P17- ja P20-joukkueet tarjoavat mahdollisuuden päästä osaksi edustus­joukkueen toimintaa

03/05/2020
Uutinen

Tampere United uutisoi aiemmin huhtikuussa P17- ja P20-joukkueiden tuomisesta osaksi seuran junioritoiminnan jatkumoa. Samalla joukkueet tulevat kiinteäksi osaksi seuran edustustoimintaa, jossa on jo nyt edustusjoukkueen lisäksi mukana kakkosjoukkue, joka havittelee nousua Kolmoseen samalla kun edustus havittelee paluuta Kakkoseen. Nyt seuran varapuheenjohtaja sekä junioritoiminnan kilpailupäällikkö Markus Kyöstäjä selventää perustettavien joukkueiden vahvuuksia.

P17- ja P20-joukkueisiin laajentaminen on ollut seuran strategian mukainen ratkaisu ja myös osa kuluvan kauden toimintasuunnitelmaa, ja koronan aiheuttama kilpailutauko on antanut sopivan ikkunan suunnitella joukkueiden toiminnan käynnistämistä. Alun perin asioissa piti edetä jo viime kesän aikana, mutta poikkeuksellisen haastava kilpakausi 2019 vei seuratoimijoiden ajan sekä energian muihin asioihin. P17- ja P20-joukkueet perustetaan kaudelle 2021.

Tampere United aikoo panostaa tosissaan vanhimpiin junioreihin, ja perustettavilla joukkueilla on tarkoitus laajentaa paitsi yhä laajenevaa junioritoimintaa vanhemmasta päästä, mutta myös tuoda vanhimmat ikäluokat osaksi aikuisurheilun sateenvarjoa. Kyseiset joukkueet ovatkin tärkeässä roolissa edustustoiminnan kehittämisessä.

Perustettavat juniorijoukkueet tarjoavat Tampereen ja naapurikuntien nuorille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan peliaikaa kilpailullisesti eteenpäin pyrkivässä Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueesssa. Samalla seura tarjoaa nuorille mahdollisuuden saada kokemusta aikuisten otteluista seuran muissa aikuisjoukkueissa. Nämä asiat eivät ole lähimainkaan selviöitä kaikissa alueen seuroissa, ja TamU tarjoaakin tavoitteellisen vaihtoehdon pirkanmaalaisten nuorien liikuttajana.

”Meillä on alueella seuroja, joilla ei ole merkittävää toimintaa enää edustustasolla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että seuroissa, jotka eivät enää panosta edustusjoukkueeseen, vanhemmat juniorit ovat lähinnä kuluerä”, Markus Kyöstäjä avaa esimerkkitapausta millaiselle pelaajalle perustettavat joukkueet ovat potentiaalinen kasvupaikka.

Joukkueiden toiminta tulee olemaan läheistä edustusjoukkueen kanssa. Tiiviin linkin aikuisjalkapalloon uskotaan Tampere Unitedissa olevan kilpailuvaltti moneen muuhun joukkueeseen verrattuna.

”Tulemme panostamaan joukkueiden perustamiseen, sillä ne ovat tärkeässä roolissa seuran edustustoiminnan kokonaisuutta rakennettaessa”, Kyöstäjä niputtaa asian.

Ilmoittaudu mukaan pelaajaksi tai valmentajaksi

Joukkueiden toiminnasta kiinnostuneet pelaajat, valmentajat ja muut taustahenkilöt voivat jo tässä vaiheessa olla yhteydessä Tampere Unitediin täyttämällä oheisen lomakkeen. Kausimaksut tulevat asettumaan kilpailukykyiselle tasolle, samoin valmentajien palkkiot.

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Olen kiinnostunut näistä tehtävistä (pakollinen)

  Syntymävuosi (jos olet pelaaja)

  Kerro kokemuksestasi pelaajana, valmentajana tai muissa joukkueen taustoissa. Missä olet pelannut tai valmentanut? Mikä on pelipaikkasi? Vahvuudet ja heikkoudet? (pakollinen)

  TamU-Kauppa

  Pääyhteistyökumppanit

  Tukemassa myös

  American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

  17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

  19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

  27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

  23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

  21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

  27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49