Lasten ja nuorten pelin­omainen harjoittelu taas mahdollista – myös aikuisilla vihdoin valoa tunnelin päässä

04/05/2021 Seura
Uutinen

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä toimiva alueellinen pandemiaohjausryhmä eli "koronanyrkki" linjasi tiistaina iltapäivällä, että lapset ja nuoret eli vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta ei ole vielä sallittua, mutta Palloliiton tämänhetkisten suunnitelmien mukaan läntisen alueen nuorten sarjat (P/T12–20) alkavat 29.5. Oman sairaanhoitopiirin rajoitusten salliessa pelejä voidaan pelata jopa tätä aiemmin, mutta Pirkanmaalla kilpaottelut ja turnaukset on toistaiseksi vielä kielletty.

TamU-uutiskuva

Tampere Unitedissa uusimmat rajoitusten höllentämiset auttavat erityisesti P13- ja T15-ikäkausijoukkueita. Nuoremmille pelaajille tarkoitetut kaupunginosa- ja aluejoukkueet jatkavat toimintaansa entiseen malliin. Näistä 8-vuotiaille ja nuoremmille tarkoitetut kaupparijoukkueet ovat aloittaneet toimintansa kuluvalla viikolla, ja osallistujamäärät ovat palanneet koronaepidemiaa edeltäneelle tasolle ja jopa ylittäneet sen. Kaikkiin juniorijoukkueisiin voi edelleen liittyä mukaan, ja tiedot eri ikäisille tarkoitettujen joukkueiden ilmoittautumisesta löytyvät parhaiten osoitteesta tampereunited.fi/juniorit.

Myös aikuisjoukkueet pian normaaliin joukkue­harjoitteluun?

Pirkanmaan koronanyrkin tiistaisessa tiedotustilaisuudessa nähtiin ensimmäisen kerran moneen viikkoon positiivisia signaaleja myös aikuisten osalta. Pirkanmaan tapausluvut ovat laskeneet viime viikon aikana, eli koronatilanne on saanut positiivisen käänteen. Tämän myötä Pirkanmaa ei ole enää STM:n luokittelun mukaisesti koronan leviämisvaiheessa, vaan nyt on palattu kiihtymisvaiheen alueeksi. Koronanyrkin mukaan ensi viikolla tarkastelussa on myös aikuisten harrastustoiminta, joten jos suotuisa kehitys jatkuu, ensi tiistaina päästään jännittämään, pääsevätkö myös aikuisjoukkueet palaamaan harjoituskentille. Harjoituskentille paluu on edellytyksenä sille, että sarjapelit pääsisivät alkamaan Palloliiton suunnittelemalla tavalla kesäkuussa.

Yleisötapahtumien eli myös Tampere Unitedin kotiotteluiden osalta ratkaisevaa on, mitä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto linjaa. Uusin päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 10 henkeen on voimassa 16.5. saakka, joten ensi viikolla saadaan jännittää myös sitä, millaiset rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppupuolella, ja voidaanko mahdollisiin harjoitusotteluihin ja kesäkuussa pelattavaksi aiottuihin sarjaotteluihin ottaa yleisöä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2