12.6.2020

 
 

Kaikki valmiina kaikkien aikojen sarja-avaukseen ‚Äď kauan odotettu derby on viimein t√§√§ll√§!Kauden alun viivästyminen kahdella kuukaudella. Helteinen lauantainen alkuilta. Vastakkain kaksi ennalta ehkä sarjan suurinta suosikkia. Paikallisottelu. Kentällä vastakkain paljon toisilleen ennalta tuttuja pelimiehiä. Sinikaarti ja Pyynikki. Kauden avaus ei vain yksinkertaisesti tämän isommaksi enää mene!

Valmistautuminen kauteen 2020 alkoi pelien osalta joulun alla ottelulla Ilves-Kissoja vastaan. Kissat oli kyseisess√§ ottelussa h√§kellytt√§v√§n ylivoimainen vieden Sinipaitoja lopulta tennisnumeroin 6‚Äď0. Paljon on tuon j√§lkeen ehtinyt tapahtua, varsinkin sinisess√§ leiriss√§. Vain viisi pelaajaa tuon ottelun kokoonpanosta kuuluu Unitedin sopimuspelaajiin, kun kausi lauantaina alkaa.

Joukkueet kohtasivat uudemman kerran helmikuun lopulla ja tuolloin TamU oli kuronut paikallisvastustajan etumatkan jo maalin p√§√§h√§n, kun Ilves-Kissat oli parempi maalein 2‚Äď3. Lauantain iso kysymys onkin, mihin suuntaan joukkueet ovat tuosta Pirkkahallin kohtaamisesta kehittyneet.

”Siit√§ ensimm√§isest√§ kohtaamisesta ei ole mit√§√§n arvoa meille t√§h√§n, mutta se j√§lkimm√§inen tietyll√§ tapaa osoitti, ett√§ kyll√§ ne heikot kohdat l√∂ytyv√§t siit√§kin joukkueesta. Meid√§n vaan sitten t√§ytyy pysty√§ hy√∂dynt√§m√§√§n ne”, arvioi Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa, joka tekee lauantaina sarjadebyyttins√§ TamUn per√§simess√§.

”Ainakin etuk√§teen on hehkutettu, ett√§ kaksi kovinta joukkuetta kohtaa, mutta eih√§n sit√§ ikin√§ tied√§, mit√§ tuolta muualta sitten tulee, kun sarja alkaa. Jos Pyynikki on niin t√§ynn√§, kun saa ottaa, niin mik√§s sen mukavampaa kuin l√§hte√§ haastamaan ennakkosuosikkia”, Listenmaa hekumoi.

Otteluun on kaikki syyt odottaa yleisöryntäystä ja kiihkeää tunnelmaa. Jo viime lauantain ensiraapaisu on ehtinyt jättää vaikutelman uuteen United-käskyttäjään.

”Jo viime lauantaina oli todella hieno tunnelma ja olihan sit√§ odotettu, ett√§ n√§ihin peleihin vihdoin p√§√§st√§√§n. Onhan t√§ss√§ katsomossa jo jotain pelej√§ n√§hnyt, mutta onhan se eri asia, kun katsomossa vain neutraalina istuu. Hieno kommentti tuli ToVenkin pelaajalta pelin j√§lkeen lauantaina, ett√§ t√§llaista pit√§isi olla futiskatsomossa aina.”

Ilves-Kissat on ehtinyt pelata kahdesti kes√§kuun aikana harjoitusottelun. N√§ist√§ ensimm√§isess√§ 2.6. pelatussa ottelussa joukkue pelasi tasan 1‚Äď1 samassa sarjassa pelaavan TP-T:n kanssa. Viime lauantaina Ilves-Kissat puolestaan nuiji Kakkosen kauteen valmistautuvan Ilveksen kakkosjoukkueen Kaukaj√§rven mattoon maalein 1‚Äď4 , kun United pelasi samaan aikaan Toejoen Veikkoja vastaan Pyynikill√§.

Ilves-Kissat suorastaan kuhisee vanhoja Tampere Unitedin pelaajia. Vielä viime kaudella ja alkutalvestakin TamUn riveissä ollut maalivahti Sami Maja kuuluu joukkueen veskariosastolle, mutta ei saanut peliaikaa kummassakaan kesäkuun harjoitusottelussa. Puolustusta puolestaan johtaa kaudella 2018 Sinipaidoissa käymässä ollut Ville Puustinen. Vanhoista Unitedin pelaajista saisi koottua myös varsin toimivan keskikentän, kun Ilves-Kissoista löytyvät Radwan Moussa, Jussi Rasva, Jere Remes ja Konsta Raittinen. Kuvaavaa on, että nyky-Unitedista löytyy yhteensä vain 36 sarjapeliä enemmän Tampere Unitedin paidassa kuin Ilves-Kissoilta.

Kun Tampere United ja Ilves-Kissat edellisen kerran kohtasivat kilpailullisessa ottelussa, Pyynikillä tehtiin seurahistoriaa. Pyynikin iltavaloissa pelattiin ikimuistoinen tasapeli, joka takasi TamUn nousun Kakkoseen kauden 2016 päätteeksi. TamU pääsee otteluun muutenkin varsin suotuisassa lähihistorian valossa, sillä edellinen sarja-avaus Pyynikillä päättyi kaksi kautta takaperin kotijoukkueen voittoon JBK:sta.

