Viime kaudella yli 30 maalia iskenyt Aleksi Sainio on TamUn tuorein sopimuspelaaja

11/03/2019
Uutinen

Laitahyökkääjänä ja kärjessä viihtyvä Aleksi Sainio on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Samalla joukkueeseen tulee muitakin muutoksia.

Tammikuun lopusta alkaen Tampere Unitedin harjoitusringissä ollut Aleksi Sainio, 19, on siis tuorein Sinipaita kaudelle 2019. Sainio siirtyy TamUun TPV:stä, jossa FC Kangasalan kasvatti on pelannut 14-vuotiaasta alkaen.

Aleksi Sainion vahvuuksia ovat nopeus sekä vahvuus yksi vastaan yksi -tilanteissa. Lisäksi Sainio on tullut TPV:n junioreissa tunnetuksi tehokkaana viimeistelijänä. Viime kaudella Sainio iski TPV:n kakkosjoukkueen riveissä Kolmosessa kuusi maalia ja onnistui TPV:n A-junioreissa iskemään pallon verkkoon peräti 25 kertaa.

Sainio suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta, ja tämä saattaa miehen itsensä mukaan heijastua hänen alkukauteensa: ”Henkilökohtaisena tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka avauskokoonpanosta ja näyttää, että olen peliajan arvoinen. Käynnissä olevan varusmiespalvelun takia kuitenkin osa alkukauden peleistä saattaa jäädä minulta väliin”, Sainio arvioi.

Aleksi Sainio on siis ollut mukana TamUn ryhmässä jo useamman viikon. Hän kertoo olevansa tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.

”Liityin joukkueeseen tammikuun loppupuolella. Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki, ja ryhmä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia”, kertoo Sainio.

”Ennakkokuvani TamUsta on positiivinen. TamU on jatkuvasti eteenpäin pyrkivä seura, jolla hieno tarina sekä Kakkosen parhaat fanit”, Sainio jatkaa.

Päävalmentaja Mourad Seddiki luonnehtii Sainiota tunnolliseksi harjoittelijaksi. ”Vaikka Aleksi on tällä hetkellä asepalveluksessa Pirkkalassa, hän on päässyt sieltä hyvin harjoituksiin”, Seddiki kiittelee.

Kaksi edellistä kautta Sainiota valmentanut Seddiki tuntee hyvin uuden sopimuspelaajan vahvuudet: ”Kyseessä on todella nopea pelaaja, joka tuo terävyyttä meidän hyökkäyspeliimme. Hän on hyvä kaksinkamppailuissa ja hyvä viimeistelijä”, Seddiki luonnehtii

”Sainio on nuori pelaaja, kuten moni muukin meille tälle kaudelle tullut pelaaja. Halusin Aleksin TamUuun, koska tiedän hänen pystyvän auttamaan joukkuetta varsinkin hyökkäyspelissä.”

Antti Haaviston sopimus purettu

Aleksi Sainion sopimuksen yhteydessä Tampere United tiedottaa, että puolustaja Antti Haaviston sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Tampere Unitedin edustusjoukkue on ennalta budjetoitu 25 pelaajan kokoiseksi. Jokainen sopimus tuo seuralle kuluja vakuutuksen, salikortin, pelipassin, rekisteröintikulujen ja varusteiden kanssa hieman yli tuhat euroa. Näin ollen katsottiin parhaaksi, että todennäköisesti hyvin pienelle peliajalle jäävä Haavisto on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa, jossa saa enemmän peliaikaa ja jatkaa kehittymistään.

Myöskään talven joukkueen mukana harjoitellut Ville Puustinen ei enää jatka Mourad Seddikin ryhmässä. Puustisen hiljattain muuttunut työtilanne ei mahdollista Kakkosen tason harjoittelua alkavalla kaudella. Tampere Unitedilla onkin tarkoitus vahvistaa puolustustaan vielä lähiaikoina.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Haris Ibrahimovic (h)
Oskari Ikonen (mv)
Topias Järvelä (h)
Omar Khary (kk)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Aleksi Sainio (h)
Marcio Severino (kk)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Valtteri Uimonen (h)
Verneri Uimonen (p)
Niko Äkräs (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2