30.6.2019

 
 

Kauden ensimm√§inen koti­voitto Sainion maalillaTamU otti KaaPoa vastaan √§√§rimm√§isen t√§rke√§t kolme pistett√§. Hyv√§ll√§ peli-ilmeell√§ l√§pi ottelun pelannut kurinalainen kotijoukkue loi tukun maalipaikkoja, ja sai pidetty√§ KaaPon hy√∂kk√§ykset melko hyvin kurissa. Lopulta ottelun ainoa maali n√§htiin toisella puoliajalla, kun Aleksi Sainion laukaus l√∂ysi tiens√§ maaliin. N√§in ollen pelin loppunumeroiksi merkattiin TamUn s√§ilymistaiston kannalta ilahduttavasti 1‚Äď0 (0‚Äď0). Samalla TamU pelasi jo toisen per√§kk√§isen ottelun p√§√§st√§m√§tt√§ yht√§√§n maalia.

Tervehdys p√§√§katsomolle…

…ja l√§pyt pallopojan kanssa.

TamU tuli viimeisten kotiotteluidensa tavoin peliin jälleen hyvällä ilmeellä hakemaan elintärkeitä lisäpisteitä. Parin ensimmäisen minuutin lievän KaaPo-painostuksen jälkeen sinipaidat pääsivät peliin hyvin kiinni, ja TamU sai rakenneltua tukun maalipaikkoja. Myös katsomossa saattoi aistia positiivisen lähestymisen otteluun. Paikalle oli saapunut mukavat 242 katsojaa, ja tunnelma oli ottelun alusta alkaen kohdillaan Sinikaartin pitäessä meteliä ja muun yleisön eläessä muutoin voimakkaasti mukana pelissä.

Ensimmäisenä tilanteena reilun viiden minuutin jälkeen Eemil Pasasen pitkä rajaheitto löysi maalin edustalta Haris Ibrahimovicin. Liukasliikkeinen laituri teki taidokkaan käännöksen ja laukoi maata pitkin. KaaPo-maalivahti Lauri Inkeroinen ehti kuitenkin vedon tielle ja tilanne päättyi lopulta paitsioon.

Laitapuolustajan paikalle palannut Eemil Pasanen keskittää.

KaaPon ensimmäinen puolittainen tilanne syntyi seitsemän minuutin kohdalla. Joonas Madetoja antoi tarkan puolenvaihdon, kun Rami Ojanperä oli jäänyt Unitedin puolustukselta vartioimatta. Hän ei kuitenkaan Unitedin onneksi osunut pomppivaan palloon kunnolla, ja Eetu Rahkola purki pallon varmaotteisesti katsomon puolelle.

Mainion ottelu pelannut Omar Khary keskittää.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Omar Khary pääsi syötönkatkoon ja teki tämän jälkeen taidokkaan ja kohti maalia kohdistuneen röyhkeän kuljetuksen, löytäen lopuksi oikeaa reunaa edenneen Haris Ibrahimovicin. Tämä pääsi jo nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Inkeroinen venytti kuitenkin laukauksen tielle. Tilannetta seurasi vielä kulmapotku, jossa keskitys löysi jälleen Ibrahimovicin, mutta hänen puskunsa meni maalin vasemmalta puolelta ohi.

Seuraava TamU-tilanne syntyi vartin pelin jälkeen Mikko Valtasen epäonnistuttua syötön vastaanotossa, jonka jälkeen peliväline olikin jo vahvan pelin pelanneen Omar Kharyn jalassa. Khary teki oman ratkaisunsa, mutta hänen epäonnekseen veto osui suoraan Pyry Tenhoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin puolestaan Teemu Tuominen kaatoi harhauttamassa olleen Ibrahimovicin. Valtteri Uimosen vapaapotku näytti hyvältä, mutta KaaPon puolustuksessa Madetoja puski pallon yli maalin, eikä tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta syntynyt mitään mainittavaa.

Katseet pallossa kulmapotkussa.

