5.2.2020

 
 

Yhteistyökumppanit eivät hylänneet TamUaTampere Unitedin seurahistorian ensimmäinen putoaminen koettiin viime syksynä. Moni asia oli tämän jälkeen epävarmaa ja skeptisimmät olivat valmiita kyseenalaistamaan TamUn toiminnan uskottavuuden. Kulunut talvi on kuitenkin osoittanut, että Tampere United on yhä kiinnostava nimi paikallisten yhteistyökumppaneiden mielessä, eikä putoaminen ole aiheuttanut joukkopakoa. Pikemminkin päinvastoin.

Viime viikkoisessa uuden puheenjohtajan Antti Niemistön haastattelussa sivuttiin Tampere Unitedin myynnin positiivisesta tilanteesta, joten on aika hieman avata tilannetta enemmän.

Myyntitiimillä kun on ilo kertoa, että kaikki seuran pääyhteistyökumppanit ovat päättäneet jatkaa edustusjoukkueen tukemista Kolmoseen putoamisesta huolimatta. Lähes kaikki muutkin suurimmat tukijat ovat jo tässä vaiheessa lähteneet mukaan euromääräisesti vastaavalla paketilla kuin viime kaudella Kakkoseen, ja osa on jopa kasvattanut omaa panostustaan.

Lisäksi mukaan on tullut myös täysin uusia yhteistyökumppaneita, joista osan logot näkyvät jo kotisivun alalaidassa ja tulevat näkymään myös Pyynikin otteluissa, kun Kolmonen pyörähtää käyntiin huhtikuun puolenvälin jälkeen. Pelipaidasta vapaat logopaikat alkavatkin jo käydä vähiin, mutta nopeimmat toki ehtivät vielä mukaan.

Seuran hallituksen jäsenistä Harri Karvisella on myynti harteillaan, ja hän kuvaileekin talven tunnelmia ilahduttavan positiiviseksi.

”T√§ss√§ on paljon puhuttu uskollisuudesta, kun myynti√§ on eri yritysten kanssa putoamisen j√§lkeen tehty. Hyv√§n√§ esimerkkin√§ mainittakoon pitk√§aikaisen yhteisty√∂kumppanin Visuran kanssa k√§ydyt keskustelut, joiden yhteydess√§ me l√∂ysimme yhteisen arvon tekemisest√§mme. Se on se, ett√§ me ei anneta koskaan periksi”, tunnelmoi Karvinen.

”My√∂nn√§n, ett√§ olin itsekin syksyll√§ hieman ep√§ilev√§inen, miten t√§m√§ homma jatkuu, mutta onneksi pelkoni ovat osoittautuneet turhiksi. Meill√§ on varsin positiivinen talvi takana monella eri mittarilla”, Karvinen jatkaa.

TamUa on tällä hetkellä mukava myydä

Uusi puheenjohtaja Antti Niemistö on alkuvuodesta todennut TamUn olevan tällä hetkellä jopa yllättävän mieluisa tuote myydä. Niemistö on ollut ilahtunut pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden sitoutumisasteen käynnissä olevaan projektiin sekä siitä, miten joukkueen uudelleenrakennus on otettu vastaan kautta linjan. Hän uskookin, että odotukset TamUa kohtaan ovat yhteistyökumppaneiden sekä kannattajien osalta realistisempia parin vaikean kauden jälkeen.

”Keskeinen teema t√§n√§ talvena on ollut se, ett√§ emme aio muuttaa mit√§√§n, vaikka sarjataso onkin pyk√§l√§√§ aiempaa alhaisempi. Edustusjoukkue toimii v√§hint√§√§n yht√§ ammattimaisesti kuin ennenkin, ja yleis√∂ nauttii kotiotteluissa Pyynikill√§ ensi kaudellakin Pyynikin k√§sity√∂l√§ispanimon oluita, Tapolan makkaraa ja Ravintola 4 Vuodenajan hodareita. VIP-vieraat puolestaan p√§√§sev√§t jatkossakin nauttimaan Olympia-korttelin ravintola Muusan herkuista”, paljastaa Niemist√∂ jo t√§ss√§ vaiheessa.

