Kausi huipentuu Ykkösen nousu­karsintoihin – ensimmäinen osa lauantaina Kaupissa

20/10/2023 TamU
Otteluennakko

Lauantaina se päivä vihdoin koittaa: Tampere United pelaa noususta Ykköseen. Sarja­uudistuksen myötä Ykkönen on ensi kaudella vasta kolmanneksi korkein sarjataso, mutta se ei ota tilanteesta mitään pois. Pikemminkin se antaa kaikille mahdollisuuden mahdollisuuden nauttia tilanteesta täysin siemauksin, kun seuraavaan kauteen asti jatkuvasta nousu­krapulasta ei tarvitse olla huolissaan. Vastaan asettuu Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi tullut HJK Klubi 04. Ensimmäinen osaottelu pelataan lauantaina 21.10. klo 16.00 Kaupin jalkapallo­stadionilla, ja toinen ratkaiseva ottelu Bolt Arenalla Helsingissä sunnuntaina 29.10. Yhteis­maaleissa parempi joukkue nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

TamU – HJK Klubi 04

 • Nousukarsinta Ykköseen pelataan kaksi­osaisena otteluna, ja yhteis­maalit ratkaisevat nousijan.
 • Vierasmaalisääntö ei ole voimassa.
 • Ensimmäinen osa Kaupin jalkapallo­stadionilla la 21.10. klo 16.00.
 • Toinen osa Bolt Arenalla Helsingissä su 29.10. klo 16.00.

  Joukkueen matka on jo tähän mennessä yksi hienoimmista missä olen ollut mukana. Eteenpäin on menty paljon siitä mistä tammikuussa aloitettiin, ja toivottavasti kehitys jatkuu vielä reilun viikon verran.

  - Jukka Listenmaa
  Päävalmentaja

  Jokaisessa harjoituksessa tietyt kokeneet pelaajat pumppaa ja vaatii joukkueelta parasta koko ajan. Nimet on tullut mainittua niin monta kertaa, että kaikki ne jo varmaan tietää.

  - Jukka Listenmaa
  Päävalmentaja

  Olisihan se aika raju tilanne, jos vierasmaali olisi tietyissä tilanteissa kahden maalin arvoinen. Ehkä näin on parempi, että jokainen maali on saman arvoinen.

  - Jukka Listenmaa
  Päävalmentaja

  Tampere Unitedin tie nousu­karsintoihin on ollut pitkä ja monipolvinen. Kotona lento on ollut parhaimmillaan todella kepeää, mutta vieraissa on ollut haastavaa. Kuitenkin tärkeimmällä hetkellä Kauniaisissa joukkue otti yhden kauden makeimmista voitoista. Tätä seurasi viikkoa myöhemmin ansaittu kotivoitto FC Jazzista, ja tämä riitti lopulta viidenteen sijaan ja paikkaan nousu­karsinnoissa.

  ”Tällä joukkueella on vähän ollut taipumus mennä siitä missä aita on matalin, mutta aina kun on oltu selkä seinää vasten, tämä ryhmä on ollut ylivoimasesti parhaimmillaan”, näkee päävalmentaja Jukka Listenmaa.

  ”Joukkueen matka on jo tähän mennessä yksi hienoimmista missä olen ollut mukana. Eteenpäin on menty paljon siitä mistä tammikuussa aloitettiin, kun vertaa mitä joukkueen tekeminen tällä hetkellä on. Toivottavasti kehitys jatkuu vielä reilun viikon verran, ja laitetaan taas parasta pöytään, kun ollaan periaatteessa selkä seinää vasten.”

  Kauden mittaan päävalmentaja on tuonut useasti esiin, että joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka pitävät vaatimustason korkealla ja kannattelevat joukkuetta vaikeilla hetkillä.

  ”Jokaisessa harjoituksessa tietyt kaverit pumppaa ja vaatii joukkueelta parasta koko ajan. Nimet on tullut mainittua niin monta kertaa, että kaikki ne jo varmaan tietää, eikä niitä tarvitse mainita. He ovat tehneet todella vahvaa työtä koko vuoden”, Listenmaa kiittelee.

  Tampere Unitedissa jokainen pelaaja on nähty kuluvan viikon harjoituksissa, joten automaattisia poissaolijoita ei ole. Tekeminen harjoituksissa on päävalmentaja Listenmaan mukaan näyttänyt oikein hyvältä, ja tulevan ottelun tärkeys näkyy tunnelmassa niin kuin sen pitääkin.

  ”Kyllä siinä odottava fiilis näkyy. Ei siellä välttämättä juttu ihan samalla tavalla lennä kuin jossakin perus heinäkuun harjoituksessa, jossa vitsit lentää. Sopiva odotus ja pieni jännitys on jo päällä, mutta toivotaan, että se meidän joukkueelle sopiva huumorikin vielä löytyy.”

  Arvaamaton vastustaja

  HJK Klubi 04 näytti pitkään olevan menossa jopa Kakkosen B-lohkon voittoon. Sarjan lopussa se jäi kuitenkin pisteittä kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

  Ensimmäinen piste­menetys määrättiin vasta kabineteissa Klubin peluutettua peli­oikeudetonta pelaajaa. Tämän jälkeen Klubi 04 hävisi vielä sarjan voittaneelle JIPPO Joensuulle ja kakkoseksi tulleelle PK-35:lle. Kahden viimeisen ottelun tappioita selittää kuitenkin osaltaan se, että HJK panosti niiden välissä pelattuun UEFA Youh Leaguen otteluun Malmötä vastaan.

