Viimeisestä harjoitus­ottelusta laiha tulos

06/04/2016
Otteluraportti

Tampere United päätti harjoituspelinsä koko talvikauden heikoimmalla esityksellä häviten Ilveksen kakkosjoukkueesta ja junioreista muodostetulle yhdistelmäjoukkueelle 2–0 (1–0).

Harjoitusottelu

2 – 0

Vielä ottelun ensimmäinen puoliaika oli Sinipaidoilta ainakin ajoittain siedettävää peliä, ja muutamia maalipaikkojakin rakennettiin. Valtteri Uimosen kaukolaukaus ei kuitenkaan osunut kehikkoon eikä Jan Riikosen vaarallisen oloiset laitanousut johtaneet kertaakaan tulokseen. Ilves sen sijaan teki johtomaalin kulman jälkitilanteesta, kun pallo ajautui keskelle kuudentoista rajan taakse vetopaikkaan.

Verneri Uimonen laukoo, mutta veto suuntautuu ohi maalin
Verneri Uimonen laukoo, mutta veto suuntautuu ohi maalin

Toiselle jaksolle TamU teki kuusi pelaajavaihtoa. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä tukevammin ote oli Ilveksellä. Lauri Saarella oli tosin kohtalainen vetopaikka boksin yläpuolella, mutta laukaus suuntautui päin maalivahtia. Kulmapotkuja saatiin useita, mutta Eetu Rahkolan ohi suuntautunutta puskua lähemmäksi maalia ei päästy. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Ilves-pelaaja pääsi läpi ja sijoitti pallon helposti verkkoon yli vastassa olleen maalivahti Jussi Siltasen.

Tuomas Lehti taistelee pallosta
Tuomas Lehti taistelee pallosta

”Tappioita tulee jalkapallossa, ja jos häviät hyvällä pelillä ja asenteella, niin silloin kaveri on ollut vaan parempi. Mutta jos häviät puolivaloilla pelaten, sitä ei voi hyväksyä”, päävalmentaja Mikko Mäkelä manasi ottelun jälkeen.

Toisaalta jos tappio oli jossain vaiheessa pakko ottaa, viimeinen harjoitusottelu oli sille hyvä paikka. ”Tämä varmasti herätti joukkuetta”, Mäkelä toteaakin. ”Mitään ei saa kentällä ilmaiseksi, vaan jokaisen pisteen eteen täytyy tehdä kova duuni koko joukkueena.”

Otto Pitkänen jättää vastustajan kakkoseksi
Otto Pitkänen jättää vastustajan kakkoseksi

Tampere Unitedin kilpakausi käynnistyy ensi lauantaina Suomen Regions’ Cupin vierasottelulla Tervakosken Patoa vastaan. Kauden kynnyksellä joukkueella on yllättäen topparihuolia. Otto Pitkänen on pelannut koko talven topparina, mutta työkomennuksen takia Ode on käytettävissä vain kahdessa pelissä”, päävalmentaja Mäkelä manaa. ”Toppariksi hankittu Mika Lindroos on ollut koko talven loukkaantuneena, mutta on nyt päässyt treenaamaan viikon. Työkomennus lopettaa Limpunkin kauden kesäkuuhun, kun tulee muutto Ruotsiin.”

Joukkueen toppareista kaksi on siis käytännössä sivussa, ja Timo Kauppinenkin alkaa vasta pikkuhiljaa päästä pelikuntoon loukkaantumisen jäljiltä. ”Tähän kun lisätään Ali Koljosen loukkaantuminen TPS-pelissä, niin puolustuspelaaminen täytyy ryhmittää uudestaan. Tämä ei ole todellakaan optimaalinen tilanne, kun ajatellaan että sarja alkaa reilun viikon päästä. Nyt laajasta ringistä on hyötyä ja muut pelaajat saavat näytön paikan”, Mäkelä päättää.

Harjoitusottelu

2 – 0

( 1 – 0 )

Yleisöä:

38' Ilves 2
80' Ilves 2

Yleisöä:

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen 46'
5 Eetu Rahkola C 32'
7 Jussi Rasva 46'
8 Riku Oras
9 Tuomas Lehti 46'
15 Niclas Kalatsev 72'
19 Valtteri Uimonen 46'
20 Verneri Uimonen 46'
22 Tuomas Alanen
25 Jan Riikonen 46'
4 Eemeli Peltonen 46'
10 Jonne Keränen 46'
11 Lauri Saari 46'
16 Mehdi Fennane 46'
18 Otto Pitkänen 46'
21 Markku Rantanen
26 Mika Kytöviita 72'
28 Matti Saari 46'
30 Chakib Belbachir
Ei kokoonpanotietoja

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49