29.9.2019

 
 

Virheet maksoivat pisteet KaarinassaTampere Unitedin Kaarinan vierailulla oli tuttu kaava: kotijoukkue oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta Sinpaidat laittoivat hyvin kampoihin, kunnes virheet maksoivat takaiskumaalit. Ensimm√§isen jakson lopussa koettiin kaksi takaiskua, jotka k√§yt√§nn√∂ss√§ ratkaisivat pelin, ja toisen jakson alussa syntynyt 3‚Äď0-maali tappoi sen k√§yt√§nn√∂ss√§ kokonaan. TamU tosin tuli toiselle jaksolle aivan ryhdikk√§√§sti ja teki komean 3‚Äď1-kavennuksenkin jo ennen tunnin t√§yttymist√§, mutta mit√§√§n loppukiri√§ ei n√§hty, vaan p√§invastoin ottelun loppua kohden molemmat joukkueet tarjosivat katsojille varsin heikkotasoista pelailua. Tuloksen my√∂t√§ kotijoukkue KaaPo joka tapauksessa varmisti Kakkosen B-lohkon kakkossijan ja kotiedun k√§rkinelikon kesken pelattavaan jatkosarjaan.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla KaaPo piti enemmän palloa ja sai tuotua sen useita kertoja vaarallisesti maalintekoetäisyyksille. Näistä nopeista iskuista huolimatta kotijoukkue ei rakentanut montakaan varsinaista tekopaikkaa. Pallon saadessaan TamU puolestaan malttoi pelata myös pitkiä hyökkäyksiä tilanteen niin vaatiesssa, mutta lupaavimmat tilanteet syntyivät silloin, kun Sinipaidat pyrki iskemään nopeasti. Parhaaksi Sinipaitojen tekopaikaksi jäi Haris Ibrahimovicin nousu boksiin Omar Kharyn mainiosta syötöstä. Laukaus jäi kuitenkin sivuverkkooon.

Ennen ensimmäisen jakson lopun tehominuuttejaan KaaPo oli lähimpänä maalia vartin kohdalla, kun Jukka-Pekka Tuomanen katkoi Eetu Rahkolan poikittaissyötön, joka oli tarkoitettu topparipari Jari Nikkilälle. Rahkola itse sai paikattua välittömän vaaraa, mutta tilanne päättyi lopulta Ilmari Heinosen terävään laukaukseen ja Sami Majan hyvään torjuntaan. KaaPon näyttävin tekopaikka osui puolestaan Matias Salmiselle, joka purjehti reilun vartin pelin jälkeen pelaajamassan läpi ja oli yhtäkkiä nokikkain maalivahti Sami Majan kanssa. Salminen itsekin taisi ymmärtää millaisen paikan oli missannut vasta kun pallo pomppi jo moukarihäkillä.

Ottelun avausmaali syntyi harmillisella tavalla. Eetu Rahkola sy√∂tti pallon vaarattoman n√§k√∂isesti alas maalivahti Sami Majalle. T√§m√§n ensimm√§inen kosketus pallon oli liian kova, ja pallo kimposi Mikko Valtasen saataville. Maja s√§nt√§si pallontavoittelutilanteeseen, ja tuli yhteent√∂rm√§yksess√§ rikkoneeksi hy√∂kk√§√§j√§√§. Seurauksena pallo pilkulle ja keltainen kortti Majalle. Niklas Kuusio upotti rankkarin vastustamattomasti ja n√§in kotijoukkue siirtyi 1‚Äď0-johtoon.

Aivan ensimm√§isen jakson lopulla KaaPo p√§√§si iskem√§√§n viel√§ toistamiseen. Kulmapotku kaarsi viiden metrin viivalle puskettavaksi, ja Hans-Emil Honkasalo painoi pallo maan kautta verkon perukoille usean TamU-pelaajan keskell√§. N√§in taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n tutun lohduttomissa 2‚Äď0-tappiolukemissa.

Toiselle jaksolle TamU tuli olosuhteisiin n√§hden hyv√§ll√§ ilmeell√§. Mit√§√§n luovuttamisen merkkej√§ ei n√§kynyt, ja ensimm√§isen jakson tapaan palloa maltettiin pit√§√§ keskialueella hallussa silloin kun paikkaa nopeaan iskuun ei ollut. Ottelu sai kuitenkin lopulliselta tuntuneen kuoliniskunsa kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Maalivahti Sami Maja pompotti kaukovedon eteens√§, ja Ilmari Heinonen kiitti. Maja sai viel√§ pys√§ytetty√§ Heinosen ensimm√§isen laukauksen, mutta toiseen ei ollut mit√§√§n mahdollisuuksia. N√§in lukemat olivat jo 3‚Äď0.