KaaPo sai ensimmäisen jakson edetessä hiljalleen pelistä paremmin otetta. Ensimmäinen vierasjoukkueen todellinen maalipaikka syntyi, kun Eemil Pasanen kaatoi oikeassa laidassa takavuosilta Pallo-Iiroista tutun Niklas Kuusion. KaaPon sivuvapaapotku löysi tiensä Pyry Tenhon päähän, mutta pusku kulkeutui vaarattomasti maalin ulkopuolelle vasempaan sivuverkkoon.

Haris Ibrahimovic laukoo.

Reilun puolen tunnin kohdalla KaaPo hyökkäsi vasenta laitaa pitkin. Parin syötön jälkeen Niklas Kuusio antoi loistavan keskityksen Leevi Puputille, mutta Elias Alanen sai kuin saikin sormensa pompun kautta kohti maalin yläosaa kohti menneen vedon väliin, ja sai ohjattua pallon yläriman yli. Erinomainen reaktiotorjunta läpi kauden maalilla loistaneelta Alaselta.

KaaPo sai vielä ensimmäisen jakson lopussa muutaman vapaapotkun Unitedin puolustusalueella, mutta TamU oli erikoistilanteissa terävä, eikä tilanteista aiheutunut vaaraa kotijoukkueelle. Näin taukohodareita lähdettiin syömään edellisen ottelun tapaan maalittomassa tasatilanteessa.

KaaPo osui tolppaan, TamU maaliin

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jakso päättyi, eli KaaPo oli aktiivisempi ja peliä hallitsevampi osapuoli. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka syntyi kuitenkin Sinipaidoille jo jakson alussa, kun Verneri Uimonen antoi hyvän keskityksen kohti maalia. Keskitys jäi kuitenkin juuri ja juuri Ibrahimovicin ulottumattomiin.

Elias Alanen nyrkkeilee palloa.

Seuraavan vartin aikana KaaPolla oli erittäin vahva jakso. Ensimmäinen todellinen uhka TamUn maalille tuli vastahyökkäysestä, jossa Mustafa Hussein Zada epäonnistui syötössään ja vierasjoukkue riisti pallon. KaaPo eteni tämän jälkeen useamman miehen rintamana, mutta Niklas Kuusio päätti vasemmalla laidalla yrittää omaa ratkaisuaan. Vihainen veto meni lopulta vasemmalta puolelta ohi maalin.

Ottelun 54. minuutilla nähtiin KaaPolta todella vaarallinen maalipaikka. Vierasjoukkue teki hallitun ja tyylikkään useamman syötön sisältäneen hyökkäyksen, jonka lopuksi viime peleissä paljon maaleja mättänyt Hans-Emil Honkasalo antoi loistavan keskityksen vasemmalle takatolpalle Joonas Madetojalle. Madetojan ohjaus osui kuitenkin tolppaan, ja näin United pelastui takaiskumaalilta.

Aleksi Sainio laukoo voittomaalin.

Tunnin pelin j√§lkeen United alkoi p√§√§st√§ useammin hy√∂kk√§ysalueelle, ja lopulta TamU saikin palkinnon hyvist√§ otteistaan ja siirtyi 1‚Äď0-johtoon. Omar Khary antoi loistavan pystypallon vain muutamaa minuuttia aiemmin kent√§lle tulleelle ja linjan taakse pystyjuoksun tehneelle Aleksi Sainiolle. Sainio ei paikastaan erehtynyt, vaan iski pallon maalivahdin sormien kautta verkon perukoille ja juoksi juhlimaan maaliaan √§√§nekk√§√§sti l√§pi ottelun kannattaneen Sinikaartin kanssa. Juhlat anniskelualueen aidalla kestiv√§t sen verran pitk√§√§n, ett√§ tuomari joutui erikseen hakemaan Sinipaidat takaisin kent√§lle.

Sami Ekmark ehtii ensimmäisenä mukaan Aleksi Sainion maalijuhliin.

