Viimeisestä harjoitus­ottelusta ruma tappio

24/03/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere United viimeinen harjoitusottelu ennen sarjakauden alkua päättyi tylyyn 4–1 (2–1) -vierastappioon Pallo-Iiroille. Esitys oli kaikinpuolin heikko, ja henkilökohtaisista virheistä syntyneet takaiskut synkensivät iltapäivää entisestään. Kenraaliharjoituksesta jäi siis paljon parannettavaa kahden viikon päästä sunnuntaina 7.4. Tammelan stadionilla pelattavaan Kakkosen avausotteluun.

Harjoitusottelu

4 – 1

  • Tampere Unitedin vaikeudet Rauman vierailuilla jatkuivat.
  • Vaikka esitys oli huono ja lukemat tylyt, vielä tunnin kohdalla näytti siltä, että peli voi vielä hyvin kääntyä.
  • Joukkueella on kaksi viikkoa aikaa olla valmiina Kakkosen sarja-avaukseen sunnuntaina 7.4. Tammelan stadionilla.

Ei tästä ottelusta tule paljoa positiivista löytymään. Oltiin pallollisessa pelaamisessa pahasti vastustajaa perässä, eikä työmääräkään ollut sitä mitä pitäisi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ainoa mitä tästä voi ottaa mukaan kauden avausotteluun on kopissa pelin jälkeen pidetty palaveri. Pelistä ei voi ottaa mitään.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelun alku ei vielä enteillyt mitään hälyttävää, vaan ottelun alussa TamU piti palloa Iiroja enemmän, ja sai luotua jonkinlaista painetta. Ensimmäisiä merkkejä Iirojen vaarallisista nopeista hyökkäyksistä toki myös nähtiin, ja kotijoukkueen keskitykset laidoilta näyttivät vaarallisilta.

Jakson tullessa puoleen väliin Pallo-Iirot pääsi tekemään ottelun avausmaalin. Tilanne lähti liikkeelle keskialueen pallonmenetyksestä, jonka jälkeen kotijoukkue pääsi iskemään suoraviivaisesti keskeltä kolmella nopealla syötöllä. Iirokapteeni Elias Ahde pääsi irtoamaan kapteenikollega Anton Brightilta juoksuun linjan taakse, ja viimeisteli varmasti lukemiksi 1–0.

TamUn siihen asti paras tekopaikka nähtiin muutama minuutti takaiskun jälkeen. Laitapuolustajana pelannut Eric Bullock syötti ristiin syvälle juosseelle toiselle laitapuolustajalle eli Verneri Maunukselalle, joka pudotti päällään Matias Sarlinille. Toppari pääsi kuitenkin sen verran iholle, että kärkipelaaja ei kuitenkaan saanut kunnon vetoa lähtemään, ja maalivahti torjui tilanteen helposti.

Muutoin TamU ei ensimmäisellä jaksolla saanut juuri muuta palkintoa kuin tukun kulmapotkuja. Juho Heikkisen pallot kulmalipulta olivat ihan hyviä, mutta mitään kovin vaarallisia tekopaikkoja ei niistäkään syntynyt.

Lopulta 38. minuutilla TamU sai tasoituksen vähän lahjana, kun Iirojen maalilla pelannut Sakari Korri avasi suoraan Julius Stenroosin jalkaan boksin rajalle. Tämä syötti Matias Sarlinille, joka laukoi terävästi maalin alakulmaan. Pallo tolpan kautta sisään, ja peli oli tasan 1–1.

Heti tasoituksen jälkeen TamU nukahti pahan kerran. TamU loi ensin painetta kotijoukkueen maalille, mutta kun Pallo-Iirot pääsi vastaiskuun, kentän oikealla laidalla oli aivan liian paljon tilaa. Tämän tilan hyödynsi Oliver Repo, joka pääsi juoksemaan yksin läpi ja laittoi lukemiksi 2–1 komealla laukauksella.

Jakson lopussa TamU sai vielä pari sivuvaparia, joista ensimmäisestä Julius Stenroos antoi hyvän pallon Anton Brightille, mutta tämä ei aivan saanut survottua palloa verkon perukoillle.

Hyvä alku toiselle jaksolle

Toisen jakson alku oli Sinipaitojen kannalta ottelun paras osa. Pallo oli pääasiassa TamUn hallussa ja Pallo-Iirot joutui ottamaan vastaan hyökkäyksiä. Ennen tunnin täyttymistä syntyi kaksi ihan konkreettista tekopaikkaa.

