Viimeinen ottelu ennen Suomen Cupin alkua toi niukan tappion TPV:lle

28/03/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue kohtasi ensimmäistä kertaa paikallisvastustajansa Tampereen Pallo-Veikot Kaupin pimenevässä sunnuntai-illassa. Ottelu potkaistiin käyntiin hieman koleassa säässä, mutta oukkueiden onneksi viikolla aikaisemmin luvattu lumisade ei saapunut Kaupin ylle sunnuntain aikana, ja sään puolesta saatiin pelata tasaisissa olosuhteissa. Tällä kaudella sarjaporrasta TamUa ylempänä pelaava TPV oli ottelussa parempi lukemin 2–1, mutta Sinipaitojen otteet eivät olleet kuitenkaan mitenkään huolestuttavan heikot näin kilpakauden kynnyksellä.

Harjoitusottelu

2 – 1

  • Kohtaaminen oli joukkueiden kaikkien aikojen ensimmäinen kohtaaminen.
  • Sarjatasoa ylempänä Kakkosessa pelaava TPV oli ehkäpä juuri loppulukemien verran parempi.
  • Sinipaitojen otteissa näkyi vielä uusien pelaajien sisäänajaminen joukkueeseen.

Pallo saatiin pelattua hyvin hyökkäysalueelle, mutta malttia ja oikea-aikaisia liikkeitä olisi kaivattu, jotta pallo olisi löytänyt tiensä oikea-aikaisesti hyökkääjien jalkaan. Saimme leveydestä hyökkäyksiä, mutta viimeistely onnistui vain kerran.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat TPV:ltä tunnustelua, ja TamU sai luotua puolittaisia hyökkäystilanteita. Hyökkäykset olivat Sinipaidoille tyypilliseen tapaan suoraviivaisia, ja hyökkääjät juoksivat paljon linjan taakse. TamU onnistui pallonriistoissa hyvin, ja välitön prässi toimi aikaisempia harjoitusotteluita paremmin. Seuraavaksi haasteeksi kuitenkin muodostui pallon pelaaminen omille riiston jälkeen. Syötöt karkasivat useammin vastustajan jalkaan kuin löysivät omia pelaajia.

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, ja molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin vain muutama vaarallinen maalintekotilanne, vaikka kumpikin joukkue sai omat pallonhallintajaksonsa. TPV ohjattiin hyökkäämään laitojen kautta, ja TamU onnistui pitämään keskustan suhteellisen tiiviinä, muutamia vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta.

Sinipaitojen pelissä positiivisena asiana oli linjojen etäisyydet toisistaan, jonka avulla TPV pidettiin hyvin kurissa. Punapaidat yrittivät murtautua seinäsyötöillä laitoja pitkin, mutta TamUn laitapakit Mari Virtanen ja Johanna Heikkinen pelasivat hyvin yhteen laitureiden Milla Lassilan ja Lilli Kosken kanssa, tukkien etenemismahdollisuudet. Tauolle mentiin 0–0-lukemissa.

Toisella jaksolla TPV nosti prässiään korkeammalle TamUn pelinavaustilanteissa. Punapaidat saivat ajettua TamUa pienoiseen ahdinkoon, eivätkä syöttöketjut olleet kovin pitkiä. Peliä sekotti hieman myös se, että tauolla tehtiin kerralla useampi pelaajavaihto. Joukkueeseen on liittynyt talven aikana useita uusia pelaajia, ja kuluu muutama ottelu ennen kuin pelaajat oppivat tuntemaan toistensa pelityylit paremmin. TamUlla olikin toisella jaksolla haasteita löytää keskikentän pelaajia, ja hyökkäykset muodostuivat pääasiassa yksikaistaisiksi hyökkäyksiksi.

TPV:n prässi toimi ja joukkue siirtyi 50 peliminuutin täyttyessä 1–0 johtoon Venla Merosen maalilla. Toisella jaksolla Sinipaitojen keskikenttä oli ongelmissa, ja syötöt karkasivat entistä useammin vastustajan jalkaan. TamU joutui juoksemaan paljon pallon perässä ja TPV pääsi antamaan juoksupalloja TamUn linjan taakse. Pallot ajautuivat kuitenkin usein laitakaistoille, joista keskitykset eivät olleet kovin vaarallisia. Sinipaitojen maalivahdit Kiira Kaivola ja lopussa pelannut Hilkka Palo olivat tilanteissa hyvin mukana, ja napsivat palloja kiinni varmoin ottein.

Ottelun 83. peliminuutilla TPV kasvatti johtonsa 2–0:aan. Punapaitojen piiloprässi hyökkäysalueella onnistui kärjen toimesta, ja kärki Aada Koivisto ehti katkomaan maalivahdille tarkoitetun syötön, jonka jälkeen hänellä oli pienellä pallonsiirrolla tyhjä maali edessään.

TamU yritti parantaa peliään maalin jälkeen, ja jotenkuten siinä myös onnistui. Syöttöketjut piteniväthieman ja TPV vetäytyi tiiviimmäksi puolustusmuodoksi. Pinja Aaltonen pääsi kaventamaan tyhjään maaliin lukemiksi 2–1 Janika Ilvesoksan syötöstä, kun pelikellossa näytti 88. minuuttia.

Ottelu oli kokonaisuudessaan TamUlta hyvä suoritus, ja ottelusta saatiin paljon oppia, mitä tulee seuraavien viikkojen aikana harjoitella ennen sarjapelien käynnistymistä. Päävalmentaja Kari Numminen näki kauden kolmannessa harjoitusottelussa paljon hyvää ja myös selkeitä kehityskohteita.

”Saimme ottelun alussa pallonhallinnan itsellemme ja linjojen välit pysyivät sopivina sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Ensimmäisellä jaksolla puolustettiin keskialueella hyvin ja saatiin pallon riistoja, jotka valitettavasti päättyivät heikkoon syöttösuoritukseen. Pallo saatiin pelattua hyvin hyökkäysalueelle, mutta malttia ja oikea-aikaisia liikkeitä olisi kaivattu, jotta pallo olisi löytänyt tiensä oikea-aikaisesti hyökkääjien jalkaan. Saimme leveydestä hyökkäyksiä, mutta viimeistely onnistui vain kerran”, Numminen pohtii.

”1v1-tilanteiden kovempaa pelaamista täytyy harjoitella lisää, ja sitä kautta pelirohkeutta tulee varmasti lisää. Hyvä peli kokonaisuudessaan ja tästä mennään kohti cupin peliä.”

Naisten edustusjoukkueen pelit jatkuvat joukkueen ensimmäisellä Suomen Cup -ottelulla sunnuntaina 2.4 Paraisilla Pargas IF:ää vastaan. Joukkue on tuttu Kolmosesta edellisiltä kausilta, ja luvassa on varmasti tiukka vääntö. Paraisilla naisia odottaa uusi kenttä, johon joukkue ei ole saanut aiemmin tuntumaa.

Joukkueen harjoittelua on vaikeuttanut luminen sää, joka on sulkenut ulkokenttiä alkaneellakin viikolla. Harjoitusvuoroja on ylipäänsäkin vähän, ja niillä on usein käytössä vain pieni kenttäalue. Kaikki tämä on jättänyt joukkueen treenaamisen haluttua vähemmälle. Ennakoitua vaikeammista lähtökohdista huolimatta joukkue lähtee tavoittelemaan Suomen Cupin ensimmäisestä ottelusta jatkopaikkaa.

Harjoitusottelu

2 – 1

( 0 – 0 )

88′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:
19

50′ Venla Meronen
83′ Aada Koivisto

Yleisöä:
19

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2