4.6.2021

 
 

Ville Kukkanen tuo kokemusta ja pallo­varmuutta topparin paikalleHarjoituspeleissä edukseen esiintynyt Ville Kukkanen, 32, siirtyy Tampere Unitediin. Kokeneen topparin sopimus ulottuu kauden 2021 loppuun ja sisältää seuran option myös kaudesta 2022. Kukkanen kertoo tavoitteenaan olla sementoida paikka Sinipaitojen takalinjoilla ja kannattajien sydämissä.

Harjoitusotteluissa KaaPoa ja TP-T:tä vastaan täydet 90 minuuttia topparin paikalla luutinut Ville Kukkanen on Sinipaitojen uusin sopimuspelaaja. Seinäjoella jalkapallo-oppinsa hankkinut Kukkanen on pelannut Kakkosta Sepsi-78:ssa, SJK:ssa ja Pallo-Iiroissa. Viimeiset kaksi kautta ovat menneet Kukkasella Kolmosen vaasalaisseura Sundom IF:ssa.

Maaliskuussa Kukkanen muutti Tampereelle ja alkoi etsiä uutta seuraa.

”Kuulin paljon hyv√§√§ TamUn tekemisest√§, ja jo ekoissa treeneiss√§ tuli selv√§ksi, ett√§ taustat on kunnossa ja seuraa vied√§√§n j√§rkev√§sti eteenp√§in. Pelaajat ovat sitoutuneita toimintaan. My√∂s faniporukan edess√§ pelaaminen painoi vaakakupissa.”

Vaikka Kukkanen on ollut joukkueen mukana vasta vähän aikaa, ovat tavoitteet kauteen jo iskostuneet takaraivoon.

”Meill√§ on joukkueena vain yksi tavoite ja se on nousu”, Kukkanen sanoo.

”Henkil√∂kohtainen tavoitteni on sementoida paikka avauksesta ja kannattajien syd√§mist√§. Innolla odotan, millaisen hulinan Sinikaarti saa aikaan ekoissa matseissa.”

Harjoitusottelussa TP-T:tä vastaan Kukkasella oli saumat tehdä maali kulmapotkusta, mutta tuolloin ruuti oli vielä märkää.

”Pakko tehd√§ kulmista v√§hint√§√§n yksi maali. TP-T-matsin missausten j√§lkeen tuli piruilua valmennukselta, joka pit√§√§ hiljent√§√§”, Kukkanen heitt√§√§.

Pallovarmuutta ja erikoistilanneuhkaa

Kukkasen sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on kauteen lähtiessä 27 sopimuspelaajaa, kun maalivahti Riku Tanilan sopimus on samalla purettu hänen muutettua töiden perässä Varsinais-Suomeen, josta on löytymässä myös uusi seura.

”Joukkue alkaa olla kasassa. Emme ainakaan aktiivisesti etsi en√§√§ ket√§√§n”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kommentoi, mutta j√§tt√§√§ kuitenkin viel√§ takaportin auki, mik√§li joku pelimies viel√§ haluaisi liitty√§ joukkueeseen.

”Meill√§ on nyt viisi topparia ja muitakin sill√§ paikalla pelaamaan pystyvi√§. Ihanteellinen tilanne siis.”

Kukkasen vahvuuksiksi Listenmaa nostaa rauhallisuuden, kokemuksen ja pallovarmuuden.

”Peli√§ avaavana topparina Ville on hyv√§. H√§n l√∂yt√§√§ hyvin paikat ja pystyy pelaamaan yhdell√§ kosketuksella palloa eteenp√§in. My√∂s erikoistilanteissa h√§n on pelote”, Listenmaa summaa.

Riku Tanilan poistuminen maalivahtivahvuudesta ei tuo suurempaa huolta, sillä joukkueeseen jää kolme maalivahtia: Antti Kuusinen, Henri Savolainen ja Aapo Sipponen.

Kausikortit ovat nyt kaupan ‚Äď kauden kahteen ensimm√§iseen kotiotteluun p√§√§see kaksi katsojaa yhdell√§ kausikortilla

Sarjakausi alkaa vierasottelulla Tampereen Peli-Tovereita vastaan lauantaina 12.6. ja ensimmäinen kotiottelu pelataan viikkoa myöhemmin lauantaina 19.6 Ikaalisten Urheilijoita vastaan. Nyt on siis hyvä hetki hankkia kausikortti. Kotiavauksessa lauantaina 19.6. ja vasta sunnuntaina 18.7. pelattavassa kauden toisessa kotiottelussa kausikortilla pääsee otteluun kaksi henkeä.

Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausarit 45 ‚ā¨. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, kk
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, kk
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Paavo Kujala, p
Ville Kukkanen, p
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, h
Aapo Sipponen, mv
Matias Stark, kk
Nils Strömsholm, p
Verneri Uimonen, p
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, h
Panu Väliaho, h