4.5.2021

 
 

Lasten ja nuorten pelin­omainen harjoittelu taas mahdollista ‚Äď my√∂s aikuisilla vihdoin valoa tunnelin p√§√§ss√§

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriss√§ toimiva alueellinen pandemiaohjausryhm√§ eli ”koronanyrkki” linjasi tiistaina iltap√§iv√§ll√§, ett√§ lapset ja nuoret eli vuonna 2002 ja sit√§ my√∂hemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvav√§li√§ ja ryhm√§kokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta ei ole viel√§ sallittua, mutta Palloliiton t√§m√§nhetkisten suunnitelmien mukaan l√§ntisen alueen nuorten sarjat (P/T12‚Äď20) alkavat 29.5. Oman sairaanhoitopiirin rajoitusten salliessa pelej√§ voidaan pelata jopa t√§t√§ aiemmin, mutta Pirkanmaalla kilpaottelut ja turnaukset on toistaiseksi viel√§ kielletty.

Tampere Unitedissa uusimmat rajoitusten höllentämiset auttavat erityisesti P13- ja T15-ikäkausijoukkueita. Nuoremmille pelaajille tarkoitetut kaupunginosa- ja aluejoukkueet jatkavat toimintaansa entiseen malliin. Näistä 8-vuotiaille ja nuoremmille tarkoitetut kaupparijoukkueet ovat aloittaneet toimintansa kuluvalla viikolla, ja osallistujamäärät ovat palanneet koronaepidemiaa edeltäneelle tasolle ja jopa ylittäneet sen. Kaikkiin juniorijoukkueisiin voi edelleen liittyä mukaan, ja tiedot eri ikäisille tarkoitettujen joukkueiden ilmoittautumisesta löytyvät parhaiten osoitteesta tampereunited.fi/juniorit.

Myös aikuisjoukkueet pian normaaliin joukkue­harjoitteluun?

Pirkanmaan koronanyrkin tiistaisessa tiedotustilaisuudessa nähtiin ensimmäisen kerran moneen viikkoon positiivisia signaaleja myös aikuisten osalta. Pirkanmaan tapausluvut ovat laskeneet viime viikon aikana, eli koronatilanne on saanut positiivisen käänteen. Tämän myötä Pirkanmaa ei ole enää STM:n luokittelun mukaisesti koronan leviämisvaiheessa, vaan nyt on palattu kiihtymisvaiheen alueeksi. Koronanyrkin mukaan ensi viikolla tarkastelussa on myös aikuisten harrastustoiminta, joten jos suotuisa kehitys jatkuu, ensi tiistaina päästään jännittämään, pääsevätkö myös aikuisjoukkueet palaamaan harjoituskentille. Harjoituskentille paluu on edellytyksenä sille, että sarjapelit pääsisivät alkamaan Palloliiton suunnittelemalla tavalla kesäkuussa.

Yleisötapahtumien eli myös Tampere Unitedin kotiotteluiden osalta ratkaisevaa on, mitä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto linjaa. Uusin päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 10 henkeen on voimassa 16.5. saakka, joten ensi viikolla saadaan jännittää myös sitä, millaiset rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppupuolella, ja voidaanko mahdollisiin harjoitusotteluihin ja kesäkuussa pelattavaksi aiottuihin sarjaotteluihin ottaa yleisöä.