  Edellä läpikäyty kuvastaakin HJK Klubi 04:n arvaamattomuutta, sillä ikinä ei voi olla varma millaisella kokoonpanolla joukkue tulee vastaan. Lauantaina edustusjoukkue pelaa kauden tärkeimmän ottelunsa Helsingissä, joten se rajoittaa sieltä tulevia apuja. Lisäksi UEFA Youth League jatkuu toisella osaottelulla keskiviikkona 25.10. ja edustus puolestaan pelaa UEFA Conference Leaguessa torstaina 26.10.

  Joka tapauksessa vain nuoret eli korkeintaan 20 vuotta kuluvan pelikauden aikana täyttävät pelaajat voivat enää tässä vaiheessa syksyä liikkua joukkueiden välillä.

  Vaikka vastustajan kokoonpanoa on vaikea ennustaa, kaikki 22 ottelua tähän mennessä kaudella pelannut ja 17 maalia tehnyt U19-maajoukkuepelaaja David Ezeh on nostettava esiin. Samaan ikäluokkaan kuuluva Stanislav Baranov puolestaan on tehnyt Kakkosen peleissä kahdeksan maalia. Muutoinkin Klubi 04 luonnollisesti vilisee nuorisomaajoukkueissa pelanneita pelaajia.

  Vierasmaalisääntö ei voimassa

  Nousukarsinnassa pelataan TamUn ja Klubi 04:n välillä kaksiosainen ottelu, jonka voittaja nousee kaudeksi 2024 Ykköseen. Vierasmaalisääntö ei ole voimassa, joten Sinipaidoilla ei ole mitään syytä lähteä kotiotteluun liikaa varmistellen, vaan haussa on selkeä voitto ja sitä kautta hyvät asetelmat Helsingissä pelattavaan toiseen osaan.

  Vierasmaalisäännöstä kysyttäessä päävalmentaja Jukka Listenmaa kuittaa ensin asian niin, että sääntö on mikä on, eikä sitä tarvitse sen enempää miettiä. Hetken pyörittelyn jälkeen ”Liste” toteaa olevan ihan hyvä ettei vierasmaalisääntöä ole, vaikka se hiukan kasvattaakin jatkoajan ja rankkarien mahdollisuutta toisessa osaottelussa.

  ”Olisihan se aika raju tilanne, jos vierasmaali olisi tietyissä tilanteissa kahden maalin arvoinen. Ehkä näin on parempi, että jokainen maali on saman arvoinen. Se on ainakin reilu meininki” , Listenmaa sanoo.

  Tampere United järjestää bussimatkan sunnuntaina 29.10. klo 16.00 Bolt Arenalla Helsingissä pelattavaan toiseen osaotteluun. Tarjolla on omat bussit junioripelaajille perheineen sekä aikuiseen makuun Matkaan lähdetään klo 13.00 Vanhalta kirkolta Keskustorilta. Lue lisää ja lähde mukaan ratkaisu­otteluun!

  Ottelutapahtuma käyntiin jo klo 14.30

  Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla lauantaina 21.10. klo 16.00 alkaen. Lipunmyynti alkaa stadionilla jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua klo 14.30, ja samalla hetkellä aukeavat myös ruokapisteet, anniskelualue ja Finesportsin pelipiste.

  Anniskelualueella on Happy Hour klo 14.30–15.30. Silloin oluet, siiderit ja lonkerot maksavat 5 € / tölkki ja viinit 7 € / pikkupullo. Pyynikin lonkerot ja mustikkalonkerot ovat maistettavina koko ottelun ajan erikoishintaan 4 € / tölkki!

  Liput otteluun

  Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

  Ottelun lipumyynnistä saa myös 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta.

  Kausikorteilla on otteluun vapaa pääsy. Samoin TamUn junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on tavalliseen tapaan vapaa pääsy otteluun.

  Nosta nousukarsinta VIP-tasolle

  Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

  Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero, puna- ja valkoviiniä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

  Palvelut Kaupin jalkapallostadionilla

  Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia.

  Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tarjoilee talon makkaraperunat, joissa on mukana mummon kurkkua ja sinappimajoneesia. Hinta on nousukarsintojen kunniaksi tasaraha 5 € / annos.

  Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista.

  Kannattajatuotteissa varastontyhjennys

  Tampere Unitedin kannattajatuotteet ovat saatavilla omalla myyntipisteellään. Pisteellä voi myös tehdä edullisia löytöjä vanhoista suosikkituotteista, ja nämä erikoishinnat ovat tarjolla vain ottelutapahtumassa.

  Lämpimiä TamU-pipoja on myynnissä 25 €:n hintaan kannattajatuotteiden myyntipisteen lisäksi myös grillipisteellä ja anniskelualueella.

  Tämän kauden uusina tuotteina tuotteina tarjolla on käyrälippaisia lippalakkeja ja Sinikaartin aiemmin Pyynikillä levittämästä lakanasta designinsa saanut t-paita, joka juhlistaa 25 vuotta tänä vuonna täyttävää Tampere Unitedia. Myös 25-vuotisjuhlakauden huivit ovat myynnissä.

  Saapuminen

  Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

  Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumis­paikkana toimii Tuomiokirkon­kadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Laukontorin laidalla Kaijakassa.

  Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

  Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksen selostaa Rasmus Junila ja kommentaattorina on Palloliitossa tutkimus- ja kehitystoiminnan palvelupäällikkönä työskentelevä Markus Paananen.

  Tervetuloa sinivihreälle Kaupin jalkapallostadionille!

  TamU-Kauppa

  Pääyhteistyökumppanit

  Tukemassa myös

  American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

  7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

  19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

  27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

  13.7. klo 16 HJS - TamU

  21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

  27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49