Eetu Rahkola näkee avausottelun asetelman herkullisena

Tampere Unitedin kapteeni Eetu Rahkola odottaa sarja-avausta luonnollisesti innoissaan. Alkava kausi on Rahkolalle järjestyksessään jo viides Sinipaidassa.

”Totta kai hyvill√§ fiiliksin peliin. Takana on hyvin erilainen kev√§t ja vihdoin p√§√§st√§√§n kiinni t√§rkeisiin peleihin. Erityisen mielenkiintoista t√§ss√§ on, kun p√§√§st√§√§n ennakolta ajatellen heti kauden odotetuimmalla matsilla liikkeelle”, avaa Rahkola tunnelmiaan avauksen alla.

Rahkola painottaa, että mitään ei lauantaina ratkaista, mutta ottelun tärkeys on silti hyvin tarkkaan kaikkien tiedossa.

”Lauantaina haetaan hyvi√§ asetelmia kauteen ja n√§en t√§m√§n ottelun meille suurena mahdollisuutena, kun p√§√§st√§√§n haastamaan kuitenkin ennakkoon se kaikkein kovin joukkue heti k√§rkeen.”

Viikko sitten Eetu Rahkolan yhteispeli topparipari Severi Kankkusen kanssa näytti ainakin katsomoon erittäin luontevalta.

”Severi on todella hyv√§ toppari Kolmoseen ja varmasti Kakkoseenkin sek√§ sit√§kin ylemm√§ksi. Oli todella mukava pelata h√§nen kanssaan. Kemiat kohtasivat ensimm√§iseksi yhteiseksi peliksi oikein hyvin ja l√∂ydettiin omat roolimme”, antaa Rahkola Kankkuselle tunnustusta.

Eetu Rahkolan edellinen seura oli juurikin Ilves-Kissat mistä hän saapui TamUun kaudeksi 2016. Rahkola muistelee aikaansa Kissoissa yhä lämmöllä.

”Iso asetelma sarja-avaukseen on se, ett√§ meill√§ on edess√§ k√§rkikamppailu, mutta toki Kissoissa kaikki toimi aikanaan hyvin ja sielt√§ on j√§√§nyt paljon hyvi√§ muistoja. Toki toivon sille seuralle hyv√§√§ kaikkina muina hetkin√§ kuin ollaan samalla kent√§ll√§ tai kun pelataan samoista sijoituksista.”

Miltä lukuisten vanhojen pelikavereiden kohtaaminen Pyynikillä sitten ajatuksena oikein tuntuu?

”Onhan se tilanne mielenkiitoinen. Uusi kausi muutenkin ja haetaan siihen asetelmia. Toki tiedet√§√§n ket√§ kell√§kin on, mutta viel√§ ei tiedet√§ sit√§, miten se kullakin jengill√§ l√§htee rullaamaan. Siell√§ on minulle paljon TamU-taustaisia pelaajia vastassa, mutta my√∂s sielt√§ Kissa-ajoilta tuttuja pelureita. Kaikin puolin kyll√§ herkullinen asetelma.”

Entä miten Eetu Rahkola luulee Pyynikin yleisön ottavan vanhat TamU-pelaajat vastaan?

”Toivottavasti ne nyt v√§h√§n heit√§ piikitt√§v√§t”, Rahkola myh√§ilee.

Niin myhäilee koko Tamperekin, kun kaupungin suurin jalkapallo-ottelu kalenterivuodella 2020 tähän asti saadaan lauantaina kello 17.00 käyntiin. TamU-TV lähettää ottelun jälleen Juuso Koskisen selostamana ja Twitter-seuranta palvelee lisäksi niitä, jotka eivät porttien sisäpuolelle mahdu.

√Ąl√§ j√§√§ porttien ulkopuolelle ‚Äď tule ajoissa paikalle

Ottelu pelataan siis Pyynikin urheilukentällä lauantaina 13.6. klo 17.00 alkaen. Stadionille kannattaa tulla jo hyvissä ajoin, sillä lipunmyyntiin on odotettavissa ruuhkaa ottelun alun lähestyessä. Liput saatetaan hyvinkin myydä jopa loppuun, sillä otteluun voidaan koronarajoitusten takia ottaa vain 460 katsojaa.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut: Pyynikin anniskelualue, Tapolan ja Vegemin herkkuja tarjoileva TamUn oma grillipiste sekä ravintola 4 Vuodenajan hodarigrilli.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipunmyyntiin kannattaa varata tasaraha jonojen nopeuttamiseksi. Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Koronaepidemian vuoksi ottelussa tulee pit√§√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit omaan ruokakuntaan kuulumattomiin ihmisiin. T√§st√§ syyst√§ katsomossa on joka toinen penkkirivi poissa k√§yt√∂st√§. Lis√§ksi pyyd√§mme pit√§m√§√§n huolta k√§sihygieniasta. K√§sihuuhdetta on tarjolla heti stadionin portilla sek√§ myyntipisteill√§ ja WC:iden luona.

Lue lisää ottelun järjestelyistä erillisestä muistilistasta. Ja ennen kaikkea: pue päällesi Tampere Unitedin värejä, esimerkiksi huivi tai paita, saavu Pyynikille hyvissä ajoin ja pidä ääntä omiesi puolesta. Näytetään taas, että tämä kaupunki on meidän!