Maali maistuu ja mieli tekee kannattajien luo juhlimaan.

Tästä alkoikin kotijoukkueen vahva painostusjakso. Vain joitain minuutteja maalin perään TamU antoi muutaman hallitun syötön KaaPon hyökkäyksen jälkeen, ja lopulta pallo syötettiin Sami Ekmarkin ja Aleksi Sainion kautta Haris Ibrahimovicille, joka pääsi nousemaan vasemmalta maalialueelle. Maalipaikka kuitenkin kuihtui, kun Ibrahimovic kaadettiin. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Sainio antoi hyvän keskityspallon Ekmarkille. Tämä laukoi kohti yläkulmaa ja maalivahti Inkeroinen teki tilanteessa näyttävän torjunnan. Vielä hetken kuluttua pallonriiston jäljiltä Omar Khary pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta hänen laukauksensa ei aivan suuntautunut maalipuiden väliin.

Haris Ibrahimovic tuo palloa.

Jälleen kärjessä pelannut Sami Ekmark laukoo tulisesti.

Tämän jälkeen KaaPo pyrki hakemaan tasoitusta. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut luotua hyviä maalipaikkoja, vaan ratkaisevat syötöt jäivät heikoiksi ja TamUn kurinalainen puolustus pelasi kenties kauden terävintä puolustusalueen peliään.

United sai vielä pari puolittaista maalipaikkaa varsinaisen peliajan lopulla. Omar Khary pääsi antamaan vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä, mutta veto osui suoraan KaaPon Mikko Valtasen päähän. Lisäksi 86. minuutilla rajaheiton jälkitilanteesta Sami Ekmark syötti maalialueella päivystäneelle Verneri Uimoselle, jonka nosto kohti maalia jäi kuitenkin voimattomaksi.

Maalin tehnyt Aleksi Sainio puolustaa.

Kolmannen pelinsä pelannut Mustafa Hussein Zada puolusti jälleen tiiviisti Eetu Rahkolan rinnalla topparina.

Lis√§ajalla KaaPo sai viel√§ pari hy√∂kk√§yst√§, mutta kun edes Verneri Uimosen purkupallon j√§lkeinen pitk√§ sivurajaheitto ei tuottanut KaaPolle tulosta, tuomari puhalsi pilliins√§ ottelun p√§√§ttymisen merkiksi. N√§in peli p√§√§ttyi riemunhuutojen raikuessa 1‚Äď0, ja n√§in TamU nappasi yll√§tt√§v√§n, mutta √§√§rimm√§isen ilahduttavan kotivoiton.

Kommentit ottelun jälkeen

”Siin√§ tuli hyv√§ pallo Omarilta, ja siit√§ sitten yksi tatsi ja p√§√§sin itse t√§ll√§√§m√§√§n”, kuvaili illan Aleksi Sainio maaliaan TamU-TV:n haastattelussa heti ottelu j√§lkeen.

”T√§m√§ on nuori joukkue, ja koko ajan meid√§n oma peli on mennyt eteenp√§in, ja nyt alkaa tulla tulostakin pikkuhiljaa. Kyll√§ m√§ uskon ett√§ me aletaan t√§st√§ nouseen koko ajan vaan ylemmille sijoille”, Sainio totesi joukkueen tilanteesta.

Voittoa juhlittiin perinteisin menoin.

Kannattajilla oli riemu herkässä.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvällä päällä ja tyytyväinen peliesitykseen ja kolmeen pisteeseen.

”T√§n√§√§n pelattiin kurinalaisesti molempiin suuntiin. Aikaisemminkin on pelattu suht koht hyvin, mutta tuloksellisesti on ollut todella surkeata, ja kaikki on olleet pettyneit√§, niin pelaaja, taustat kuin meid√§n kannattajatkin. Nyt on kiva saada iloa joukkueeseen ennen pient√§ taukoa”, Seddiki totesi.

Pelaajat ja kannattajat yhteisöllisissä tunnelmissa.

