Kakkosjoukkue hakee nousua edustus­joukkueen tuella

08/03/2018 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkue valmistautuu toiseen peräkkäiseen Nelosen kauteensa. Viime kausi meni joukkueelta edustusjoukkueen tavoin osittain uuden sarjatason vaatimuksiin totutellessa, mutta tulevalla kaudella joukkue lähtee tavoittelemaan nousua Kolmoseen tosissaan. Sarjanousu tukisi Tampere Unitedin strategisia tavoitteita, ja siksi yhteistyö edustusjoukkueen kanssa tiivistyy ensi kaudella.

Viime kaudella kakkosjoukkue sijoittui Nelosessa tukevasti keskikastiin. Yhdentoista joukkueen sarjassa sen edelle jäi tasan yhtä monta joukkuetta kuin taakse. Lopulta sarjanousu jäi kuitenkin vain kolme pisteen päähän, kun Kolmosesta tarjottiin sarjapaikkaa täydennysmenettelyn kautta sijoille 3–5 sijoittunueille joukkueille, joista yksikään ei ottanut paikkaa vastaan.

”Meidän viime kausi meni hieman pelailuksi alku- ja loppupäässä kautta, joten nousun jääminen muutaman pisteen päähän voisi tietysti harmittaa. Paikka Kolmosessa pitää kuitenkin ansaita pelaamalla”, toteaa kakkosjoukkueen päävalmentaja Mikko Jokela. ”Jossitelun jatkeena kabinettinoususta voidaan todeta, että täydennykset tapahtuvat aina niin myöhäisessä vaiheessa talvea, että Kolmosen joukkueen rakentaminen olisi vaikeaa enää siinä kohden. Myös harjoittelu jäisi liian vähäiseksi, koska vuoroja ei täydennysjoukkueena saataisi todennäköisesti riittävästi järkevinä aikona ja järkevillä kustannuksilla.”

Tulevalla kaudella kakkosjoukkue hakee nousua tavoittelemalla sijoitusta sarjan kärkikaksikossa, joka nousee suoraan Kolmoseen. Joukkueen runko on pysynyt useamman vuoden samana, ja jatkaa myös tulevalla kaudella. Lisäksi joukkue saa apuja edustusjoukkueen niistä pelaajista, jotka eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon edustuksen puolella.

”Me haluamme olla osaltamme tukemassa edustuksen pelaajien pelituntumaa tarjoamalla mahdollisuuden isompaan peliaikaan tai peliaikaan ylipäätään. Toki hyödymme siinä myös itse samalla, sillä saamme laadukkaita pelaajia mukaamme täydentämään kulloistakin rosteriamme. Pyrimme Mäksän ja Maken kanssa löytämään molemmille joukkueille ja pelaajille sopivan paletin, josta hyötyvät kaikki osapuolet”, kuvailee Jokela yhteistyötä edustuksen valmentakaksikin eli Mikko Mäkelän ja Markus Halmeen kanssa.

Kakkosjoukkueen nousutavoitteen takana on tietenkin se, että Kolmonen olisi edustusjoukkueen pelaajille huomattavasti Nelosta parempi sarja pelituntuman ylläpitoon silloin, kun peliaika edustuksessa jää vähiin. Tulevalle kaudelle olisi voinut olla mahdollista hakeutua farmiyhteistyöhön jonkin Kolmosessa pelaavaan joukkueen kanssa, mutta pidemmällä tähtäimellä oma kakkosjoukkue Kolmosessa on paljon parempi ratkaisu. Samalla kakkosjoukkueesta tulee nuorille pelaajille entistä parempi paikka ottaa ensikosketuksia miesten peleihin.

”Haluamme tänä vuonna panostaa kakkosjoukkueemme menestykseen, ja teemme tiivistä yhteistyötä edustuksen kanssa. Suoraan sanottuna pyrimme nostamaan kakkosjoukkueen kolmoseen, mikä hyödyttää edustusta tulevina kausina ja tänä kautena huomattavasti, kun pelaajilla on koko ajan peliaikaa joko edustuksessa taikka kakkosjoukkueessa”, toteaa edustuksen päävalmentaja Mikko Mäkelä kiertelemättä.

Tampere Unitedin kannattajille kakkosjoukkueen pelaajista tutuimpia ovat ne, jotka pelasivat edustuksessa vielä Kolmosen kaudella 2016. Heistä ainakin ikitaistelija Otto Pitkänen, toppari Timo Kauppinen, voimahyökkääjä Mika Kytöviita, laitapuolustaja Tuomas Savinainen, monikäyttöinen Eemeli Peltonen ja keskikentän taituri Jonne Keränen ovat näillä näkymin jatkamassa mukana.

Myös muut runkopelaajat ovat pääosin jatkamassa joukkueessa. Heihin kuuluvat muun muassa edustuksenkin mukana ahkerasti harjoitelleet Ville Kuusinen ja Ville Toiva, sekä Mikko Ojanen, Heikki Raappana, Anssi Saiha ja vielä toipilaana oleva Chakib Belbachir. Lähtijöistä mainittakoon työn perässä pois Tampereelta muuttanut toppari Tuomas Hyrkkänen sekä napapiirillä todenäköisesti kesänsä viettävä hyökkääjä Severi Hiltunen.

”Meillä on ollut harjoituskauden aikana hieman ongelmia päästää treenaamaan riittävän suurella miesmäärällä, mutta kevätauringon pilkahduksen myötä tilanne näyttäisi olevan parempaan päin. Toki esimerkiksi ’Hyken’ menetys on suuri sekä pelillisellä että henkisellä puolella, mutta uusien pelaajien ja edustusapujen myötä se varmasti saadaan paikattua”, pohtii päävalmentaja Jokela.

Kakkosjoukkue pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelunsa sunnuntaina, kun aiempinakin talvin usein kohdattu FC Melody asettui vastaan Pirkkahallin viheriöllä. Kakkosjoukkueen talvikunnossa on ottelun perusteella vielä paljon petrattavaa, sillä ottelu päättyi tylyihin 0–3 (0–0) -lukemiin. Vaikka myös Sinipaidoilla oli omat paikkansa tehdä maaleja, olivat Meldoyn lisäosumat paljon lähempänä, mistä osoitukseksi käyvät pari ylärimaosumaa ja yksi tiukka tolppalaukaus.

”Melody-peli oli meiltä pääosin sekavaa tekemistä vailla punaista lankaa. Keskenkuntoisuus ja uusien pelaajien suuri määrä näkyi valtavana harhasyöttöjen määränä sekä kombinaatioiden puutteena erityisesti hyökkäysalueella. Tämä ja Melodyn rutiini olivat tällä kertaa liikaa vaikka pelissä oli toki myös merkkejä paremmasta”, Jokela ruotii harjoituskauden avausottelua.

”Valmentajalle ottelu antoi vahvistusta harjoituskauden aikana tehtyihin johtopäätöksiin, mutta tärkein anti oli kuitenkin harjoituspelien käyntiinsaaminen ja ensikosketukset isoon kenttään tällä kaudella. Rakenne varmasti paranee, kun saadaan tuleviin otteluihin lisää edelliskausien pelaajia mukaan. Myös Sonni-Kytöviidan näkyminen katsomossa voitaneen ottaa varmana kevään merkkinä”, Jokela naurahtaa.

”Uusista ja testipelaajista mainittakoon pirteästi vasempana pakkina esiintynyt nuori Santtu Aaltonen, toissa kaudella talvikauden mukana ollut keskintän Ahmed Abbas sekä edustuksen Elias Haralan kanssa junioriputken läpikäynyt hyökkääjä Mika Kangas.”

Kakkosjoukkueen talviharjoittelu jatkuu Nokian jalkapallohallissa sekä Kaupin lämmitettävällä tekonurmella kahdesti viikossa. Seuraava harjoitusottelu pelataan jo sunnuntaina 11.3. klo 18.30 Kaupin lämmitettävällä tekonurmella, jonne saapuu vieraaksi Nekalan Pallo. Myös Suomen Regions’ Cupin ottelu Janakkalan Pallon kakkosjoukkuetta vastaan on aseteltu. Tämäkin ottelu päästään pelaamaan ulkona Kaupissa, ja ajankohta on 8.4. klo 18.30.

Nelosen sarjakausi puolestaan alkaa huhtikuun puolenvälin jälkeen ja TamUn ensimmäinen vastustaja on Leki-futis. Yhdentoista joukkueen sarjassa viimeinen kierros pelataan lauantaina 29.9. jolloin vieraaksi saadaan Kangasalan Voitto. Otteluohjelma lisätään omalle sivulleen heti kun otteluiden ajankohdat ja pelipaikat tarkentuvat.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49