Viel√§ t√§m√§k√§√§n ei Sinipaitoja lannistanut, vaan kavennusmaali tehtiin nopeana kuittauksena jo ennen tunnin t√§yttymist√§. Jari Nikkil√§ k√§ynnisti vastahy√∂kk√§yksen syv√§lt√§ puolustusp√§√§st√§, ja Haris Ibrahimovic toi pallon keskialueen yli ja sy√∂tti laitaan Jere Remekselle, jonka nappikeskitys tavoitti Elias Haralan p√§√§n maalin edess√§: pallo maan kautta maalin takakulmaan ja lukemiksi 3‚Äď1.

Mit√§√§n varsinaista takaa-ajoa TamU ei kuitenkaan saanut p√§√§lle. Haris Ibrahimovic tosin laukoi kaukaa ter√§v√§sti 65 peliminuutin kohdalla, mutta maalivahti Lauri Inkeroinen venytti k√§tens√§ vedon tielle ja pelasti tilanteen kulmaksi. My√∂s KaaPolla oli omat paikkansa, ja n√§ist√§ paras osui ottelun loppuminuuteille. Ensimm√§ist√§ Kakkosen otteluaan pelannut 18-vuotias Kasper Kylen laukoi ter√§v√§sti boksista, mutta Sami Majan komea keng√§nk√§rjen torjunta k√§√§nsi vedon niukasti ohi maalin. Kun lis√§ajan tekopaikatkaan eiv√§t tuottaneet KaaPolle lis√§maaleja, ottelu p√§√§ttyi lukemiin 3‚Äď1 (2‚Äď0).

”Kaikkemme yritettiin mutta mit√§√§n ei saatu. Olemme koko joukkue pettyneit√§ tappioon, vaikka vastassa oli sarjakakkonen”, totesi p√§√§valmentaja Jani Haraholma ottelun j√§lkeen.

”L√§hdimme liian aralla taktiikalla, ja otan sen omaan piikkiini. Toisella jaksolla rohkeampi pr√§ssipeli tyrehdytti KaaPon nopeat hy√∂kk√§ykset, ja meid√§n tekem√§ maali n√§ytti sen, ett√§ taitoa ja osaamista joikkueessa on, mutta sit√§ ei saada riitt√§v√§n usein esiin. Virheit√§ tulee aina, mutta t√§n√§√§nkin ne tulivat meill√§ sellaisissa paikoissa, jotka johtavat maaleihin”, Haraholma ruoti.

Tampere Unitedin kaudesta on jäljellä enää sarjan päätösottelu, joka pelataan Pyynikin urheilukentlllä lauantaina 5.10. klo 14 alkaen FC Honka Akatemiaa vastaan. Kausi on ollut raskas ja putoaminen Kolmoseen tuntuu koko seurayhteisöstä pahalta. Toisaalta pettymykset on huuhdottu jo aiemmin, ja nyt on aika juhlistaa vielä kerran tällä kaudella sitä, että TamU pelaa edelleen ja voi seurana kaikesta huolimatta hyvin. Pidetään siis vielä kerran hauskaa Kakkosen tasolla!

Hauskanpidon helpottamiseksi kaikki pääsyliput lauantain otteluun maksavat vain 5 euroa ja anniskelualueella kaikki tuotteet maksavat samaisen 5 euroa. Lisäksi fanituotepisteellä on muutamia 5 euron tarjouksia. Tervetuloa vielä kerran mukaan Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

1 Lauri Inkeroinen
5 Teemu Tuominen C
10 Juho Salminen
13 Niklas Kuusio
18 Mikko Valtanen
19 Jukka-Pekka Tuomanen
20 Hans-Emil Honkasalo vaihtoon 85’
21 Pyry Tenho
22 Niklas Blomqvist vaihtoon 63’
23 Matias Salminen vaihtoon 73’
28 Ilmari Heinonen
12 Riku Tanila
4 Joni Lehto
7 Rami Ojanperä vaihdosta 73’
9 Kasper Kylen vaihdosta 85’
14 Jani Jussila
16 Roope Läpinen vaihdosta 63’
26 Joona Järvistö