Viikonloppuna kohdataan sekä SalPa että FC Haka juniorit

31/03/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere United kohtaa lauantaina talven kovimman vastustajansa, kun bussi suuntaa Saloon viime kaudella TamUn lohkosta Ykköseen nousseen SalPan vieraaksi. Salon Palloilijat on pelannut kohtalaisen vahvan talvikauden, ja antaa kovan haasteen sopivaan aikaan kolme viikkoa ennen sarjakauden alkua. Tuleva viikonloppu tuo kaikille kynnelle kykeneville paljon peliaikaa, sillä sunnuntaina edessä on toinen harjoitusottelu, jossa Kaupin jalkapallostadionille saadaan vieraaksi Kolmosessa pelaava FC Haka juniorit. Tässä ottelussa on pakkasen purevuutta lieventämässä grillipalvelut makkaroineen ja kuumine juomineen.

Tuplapeliviikonloppu

  • Lauantaina pelataan vieraissa SalPaa vastaan ja sunnuntaina kotona FC Haka junioreita vastaan.
  • Näiden otteluiden jälkeen jäljellä on enää yksi harjoitusottelu ennen Kakkosen avauskierrosta.
  • Tilastofakta: Salossa on aiemmin käyty kolme kertaa, ja jokaisella kerralla kotiin on tultu tyly tappio niskassa.

Kaikille pitäisi tulla peliaikaa ihan reilusti, ja se tässä on ideana ollutkin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

SalPa on varmaan talven kovin haaste, mutta kyllä meillä sunnuntaillekin on ihan riittävästi haastetta.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

SalPan vahvuus on pallollisessa pelissä, joten mitä enemmän me saamme pidettyä palloa, sitä paremmin saamme heidät epämukavuusalueelle, ja alkaa löytyä tiloja, joihin pääsemme luomaan ylivoimia ja murtautumaan maalintekopaikkoihin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo lähestyvänsä viikonlopun otteluita peli kerrallaan. Tämän voinee tulkita siten, että lauantaina laitetaan Salossa parhaat kentälle, ja sitten pelin jälkeen katsotaan, millaisella joukkueella päästään sunnuntaina FC Haka juniorien kimppuun.

”Ihanne olisi, ettei kukaan aloittaisi molemmissa peleissä, mutta voi olla että jotkut joutuvat tai saavat senkin tehdä, mitenkä päin sen nyt sitten ottaa. Kaikille pitäisi tulla peliaikaa ihan reilusti, ja se tässä on ideana ollutkin”, päävalmentaja pyörittelee.

Viikon mittaan koetut kovat yöpakkaset ja rajut lukemat vielä aamulla liikkelle lähtiessä voisivat saada epäilemään, että harjoittelu olisi ollut vaikeaa. Tällaista ongelmaa ei kuitenkaan ole ollut.

”Maanantain harjoitukset peruttiin kovan lumisateen takia, mutta muuten on ollut ihan täydelliset kelit nollan tuntumassa ja kevätaurinko paistanut”, Listenmaa toteaa.

Pallo-Iirot-pelistä parantamaan

Tampere Unitedin talvikausi ei ole ollut samanlaista voittokulkua kuin viime talvena. Toisaalta oma pää on pitänyt viime talvea paremmin, ja sen perusteella myös sarjakaudelle on odotettavissa viime vuotta pitävämpi peräpää.

Tosin juuri viime viikonloppuna omissa soi peräti neljä kertaa, kun joukkue haki hämmentävän 4–5 (1–3) -voiton Pallo-Iiroista. Päävalmentaja Jukka Listenmaa joutui seuraamaan ottelun kulkua Twitterin välityksellä siviilimenonsa vuoksi.

”Ensimmäinen ajatus oli, että onneksi en ole paikalla. Olisi voinut mennä hermot”, Listenmaa toteaa.

”Kun katsoin ottelun tallenteen, näin että ensimmäisen puoli tuntia olimme todella hyviä. Sen jälkeen peli alkoi pikkuisen hajota. Alettiin ylihyökätä eikä reagoitu pallonmenetyksiin. Pelin viimeisen kymmenen minuutin aikana oli vähän hölmöjä ratkaisuja ja alettiin leikkiä voitolla. Aineistoa tuli sen verran, että jouduttiin videopalaveriakin pidentämään.”

Viikonlopun peleissä jatkuu viime sarjakauden alun lähestyessä peleihin otettu teema, eli nyt pelataan jo tuloksesta. Vastustajat ovat ainakin sarjatason puolesta hyvin erilaiset, kun vastassa on Ykkösessä ja Kolmosessa pelaavat joukkueet.

”SalPa on varmaan talven kovin haaste, mutta kyllä meillä sunnuntaillekin on ihan riittävästi haastetta”, Listenmaa pyörittelee

”Lähdetään prässäämän rohkeasti ylhäältä. Jos jommassakummassa pelissä tuntuu, että ei pystytä siihen, reagoidaan pelin aikana, mutta ihan rohkeasti lähdetään haastamaan vastustajaa molemmissa peleissä.”