Seddiki myös vertaili ottelua reilun viikon takaiseen maalittomaan tasapeliin.

”K√§Paa vastaan l√§hdettiin hakemaan kolmea pistett√§, mutta ei saatu kuin yksi, ja se ole pettymys. T√§n√§√§n oli vastassa eri kaliiperin joukkue, eli odotettavissa oli vaikea matsi. Pojat pelasivat kuitenkin hyv√§n pelin molempiin suuntiin, ja Aleksi Sainion komea maalin takasi meille t√§rke√§n voiton. Voittoja tarvitaan kuitenkin monta lis√§√§, joten jalat on pidett√§v√§ maassa, ja ty√∂t jatkuvat pienen loman j√§lkeen.”

”Tauolla ensimm√§inen viikko on kokonaan vapaa, eli annetaan poikien palautella ja ladata akkuja. Sitten seuraavalla viikolla treenataan taas”, kertoi Seddiki seuraavan kahden viikon suunnitelmista.

Seuraavan kerran TamU pelaa siis vasta kahden viikon päästä sunnuntaina 14.7. FC Honka Akatemian vieraana Tapiolassa. Tästä viikkoa myöhemmin sunnuntaina 21.7. on vuorossa nyt sarjataulukossa taakse jätetty Grankulla IFK kotona Pyynikillä.

Ladataan siis kaikki akkuja hetken aikaa, ja sitten jälleen uudella positiivisella energialla taistelemaan sarjapaikan puolesta kentällä ja katsomossa. Positiivisuuden vyöry alkoi kaksi viikkoa sitten Porissa. Vaikkei muutos vielä silloin näkynyt tulostaululla, on eilinen voitto silloin alkaneen tapahtumasarjan huipentuma. Tästä jos mistä on hyvä lähteä rakentamaan positiivista toista sarjakierrosta.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 0

(0 ‚Äď 0)

KaaPo logo

65' Aleksi Sainio

Yleisömäärä:
242

 

Yleisömäärä:
242

1 Lauri Inkeroinen
5 Teemu Tuominen C
7 Rami Ojanperä vaihtoon 46’
11 Joonas Madeotja vaihtoon 69’
13 Niklas Kuusio
15 Vili Ruuskanen
18 Mikko Valtanen
20 Hans-Emil Honkasalo
21 Tenho Pyry
22 Niklas Blomqvist
24 Leevi Puputti vaihtoon 77’
35 Teemu Muurinen
3 Joona Jussila
4 Joni Lehto
8 Juuso Eteläpää
10 Ansu Sherrif vaihdosta 46’
16 Roope Läpinen vaihdosta 77’
17 Juha-Pekka Jääskeläinen vaihdosta 69’
62Elias Alanen
3Sami Ekmark
4Mustafa Hussein Zada
5Eetu RahkolaC
8Ali Aitbenzanzoun
10Haris Ibrahimovic
15Eemil Pasanen
19Valtteri Uimonen vaihtoon 62'
20Verneri Uimonen
25Omar Khary
32Arttu Mättö
26Sami Maja
7Niko √Ąkr√§s
13Aleksi Sainio vaihdosta 62'
17Taavi Abruquah
22Matias Stark
27Nils Strömsholm
29Ali Al-Fatli
1 Lauri Inkeroinen
5 Teemu Tuominen C
7 Rami Ojanperä vaihtoon 46’
11 Joonas Madeotja vaihtoon 69’
13 Niklas Kuusio
15 Vili Ruuskanen
18 Mikko Valtanen
20 Hans-Emil Honkasalo
21 Tenho Pyry
22 Niklas Blomqvist
24 Leevi Puputti vaihtoon 77’
35 Teemu Muurinen
3 Joona Jussila
4 Joni Lehto
8 Juuso Eteläpää
10 Ansu Sherrif vaihdosta 46’
16 Roope Läpinen vaihdosta 77’
17 Juha-Pekka Jääskeläinen vaihdosta 69’