2.8.2016

 
 

Härkäviikko alkaa torstaina Härmän vierailullaTampere Unitedin palaa pelikentille jo ensi torstaina, kun Hämeenlinnan Härmä tekee kauden toisen vierailunsa Pyynikille. Edellisessä kohtaamisessa pelattiin Suomen Regions’ Cupin jatkopaikasta, mutta nyt panoksena on kolme tärkeää sarjapistettä. Samalla Sinipaidoilla alkaa varsinainen härkäviikko, kun joukkue pelaa seitsemän päivän sisään kolme Kolmosen ottelua.

Kun Sinipaidat kohtasivat H√§rm√§n edellisen kerran sarjaottelussa, taustalla oli edellisess√§ ottelussa koettu pettymys, kun Pallo-Iirot olivat hakeneet voiton Pyynikilt√§. H√§meenlinnan Pullerilla n√§htiinkin √§√§rimm√§isen motivoitunut TamU, ja ottelu oli k√§yt√§nn√∂ss√§ ohi 20 minuutissa kun taululla komeilivat 0‚Äď3-lukemat. Loppunumeroiksi saatiin tuolloin 1‚Äď6 (0‚Äď3).

T√§ll√§ kertaa tilanne on sik√§li p√§invastainen, ett√§ takana on maukas vierasvoitto Pallo-Iiroista. Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa l√§hte√§ otteluun yht√§√§n kevyemm√§ll√§ asenteella, sill√§ H√§rm√§ on paljon parempi joukkue kuin Pullerin kohtaaminen antaisi ymm√§rt√§√§. Siit√§ kertoo my√∂s H√§rm√§n viidest√§ edellisest√§ ottelusta maalierolla 8‚Äď5 ottamat 12 pistett√§. N√§iden my√∂t√§ H√§rm√§ on noussut taulukossa jopa viidenneksi.

Sinipaitojen kokoonpano Härmä-ottelussa on vielä hämärän peitossa, sillä otteluruuhkan myötä päävalmentaja Mikko Mäkelä on varmasti pakotettu kierrättämään pelaajia. Ei toki ole selvää alkaako kierrätys heti härkäviikon ensimmäisestä ottelusta. Oman haasteensa tuo myös tiettyjen pelaajien pienet vammat, jotka vaikuttivat kokoonpanon myös Pallo-Iiroja vastaan. Varmoja poissaolijoita ovat kuitenkin ainoastaan pelikiellossa korttitilin täytyttyä oleva Tuomas Savinainen sekä Ali Koljonen (polvi), Otto Pitkänen (työt) ja Timo Kauppinen (lomareissu).

Kun Härmä kohdattiin Pyynikillä Suomen Regions’ Cupin ottelussa, kentällä nähtiin useita vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Vaikka tuolloin voitto irtosi helposti myös ilman kaikkia avainpelaajia, ei tähän pidä millään tavalla tuudittautua, sillä Härmä oli vastaavasti liikkeellä poikkeuksellisen junioripitoisella joukkueella. Yhtä voimakasta kierrättämistä ei varmasti tulevana torstaina kummaltakaan joukkueelta nähdä.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ei sorru pit√§m√§√§n H√§rm√§√§ helppona vastustajana. ”Olemme kohdanneet t√§ll√§ kaudella H√§rm√§n kaksi kertaa, joten vastustaja on tuttu. Voitimme molemmat pelit, mutta nyt kyseess√§ on j√§lleen uusi peli.”

”Pelaamme seitsem√§√§n p√§iv√§√§n kolme peli√§ ja reenaamme vain kahdesti niiden v√§liss√§. N√§iden reenien pit√§√§ olla harkittuja, koska pelien kulutus on eri luokkaa kuin harjoitustan, ja kuitenkin on t√§rke√§ saada kaksi huilip√§iv√§√§kin mahtumaan jaksoon”, luonnehtii M√§kel√§ haastavaa viikkoa. ”T√§llaisissa jaksoissa pelaajien vastuu palautumiseen on hyvin t√§rke√§, ja pit√§√§ osata huomioida levon ja energian riitt√§v√§ saanti.”

Motivaatiota ei joukkueen M√§kel√§n mukaan tarvitse kaukaa hakea: ”T√§ll√§ hetkell√§ pelaajat ja koko seura el√§v√§t jalkapalloilijan hienointa aikaa. Syksy on edess√§ ja jokainen ottelu on kuin nousukarsintapeli. Meid√§n kymmenest√§ j√§ljell√§ olevasta pelist√§ kuusi pelataan Pyynikin kent√§ll√§, mik√§ tuo oman haasteensa pelaamiseen, koska kentt√§ ei anna edellytyksi√§ samanlaiseen pelaamiseen, mit√§ p√§√§semme vieraissa pelaamaan. Paljon kertoo se, ett√§ olemme h√§vinneet kes√§kaudella kolmesti cupit mukaan luettuna, ja kaikki tappiot ovat tulleet Pyynikill√§. T√§ytyy vain mietti√§ uusia ajatuksia Pyynikin peleihin.”

”Hyvill√§ fiiliksill√§ l√§hdemme h√§rk√§viikkoon. Joukkueen laajaa materiaalia tarvitaan, vaikka j√§tk√§t ovatkin niin kovassa kunnossa, ett√§ pystyv√§t pelaamaan kolme matsia seitsem√§√§n p√§iv√§√§n. Silti kierr√§tys on t√§rke√§√§, mutta siit√§ pit√§√§ olla my√∂s selke√§ etu ja hy√∂ty joukkueelle jos n√§in tehd√§√§n”, M√§kel√§ toteaa ja esitt√§√§ viel√§ t√§rke√§n toiveen: ”Torstaina Pyynikki t√§yteen!”

Ottelun jälkeen Pyynikillä höntsäillään Yöfutista

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina klo 19.30. Yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue sekä TamUn oma grilli jolla on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä.

Pyynikille kannattaa torstaina jäädä myös ottelun jälkeen, sillä ilta jatkuu ottelun jälkeen höntsyfutiksen merkeissä. Tapahtumien Yöhön kuuluvassa Yöfutis-tapahtumassa TamU antaa kaikille mahdollisuuden tulla pelaamaan jalkapalloa Pyynikin kentän iltavaloihin. Tapahtumaan voi ilmoittaa joukkueen jo ennalta, mutta myös paikan päällä kootaan pelihaluisista joukkueita, joten jokaisen pelihaluisen kannattaa tulla rohkeasti mukaan. Kenties juuri sinä pääset kokeilemaan miltä Adnan Omerovicista tuntui upottaa Kutosen nousukarsintaottelun ratkaisumaalit kun TamU-K nousi Vitoseen kauden 2012 päätteeksi.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin perinneravintola Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Tervetuloa tunnelmalliselle Pyynikille!