Kolme pistettä tuliaisina Vammalasta

30/05/2016 TamU 2

Sinipaitojen kakkosjoukkue jatkoi voittokulkuaan hakemalla kauden viidennen voittonsa Sastamalan Vammalasta, jossa se onnistui lämpimässä kelissä kaatamaan kotijoukkueena esiintyneen FC Vapsin lukemin 1–2 (1–1). Sinipaitojen maaleista vastasivat Jasmin Mlivic ja Tuukka Juutilainen.

TamU-uutiskuva

Ottelu alkoi vierasjoukkueen osalta hermostuneesti, ja syöttöpelaaminen oli todella heikkoa ottelun alkupuolella. Poikkeus usein vahvistaa säännön ja niin kävi tälläkin kertaa. Tuukka Juutilainen sai pallon keskiympyrän läheisyydessä ja tämän tarkka nosto yli puolustuslinjan putosi täydellisesti Jasmin Mlivicin juoksulinjalle. Tämä pamautti vuorenvarmasti maalin puolittaisesta läpiajostaan ja vei vieraat 0–1-johtoon.

Aikaisesta maalista huolimatta peli kääntyi kotijoukkueen suuntaan lähinnä vierasjoukkueen heikkojen valintojen vuoksi. Välillä sorruttiin turhaan riplaamiseen ja keskustassa syöttöpelaaminen oli luokatonta. FC Vapsi saikin huippupaikkoja, kun se pääsi syötönkatkoihin. Maalivahdiksi seuran kolmosjoukkueesta lainattu pitkänhuiskea Matias Hakalahti piti kuitenkin maalinsuulla joukkuetta pystyssä. Muutaman kerran näytti jo sille, että pallo menee vääjäämättä maaliin, mutta lopulta Hakalahti ylsi palloon viime hetkellä.

Loputtomiin ei yksi mies kuitenkaan pysty taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. FC Vapsin kokenut Mikko Kärki hyödynsi heikon rajaheiton vastaanoton, käveli noin 19 metriin, ja pamautti komealla vastustamattomalla laukauksella pelin tasalukemiin 1–1. Hetkeä myöhemmin vierasjoukkue vaihtoi kentälle kertausharjoituksista karanneen Ville Toivan, joka omalla panoksellaan rauhoitti hätäilleen keskikentän ja käänsi puntteja vierasjoukkueen suuntaan.

Avausjaksolla peliä hallinnut FC Vapsi oli lähellä johtomaalia vielä puoliajan lopulla, mutta maalilla Matias Hakalahti venyi jälleen hienoon pelastukseen. Näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 1–1.

Toisella puoliajalla nähtiin kuin uudelleensyntynyt vierasjoukkue ja pelin hallinta kääntyi selkeästi. Kun avausjaksolla paikat lisämaaleihin olivat lähinnä kotijoukkueella, oli nyt vierasjoukkueen vuoro testata kotijoukkueen maalivahdin taitoja. Kertaalleen pallo saatiin jo maaliinkin, kun Ville Toiva nosti linjan ja maalivahdin väliin hienon pallon, josta kentän lyhimpiin lukeutuva Heikki Raappana nousi korkeimmalle ja nosti taidokkaasti pallon maaliin. Jos kyseessä oli todella paitsio, niin nyt puhutaan milleistä.

Maalipaikkoihin pääsi myös Severi Hiltunen, joka sai pallon 16 metrin viivalle ja pommitti heti. Kova laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahtia, joka onnistui selvittämään tilanteen. Jasmin Mlivicillä oli myös toinen huippupaikka, kun tämä pääsi vapaaksi linjan taakse pallon kanssa. Lopulta aikailu kostautui ja lopullinen ratkaisu jäi tekemättä.

Tampere Unitedin kannattajaryhmä Sinikaarti teki yllättävän ja ilahduttavan nopean käynnin ottelussa kannustaen päädyssä reilun kymmenen minuutin ajan matkallaan kohti edustusjoukkueen ottelua Euraan. Muutama sinikaartilainen näkikin, kun vierasjoukkueen hallinta palkittiin lopulta kun peliä oli jäljellä puolisen tuntia. Kapellimestari Anssi Saiha otti pallon haltuunsa hyökkäysalueen oikeassa kulmauksessa ja käytti palloa parillakin pelaajalla ohjaten samalla huudolla. Taidokas syöttökuvio päättyi Saihan siirtoon täysin vapaana noin 18 metrissä odotelleelle Tuukka Juutilaiselle. ”Tuksu” katsoi ihailtavan rauhallisesti ja laukoi pallon kauniisti aivan maalin ylänurkkaan jättäen maalivahdin tyystin ilman mahdollisuuksia.

Johtoasemassa peli vapautui ja vierasjoukkue pelasi fiksusti johtoasemassa ilman liiallista hyökkäysintoa. Tappiolla oleva kotijoukkue tuntui tyytyvän asemaansa, ja sen prässi puuttui lähes tyystin. Tästä huolimatta se onnistui luomaan yhden tekopaikan toisella puoliajalla, ja siinä tasoitus jäi vain senttien päähän. FC Vapsin kulmapotkusta jatkettu pusku nimittäin hipoi maalivahti Hakalahden sormia ja pamahti ylärimaan, josta se lähti alaviistoon. Raportoija oli FC Vapsin kapteenin kanssa vierekkäin aivan lähellä ja pelin jälkeen näkemys oli yhteinen: pallo osui maaliviivan ulkoviivaan ja ei missään nimessä käynyt sisällä.

Kun ottelun lopulla ei enempiä tilanteita nähty päättyi ottelu vierasjoukkueen maistuvaan 1–2 voittoon.

Ottelun ratkaisuhahmoihin lukeutunut Ville Toiva oli ottelun jälkeen tyytyväinen: ”Mun mielestä me olimme jo ensimmäisellä jaksolla hyvällä jalalla liikkeellä. Toki siinä kaverillakin oli ihan lopussa hyvä tekopaikka, jonka Matias hienosti torjui. Toinen puoliaika olikin sitten täysin meidän hallinnassa ja Tuksun maali vapautti meidän pelaamista entisestään. Lopun ylärimaa lukuunottamatta meillä ei ollut omassa päässä hädän päivää, vaikka kieltämättä kuumuus alkoikin painaa jaloissa. Tärkeät kolme pistettä ja tästä on hyvä lähteä tiistain kärkiotteluun.”

Laitapuolustajana täydet minuutit uurastanut Heikki Raappana jatkaa: ”Peli lähti vähän hermostuneesti meiltä käyntiin ja vastustaja pääsi rummuttamaan pitkää palloa boksiin, mutta niistä selvittiin ja saatiin totutusti peli ja pallo omaan haltuun. Toisella puoliajalla nähtiin ehkä kauden hienoin maali meiltä tähän mennessä. Sitä oli rakentamassa meidän Porin vahvistus Saiha. Voittomaalin jälkeen pelattiin kauden parasta peliä johtoasemassa, maltettiin kierrättää palloa ja pelata pitkiä hyökkäyksiä eikä annettu vastustajalle missään vaiheessa mahdollisuutta tasoittaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa ja kenties tähän mennessä kauden tärkeintä ottelua ensi tiistaina, kun vastassa sarjakärjessä tasapistein oleva TaPa.”

Tiistaina 31.5 kello 20 kannattaa lähteä katsomaan ja kannustamaan kakkosjoukkuetta Kaukajärvelle, kun Sinipaitojen vieraaksi saapuu tasapistein sarjakärjessä pelaava TaPa.