Ensimmäisessä Anton Bright lähetti kärki Matias Sarlinin juoksuun pitkän kaaripallon perään, ja Sarlin saikin pallon haltuunsa. Vetopaikka ei auennut, mutta boksissa päätyrajalla Sarlin hyödynsi maalivahti Korrin virhearvion, ja pääsi syöttämään pallon tyhjänä ammottaneen maalin eteen. Julius Stenroos ei kuitenkaan saanut palloa kunnolla kontrolliinsa, ja pallo pomppi maalin poikki ja päätyrajasta yli.

Seuraava tekopaikka syntyi, kun Arttu Raittinen lähetti ristipallollaan Matias Sarlinin juoksuun linjan taakse. Pallo-Iirojen puolustus nukahti tilanteessa, mutta Sarlin ajautui sen verran pieneen kulmaan, että maalivahti sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

Jakson puolen välin paikkeilla TamU sai vielä yhden hyvän tilaisuuden tasoittaa ottelu. Asialla olivat jälleen Raittinen ja Sarlin, jotka pelasivat hyvin yhteen boksissa. Puolustus kuitenkin blokkasi Raittisen vetoaikeet.

Raittisen vetopaikka oli TamUn viimeinen tilaisuus tasoittaa ottelu, sillä pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 3–1. Pallo-Iirot kierrätti pallon oikean laidan sivurajaheiton jälkeen muutamalla syötöllä päätyrajalle boksin vasemmalla laidalla. Sieltä Mikko Jalkasen terävä syöttö maalin eteen kimposi epäonnisesti toppari Atte Jokisen jalan kautta etukulmasta sisään.

Viimeisen murheellisen sinettinsä ottelu sai viisi minuuttia myöhemmin, kun nuori Jussi Helin katkaisi syötön omalla puoliskollaan, ja ohitti sekä Julius Stenroosin että Anton Brightin matkalla maalintekoon syvälle boksiin. Varma veto Joonas Immosen puikoista muutti lukemiksi jo rumat 4–1.

Ottelun loppuminuutit eivät enää mitään muisteltavaa tarjonneet, vaikka TamU pääsikin hyökkäämään vielä pariin kertaan. Näin TamU kärsi tappion tylyin lukemin 4–1 (2–1).

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli varsin vähäsanainen ottelun jälkeen.

”Ei tästä ottelusta tule paljoa positiivista löytymään. Oltiin pallollisessa pelaamisessa pahasti vastustajaa perässä, eikä työmääräkään ollut sitä mitä pitäisi. Olimme tänään yksilöitä kentällä, ja silloin se on tämän näköistä. Otettiin tänään paljon askeleita taaksepäin”, Listenmaa ruoti.

Joukkue piti kriittisen palaverin kopissa heti ottelun jälkeen.

”Ainoa mitä tästä voi ottaa mukaan kauden avausotteluun on kopissa pelin jälkeen pidetty palaveri. Pelistä ei voi ottaa mitään”, Listenmaa summaa.

TamU voi vain toivoa, että huono kenraali lupaa hyvää sarja-avausta, kun Kakkonen pyörähtää käyntiin reilun kahden viikon päästä. TamU pelaa ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina 7.4. klo 13.00 Tammelan stadionilla, jossa vastaan tulee Kakkoseen täksi kaudeksi noussut VJS. Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi-verkkokaupassa. Lippupisteessä ovat myynnissä myös TamU-klubi-liput ja VIP-liput.

Osta kausikorttisi nyt!

Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Harjoitusottelu

4 – 1

( 2 – 1 )

38′ Matias Sarlin

Yleisöä:

23′ Elias Ahde
39′ Oliver Repo
71′ oma maali
76′ Jussi Helin

Yleisöä:

1 Joonas Immonen
3 Jonne Koistinen
4 Verneri Maunuksela
7 Julius Stenroos
9 Eric Bullock 79'
10 Matias Sarlin
13 Anton Bright C
17 Taha Özcelik 46'
18 Janar Georg
22 Eero Lamberg 46'
26 Juho Heikkinen
23 Remu Koikkalainen
2 Toni Paukkeri
5 Atte Jokinen 46'
6 Casper Stenroos 79'
11 Arttu Raittinen 46'
25 Eelis Korhonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49