Viime kauden maali­tykki Roope Kostiaiselle jatko­sopimus

30/01/2018
Uutinen

Viime kaudella yhdeksän maalia pelaamissaan 19 Kakkosen ottelussa viimeistellyt Roope Kostiainen, 22, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Tällä maalimäärällä Kostiainen oli Sinipaitojen paras maalintekijä ja myös Kakkosen B-lohkossa kymmenen parhaan maalintekijän joukossa. Urallaan eteenpäin haluava nuori hyökkääjä katsoi jatkon Tampere Unitedin palvelevan parhaiten tulevaisuuden tavoitteitaan. "Liigassa tulen vielä joku päivä pelaamaan, ja toivottavasti se on TamUn paidassa. Ja tietenkin tavoittelen siitäkin vielä pidemmälle, jos rahkeet riittää", pamauttaa Kostiainen.

Kaudesta 2017 odotettiin Roope Kostaisen läpimurtoa liiton sarjoissa. Aiemminhan hän oli päässyt kaudella 2015 haistelemaan liigatunnelmaa Ilveksen paidassa, mutta muutoin pelejä oli kertynyt vain Kolmosessa ja juniorisarjoissa, joissa verkko oli heilunut kiitettävällä tahdilla. Vaikka maalien määrällä mitattuna läpimurto toteutui viime kaudella, ei Kostainen ole täysin tyytyväinen sen kulkuun. ”Tehot olivat hyvät minuutteihin nähden, mutta pelillisesti en päässyt sille tasolle, jolla tiedän pystyväni pelaamaan. Sain toki tehtyä muutaman tärkeän maalin, mistä jäi hyvä fiilis”, Kostiainen kertaa.

Moni ehti jo miettiä, mikä on Roope Kostiaisen tulevaisuus Sinipaidoissa, kun hyökkääjää ei nähty joulukuun harjoitusjaksolla. ”Pelaan tänä talvena futsalia, minkä takia aloitin treenit vasta tammikuussa. Halusin myös rauhassa miettiä parasta vaihtoehtoa kehittymiseni kannalta, ja näin parhaaksi jatkaa TamUssa”, Kostiainen kertaa.

Viime kaudella Kostiainen pelasi käytännössä yksinomaan kärkipelaajana, mutta kahdessa tammikuun harjoituspelissä päävalmentaja Mikko Mäkelä on asettanut hänet yllättäen laidalle. Kokeilun taustalla on luonnollisesti kärkimies Berat Grabovcin liittyminen Sinipaitoihin sekä Matti Saaren ja kumppanien jättämä vaje laitapelaajissa.

”Mäkelän kanssa juteltiin, ja päädyttiin molemmin puolin siihen tulokseen, että voisin kokeilla laidassa pelaamista”, kertaa kokeilusta hyvät fiilikset saanut Kostiainen. ”Pystyin hyödyntämään joitakin ominaisuuksia paremmin kuin kärjessä pelatessani.”

”Roope oli itsekin miettinyt, että haluaisi harjoitella laitapelaajan paikkaa”, toteaa puolestaan päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”KTP-peli osoitti meidän molempien ajatukset oikeiksi. Laidassa Roope saa olla enemmän pelin sisällä, ja sitä Roopen peli vaatiikin. Peli osoitti, että laitapaikka on jopa se Roopen ominaisin paikka. Hän on fiksu pelaaja ja ymmärsi tämän kauden laitapelaamisen vaatimukset ja varsinkin puolustusnöyryyden.”

Ensi kauden tavoitteen Kostainen haluaa asettaa korkealle sekä joukkueen että omalta osaltaan. ”On turha lähteä tyytymään vain keskikastin sijoitukseen. Ja katsotaan, jos vaikka tällä kaudella menisi se kymmenen maalia rikki”, toistaa Kostiainen jo viime kaudella itselleen asettaman maalitavoitteen.

”Mieluisa ja odotettu sopimus”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Roope osoitti viime kaudella, että on hyvä Kakkosen pelaaja. Tälle kaudelle lähdemme kehittämään Roopen fysiikkaa vieläkin paremmaksi ja keskitymme kehittämään pelaamista vielä tasaisemmaksi suorittamiseksi, koska Roopella oli viime kaudella aivan loistavia pelejä ja sitten sellasia joihin ei meinannut päästä mukaan millään. Siinä näen suurimman kehityksen paikan, kun Roopella on tavoitteet ylempänä kuin Kakkosessa.”

”Meillä on nyt yhteensä 23 sopimuspelaajaa, joista neljä on maalivahteja ja 19 kenttäpelaajia. Seitsemällä on edesssä ensimmäinen kausi Kakkosessa, joten vielä haemme 2–3 kokeneempaa vahvistusta”, Mäkelä päättää.

Myös otteluohjelman julkaisuajankohta lähenee, mutta uusimpien tietojen mukaan sitä saadaan odottaa jopa helmikuun puoliväliin saakka. Otteluohjelmaa ja viimeisiä pelaajasopimuksia odotellessa voi toki jo ostaa kausikortin TamU-kaupasta tai tälläkin sivulla oikeassa laidassa näkyvän sinisen ”Osta lippuja” -napin kautta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Elias Alanen
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Elias Harala
Topias Järvelä
Roope Kostiainen
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2