Voitto Pallo-Iiroista kasvatti voittoputken kuuteen otteluun

15/03/2022 TamU
Otteluraportti

Tampere United otti sunnuntaina Pirkkahallissa pelatussa harjoitusottelussa jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Pallo-Iirot kaatui hiukan heikommallakin esityksellä maalein 3–1 (1–0). Kaikkiaan näiden kuuden ottelun maaliero on nyt 25–6, joten tahti on ollut lähes yhtä murskaava kuin viime kaudella Kolmosessa.

Harjoitusottelu

3 – 1

Sunnuntain ottelu toimi kuitenkin samalla myös pienenä muistutuksena siitä, että automaattisesti voitot eivät tule edes silloin kun vastassa on ennalta heikommaksi arvioitu vastustaja. Kolmosessa myös ensi kaudella pelaava Pallo-Iirot pisti nimittäin tosissaan hanttiin, ja Roope Kostiaisen pukukoppimaali ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla oli niitä harvoja asioita, joiden takia aloitusnelivitosesta jäi hyvä maku. Erityismaininnan ansaitsee myös Jesse Vuoren mainio nousu ja tarkka syöttö boksiin Kostiaiselle maalintekoon. Tosiasia kuitenkin on, että Pallo-Iirot piti ensimmäisellä jaksolla palloa ajoittain hyvin hallussaan, ja sai luotua vaarallisempia tekopaikkoja kuin Sinipaidat. Vain terävyyden puute esti useammankin vierasmaalin synnyn.

Jesse Vuori ohittaa puolustajan ja syöttää Roope Kostiaisen 1–0-maalin.

Toisen jakson ensimmäinen vartti pelattiin pitkälti samoissa merkeissä. Erityisiä maalipaikkoja ei nähty ennen kuin ottelun 63. minuutilla, kun Pallo-Iirojen Mikko Jalkanen tasoitti ottelun. Jalkanen sai tilaisuutensa saatuaan pallon jalkaansa maalintekoetäisyydellä pitkästä avauksesta. Pieni harhautus sai maalivahti Antti Kuusisen liikeeseen, ja tämän jälkeen Jalkanen sijoitti pallon varmasti etutolpan juureen.

Eino-Veikko Ek laukoon nopean 2–1-kuittauksen.

Tasalukemissa ottelu ei kauaa kuitenkaan edennyt, sillä TamU iski 2–1-johtomaalin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Toisen jakson alussa Jesse Vuoren paikalle laitalinkiksi tullut Joonas Rantala tarjoili tällä kertaa syötön nousunsa päätteeksi, ja Eino-Veikko Ek tälläsi johtolukemat napakalla vedolla.

Ottelun lopullinen sinetti saatiin vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun täyden ysikymppisen hyökkääjänä pelannut Arttu Raittinen jätti puolustajan täysin jalkoihinsa. Pitkän laitajuoksun kruunasi tarkka syöttö Toni Toijalalle boksiin, eikä tämä erehtynyt vapaasta paikasta, vaan iski talvikauden kymmenennen osumansa lähes tyhjään maaliin.

Arttu Raittinen jättää puolustajan jalkoihinsa.
Toni Toijala puttaa lopullisen niitin.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli ottelun jälkeen varsin kriittinen omiensa suoritusta kohtaan.

”Jos ihan rehellisiä ollaan, Iirot olisi ansainnut tästä ainakin tasapelin, ellei jopa voittoa. Oltiin kyllä aika saamattomia ja vähän flegmaattisia. Sellainen nuhainen esitys se oli. Mutta sellaisia väläyksiä oli sitten joku minuutti silloin tällöin, kun vähän viitsittiin laittaa palloon tempoa. Sitten se aukesi aina, mutta ne oli vaan minuutti siellä ja toinen täällä. Niitä oli kamalan harvoin. On siinä taas vähän parannettavaa.”

Ardian Kovaqi pelasi täydet 90 minuuttia keskimmäisenä topparina kolmen linjassa.

Varsinaista huolta päävalmentajan puheista tai kasvoilta ei ollut tulkittavissa, vaan päinvastoin kommenteista huokui luottamus siihen, että pelaajat osaavat käsitellä pelin oikein.

”Rutiinitasolla kumminkin pystyttiin ottelu voittamaan. Parannettavaa on paljon nyt sitten taas ensi viikon aikana. Voin kuvitella, että kun tuonne koppiin menee, niin ei siellä ole yksikään tyytyväinen pelaaja tällä hetkellä. Sen puolesta täytyy olla tyytyväisiä pelaajiin, että ne on aika itsekriittisiä tähän hommaan.”

Huonon valmistautumisen piikkiin Listenmaa ei halunnut laittaa mitään, vaan päinvastoin jakoi rehdisti kehuja myös vastustajalle.

”Vastustaja pelasi hyvin ja teki meistä huonon. Ne osasi purkaa meidän prässin hyvin ja pääsi tilanteisiin. Sitten me ei niin hirveästi päästy niiden prässistä läpi koko aikaa. Täytyy antaa välillä krediittiä vastustajallekin”, Listenmaan ruoti.

Eetu Räisänen laukoo.

Hyökkäyspään osalta ottelu poikkesi siinä mielessä aiemmista, että hyvin toiminut kaksikko Roope Kostiainen ja Toni Toijala ei ollut kentällä hetkeäkään samaan aikaan. Sen sijaan Arttu Raittinen pelasi täydet minuutit.

”Tulee kuitenkin tilanteita, että ei ole välttämättä ihan kaikki aina paikalla, voi olla loukkaantuneena. Pakko niitä on antaa niitä minuutteja muutenkin. Nyt Arde ollut vähän aikaa pois, niin saatiin sille se ysikymppinen täyteen. Ens viikolla on sitten jonkun muun vuoro ottaa ne isot minuutit sieltä hyökkäyksestä.”

Sinipaitojen maaleista Listenmaan löysi paljon myhäilyn aihetta. Ensimmäisen jakson lopun pukukoppimaali ja välitön kuittaus Pallo-Iirojen tasoitusmaaliin miellyttivät. Lisäksi nimenoman Arttu Raittisen esityö 3–1-maaliin sai kehuja, kun Pallo-Iirojen hyökkääjä jäi kuin seisomaan ”Arden” laitettua juoksuvaihteen päälle.

”Siinä oli 80 minuuttia täynnä, ja aika pitkä spurtti oli Ardella alla ja pari osumaakin taisi siinä matkan varrella tulla. Aika kovaa jaksoi vielä siinä kohtaa poika painaa. Ja pystyi siinä vielä sen jälkeen antaan syötön tyhjään maaliin, että siinä oli hyvä suoritus.”

Seuraavat harjoitusottelu TamU pelaa vieraissa, ja näistä ensimmäinen pelataan ensi lauantaina 19.3. Porissa, jossa ottelu isännöi Musan Salama.

Harjoitusottelu

3 – 1

( 1 – 0 )

45′ Roope Kostiainen
64′ Eino-Veikko Ek
81′ Toni Toijala

Yleisöä:

63′ Mikko Jalkanen

Yleisöä:

32 Antti Kuusinen
4 Eino-Veikko Ek 71'
8 Topias Järvelä 59'
11 Roope Kostiainen 59'
13 Ardian Kovaqi
15 Jesse Vuori 46'
18 Arttu Raittinen
20 Arttu Haapala C 59'
21 Tomi Ylinen 62'
27 Ali Aitbenzanzoun
41 Eetu Räisänen 71'
30 Thanasis Zeris
9 Eric Bullock 71'
22 Toni Toijala 59'
23 Joonas Rantala 46'
24 Arttu Mättö 59'
26 Julius Stenroos 71'
33 Jasu Ahonen 59'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49