5.1.2018

 
 

Vuosi alkaa harjoitus­ottelulla FC Espoota vastaanTampere Unitedin edustusjoukkue palasi harjoituksiin heti vuoden toisena päivänä ja kohtaa FC Espoon huomenna lauantaina Eerikkilä-hallissa Tammelan kunnassa. Selitys ottelun pelipaikalle löytyy siitä, että FC Espoo leireilee Tammikuun alussa Eerikkilässä. Vastaan voidaankin odottaa hyvää yhteishenkeä uhkuva joukkue, joka on vahvistunut viime kaudesta. Sinipaidoilla puolestaan on tiettyjä kalavelkoja maksettavanaan, sillä viime kaudella FC Espoota ei onnistuttu voittamaan kummassakaan Kakkosen kohtaamisessa.

FC Espoo pelasi joulukuussa kaksi harjoitusottelua. Ensimm√§isess√§ ottelussa Kakkosen B-lohkon viime kaudella voittanut FC Viikingit otti 2‚Äď0-voiton espoolaisista, ja viikko ennen joulua pelatussa ottelussa FC Espoo voitti Kakkoseen nousseen FC Hongan kakkosjoukkeen Matinkyl√§ss√§ maalein 0‚Äď1. P√§√§valmentaja Ilir Zeneli kertoi FC Espoon kotisivuilla olleensa tappiosta huolimatta eritt√§in tyytyv√§inen Viikingit-otteluun: ”Meill√§ oli huippupaikkoja ja hyv√§ kontrolli pelist√§. Suurin osa pelaajistamme oli A-juniori-ik√§isi√§, mutta he esiintyiv√§t eritt√§in kyps√§sti.”

Tähän mennessä FC Espoo on julkaissut yhteensä 12 pelaajasopimusta. Näistä kymmenen on jatkosopimuksia, ja uusina tulokkaina joukkueeseen ovat liittyneet 21-vuotias HJK-taustainen maalivahti Matias Sauramaa sekä EIF:n runkomiehiin Ykkösessä viime kaudella kuulunut keskikenttäpelaaja Riku Heinonen, joka pelasi kaudella 2016 yhteensä 13 Veikkausliigan ottelua PK-35:n riveissä. Joukkue hakee edelleen vahvistuksia, mutta aikoo ammentaa myös päävalmentajan hyvin tuntemista seuran A-pojista.

Riku Heinosen siirto on sikälikin mielenkiintoinen, että hän siirtyy samalla myös FC Espoon kehityspäälliköksi. Toimiston puolella FC Espoolla on muitakin muutoksia, sillä seura on perustanut uutena tehtävä toiminnanjohtajan pestin, jonka on ottanut joulukuun alusta haltuunsa myös naisten edustuksen päävalmentajana jatkava Velimatti Sutela.

Tampere Unitedille ottelu on mahdollisuus testata sopimuksettomia pelaajia sek√§ ajaa pelitapaa uusille sopimuspelaajille. P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ onkin mieliss√§√§n siit√§, ett√§ joukkue p√§√§see lauantai-illan viettoon Eerikkil√§√§n heti vuoden aluksi. ”Vastaan asettuu vahvistunut FC Espoo, joten tulossa on kova vastus. Viime kaudella emme voittaneet Espoota kertaakaan ja Espoo vei maalit 3‚Äď5”, M√§kel√§ muistaa.

”Joukkuepuolustaminen on yksi asia, mit√§ meid√§n pit√§√§ parantaa todella paljon ja mihin meid√§n pit√§√§ harjoitusotteluissa enimm√§kseen keskitty√§. Joukkue on muuttunut viime kaudesta todella paljon, joten aikansa tulee j√§lleen ottamaan, kunnes saadaan pelitapa ja pelaajat samalle ajatustasolle”, n√§kee p√§√§valmentaja talvikauden haasteet.

Mäkelän mukaan TamU on saamassa liikkeelle 15 kenttäpelaajaa, joten liikkeellä ollaan lähes täydellä penkillä. Vaihtuvuus niin viime kauteen kuin TPV:tä vastaan pelattuun kauden ensimmäiseen harjoituspeliin on kuitenkin suurta, sillä tässä joukossa on mukana vain seitsemän viime kaudella pelannutta pelaajaa, ja lisäksi uusista sopimuspelaajista ovat poissa Ville Puustinen ja Berat Grabovci sekä testipelaajista Ville Kuusinen ja Arttu Järvelä.

Ottelu pelataan Eerikkilä-hallissa lauantaina 6.1. klo 18.30 alkaen. Ottelu on samalla kauden avaus TamU-TV:lle, joka näyttää ottelun Tarmo Lyytikäisen selostamana suorana lähetyksenä. Viikkoa myöhemmin pelattavaa FC KTP -vierasottelua TamU-TV ei sen sijaan lähetä, joten viimeistään sinne kannattaa lähteä paikan päälle.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla