Härkäviikko alkaa torstaina Härmän vierailulla

02/08/2016
Otteluennakko

Tampere Unitedin palaa pelikentille jo ensi torstaina, kun Hämeenlinnan Härmä tekee kauden toisen vierailunsa Pyynikille. Edellisessä kohtaamisessa pelattiin Suomen Regions’ Cupin jatkopaikasta, mutta nyt panoksena on kolme tärkeää sarjapistettä. Samalla Sinipaidoilla alkaa varsinainen härkäviikko, kun joukkue pelaa seitsemän päivän sisään kolme Kolmosen ottelua.

Kun Sinipaidat kohtasivat Härmän edellisen kerran sarjaottelussa, taustalla oli edellisessä ottelussa koettu pettymys, kun Pallo-Iirot olivat hakeneet voiton Pyynikiltä. Hämeenlinnan Pullerilla nähtiinkin äärimmäisen motivoitunut TamU, ja ottelu oli käytännössä ohi 20 minuutissa kun taululla komeilivat 0–3-lukemat. Loppunumeroiksi saatiin tuolloin 1–6 (0–3).

Tällä kertaa tilanne on sikäli päinvastainen, että takana on maukas vierasvoitto Pallo-Iiroista. Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa lähteä otteluun yhtään kevyemmällä asenteella, sillä Härmä on paljon parempi joukkue kuin Pullerin kohtaaminen antaisi ymmärtää. Siitä kertoo myös Härmän viidestä edellisestä ottelusta maalierolla 8–5 ottamat 12 pistettä. Näiden myötä Härmä on noussut taulukossa jopa viidenneksi.

Sinipaitojen kokoonpano Härmä-ottelussa on vielä hämärän peitossa, sillä otteluruuhkan myötä päävalmentaja Mikko Mäkelä on varmasti pakotettu kierrättämään pelaajia. Ei toki ole selvää alkaako kierrätys heti härkäviikon ensimmäisestä ottelusta. Oman haasteensa tuo myös tiettyjen pelaajien pienet vammat, jotka vaikuttivat kokoonpanon myös Pallo-Iiroja vastaan. Varmoja poissaolijoita ovat kuitenkin ainoastaan pelikiellossa korttitilin täytyttyä oleva Tuomas Savinainen sekä Ali Koljonen (polvi), Otto Pitkänen (työt) ja Timo Kauppinen (lomareissu).

Kun Härmä kohdattiin Pyynikillä Suomen Regions’ Cupin ottelussa, kentällä nähtiin useita vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Vaikka tuolloin voitto irtosi helposti myös ilman kaikkia avainpelaajia, ei tähän pidä millään tavalla tuudittautua, sillä Härmä oli vastaavasti liikkeellä poikkeuksellisen junioripitoisella joukkueella. Yhtä voimakasta kierrättämistä ei varmasti tulevana torstaina kummaltakaan joukkueelta nähdä.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä ei sorru pitämään Härmää helppona vastustajana. ”Olemme kohdanneet tällä kaudella Härmän kaksi kertaa, joten vastustaja on tuttu. Voitimme molemmat pelit, mutta nyt kyseessä on jälleen uusi peli.”

”Pelaamme seitsemään päivään kolme peliä ja reenaamme vain kahdesti niiden välissä. Näiden reenien pitää olla harkittuja, koska pelien kulutus on eri luokkaa kuin harjoitustan, ja kuitenkin on tärkeä saada kaksi huilipäivääkin mahtumaan jaksoon”, luonnehtii Mäkelä haastavaa viikkoa. ”Tällaisissa jaksoissa pelaajien vastuu palautumiseen on hyvin tärkeä, ja pitää osata huomioida levon ja energian riittävä saanti.”

Motivaatiota ei joukkueen Mäkelän mukaan tarvitse kaukaa hakea: ”Tällä hetkellä pelaajat ja koko seura elävät jalkapalloilijan hienointa aikaa. Syksy on edessä ja jokainen ottelu on kuin nousukarsintapeli. Meidän kymmenestä jäljellä olevasta pelistä kuusi pelataan Pyynikin kentällä, mikä tuo oman haasteensa pelaamiseen, koska kenttä ei anna edellytyksiä samanlaiseen pelaamiseen, mitä pääsemme vieraissa pelaamaan. Paljon kertoo se, että olemme hävinneet kesäkaudella kolmesti cupit mukaan luettuna, ja kaikki tappiot ovat tulleet Pyynikillä. Täytyy vain miettiä uusia ajatuksia Pyynikin peleihin.”

”Hyvillä fiiliksillä lähdemme härkäviikkoon. Joukkueen laajaa materiaalia tarvitaan, vaikka jätkät ovatkin niin kovassa kunnossa, että pystyvät pelaamaan kolme matsia seitsemään päivään. Silti kierrätys on tärkeää, mutta siitä pitää olla myös selkeä etu ja hyöty joukkueelle jos näin tehdään”, Mäkelä toteaa ja esittää vielä tärkeän toiveen: ”Torstaina Pyynikki täyteen!”

Ottelun jälkeen Pyynikillä höntsäillään Yöfutista

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina klo 19.30. Yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue sekä TamUn oma grilli jolla on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä.

Pyynikille kannattaa torstaina jäädä myös ottelun jälkeen, sillä ilta jatkuu ottelun jälkeen höntsyfutiksen merkeissä. Tapahtumien Yöhön kuuluvassa Yöfutis-tapahtumassa TamU antaa kaikille mahdollisuuden tulla pelaamaan jalkapalloa Pyynikin kentän iltavaloihin. Tapahtumaan voi ilmoittaa joukkueen jo ennalta, mutta myös paikan päällä kootaan pelihaluisista joukkueita, joten jokaisen pelihaluisen kannattaa tulla rohkeasti mukaan. Kenties juuri sinä pääset kokeilemaan miltä Adnan Omerovicista tuntui upottaa Kutosen nousukarsintaottelun ratkaisumaalit kun TamU-K nousi Vitoseen kauden 2012 päätteeksi.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin perinneravintola Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Tervetuloa tunnelmalliselle Pyynikille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

25.3. P-Iirot - TamU 4 – 5

26.3. TPV - TamU naiset 2 – 1

18.3. Karhu-Futis 2 - TamU 2 1 – 4

1.4. klo 14 SalPa - TamU

2.4. klo 12 PIF - TamU naiset

1.4. klo 17 TP-T - TamU 2