Kaikki valmiina kaikkien aikojen sarja-avaukseen – kauan odotettu derby on viimein täällä!

12/06/2020
Otteluennakko

Kauden alun viivästyminen kahdella kuukaudella. Helteinen lauantainen alkuilta. Vastakkain kaksi ennalta ehkä sarjan suurinta suosikkia. Paikallisottelu. Kentällä vastakkain paljon toisilleen ennalta tuttuja pelimiehiä. Sinikaarti ja Pyynikki. Kauden avaus ei vain yksinkertaisesti tämän isommaksi enää mene!

Valmistautuminen kauteen 2020 alkoi pelien osalta joulun alla ottelulla Ilves-Kissoja vastaan. Kissat oli kyseisessä ottelussa häkellyttävän ylivoimainen vieden Sinipaitoja lopulta tennisnumeroin 6–0. Paljon on tuon jälkeen ehtinyt tapahtua, varsinkin sinisessä leirissä. Vain viisi pelaajaa tuon ottelun kokoonpanosta kuuluu Unitedin sopimuspelaajiin, kun kausi lauantaina alkaa.

Joukkueet kohtasivat uudemman kerran helmikuun lopulla ja tuolloin TamU oli kuronut paikallisvastustajan etumatkan jo maalin päähän, kun Ilves-Kissat oli parempi maalein 2–3. Lauantain iso kysymys onkin, mihin suuntaan joukkueet ovat tuosta Pirkkahallin kohtaamisesta kehittyneet.

”Siitä ensimmäisestä kohtaamisesta ei ole mitään arvoa meille tähän, mutta se jälkimmäinen tietyllä tapaa osoitti, että kyllä ne heikot kohdat löytyvät siitäkin joukkueesta. Meidän vaan sitten täytyy pystyä hyödyntämään ne”, arvioi Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa, joka tekee lauantaina sarjadebyyttinsä TamUn peräsimessä.

”Ainakin etukäteen on hehkutettu, että kaksi kovinta joukkuetta kohtaa, mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä tuolta muualta sitten tulee, kun sarja alkaa. Jos Pyynikki on niin täynnä, kun saa ottaa, niin mikäs sen mukavampaa kuin lähteä haastamaan ennakkosuosikkia”, Listenmaa hekumoi.

Otteluun on kaikki syyt odottaa yleisöryntäystä ja kiihkeää tunnelmaa. Jo viime lauantain ensiraapaisu on ehtinyt jättää vaikutelman uuteen United-käskyttäjään.

”Jo viime lauantaina oli todella hieno tunnelma ja olihan sitä odotettu, että näihin peleihin vihdoin päästään. Onhan tässä katsomossa jo jotain pelejä nähnyt, mutta onhan se eri asia, kun katsomossa vain neutraalina istuu. Hieno kommentti tuli ToVenkin pelaajalta pelin jälkeen lauantaina, että tällaista pitäisi olla futiskatsomossa aina.”

Ilves-Kissat on ehtinyt pelata kahdesti kesäkuun aikana harjoitusottelun. Näistä ensimmäisessä 2.6. pelatussa ottelussa joukkue pelasi tasan 1–1 samassa sarjassa pelaavan TP-T:n kanssa. Viime lauantaina Ilves-Kissat puolestaan nuiji Kakkosen kauteen valmistautuvan Ilveksen kakkosjoukkueen Kaukajärven mattoon maalein 1–4 , kun United pelasi samaan aikaan Toejoen Veikkoja vastaan Pyynikillä.

Ilves-Kissat suorastaan kuhisee vanhoja Tampere Unitedin pelaajia. Vielä viime kaudella ja alkutalvestakin TamUn riveissä ollut maalivahti Sami Maja kuuluu joukkueen veskariosastolle, mutta ei saanut peliaikaa kummassakaan kesäkuun harjoitusottelussa. Puolustusta puolestaan johtaa kaudella 2018 Sinipaidoissa käymässä ollut Ville Puustinen. Vanhoista Unitedin pelaajista saisi koottua myös varsin toimivan keskikentän, kun Ilves-Kissoista löytyvät Radwan Moussa, Jussi Rasva, Jere Remes ja Konsta Raittinen. Kuvaavaa on, että nyky-Unitedista löytyy yhteensä vain 36 sarjapeliä enemmän Tampere Unitedin paidassa kuin Ilves-Kissoilta.

Kun Tampere United ja Ilves-Kissat edellisen kerran kohtasivat kilpailullisessa ottelussa, Pyynikillä tehtiin seurahistoriaa. Pyynikin iltavaloissa pelattiin ikimuistoinen tasapeli, joka takasi TamUn nousun Kakkoseen kauden 2016 päätteeksi. TamU pääsee otteluun muutenkin varsin suotuisassa lähihistorian valossa, sillä edellinen sarja-avaus Pyynikillä päättyi kaksi kautta takaperin kotijoukkueen voittoon JBK:sta.

Eetu Rahkola näkee avausottelun asetelman herkullisena

Tampere Unitedin kapteeni Eetu Rahkola odottaa sarja-avausta luonnollisesti innoissaan. Alkava kausi on Rahkolalle järjestyksessään jo viides Sinipaidassa.

”Totta kai hyvillä fiiliksin peliin. Takana on hyvin erilainen kevät ja vihdoin päästään kiinni tärkeisiin peleihin. Erityisen mielenkiintoista tässä on, kun päästään ennakolta ajatellen heti kauden odotetuimmalla matsilla liikkeelle”, avaa Rahkola tunnelmiaan avauksen alla.

Rahkola painottaa, että mitään ei lauantaina ratkaista, mutta ottelun tärkeys on silti hyvin tarkkaan kaikkien tiedossa.

”Lauantaina haetaan hyviä asetelmia kauteen ja näen tämän ottelun meille suurena mahdollisuutena, kun päästään haastamaan kuitenkin ennakkoon se kaikkein kovin joukkue heti kärkeen.”

Viikko sitten Eetu Rahkolan yhteispeli topparipari Severi Kankkusen kanssa näytti ainakin katsomoon erittäin luontevalta.

”Severi on todella hyvä toppari Kolmoseen ja varmasti Kakkoseenkin sekä sitäkin ylemmäksi. Oli todella mukava pelata hänen kanssaan. Kemiat kohtasivat ensimmäiseksi yhteiseksi peliksi oikein hyvin ja löydettiin omat roolimme”, antaa Rahkola Kankkuselle tunnustusta.

Eetu Rahkolan edellinen seura oli juurikin Ilves-Kissat mistä hän saapui TamUun kaudeksi 2016. Rahkola muistelee aikaansa Kissoissa yhä lämmöllä.

”Iso asetelma sarja-avaukseen on se, että meillä on edessä kärkikamppailu, mutta toki Kissoissa kaikki toimi aikanaan hyvin ja sieltä on jäänyt paljon hyviä muistoja. Toki toivon sille seuralle hyvää kaikkina muina hetkinä kuin ollaan samalla kentällä tai kun pelataan samoista sijoituksista.”

Miltä lukuisten vanhojen pelikavereiden kohtaaminen Pyynikillä sitten ajatuksena oikein tuntuu?

”Onhan se tilanne mielenkiitoinen. Uusi kausi muutenkin ja haetaan siihen asetelmia. Toki tiedetään ketä kelläkin on, mutta vielä ei tiedetä sitä, miten se kullakin jengillä lähtee rullaamaan. Siellä on minulle paljon TamU-taustaisia pelaajia vastassa, mutta myös sieltä Kissa-ajoilta tuttuja pelureita. Kaikin puolin kyllä herkullinen asetelma.”

Entä miten Eetu Rahkola luulee Pyynikin yleisön ottavan vanhat TamU-pelaajat vastaan?

”Toivottavasti ne nyt vähän heitä piikittävät”, Rahkola myhäilee.

Niin myhäilee koko Tamperekin, kun kaupungin suurin jalkapallo-ottelu kalenterivuodella 2020 tähän asti saadaan lauantaina kello 17.00 käyntiin. TamU-TV lähettää ottelun jälleen Juuso Koskisen selostamana ja Twitter-seuranta palvelee lisäksi niitä, jotka eivät porttien sisäpuolelle mahdu.

Älä jää porttien ulkopuolelle – tule ajoissa paikalle

Ottelu pelataan siis Pyynikin urheilukentällä lauantaina 13.6. klo 17.00 alkaen. Stadionille kannattaa tulla jo hyvissä ajoin, sillä lipunmyyntiin on odotettavissa ruuhkaa ottelun alun lähestyessä. Liput saatetaan hyvinkin myydä jopa loppuun, sillä otteluun voidaan koronarajoitusten takia ottaa vain 460 katsojaa.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut: Pyynikin anniskelualue, Tapolan ja Vegemin herkkuja tarjoileva TamUn oma grillipiste sekä ravintola 4 Vuodenajan hodarigrilli.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipunmyyntiin kannattaa varata tasaraha jonojen nopeuttamiseksi. Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Koronaepidemian vuoksi ottelussa tulee pitää 1–2 metrin turvavälit omaan ruokakuntaan kuulumattomiin ihmisiin. Tästä syystä katsomossa on joka toinen penkkirivi poissa käytöstä. Lisäksi pyydämme pitämään huolta käsihygieniasta. Käsihuuhdetta on tarjolla heti stadionin portilla sekä myyntipisteillä ja WC:iden luona.

Lue lisää ottelun järjestelyistä erillisestä muistilistasta. Ja ennen kaikkea: pue päällesi Tampere Unitedin värejä, esimerkiksi huivi tai paita, saavu Pyynikille hyvissä ajoin ja pidä ääntä omiesi puolesta. Näytetään taas, että tämä kaupunki on meidän!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2