Viime kaudella olisi voinut odottaa, että heikko menestys kentällä olisi johtanut yleisökatoon, mutta toisin kävi. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli lopulta 307 eli vähintäänkin hyvää Kakkosen tasoa. Jopa syksyn panoksettomiin kotiotteluihin kerääntyi Pyynikille lähemmäs 200 sinivihreän yhteisön jäsentä.

”Viime kaudella oli hieno n√§hd√§, ett√§ yhteis√∂ ei hylk√§√§ joukkuetta vaikeimmillakaan hetkill√§. Uskon ett√§ tulevan kauden kotiotteluiden yleis√∂m√§√§r√§tkin vain kasvavat viime kaudesta, kun kaiken j√§rjen mukaan voitamme ensi kaudella otteluita huomattavasti viime kautta useammin. Tulossa on hieno kausi rakkaalla Pyynikin urheilukent√§ll√§. Er√§skin seuralegenda saattaisi jo fiilistell√§ tulevasta rakkauden kes√§st√§”, Niemist√∂ tunnelmoi.

Yhteistyökumppanien pakeilla viime viikkoina ahkerasti kiertänyt Niemistö on selvästi hyvissä tunnelmissa siitä, millaisen vastaanoton uusi puheenjohtaja ja seuran suunnitelmat ovat saaneet.

”Kumppanimme ovat ottaneet n√§hd√§kseni ilolla vastaan sen, ett√§ meille sarjataso ei ole se ratkaisevin tekij√§. Heilleh√§n oleellista on se yhteis√∂, johon meid√§n yhteisty√∂kumppaniksi l√§htem√§ll√§ p√§√§see mukaan. Me taas otamme ilolla vastaan sen, ett√§ pitk√§aikaiset kumppanit haluavat vuodesta toiseen olla mukana. Esimerkiksi Top-Osa ja Kaijakka ovat tukeneet meit√§ koko uuden tulemisen ajan Kutosessa pelatusta kaudesta 2012 alkaen.”

”Tietysti haluamme takaisin Kakkoseen mahdollisimman nopeasti, mutta koko seurayhteist√∂ valmennustiimist√§ tukijoihin on sitoutunut siihen, ett√§ t√§t√§ hommaa tehd√§√§n pitk√§ll√§ t√§ht√§imell√§, eik√§ haussa ole pikavoittoja tekem√§ll√§ hulluja yhden vuoden satsauksia”, Niemist√∂ kuvailee.

Seuran talous on laajemminkin katsottuna hyv√§ss√§ kunnossa, sill√§ seuralla ei ole lainkaan velkaa. My√∂s kolmesta Kakkosen kaudesta 2017‚Äď19 selvittiin ilman taloudellisia rasitteita. Urheilullisestikin hyvin sujunut kausi 2017 tuotti muutaman tuhannen euron verran plussaa, mutta kaudella 2018 tilinp√§√§t√∂s n√§ytti suunnilleen saman verran miinusta. Kauden 2019 tilinp√§√§t√∂s ei ole viel√§ valmistunut, mutta ennakkotietojen mukaan viime kaudella tehtiin k√§yt√§nn√∂ss√§ nollatulos. Seuralla ei toki ole s√§√§st√∂ss√§ valtavia varoja, mutta talous on Kakkosen kausienkin j√§lkeen vakaalla pohjalla.

Myös kausikorttimyynti etenee hyvään tahtiin, ja sadan myydyn kausikortin raja on jo ylitetty. Tahti on hyvinkin vastaava, kuin aiemmillakin kausilla. Kausikorttihan maksaa tulevalla kaudella 70 euroa aikuisilta ja 45 euroa alennusryhmiltä. Hanki omasi TamU-kaupasta tai vaikkapa ensi sunnuntaina 9.2. Pirkkahallista, kun TamU kohtaa HJS:n klo 18.15 alkavassa Kakkosen Cupin ottelussa.