Ville Kukkanen tuo kokemusta ja pallo­varmuutta topparin paikalle

04/06/2021 TamU
Uutinen

Harjoituspeleissä edukseen esiintynyt Ville Kukkanen, 32, siirtyy Tampere Unitediin. Kokeneen topparin sopimus ulottuu kauden 2021 loppuun ja sisältää seuran option myös kaudesta 2022. Kukkanen kertoo tavoitteenaan olla sementoida paikka Sinipaitojen takalinjoilla ja kannattajien sydämissä.

Harjoitusotteluissa KaaPoa ja TP-T:tä vastaan täydet 90 minuuttia topparin paikalla luutinut Ville Kukkanen on Sinipaitojen uusin sopimuspelaaja. Seinäjoella jalkapallo-oppinsa hankkinut Kukkanen on pelannut Kakkosta Sepsi-78:ssa, SJK:ssa ja Pallo-Iiroissa. Viimeiset kaksi kautta ovat menneet Kukkasella Kolmosen vaasalaisseura Sundom IF:ssa.

Maaliskuussa Kukkanen muutti Tampereelle ja alkoi etsiä uutta seuraa.

”Kuulin paljon hyvää TamUn tekemisestä, ja jo ekoissa treeneissä tuli selväksi, että taustat on kunnossa ja seuraa viedään järkevästi eteenpäin. Pelaajat ovat sitoutuneita toimintaan. Myös faniporukan edessä pelaaminen painoi vaakakupissa.”

Vaikka Kukkanen on ollut joukkueen mukana vasta vähän aikaa, ovat tavoitteet kauteen jo iskostuneet takaraivoon.

”Meillä on joukkueena vain yksi tavoite ja se on nousu”, Kukkanen sanoo.

”Henkilökohtainen tavoitteni on sementoida paikka avauksesta ja kannattajien sydämistä. Innolla odotan, millaisen hulinan Sinikaarti saa aikaan ekoissa matseissa.”

Harjoitusottelussa TP-T:tä vastaan Kukkasella oli saumat tehdä maali kulmapotkusta, mutta tuolloin ruuti oli vielä märkää.

”Pakko tehdä kulmista vähintään yksi maali. TP-T-matsin missausten jälkeen tuli piruilua valmennukselta, joka pitää hiljentää”, Kukkanen heittää.

Pallovarmuutta ja erikoistilanneuhkaa

Kukkasen sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on kauteen lähtiessä 27 sopimuspelaajaa, kun maalivahti Riku Tanilan sopimus on samalla purettu hänen muutettua töiden perässä Varsinais-Suomeen, josta on löytymässä myös uusi seura.

”Joukkue alkaa olla kasassa. Emme ainakaan aktiivisesti etsi enää ketään”, päävalmentaja Jukka Listenmaa kommentoi, mutta jättää kuitenkin vielä takaportin auki, mikäli joku pelimies vielä haluaisi liittyä joukkueeseen.

”Meillä on nyt viisi topparia ja muitakin sillä paikalla pelaamaan pystyviä. Ihanteellinen tilanne siis.”

Kukkasen vahvuuksiksi Listenmaa nostaa rauhallisuuden, kokemuksen ja pallovarmuuden.

”Peliä avaavana topparina Ville on hyvä. Hän löytää hyvin paikat ja pystyy pelaamaan yhdellä kosketuksella palloa eteenpäin. Myös erikoistilanteissa hän on pelote”, Listenmaa summaa.

Riku Tanilan poistuminen maalivahtivahvuudesta ei tuo suurempaa huolta, sillä joukkueeseen jää kolme maalivahtia: Antti Kuusinen, Henri Savolainen ja Aapo Sipponen.

Kausikortit ovat nyt kaupan – kauden kahteen ensimmäiseen kotiotteluun pääsee kaksi katsojaa yhdellä kausikortilla

Sarjakausi alkaa vierasottelulla Tampereen Peli-Tovereita vastaan lauantaina 12.6. ja ensimmäinen kotiottelu pelataan viikkoa myöhemmin lauantaina 19.6 Ikaalisten Urheilijoita vastaan. Nyt on siis hyvä hetki hankkia kausikortti. Kotiavauksessa lauantaina 19.6. ja vasta sunnuntaina 18.7. pelattavassa kauden toisessa kotiottelussa kausikortilla pääsee otteluun kaksi henkeä.

Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 € ja alennusryhmien kausarit 45 €. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, kk
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, kk
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Paavo Kujala, p
Ville Kukkanen, p
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, h
Aapo Sipponen, mv
Matias Stark, kk
Nils Strömsholm, p
Verneri Uimonen, p
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, h
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV