Voittoputki katkesi kitkerään lisäajan tappioon

12/09/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naiset kohtasivat sunnuntai-iltapäivän ottelussa Liedon Pallon. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen kevätkierroksella Liedon nurmikentällä, jossa LiePa oli parempi 3–0-lukemin. Sunnuntain otteluun TamU lähti kahdeksan ottelun voittoputkessa, jonka lietolaiset kuitenkin onnistuivat katkaisemaan viime hetken maaleilla. Loppulukemiksi kirjattiin 1–2, kun Pinja Aaltonen oli vienyt ensin Sinipaidat johtoon. Kitkerä tappio tekee sarjan kakkossijan tavoittelusta haastavaa, kun enää kaksi ottelua on pelaamatta.

Naisten Kolmonen

1 – 2

  • TamUn kahdeksan ottelun voittoputki katkesi aivan ottelun lopussa tulleisiin maaleihin.
  • Tappio pudotti Sinipaidat sarjassa neljänneksi, kun kaksi ottelua on pelaamatta.
  • Viimeinen kotiottelu pelataan jo ensi sunnuntaina 17.9. LeKi-futista vastaan.

Pallonhallinta, maalintekotilanteiden luonti ja prässipeli, kaikki toimivat 85 minuuttia peliajasta. Peli kestää kuitenkin sen 90 minuuttia, ja välillä sen muistaminen on vaikeaa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu alkoi Sinipaitojen pallonhallinnalla, ja LiePa antoi TamUn pitää palloa omalla kenttäpuoliskollaan. TamU ei ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana käyttänyt tilaisuutta kovin hyvin hyväkseen ja pyrki pelaamaan palloa liiankin nopeasti linjan taakse. Pitkät pallot tuottivat muutaman vaarallisen tilanteen vierasjoukkueen boksiin, mutta pallot ajautuivat useasti myös päätyviivan väärälle puolelle.

Ensimmäisen jakson edetessä TamU paransi pallonhallintaansa ja pyrki rakentamaan peliä linja kerrallaan. Sinipaitojen syötöt olivat huolimattomia etenkin keskialueella, ja lietolaiset katkoivat heikkoja syöttöjä tehokkaasti.

Jakson loppupuolella LiePa sai rakenneltua muutaman vaarallisen tilanteen kotijoukkueen maalille, mutta Sinipaitojen maalivahti Hilkka Palo oli tälläkin kertaa valppaana tolppien välissä. Tauolle siirryttiin 0–0-tilanteessa.

Toinen jakso eteni ensimmäisen jakson tapaan. TamU piti palloa ja pääsi rakentelemaan tilanteita LiePan boksiin asti. Viimeistely oli kuitenkin Sinipaidoilla heikkoa eikä palloa tahdottu saada verkon perukoille.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin lopulta 66. minuutilla, kun Sinipaitojen laituri Ida Valtonen jatkoi purkupallon ykkösellä linjan taakse, jonne hyökkääjä Pinja Aaltonen juoksi. Aaltonen pääsi viimeistelemään pallon maaliin asti, ja TamU siirtyi 1–0-johtoon ansaitusti pitkän pallonhallinnan jälkeen.

Sinipaitojen maalin jälkeen LiePa nosti prässiään, ja iski kiinni aina heti, kun TamU avasi pallon peliin. Topparit pyrkivät avaamaan pallon maita pitkin, mutta Sinipaidoilta nähtiin edelleen paljon nopeita suoraviivaisia hyökkäyksiä.

Kotijoukkueen peli seisahtui noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua. LiePa sai pallollisesta pelistä otetta TamUn linjojen välien venyttyä. LiePa rokotti tehokkaasti ottelun viimeisellä peliminuutilla ja siirtyi vielä ottelussa johtoon ja samalla voittoon lisäajan maalilla.

Päävalmentaja Kari Numminen totesi ottelun olleen kauden harmittavin tappio.

”Pallonhallinta, maalintekotilanteiden luonti ja prässipeli, kaikki toimivat 85 minuuttia peliajasta. Peli kestää kuitenkin sen 90 minuuttia, ja välillä sen muistaminen on vaikeaa”, Numminen manasi.

”Tappiosta huolimatta joukkueelle täysi tunnustus hyvästä pelistä. Vastustajan maalivahdin pari huipputorjuntaa molemmilla puoliskoilla pitivät LiePan mukana pelissä. Viimeisillä hetkillä meidän hyökkäykset päättyivät siten, että linjojen välit venyivät ja LiePa löysi tilat puolustuslinjan edestä. Pari loistavaa viimeistelyä ja ikävä maalin tappio oli tosiasia.”

”Viimeiseen kotipeliin haetaan hyvä pössis ja huolehditaan, että pisteet jäävät Pyynikille”, Numminen vakuuttaa.

Kauden viimeisessä kotiottelussa tarjolla maukasta ruokaa ja juomaa

TamU jatkaa sarjassa neljäntenä ja kohtaa seuraavaksi sunnuntaina 17.9. LeKi-futiksen Pyynikillä klo 16.00 alkaen. Taistelu sarjan toisesta sijasta jatkuu, mutta tilanne ei ole enää omissa käsissä PIF:n ja LiePan mentyä TamUn ohi sarjataulukossa.

Ensi sunnuntain ottelu on samalla kauden viimeinen kotiottelu. Sen kunniaksi Pyynikin urheilukentällä tarjoillaan klo 15.30 alkaen Olympia-korttelin ravintola Muusan erinomainen buffet, jonka ostamalla tuet suoraan naisten edustusjoukkuetta. Ruokapaketin hinta on 25 euroa, ja siihen sisältyy myös alkoholiton ruokajuoma sekä kahvit ja makkarat ottelun tauolla. Ottelussa on myös mahdollisuus maistella naisten edustusjoukkueen yhteistyökumppanin Salama Brewingin oluita superedulliseen hintaan 4 € / tölkki.

Tule siis ensi sunnuntaina nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta ja antamaan samalla rahallinen tukesi TamU-naisille!

Naisten Kolmonen

1 – 2

( 0 – 0 )

63′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:

90′ Elina Pottila
90+2′ Terhi Ristolainen

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa