8.3.2018

 
 

Kakkosjoukkue hakee nousua edustus­joukkueen tuella



Tampere Unitedin kakkosjoukkue valmistautuu toiseen peräkkäiseen Nelosen kauteensa. Viime kausi meni joukkueelta edustusjoukkueen tavoin osittain uuden sarjatason vaatimuksiin totutellessa, mutta tulevalla kaudella joukkue lähtee tavoittelemaan nousua Kolmoseen tosissaan. Sarjanousu tukisi Tampere Unitedin strategisia tavoitteita, ja siksi yhteistyö edustusjoukkueen kanssa tiivistyy ensi kaudella.

Viime kaudella kakkosjoukkue sijoittui Nelosessa tukevasti keskikastiin. Yhdentoista joukkueen sarjassa sen edelle j√§i tasan yht√§ monta joukkuetta kuin taakse. Lopulta sarjanousu j√§i kuitenkin vain kolme pisteen p√§√§h√§n, kun Kolmosesta tarjottiin sarjapaikkaa t√§ydennysmenettelyn kautta sijoille 3‚Äď5 sijoittunueille joukkueille, joista yksik√§√§n ei ottanut paikkaa vastaan.

”Meid√§n viime kausi meni hieman pelailuksi alku- ja loppup√§√§ss√§ kautta, joten nousun j√§√§minen muutaman pisteen p√§√§h√§n voisi tietysti harmittaa. Paikka Kolmosessa pit√§√§ kuitenkin ansaita pelaamalla”, toteaa kakkosjoukkueen p√§√§valmentaja Mikko Jokela. ”Jossitelun jatkeena kabinettinoususta voidaan todeta, ett√§ t√§ydennykset tapahtuvat aina niin my√∂h√§isess√§ vaiheessa talvea, ett√§ Kolmosen joukkueen rakentaminen olisi vaikeaa en√§√§ siin√§ kohden. My√∂s harjoittelu j√§isi liian v√§h√§iseksi, koska vuoroja ei t√§ydennysjoukkueena saataisi todenn√§k√∂isesti riitt√§v√§sti j√§rkevin√§ aikona ja j√§rkevill√§ kustannuksilla.”

Tulevalla kaudella kakkosjoukkue hakee nousua tavoittelemalla sijoitusta sarjan kärkikaksikossa, joka nousee suoraan Kolmoseen. Joukkueen runko on pysynyt useamman vuoden samana, ja jatkaa myös tulevalla kaudella. Lisäksi joukkue saa apuja edustusjoukkueen niistä pelaajista, jotka eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon edustuksen puolella.

”Me haluamme olla osaltamme tukemassa edustuksen pelaajien pelituntumaa tarjoamalla mahdollisuuden isompaan peliaikaan tai peliaikaan ylip√§√§t√§√§n. Toki hy√∂dymme siin√§ my√∂s itse samalla, sill√§ saamme laadukkaita pelaajia mukaamme t√§ydent√§m√§√§n kulloistakin rosteriamme. Pyrimme M√§ks√§n ja Maken kanssa l√∂yt√§m√§√§n molemmille joukkueille ja pelaajille sopivan paletin, josta hy√∂tyv√§t kaikki osapuolet”, kuvailee Jokela yhteisty√∂t√§ edustuksen valmentakaksikin eli Mikko M√§kel√§n ja Markus Halmeen kanssa.

Kakkosjoukkueen nousutavoitteen takana on tietenkin se, että Kolmonen olisi edustusjoukkueen pelaajille huomattavasti Nelosta parempi sarja pelituntuman ylläpitoon silloin, kun peliaika edustuksessa jää vähiin. Tulevalle kaudelle olisi voinut olla mahdollista hakeutua farmiyhteistyöhön jonkin Kolmosessa pelaavaan joukkueen kanssa, mutta pidemmällä tähtäimellä oma kakkosjoukkue Kolmosessa on paljon parempi ratkaisu. Samalla kakkosjoukkueesta tulee nuorille pelaajille entistä parempi paikka ottaa ensikosketuksia miesten peleihin.

”Haluamme t√§n√§ vuonna panostaa kakkosjoukkueemme menestykseen, ja teemme tiivist√§ yhteisty√∂t√§ edustuksen kanssa. Suoraan sanottuna pyrimme nostamaan kakkosjoukkueen kolmoseen, mik√§ hy√∂dytt√§√§ edustusta tulevina kausina ja t√§n√§ kautena huomattavasti, kun pelaajilla on koko ajan peliaikaa joko edustuksessa taikka kakkosjoukkueessa”, toteaa edustuksen p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kiertelem√§tt√§.

Tampere Unitedin kannattajille kakkosjoukkueen pelaajista tutuimpia ovat ne, jotka pelasivat edustuksessa vielä Kolmosen kaudella 2016. Heistä ainakin ikitaistelija Otto Pitkänen, toppari Timo Kauppinen, voimahyökkääjä Mika Kytöviita, laitapuolustaja Tuomas Savinainen, monikäyttöinen Eemeli Peltonen ja keskikentän taituri Jonne Keränen ovat näillä näkymin jatkamassa mukana.

