Ykkösessä rutinoitunut Juho Heikkinen vahvistaa Sinipaitoja

20/03/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin uusin vahvistus on vuoden sopimuksen seuran kanssa solminut Juho Heikkinen. Harjoituskauden aikana jo neljässä ottelussa TamUn mukana pelannut Heikkinen tuo joukkueeseen roppakaupalla kokemusta pykälää korkeammalta sarjatasolta. Ilveksen kasvatti palasi täksi kaudeksi Tampereelle ja näki Tampere Unitedin selkeästi parhaana vaihtoehtona. Sopimus kattaa kauden 2023.

Tampere Unitedin Juho Heikkinen

Juho Heikkinen

  • Syntynyt 14. tammikuuta 1998
  • Edelliset kolme kautta Ykkösessä MuSassa ja PEPOssa.
  • Tuo keskikentälle juoksuvoimaa, pehmeän pallokosketuksen ja painavan laukauksen.

Oli viime kauden jälkeen aika selkeää, että haluan takaisin Tampereelle. Oli sellainen fiilis että se on TamU tai ei ollenkaan.

- Juho Heikkinen
Keskikenttäpelaaja

Juho on erittäin juoksuvoimainen pelaaja, joka sopii siihen sapluunaan, jota on lähdetty nyt viemään eteenpäin

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere United saa joukkueeseensa jälleen yhden laadukkaan palasen, kun Juho Heikkinen, 25, on allekirjoittanut sopimuksen Sinipaitojen kanssa. Ilves-kasvatti palaa Tampereelle kolmen peräkkäisen Ykkösessä pelatun kauden jälkeen pukien tällä kertaa sinisen pelipaidan päälleen.

”Oli viime kauden jälkeen aika selkeää, että haluan takaisin Tampereelle. Oli sellainen fiilis että se on TamU tai ei ollenkaan. Treeneissä pääsin hyvin joukkueeseen mukaan ja mielenkiinto heräsi. Kun joukkueessa on jo entuudestaan tuttuja, niin on mukava päästä pelaamaan vanhojen kavereiden kanssa”, Heikkinen kertoo.

Heikkinen on aloittanut jalkapallon Ilveksessä ja pysyi seuran mukana aina kakkosjoukkueeseen asti. Kakkosjoukkueen mukana peliminuutteja aikuisten sarjoista kertyikin peräti neljän kauden ajalta.Tampere Unitedin kannattajat saattavatkin muistaa Heikkisen vastustajan riveistä esimerkiksi kesällä 2019 Pyynikillä pelatusta paikallisottelusta, jossa Heikkinen oli mukana Ilveksen molemmissa maaleissa alustamalla riistollaan ensimmäisen osuman, ja tuikkaamalla myöhemmin vielä pallon maaliin. 

Kaudella 2020 oli aika hakea pelipaikkaa sarjatasoa ylempää, ja Heikkinen siirtyikin valtatietä 11 pitkin Poriin MuSan riveihin. Jo ensimmäisen Ykkösen kauden aikana peliaikaa kertyi yhtä vaille jokaisessa ottelussa, ja kaudella 2021 Heikkinen aloitti peräti 23 ottelussa tehden kauden aikana neljä maalia.

MuSan pudottua Kakkoseen, Heikkinen vaihtoi PEPOon ja pelasi kauden Lappeenrannassa. Vastuuta tuli 23 ottelussa, joista 11 avauksesta. Viime kauden Ykkösen saldona oli myös kaksi maalia. 

”Nyt oli kuitenkin semmonen fiilis, että Tampereelle on kiva tulla takaisin, kun Lappeenranta oli kuitenkin sen verran kaukana”, Heikkinen myöntää.

Heikkinen saapui TamUn mukaan talvikaudeksi ja hänellä on jo allaan neljä harjoitusottelua, joissa hän on tehnyt jo yhden maalinkin. Sinipaitadebyyttinsä hän teki helmikuun lopulla Pallo-Iirot-tappiossa ja TPV:tä vastaan pelatussa paikallismittelössä hän onnistui maalinteossakin.

Tampere Unitedin Juho Heikkinen ottelussa HJS:ää vastaan

TamU saa Heikkisestä monipuolisen palasen

Heikkisen monivuotinen visiitti Ykköseen ja sitä kautta hänen joukkueeseen tuomansa rutiini on luonnollisesti myös valmennukselle mieluinen asia.

”Tämä on tosi mieluinen sopimus meille. Hänellä on kumminkin kolme vuotta Ykkösessä alla. Heikkinen tuo hyvää kokemusta meille, vaikka nuori poika onkin”, TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa.

Heikkinen on muutenkin hyvä lisäpalanen joukkueeseen.

”Hän on erittäin juoksuvoimainen pelaaja, joka sopii siihen sapluunaan, jota on lähdetty nyt viemään eteenpäin”, Listenmaa myhäilee.

Heikkinen on pelannut edellisillä kausilla useammallakin eri pelipaikalla keskikentällä ja hyökkäyspäässä, mutta hänelle itselleen on vahvimmat puolensa selvät.

“Viime vuodet olen pelannut vähän eri pelipaikoilla, mutta mieluiten pelaan kymppipaikalla. Toivottavasti nyt pääsisi pelaamaan siinä, kun se tuntuu vahvimmalta. Pelityylilisesti tykkään syötellä muiden pelaajien kanssa. En välttämättä tee mitään maagisia kuljetuksia, mutta yritän ottaa ympäriltä pelaajat mukaan peliin. Hyvä pallokosketus ja veto ovat myös vahvuuteni”, Heikkinen kertoo.

Tamperelaisen jalkapallokoulutuksen saanut Heikkinen ei ole aiemmin urallaan pukenut Tampere Unitedin pelipaitaa päällensä, mutta hänellä on TamUn huippuvuosilta vähän yllättäviäkin muistoja.

”Olin itse asiassa pallopoikana TamU-Bordeaux-pelissä, ne ovat ensimmäiset ihan konkreettiset TamU-muistot. Joskus oli myös kiva katsella, kun meillä oli aamutreenit ja TamUn jätkät treenasivat viereisellä kentällä”, Heikkinen muistelee.

Lopuksi Heikkinen haluaa vielä lähettää terveiset kannattajille.

”Toivottavasti kannattajia saapuu paljon viimeistään kauden avaukseen. Tehdään tästä kaudesta yhdessä ikimuistoinen!”

Joukkue lähellä valmista

Heikkisen sopimuksen myötä julkaistuna on 22 pelaajasopimusta kaudelle 2023. Harjoituksissa on tämän listan ulkopuolelta viisi pelaaja, joista kahden pelaajasopimus odottaa julkaisua. Alkaa siis olla viimeisten ratkaisujen aika.

Nyt onkin aika ostaa kausikortti tulevalle kaudelle! Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Juho Heikkinen, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Arttu Raittinen, h
Joonas Rantala, p
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Juho Heikkisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV