystytty ottamaan edes pistettä ja siihen me olemme pettyneitä”, Seddiki päättää.

Seuraavan kerran TamU pelaa viikon päästä sunnuntaina 21.7. Silloin Pyynikille tulee vieraaksi sarjassa viimeisenä oleva Grankulla IFK, joten ottelu on säilymiskamppailun kannalta äärimmäisen tärkeä. Kaikki silloin mukaan kannustamaan Sinipaidat voittoon!

Kakkonen

2 – 1

( 2 – 1 )

33′ Ali Aitbenzanzoun