Myös muut runkopelaajat ovat pääosin jatkamassa joukkueessa. Heihin kuuluvat muun muassa edustuksenkin mukana ahkerasti harjoitelleet Ville Kuusinen ja Ville Toiva, sekä Mikko Ojanen, Heikki Raappana, Anssi Saiha ja vielä toipilaana oleva Chakib Belbachir. Lähtijöistä mainittakoon työn perässä pois Tampereelta muuttanut toppari Tuomas Hyrkkänen sekä napapiirillä todenäköisesti kesänsä viettävä hyökkääjä Severi Hiltunen.

”Meill√§ on ollut harjoituskauden aikana hieman ongelmia p√§√§st√§√§ treenaamaan riitt√§v√§n suurella miesm√§√§r√§ll√§, mutta kev√§tauringon pilkahduksen my√∂t√§ tilanne n√§ytt√§isi olevan parempaan p√§in. Toki esimerkiksi ’Hyken’ menetys on suuri sek√§ pelillisell√§ ett√§ henkisell√§ puolella, mutta uusien pelaajien ja edustusapujen my√∂t√§ se varmasti saadaan paikattua”, pohtii p√§√§valmentaja Jokela.

Kakkosjoukkue pelasi talven ensimm√§isen harjoitusottelunsa sunnuntaina, kun aiempinakin talvin usein kohdattu FC Melody asettui vastaan Pirkkahallin viheri√∂ll√§. Kakkosjoukkueen talvikunnossa on ottelun perusteella viel√§ paljon petrattavaa, sill√§ ottelu p√§√§ttyi tylyihin 0‚Äď3 (0‚Äď0) -lukemiin. Vaikka my√∂s Sinipaidoilla oli omat paikkansa tehd√§ maaleja, olivat Meldoyn lis√§osumat paljon l√§hemp√§n√§, mist√§ osoitukseksi k√§yv√§t pari yl√§rimaosumaa ja yksi tiukka tolppalaukaus.

”Melody-peli oli meilt√§ p√§√§osin sekavaa tekemist√§ vailla punaista lankaa. Keskenkuntoisuus ja uusien pelaajien suuri m√§√§r√§ n√§kyi valtavana harhasy√∂tt√∂jen m√§√§r√§n√§ sek√§ kombinaatioiden puutteena erityisesti hy√∂kk√§ysalueella. T√§m√§ ja Melodyn rutiini olivat t√§ll√§ kertaa liikaa vaikka peliss√§ oli toki my√∂s merkkej√§ paremmasta”, Jokela ruotii harjoituskauden avausottelua.

”Valmentajalle ottelu antoi vahvistusta harjoituskauden aikana tehtyihin johtop√§√§t√∂ksiin, mutta t√§rkein anti oli kuitenkin harjoituspelien k√§yntiinsaaminen ja ensikosketukset isoon kentt√§√§n t√§ll√§ kaudella. Rakenne varmasti paranee, kun saadaan tuleviin otteluihin lis√§√§ edelliskausien pelaajia mukaan. My√∂s Sonni-Kyt√∂viidan n√§kyminen katsomossa voitaneen ottaa varmana kev√§√§n merkkin√§”, Jokela naurahtaa.

”Uusista ja testipelaajista mainittakoon pirte√§sti vasempana pakkina esiintynyt nuori Santtu Aaltonen, toissa kaudella talvikauden mukana ollut keskint√§n Ahmed Abbas sek√§ edustuksen Elias Haralan kanssa junioriputken l√§pik√§ynyt hy√∂kk√§√§j√§ Mika Kangas.”

Kakkosjoukkueen talviharjoittelu jatkuu Nokian jalkapallohallissa sek√§ Kaupin l√§mmitett√§v√§ll√§ tekonurmella kahdesti viikossa. Seuraava harjoitusottelu pelataan jo sunnuntaina 11.3. klo 18.30 Kaupin l√§mmitett√§v√§ll√§ tekonurmella, jonne saapuu vieraaksi Nekalan Pallo. My√∂s Suomen Regions’ Cupin ottelu Janakkalan Pallon kakkosjoukkuetta vastaan on aseteltu. T√§m√§kin ottelu p√§√§st√§√§n pelaamaan ulkona Kaupissa, ja ajankohta on 8.4. klo 18.30.

Nelosen sarjakausi puolestaan alkaa huhtikuun puolenvälin jälkeen ja TamUn ensimmäinen vastustaja on Leki-futis. Yhdentoista joukkueen sarjassa viimeinen kierros pelataan lauantaina 29.9. jolloin vieraaksi saadaan Kangasalan Voitto. Otteluohjelma lisätään omalle sivulleen heti kun otteluiden ajankohdat ja pelipaikat tarkentuvat.