24.11.2021

 
 

Weeti Tero keskittyy jatkossa edustus­joukkueeseenKolmen vuoden ajan Tampere Unitedin miesten kakkosjoukkuetta menestyksekkäästi luotsannut Weeti Tero toimii jatkossa vain osana edustusjoukkueen valmennusryhmää. Tero on ollut koko kolmen vuoden ajan mukana myös edustusjoukkueen valmennusryhmässä, ja jatkaa päävalmentaja Jukka Listenmaan aisaparina. Tuore valmentajasopimus sisältää option myös kaudesta 2023.

Tampere Unitedin kakkosjoukkue olisi noussut peliesitysten perusteella Kolmoseen Weeti Teron valmentamana jo kaudella 2019, mutta nousu sarjaporrasta ylemmäs ei ollut mahdollinen, koska TamUn edustusjoukkue olisi pelannut samalla sarjatasolla. Kun edustusjoukkue onnistui viime kaudella nousutavoitteessaan, oli Teron kolmannella yrityksellä väylä Kolmoseen auki.

Nousun toteuduttua Tero päätti luopua kakkosjoukkueen valmennuksesta ja keskittyä rooliinsa edustusjoukkueen taustalla. Suuri syy muutokseen oli se, että kahden joukkueen mukana oleminen täysipainoisesti ei ollut enää mahdollista päällekkäisyyksien kanssa. Lisäksi Tero on siviilissä kolmivuorotöissä, mikä teki pestien yhdistämisestä entistä mahdottomampaa.

”Kun hypp√§sin kakkosjoukkueeseen mukaan, tavoitteena oli nostaa joukkue Nelosesta Kolmoseen. Nyt kun tavoite t√§yttyi, oli helpompi j√§√§d√§ sivuun”, Tero kertoo.

Päätöstä helpotti myös se, että kakkosjoukkueen valmentajaksi oli jo löytynyt pätevä seuraaja, josta seura tulee ilmoittamaan julkisesti pian.

”Hyv√§ saada tilalle tekij√§, joka voi laittaa t√§ydet paukut vain ja ainoastaan kakkosjoukkueeseen. T√§m√§ suoranaisesti my√∂s lis√§√§ omia paukkujani edustusjoukkueeseen.”

Entistä tiiviimmin edustuksessa

Weeti Tero on ollut mukana edustusjoukkueen taustaryhmässä jo kolmen kauden ajan, ja hän on myös tilapäisesti kantanut päävastuuta. Kaudella 2019 Tero otti Jani Haraholman kanssa loppukaudeksi vastuun edustusjoukkueen valmennuksesta, kun Mourad Seddiki oli jättänyt paikkansa. Myös tällä ja edellisellä kaudella Tero on sijaistanut ajoittain päävalmentaja Jukka Listenmaata tämän ollessa poissa.

Edustusjoukkueessa Teron rooli on ollut tukea Listenmaata, mutta hänellä on ollut myös itsenäisiä vastuualueita.

”Muun muassa erikoistilanteet ja pallolliset alkul√§mm√∂t otteluissa ovat olleet t√§ysin omalla vastuullani. Treeneiss√§ on l√§hes p√§ivitt√§in jokin ennalta sovittu asia, mink√§ ved√§n joukkueelle”, Tero kuvailee omaa tonttiaan joukkueen p√§ivitt√§isess√§ tekemisess√§.

Vaikka pääpaino onkin valmennuksessa, tarvittaessa Tero auttaa myös joukkueenjohdollisissa ja huollollisissa asioissa.

”Kun oma sitoutuneisuus nousee, on my√∂s mahdollisuus tarvittaessa ottaa isompaa vastuuta. Ilolla ja mukavin odotuksin tulevaan kauteen!” Tero fiilistelee.

Kausi 2021 päättyi sarjanousuun sekä edustuksen että kakkosjoukkueen osalta, ja näin joukkueiden välissä säilyy vain yksi sarjaporras, mitä Tero pitää tärkeänä asiana. Näin jokaiselle pelaajalle saadaan hyviä pelejä viikosta toiseen.

Vaikka Tero ei enää itse toimi samanlaisena linkkinä joukkueiden välillä, hän uskoo jouhevan yhteistyön jatkuvan myös tulevilla kausilla.

”Molempien joukkueiden taustoilla toimii henkil√∂it√§, jotka tuntevat toisensa, pelaajat sek√§ toimintatavat. T√§m√§ edesauttaa entisest√§√§n jo toimivan yhteisty√∂n parantamista”, Tero maalailee.

Valmentajana mahdollisimman pitkälle

Tero suhtautuu valmentamiseen kunnianhimoisesti ja aikoo siinä mennä mahdollisimman pitkälle.

”Suurin henkil√∂kohtainen tavoite on, ett√§ ehk√§ joskus tulevaisuudessa saisi tehd√§ valmennushommia t√§ysp√§iv√§isesti. Aika n√§ytt√§√§, nyt nautitaan t√§st√§ hetkest√§ miss√§ ollaan nyt.”

Jo useamman kauden Sinipaitojen mukana viihtynyt Tero uskoo yhteistyön jatkuvan vielä pitkään. Tampere Unitedissa Terolla on hyvä olla, ja hän mainitsee tavoitteikseen pitää seura ja Sinikaarti tyytyväisinä.

”Tavoitteena seuran kanssa on tehd√§ yhteisty√∂t√§ mahdollisimman pitk√§√§n. Nautin olostani TamUssa. P√§ivitt√§inen ty√∂ mahtavien persoonien kanssa, ei t√§st√§ voi olla nauttimatta”, Tero summaa.

Katso Weeti Teron haastattelu