Ville Puustinen seuraa vanhaa toppari­pariaan Sinipaitoihin

16/11/2017
Uutinen

Kajaanilaislähtöinen toppari Ville Puustinen, 24, siirtyy Tampere Unitediin kauden 2018 kattavalla sopimuksella. Vahvana pääpelaajana tunnettu Puustinen on pelannut viimeiset viisi kautta Ilves-Kissoissa, joten Kakkosen pelejä on vyöllä kausilta 2014-15. Kun Ilves-Kissojen tavoittelema nousu Kakkoseen jäi jo toisena vuonna peräkkäin haaveeksi, tarttui Puustinen mahdollisuuteen nostaa oma sarjatasonsa seurasiirron kautta.

”Vietin Kissoissa mahtavat viisi kautta, mutta nyt oli aika siirtyä eteenpäin”, Ville Puustinen toteaa. ”TamUn puolelta osoitettiin kiinnostusta, ja varsinkin vanhan pelikaverini Eetu Rahkolan markkinoinnin johdosta TamU näyttäytyi houkuttelevimpana vaihtoehtona.” Kaudella 2015 kaksikko Puustinen–Rahkola pelasikin Ilves-Kissojen toppariparina Kakkosessa, joten tulevalla kaudella Sinipaidoissa nähdään toisilleen entuudestaan hyvin tutut keskuspuolustajat. Tuolla kaudella kumpaisellekin kertyi yhteensä 24 Kakkosen ottelua – ja aina avauskokoonpanossa.

”TamUssa houkutti tuttujen pelaajien ja ilmeisen vahvan ringin lisäksi organisaatiosta huokuva tuoreus ja tekemisen meininki”, Puustinen toteaa. ”Siirto itsessään tapahtui melko nopeasti. Kävin toimistolla juttelemassa [joukkueenjohtaja] Sami Koivulan kanssa ensi kauden näkymistä ja siitä millaista roolia minulle oli kaavailtu. Tämän jälkeen puntaroin muutaman päivän, mutta päätös siirrosta oli 70-prosenttisesti tehty jo tapaamisessa Samin kanssa.”

Vaikka Ville Puustisen pelipaikka on vakiintunut miesten otteluissa oikeaksi toppariksi, juniorivuosina pelipaikka vaihteli ympäri kenttää maalivahdista kärkipelaajaan. Pelaajapolku alkoi Kajaanin Palloilijoissa 6-vuotiaana ja jatkui samassa seurassa aina B-poikiin asti, eli niin pitkään kuin seura sai ikäkausijoukkueen jalkeille. ”Meillä oli laadukas, joskin melko kapea rinki: vuosien saatossa voitimme pari Pohjois-Suomen mestaruutta ja siirryimme pelaamaan vuotta vanhempien sarjaa laadukkaiden pelien saamiseksi. Olin usein se ’yhdestoista mies’ kokoonpanossa ja lähes vuosittain vaihdoin pelipaikkaa, kun joku joukkueesta kehittyi minua paremmaksi sillä paikalla tai jostain tuli uusi pelaaja syrjäyttämään minut.”

Juniorivuosina kärkenä ja laitalinkkinä pelatut ottelut näyttävät jättäneen jälkensä siten, että Puustinen on ollut tehokas viimeistelijä erityisesti erikoistilanteissa. Kakkosen kaudella 2014 hän teki jopa yhdeksän maalia ja viime kaudella verkko heilui taas. ”Löysin parin kuivemman kauden jälkeen maalintekokenkäni, ja tein kauden jälkimmäisellä puolikkaalla kuusi maalia”, Puustinen myhäilee.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on tyytyväinen kun topparin paikalle saadaan Kakkosen tasolla kokenut pelimies. ”Ville tuo kovaa kokemusta jo vahvaan alakertaamme. Olen päässyt seuraamaan hänen pelejään jo useamman vuoden ajan ja tiedän mitä saamme. Ville on hyvin vahva pääpelaaja, ja tuo kaivattua kokemusta alakertaamme sekä fyysisistä voimaa myös yläkerran erikoistilanteisiin. Kunhan saamme Villelle vain meidän pelitavan hiottua talven aikana niin kyseessä on kova vahvistus.”

Tampere Unitedissa vanhan tutun pelinumeronsa 13 saava toppari odottaa tulevaa kautta innolla. ”Odotan Eetu Rahkolan ja Sami Koivulan puheiden perusteella hyvähenkistä tekemisen meininkiä harjoituskentällä ja sitä kautta peleissä, Tampereen Derbyjä Tammelassa parin tuhannen katsojan edessä, pitkiä bussimatkoja pohjoiseen ja ehkä lokakuussa noususaunaa, tai ainakin pieninumeroista loppusijoitusta sarjataulukossa”, Puustinen luettelee.

”Henkilökohtaisella tasolla odotus on pelata avauksessa oikean topparin paikalla pelistä toiseen, vähentää päästettyjen maalien määrää per peli viime kauteen verrattuna, ja tehdä siinä ohessa vähintään kuusi maalia”, Puustinen päättää.

Tampere United on nyt julkistanut yhteensä 12 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkue aloittaa harjoittelun maanantaina 27.11. tryouttien merkeissä, ja seurayhteisö odottaakin kuumeisesti uutisia uusista hankinnoista. Myös jatkosopimusuutisia on luvassa piakkoin. Uusia sopimusjulkistuksia odotellessa kannattaa käydä ottamassa talteen kausikortti kaudelle 2018 TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti. Tilaa kortti itsellesi tai vaikka joululahjaksi!

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Matti Saari
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2