TamU Support Night palaa perjantaina Yo-talolla

26/04/2022 Seura / TamU
Uutinen

TamU Support Night tekee paluun monen vuoden tauon jälkeen, kun perjantaina 29.4. Yo-talon lavalle nousevat Kalle Kinos ja Silkinpehmee. Illan tuotoilla tuetaan Tampere Unitedia, ja Tampere Unitedin jäsenille on tarjolla alennushintaisia lippuja Yo-talon ovelta ostettuna. Aiemmin Support Nighteja on järjestetty TamU-K:n nimissä kaikkiaan kuusi kertaa kaudella 2013 Vastavirta-klubilla ja kausilla 2014–2015 Klubilla.

TamU Support Night pe 29.4. Yo-talolla

  • Esiintyjät Kalle Kinos ja Silkinpehmee
  • Ovet klo 23.30 ja keikat klo 00.00
  • Liput 16 € / 14 € (ovelta / ennakko)
  • TamUn jäsenille liput ovelta 12 €
  • Ennakkoliput myy lippu.fi

Hienoo että Support Nightit on takas! Toivottavasti jengi löytää paikalle ja tulee hauska ilta. Kinos tuli nähtyä Lokakuussa ja myös Silkinpehmee on iskussa niin kannattaa tulla kattomaan.

- Henri Ekman
Tampere Unitedin promoottori

Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö oli jo TamU-K-vuosina vahvasti mukana Support Nightien järjestelyissä. Näistä kerroista on jäänyt paljon hyviä muistoja.

”Ehkä se legendaarisin oli kevään 2014 ensimmäinen Support Night Klubilla. Tiesimme että lippuja pitää myydä paljon, jotta pääsimme edes omillemme. Ilta oli kuitenkin menestys ja saimme sievoisen tuoton, ja olihan sse Asan keikka ihan älyttömän kova”, Niemistö muistelee.

”Muistan erityisen hyvin sen hetken, kun saimme silloisen puheenjohtaja Heikki Wilenin kanssa tietää, että lippuja oli myyty sen verran että pääsimme omillemme. Lyötiin siinä sitten ylävitoset ja siinä kanssamme ollut toimittaja Matt Negrin ikuisti hetken sanallisesti New York Timesiin kirjoittamassaan artikkelissa.”

Niemistön mainitsema New York Timesin artikkeli on edelleen luettavissa NYT:n nettisivuilla. Artikkelissa kerrotaan laajemminkin TamU-K:n silloisesta toiminnasta ja kauden 2014 avausottelun tunnelmista. Support Night järjesttiin silloin heti Urjalan Palloseuraa vastaan pelatun ottelun jälkeen, ja Klubilla oli erittäin hyvä tunnelma voitokkaan ottelun jälkeen.

Kevään 2014 Support Nightissa oli kova esiintyjäkaarti.

Myös syksyn 2014 Support Nightissa oli kova esiintyjäkaarti, ja ilta oli onnistunut. Mukana oli myös tulevana perjantaina esiintyvä Kalle Kinos, mutta silloin illan suurin nimi oli DJ Kridlokk. Lisäksi illassa esiintyi kevään Support Nightin tapaan TamU-kannattajien suursuosikki Vala, jonka hittibiisi Tämä kaupunki on meidän kuullaan edelleen TamUn kotimatsien alussa joukkueiden marssiessa kentälle.

Vuotta aiemmin Support Nightit järjestettiin legendaarisella Vastavirta-klubilla Pispalanharjulla.

”Vuoden 2013 keikat Vastavirta-klubilla olivat kyllä todella hauskoja, ja kyllähän sen paikan henki sopi silloiselle aika punk-henkiselle TamU-K:lle erittäin hyvin”, Niemistö naurahtaa.

”Vastavirrallahan sali on melko pieni, joten illat olivat loppuunmyytyjä. Sielläkin soitti omana suosikkinani Vala, mutta kevään keikan isoin nimi oli Hannibal, jonka keikka oli kyllä myös erittäin kova. Syksyn keikasta taasen paras muisto on se, että puheenjohtaja Heikki Wilen oli valinnut minut puheenjohtajan maljan saajaksi. En osannut odottaa sitä, mutta olin kyllä iloinen ja ylpeä”, Niemistö jatkaa muisteluaan.


