Weeti Tero jatkaa Tampere Unitedin valmennus­ryhmässä

12/10/2022 TamU
Uutinen

Miesten edustusjoukkueen valmennuksessa jo neljä kautta mukana ollut Weeti Tero on solminut jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Uusi sopimuspaperi on vuoden mittainen ja se sisältää seuran option kaudelle 2024. Ensi kaudella Tero haluaa lähteä parantamaan päättyneellä kaudella Kakkosessa saavutettua kahdeksatta sijaa.

Weeti Tero

  • Kausi 2023 on jo viides TamUssa.
  • Oma pelaajaura pääasiassa TPV:n junioreissa.
  • TamUssa ollut suurin vastuu erikoistilannepelaamisessa.

Yhteisö on hieno, antaa tukea tekemiseen ja haluan olla osa sitä. Asiat toimivat niin valmennus- kuin seuratasolla ja meillä on hyvä tunnelma tehdä hommia.

- Weeti Tero
Valmentaja

Päätavoite eli säilyminen saavutettiin, mutta nälkä kasvoi syödessä. Tuntui että rahkeita olisi ollut parempaan. Haluamme parantaa tulevaan kauteen.

- Weeti Tero
Valmentaja

Weeti Tero saapui Sinipaitojen valmennusryhmään jo kaudella 2019. Hän oli aluksi mukana Mourad Seddikin valmennustiimissä ja tuolloin loppukaudella hän jakoi päävastuun Jani Haraholman kanssa. Viimeiset kaudet Tero on toiminut yhdessä Jukka Listenmaan kanssa.

Aiemmin Tero on toiminut myös kakkosjoukkueen päävalmentajana, mutta päättyneestä kaudesta alkaen hän on keskittynyt edustusjoukkueen valmentamiseen. Kausi kakkosjoukkueen luotsina päättyi siis vuosi sitten upeasti nousuun Kolmoseen.

Terolle jatko Tampere Unitedissa oli itsestäänselvyys.

”Lähtökohtaisesti en ajatellutkaan muita vaihtoehtoja. Halusin ehdottomasti jatkaa mukana ja halu oli molemminpuolinen”, Tero sanoo.

Tero on Tampere Unitedin mukana kokenut niin putoamisen Kolmoseen, nousun Kakkoseen kuin Regions’ Cupin voitonkin. Pitkäaikaisen yhteistyön taustalla on tuttuja elementtejä.

”Ei ole ollut halua lähteä pois. Yhteisö on hieno, antaa tukea tekemiseen ja haluan olla osa sitä. Asiat toimivat niin valmennus- kuin seuratasolla ja meillä on hyvä tunnelma tehdä hommia”, Tero kertoo.

”Haluan kiittää seuraa ja valmennusporukkaa, että voin jatkaa mukana toiminnassa. Kannattajille myös iso kiitos että tulevat matseihin kannattamaan niin kotona kuin vieraissa. Sille täytyy aina nostaa hattua.”

Weeti Tero vastaanotti Suomen Regions’ Cupin mitalinsa Olympiastadionilla syksyllä 2021.

Teron tavoitteena on kehittyä ja kehittää

Tampere Unitedin kausi 2022 päättyi lopulta Kakkosen lohkossa B kahdeksanteen sijaan. Sinipaidat pelasi pirteän alkukauden, joten lopputulokseen Weeti Tero ei ole täysin tyytyväinen. 

”Jos olisi ennen kautta mainittu, ettei tarvitsisi putoamista miettiä, oltaisiin se otettu ilomielin vastaan. Päätavoite eli säilyminen saavutettiin, mutta nälkä kasvoi syödessä. Tuntui että rahkeita olisi ollut parempaan. Haluamme parantaa tulevaan kauteen”, kiteyttää Tero.

Edustusjoukkueessa Teron roolina on päävalmentaja Listenmaan tukeminen. 

”Listenmaalla on päävastuu, mutta pyrin parhaani mukaan tukemaan ja auttamaan häntä. Päivittäin jokin osa harjoitteesta on meikäläisella. Viimeisillä kausilla minulla on ollut suurin vastuu erikoistilannepelaamisessa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, ja näin tulee varmaan olemaan jatkossakin. Päätämme paljon asioita yhdessä, olemme tiiviissä yhteistyössä ja käymme keskusteluita. Tuen Listenmaan päätöksiä ja teen harjoitteet sen mukaan, mikä milläkin hetkellä on tarpeellista”, Tero kuvailee omaa tonttiaan.

Tero on kunnianhimoinen valmentaja, jolla on tavoitteet korkealla.

”Henkilökohtaisesti haluan katsoa, mihin rahkeeni riittävät. Haluan olla joka päivä ja joka viikko parempi valmentaja ja katsotaan, missä asti tulevaisuudessa ollaan. Valmennuksessa haluan kääntää kaikki kortit ja antaa kaikkeni valmentamiseen.

”Haluan valmentaa mahdollisimman korkealla ja laadukkaasti. Jokapäiväinen arjen tekeminen pitää saada sille tasolle, että se johtaa väistämättä hyviin tuloksiin. Tähän pyritään löytämään parannuksia ja keinoja ensi kaudelle”, Tero päättää.

Hanki kausikortti kaudelle 2023

Valmistautuminen kauteen 2023 kannattaa aloittaa jo nyt, sillä lokakuun ajan kausikortit saa kampanjahinnoilla kiitoksena kaudesta 2022. Aikuisten kausikortin hinta on nyt 75 € (normaali 90 €) ja alennusryhmien kausikortin hinta on 50 € (normaali 65 €).

Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa pakettiin on laitettu mukaan TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Alustavat tiedot kertovat, että myös pelaajauutisia on odotettavissa lisää jo lähiaikoina. Pysy kuulolla!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2