SalPa rakentaa viime kauden menestyksen päälle

Viikonlopun päävastustaja on joka tapauksessa ehdottomasti SalPa. Viime kaudella salolaisjoukkue oli vaisun alun jälkeen lopulta kutakuinkin niin vahva, kuin mitä ennen kauden alkua uumoiltiin. Ykköseen noustuaan joukkue on vahvistunut, mutta runko on säilynyt ennallaan, ja myös päävalmentaja Tero Suonperä jatkaa.

Viime kauden tunnetuimmista peelaajista mukana jatkavat toppari Joonas Meura ja hyökkääjät Oskari Jakonen ja Elmo Heinonen. Uusista pelaajista tamperelaisille tutuin on varmasti Jesse Huhtala, jonka viime kauden joukkuekavereihin PEPOssa kuului täksi kaudeksi TamUun siirtynyt Juho Heikkinen.

”Prässi täytyy saada toimimaan, tai muuten juostaan perässä. Jos joudutaan valumaan alas, meidän pitää puolustaa tosi tiiviinä ja edelleen olla aggressiivisia”, päävalmentaja Jukka Listenmaa painottaa.

”SalPan vahvuus on pallollisessa pelissä, joten mitä enemmän me saamme pidettyä palloa, sitä paremmin saamme heidät epämukavuusalueelle, ja alkaa löytyä tiloja, joihin pääsemme luomaan ylivoimia ja murtautumaan maalintekopaikkoihin.”

Tilastoerikoisuutena mainittakoon, että TamU on pelannut SalPan vieraana yhteensä kolme ottelua, ja jokaista näitä ottelu yhdistää tappion lisäksi luvalla sanoen erittäin heikko esitys. Nämä tappiot ovat Kakkosen otteluista kausilta 2017, 2019 ja 2022, ja niistä on helppo lähteä parantamaan, sillä yhteenlaskettu maaliero on karu 1–10.

Ottelu SalPaa vastaan pelataan Urheilupuiston tekonurmella Salossa lauantaina 1.4. klo 14.00 alkaen. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

Hakan reservit kuuluvat Kolmosen kärkiporukoihin

Sunnuntain ottelussa vastaan tulee FC Haka juniorit, joka toimii liigajoukkueen reservijoukkueena. Joukkue otti Pallo-Seppojen sarjapaikan jo kaudella 2021, kun myös TamU pelasi Kolmosessa. Tämän jälkeen joukkueessa on kuitenkin tapahtunut suuri muutos, kun sekä kentällä että taustoilla vaikuttavat uudet nuoremmat tekijät. Pelaajat ovat suurimmaksi osaksi juniori-ikäisiä tai äskettäin juniori-iän ylittäneitä.

Viime kaudella FC Haka juniorit sijoittui Kolmosessa neljänneksi pykälää Tampere Unitedin kakkosjoukkueen edelle, tosin peräti 16 pisteen erolla. FC Haka juniorit oli kuitenkin ainoa kärkinelikon joukkue, jolta kakkosjoukkue onnistui ottamaan pisteitä, kun huhtikuun lopun ottelu päättyi Tehtaan kentällä tasan 3–3 (1–0).

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa ei osaa sanoa mitä on odotettavissa vastustajan osalta, mutta omat sävelet ovat selvät.

”En tiedä tuleeko peliin joitakin liigapelaajia, jotka eivät ole saaneet viime aikoina peliaikaa. Pallonhallinta pyritään saamaan väkisin meille, jotta päästään vyöryttämään hyökkäyksiä. Kyllä se tietenkin niin on, että tässä pelissä meidän pitäisi saada pallonhallinta helpommin kuin SalPaa vastaan”, Listenmaa arvioi.

Grillipalvelut tarjolla sunnuntain ottelussa

Ottelu FC Haka junioreita vastaan pelataan Kaupin jalkapallostadionilla sunnuntaina 2.4. klo 12.30 alkaen. Kauppiin pääsee kulkemaan kätevästi sekä ratikalla että omalla autolla, sillä kentän lähellä on hyvin pysäköintitilaa, ja lisäksi alueella on Finnparkin parkkihalli.

TamUn grilli palvelee yleisöä maukkailla makkaroilla, ja tarjolla on sekä Tapolan lihaisat että Vegemin vegaaniset vaihtoehdot. Lisäksi tarjolla on lämmikkeeksi kuumia juomia sekä pipoja, huiveja ja muita kannattajatuotteita. Myyntipiste palvelee klo 12.00 alkaen, ja ostokset voi maksaa sekä käteisellä että maksukortilla.

Otteluun on vapaa pääsy, mutta ottelussa voi ostaa kausikortin tulevalle kaudelle. Tervetuloa Kauppiin!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

24.5. NoPS - TamU 2 2 – 1

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

31.5. klo 19 Loiske - TamU 2