Weeti Tero keskittyy jatkossa edustus­joukkueeseen

24/11/2021 TamU
Uutinen

Kolmen vuoden ajan Tampere Unitedin miesten kakkosjoukkuetta menestyksekkäästi luotsannut Weeti Tero toimii jatkossa vain osana edustusjoukkueen valmennusryhmää. Tero on ollut koko kolmen vuoden ajan mukana myös edustusjoukkueen valmennusryhmässä, ja jatkaa päävalmentaja Jukka Listenmaan aisaparina. Tuore valmentajasopimus sisältää option myös kaudesta 2023.

Tampere Unitedin kakkosjoukkue olisi noussut peliesitysten perusteella Kolmoseen Weeti Teron valmentamana jo kaudella 2019, mutta nousu sarjaporrasta ylemmäs ei ollut mahdollinen, koska TamUn edustusjoukkue olisi pelannut samalla sarjatasolla. Kun edustusjoukkue onnistui viime kaudella nousutavoitteessaan, oli Teron kolmannella yrityksellä väylä Kolmoseen auki.

Nousun toteuduttua Tero päätti luopua kakkosjoukkueen valmennuksesta ja keskittyä rooliinsa edustusjoukkueen taustalla. Suuri syy muutokseen oli se, että kahden joukkueen mukana oleminen täysipainoisesti ei ollut enää mahdollista päällekkäisyyksien kanssa. Lisäksi Tero on siviilissä kolmivuorotöissä, mikä teki pestien yhdistämisestä entistä mahdottomampaa.

”Kun hyppäsin kakkosjoukkueeseen mukaan, tavoitteena oli nostaa joukkue Nelosesta Kolmoseen. Nyt kun tavoite täyttyi, oli helpompi jäädä sivuun”, Tero kertoo.

Päätöstä helpotti myös se, että kakkosjoukkueen valmentajaksi oli jo löytynyt pätevä seuraaja, josta seura tulee ilmoittamaan julkisesti pian.

”Hyvä saada tilalle tekijä, joka voi laittaa täydet paukut vain ja ainoastaan kakkosjoukkueeseen. Tämä suoranaisesti myös lisää omia paukkujani edustusjoukkueeseen.”

Entistä tiiviimmin edustuksessa

Weeti Tero on ollut mukana edustusjoukkueen taustaryhmässä jo kolmen kauden ajan, ja hän on myös tilapäisesti kantanut päävastuuta. Kaudella 2019 Tero otti Jani Haraholman kanssa loppukaudeksi vastuun edustusjoukkueen valmennuksesta, kun Mourad Seddiki oli jättänyt paikkansa. Myös tällä ja edellisellä kaudella Tero on sijaistanut ajoittain päävalmentaja Jukka Listenmaata tämän ollessa poissa.

Edustusjoukkueessa Teron rooli on ollut tukea Listenmaata, mutta hänellä on ollut myös itsenäisiä vastuualueita.

”Muun muassa erikoistilanteet ja pallolliset alkulämmöt otteluissa ovat olleet täysin omalla vastuullani. Treeneissä on lähes päivittäin jokin ennalta sovittu asia, minkä vedän joukkueelle”, Tero kuvailee omaa tonttiaan joukkueen päivittäisessä tekemisessä.

Vaikka pääpaino onkin valmennuksessa, tarvittaessa Tero auttaa myös joukkueenjohdollisissa ja huollollisissa asioissa.

”Kun oma sitoutuneisuus nousee, on myös mahdollisuus tarvittaessa ottaa isompaa vastuuta. Ilolla ja mukavin odotuksin tulevaan kauteen!” Tero fiilistelee.

Kausi 2021 päättyi sarjanousuun sekä edustuksen että kakkosjoukkueen osalta, ja näin joukkueiden välissä säilyy vain yksi sarjaporras, mitä Tero pitää tärkeänä asiana. Näin jokaiselle pelaajalle saadaan hyviä pelejä viikosta toiseen.

Vaikka Tero ei enää itse toimi samanlaisena linkkinä joukkueiden välillä, hän uskoo jouhevan yhteistyön jatkuvan myös tulevilla kausilla.

”Molempien joukkueiden taustoilla toimii henkilöitä, jotka tuntevat toisensa, pelaajat sekä toimintatavat. Tämä edesauttaa entisestään jo toimivan yhteistyön parantamista”, Tero maalailee.

Valmentajana mahdollisimman pitkälle

Tero suhtautuu valmentamiseen kunnianhimoisesti ja aikoo siinä mennä mahdollisimman pitkälle.

”Suurin henkilökohtainen tavoite on, että ehkä joskus tulevaisuudessa saisi tehdä valmennushommia täyspäiväisesti. Aika näyttää, nyt nautitaan tästä hetkestä missä ollaan nyt.”

Jo useamman kauden Sinipaitojen mukana viihtynyt Tero uskoo yhteistyön jatkuvan vielä pitkään. Tampere Unitedissa Terolla on hyvä olla, ja hän mainitsee tavoitteikseen pitää seura ja Sinikaarti tyytyväisinä.

”Tavoitteena seuran kanssa on tehdä yhteistyötä mahdollisimman pitkään. Nautin olostani TamUssa. Päivittäinen työ mahtavien persoonien kanssa, ei tästä voi olla nauttimatta”, Tero summaa.

Katso Weeti Teron haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2