 

Viimeiset Support Nightit järjestettiin vuonna 2015 Klubilla. Kevään Support Night onnistui vielä kohtalaisesti, mutta syksyllä oli haasteita saada riittävän kovia nimiä, jotta iso keikkapaikka olisi saatu riittävän täyteen.

”Tappiotahan siitä silloin tuli, ja se kyllä lamautti, vaikka kokonaisuutena tilanne ei ollut paha, kun kevään Support Nightista oli tullut hiukan voittoa Wastedin fanien löydettyä keikan hyvin. Lopputuloksena kuitenkin Support Nightit jäivät tauolle peräti kuudeksi vuodeksi”, Niemistö toteaa.

Support Nightien paluun mahdollistaa Tampere Unitedin yhteistyö Central Line Entertainmentin kanssa sekä erityisesti Henri Ekmanin toimiminen sekä Tampere Unitedin että Central Linen promoottorina. Support Nightiin on saatu rakennettua malli, jossa Tampere United ei kanna riskiä tappioista. Lisäksi Central Linen ammattitaidolla Support Nighteihin saadaan sellaiset esiintyjät, että muukin kuin TamU-yleisö löytävät paikalle.

”Hienoo että Support Nightit on takas! Toivottavasti jengi löytää paikalle ja tulee hauska ilta, on kyllä lippujakin menny kivasti. Kinos tuli nähtyä Lokakuussa ja myös Silkinpehmee on iskussa niin kannattaa tulla kattomaan. Kyllä tässä muitakin tapahtumia on tulossa mutta mennään maltillisesti eteenpäin”, Ekman hehkuttaa.

Silkinpehmee

Silkinpehmee on vaikuttanut Suomen hip hop -kuvioissa jo pitkän aikaa ja hän oli toinen puolikas vuosituhannen vaihteessa vaikuttaneesta Kontrasti-duosta. Silkinpehmee on myöhemmin tehnyt musiikkia muun muassa Seren sekä Kalle Kinoksen kanssa. SP:n viimeisin albumi El Suave ilmestyi 2020. Parhaillaan SP työstää uutta 3rd Rail levy-yhtiön kautta julkaistavaa levyään, mikä ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Ensimmäinen sinkku Varjot joita seuraan julkaistiin 25.2.

Kalle Kinos

Yli 20 vuoden ajan suomiräpin parissa meritoitunut tamperelaislähtöinen Kalle Kinos on alan pioneereja, joka tunnetaan leikkisästi – mutta totuudenmukaisesti räppärien lempiräppärinä. Idän Ihmeenäkin vaikuttanut Kinos tunnistetaan rehellisistä, puhuttelevista sanoituksistaan sekä taidokkaasta flowstaan.

Chillaa meiä kanssa –kulttikappaleeltakin muistettava artisti on tehnyt pitkän uran ja vaikuttaa edelleen aktiivisesti niin julkaisu- kuin keikkarintamallakin. Kinoksen aliaksella julkaistut ensimmäiset pitkäsoitot ovat vuosina 2014 ja 2015 tehdyt Hyvä Ätmös ja Syvä Ätmös joita edelsi useampi yhteistyöprojektina syntynyt albumi. Viime vuosina hän on ollut mukana muun muassa Tiedemiehen kanssa tehdyllä Kalevacation EP-sarjalla, joka herätti aiheesta arvostusta. Urallaan kymmeniä yhteistuotantoja ja fiittejä tehnyt rap-ikoni julkaisi uuden albuminsa 5.0 (2021) PME Recordsin leivissä.

Älä anna sen mennä tunteisiin.

TamU Support Night (Kalle Kinos + Silkinpehmee)

PE 29.04 Yo-Talo, Tampere
Ovet auki klo 23.30 ja keikat klo 00.00 alkaen

  • Keikkalippu, normaali alk. 14 €
  • Keikkalippu, TamU-jäsenet alk. 12 € *
  • Liput ovelta 16 €

HUOM! TamUn jäsenkortit tarkistetaan ovella!

Osta lippu >>

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2