Kutkuttavassa koti­­avauksessa vastaan sarjan ennakko­­suosikki SalPa

29/04/2022 TamU
Otteluennakko

Pyynikillä päästään lauantaina vappuaattona nauttimaan todellista urheilujuhlan tuntua, kun Kakkosen kotiavaukseen vieraaksi saapuu Salon Palloilijat. SalPa on useissa ennakoissa veikattu lohkon suurimmaksi nousijasuosikiksi, joten TamU joutuu varmasti kotikentällään kovaan testiin.

TamU – SalPa

  • TamUn kauden ensimmäinen ottelu kotona Pyynikillä
  • TamU hakee sarjan avauspisteitä, SalPa toista voittoa
  • SalPa on yksi lohkon nousija­suosikeista
  • Taye Taiwon lisäksi SalPasta kannattaa seurata ainakin maalintekijä Elmo Heinosta
  • Miten toimii kärki­kaksikon Kostiainen-Toijala peli Pyynikin postimerkillä?

Tärkein teema on ollut puolustuspelin laittaminen kuntoon. Boksin alueen puolustaminen on saatava paremmaksi.

- Jukka Listenmaa
TamUn päävalmentaja

Vihdoin päästään Pynsälle kotiyleisön eteen. Porissakin oli jo loistava tunnelma, ja toivon mukaan lauantaina mennään kahta kovemmin niin kentällä kuin katsomossa!

- Arttu Haapala
Keskikentän "Tiku"

SalPa on tehnyt talvikauden aikana useita kovia hankintoja. Uusista pelaajista kaikkein nimekkäin on eurooppalaisia suurseuroja kolunnut Taye Taiwo, joka pelasi täydet minuutit kauden avauksessa Ilves-Kissoja vastaan. Suurimmat otsikot avausottelusta keräsi kuitenkin Elmo Heinonen, joka viimeisteli hattutempun Kissojen verkkoon lukemin 4-2 päättyneessä ottelussa. Veikkausliigakokemusta omaava Heinonen siirtyi salolaisten riveihin TPS:stä samoin kuin Oskari Jakonen. Vielä viime kaudella FC Jazzin puolustuslinjassa luutinut ja Kakkosen B-lohkon parhaaksi puolustajaksi valittu toppari Joonas Meura viimeisteli kauden avausottelussa SalPan neljännen maalin.

Jotain SalPan nousutavoitteesta ja kovista resursseista kertoo se, että vielä aivan kauden kynnyksellä seura hankki Brasiliasta hyökkääjä Andre Venceloskin ja Kanadasta Eldin Demirin. Tamperelaiselle jalkapalloväelle tuttu nimi on myös Pekka Mattila, joka siirtyi aikanaan vain B-juniori-ikäisenä TPV:stä TPS:n riveihin, mutta aloittaa nyt jo kolmannen kautensa SalPan paidassa.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa on nähnyt SalPan ottelun Ilves-Kissoja vastaan ja odottaa kovaa vastusta lauantaina.

”Nimimiehiä löytyy paljon. Vahva joukkue on tulossa vastaan, joten tarvitsemme täyden onnistumisen, jos haluamme saada kolme pistettä.”

Puolustuspeli erityishuomion kohteena

Erinomaisesti sujuneen harjoituspelikauden jälkeen kauden kaksi ensimmäistä tosipeliä ovat päättyneet karvaisiin tappioihin. Sekä Suomen Cupin ottelussa HJS:ää vastaan että Kakkosen avausottelussa FC Jazzia vastaan kaava on ollut samankaltainen: TamU on aloittanut ottelun hyvin ja siirtynyt avauspuoliskolla johtoon, mutta vastustaja on päässyt rokottamaan ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla TamUn vire ei ole pysynyt enää yhtä vahvana, vaan molemmissa otteluissa on päädytty 3–1-tappiotulokseen.

Tappioiden myötä olisi tärkeää päästä kääntämään joukkueen kurssi, mutta helpolla se ei tule SalPaa vastaan tapahtumaan. Erityinen huomio harjoituksissa on kohdistettu puolustuspään tilkkimiseen.

”Tärkein teema on ollut puolustuspelin laittaminen kuntoon. Boksin alueen puolustaminen on saatava paremmaksi”, Listenmaa sanoo.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Arttu Haapala lähtee hyvillä mielin lauantain koitokseen eivätkä tappiot ole jääneet liikaa kaihertamaan.

”Tappion jälkeen syö aina miestä, mutta nopeasti on päästy yli ja keskittymään seuraavaan matsiin. Vähän normaalia enemmän ollaan pelaajien kesken mietitty, mitä voitaisiin jokainen tehdä paremmin”, Haapala kertoo.

Ennakkoasetelmia Haapala ei ole juurikaan pohtinut.

”En ole oikein ikinä perustanut altavastaajan tai ennakkosuosikin asetelmista. Sarjan voittaa paras joukkue ja lauantaina voittaa se kumpi paikallaolijoista on parempi.”

Paluu Pyynikille ja juhlatunnelmiin

Pyynikille kaavailtu cup-ottelu HJS:ää vastaan jouduttiin keliolosuhteiden vuoksi siirtämään Kauppiin, joten ensi kertaa sitten viime vuoden lokakuun jälkeen Sinipaidat pääsee palaamaan kotipyhättöön. Kentän ominaisuudet vaativat tiettyä hienosäätöä pelaamiseen.

”Pyynikin kenttä vaatii tietynlaisia pelaajia kentälle. Kun matto on huono ja kenttä pieni, niin pelaaminen on erilaista kuin oikeilla jalkapallokentillä”, Listenmaa sanoo.

Lauantaina ottelu sattuu vappuaatolle, mikä tuo päävalmentajassa muistoja pintaan.

”Ensimmäisen liigapelini olen pelannut vappuaattona. Siitä oli sen jälkeen kiva lähteä vapunviettoon”, Listenmaa kertoo.

”Toivottavasti päästään laittamaan kunnon juhlat pystyyn Pyynikille.”

Myös Haapala odottaa jo malttamattomana kotikentän korkkausta tälle kaudelle.

”Vihdoin päästään Pynsälle kotiyleisön eteen. Porissakin oli jo loistava tunnelma, ja toivon mukaan lauantaina mennään kahta kovemmin niin kentällä kuin katsomossa!”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 30.4. klo 14.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 13.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste. Tule mukaan kaikkien aikojen vapunaloitukseen!

Hanki kausikortti ottelun lipunmyynnistä

Kausikortit ovat myynnissä Pyynikin urheilukentän portilla sijaitsevalta lipun­myynti­pisteeltä. Kausikortit maksavat aikuisilta 90 € ja alennusryhmiltä 65 € (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortit ovat myynnissä hintaan 20 €.

Kausikortti kattaa kaikki 12 Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kotiottelua Kakkosen B-lohkossa. Kaikki ottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä.

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille. Tarjolla on tällä kertaa perinteinen valkosipuli-yrtti-hodari, johon tulee herkullisen raakamakkaran lisäksi karamellisoitua sipulia ja Dijon-sinappimajoneesia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Muista TamU Support Night perjantaina

Ottelua edeltävä yönä järestetään TamU Support Night Yo-talolla. Esiintyjinä ovat Kalle Kinos ja Silkinpehmee. Katso lisätiedot!

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää lauantain SalPa-ottelun tilaajilleen kello 14 alkaen. Suoraa lähetystä selostaa Rasmus Junila. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2