4.7.2017

 
 

Viikon ensimmäisellä Helsingin vierailulla vastassa FC ViikingitTampere United aloittaa kahden haastavan vierasottelun viikkonsa pelaamalla rästiottelun FC Viikinkejä vastaan keskiviikkona Heteniityn nurmella Vuosaaressa. Ottelu piti alunperin pelata Kakkosen avauskierroksella 29. päivä huhtikuuta, mutta lähes arktiseksi muuttunut sää esti tuolloin ottelun pelaamisen. Kohtaaminen on Sinipaidoille ensimmäisen sarjakierroksen toiseksi viimeinen ennen Käpylän Pallon kohtaamista ensi lauantaina.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. TamUlla on alla voitot joukkueista, jotka ovat samalla jääneet sarjataulukossa jälkeen. FC Viikingit puolestaan on noussut Peimari Unitedista, TPV:stä ja Nummelan Palloseurasta ottamiensa voittojen turvin tilanteeseen, jossa rästiottelun voitto nostaisi sen koko sarjan kärkeen. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että päinvastainen tulos pitäisi itähelsinkiläiset sarjan neljäntenä ja nostaisi TamUn hengittämään niskaan vain kahden pisteen päästä.

FC Viikingit menetti talvella useita pelaajia, mutta Vuosaaren suunnalta saatujen raporttien perusteella joukkue on saanut pelinsä kulkemaan viime aikoina mallikkaasti. Ominaista vuosaarelaisten pelitavalle on terävä vastahyökkäyspeli ja nopeat suunnanmuutokset, joissa haetaan syöttöjä vikkelille hyökkääjille linjan taakse. Keskikentän pelin sielu on kapteeni Simon Thurling, joka pelaa vahvasti molempiin suuntiin ja on tehnyt kaksi maaliakin.

Pelaamissaan yhdeks√§ss√§ ottelussa Viikingit on k√§rsinyt ainoan tappionsa sarjaa johtavalle BK-46:lle. T√§m√§ ottelu pelattiin vieraissa, ja tappiotonta kotisaldoa rasittaa vain 1‚Äď1-tasapeli SalPan kansa. Maaleja Viikingit on tehnyt 17, ja ne ovat jakautuneet melko tasaisesti eri pelaajille. Heist√§ laidalla pelaava seuran oma kasvatti Hussein Mohamed on tehnyt viisi maalia ja jo harjoituskaudella s√§√§nn√∂llisesti osunut k√§rkimies Emongo Osongo on tehnyt kolme maalia. Veikkausliigakokemusta joukkueesta l√∂ytyy keskikentt√§pelaaja Bob Diasonamalta PK-35:st√§ kaudelta 2016 sek√§ topparin paikalta laitapuolustajaksi siirtyneelt√§ Teemu Honkaniemelt√§ VPS:st√§ kausilta 2014‚Äď15.

Viime viikolla kohdatun FC Jazzin tapaan FC Viikingit on joukkue, jota vastaan TamU on pelannut my√∂s p√§√§sarjatasolla. N√§m√§ kohtaamiset osuivat kaudelle 2007, jolloin TamU voitti kauden p√§√§tteeksi Suomen mestaruuden ja ”Viikkarit” putosivat takaisin Ykk√∂seen. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen on kuitenkin kaudelta 2008, jolloin TamU voitti Viikingit Suomen Cupin 7. kierroksen ottelussa puhtaasti 3‚Äď0. Tappioita ei TamUlle ole Viikinkej√§ vastaan tullut, sill√§ kauden 2007 liigaottelut p√§√§ttyiv√§t kotona Ratinassa 1‚Äď0-voittoon ja vieraissa Heteniityll√§ 3‚Äď3-tasapeliin.

Tappiottoman saldon jatkaminen on TamUlle hyvä tavoite Vuosaaren vierailulle. Sinipaitojen peli on alkanut asettua uomiinsa viimeisessä kolmessa ottelussa, mutta tosiasia on, että vastassa on ollut vain sarjan heikompaan puoliskoon kuuluvia joukkueita. Sarjan parhaimmistoon kuuluvien Viikinkien kohtaaminen onkin TamUlle juuri sopiva haaste ja mittari, jonka perusteella voidaan arvioida, kummassa päässä sarjaa Sinipaidat todennäköisimmin kamppailevat toisella sarjakierroksella.

”Edess√§ on todella haasteelliset vieraspelit ja ensimm√§isen√§ Viikingit”, toteaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Viikingit on p√§√§ssyt todella hyv√§√§n iskuun ja on meid√§n tapaan kolmen ottelun voittoputkessa. Keskiviikon pelist√§ tulee varmasti viihdytt√§v√§. Jos Hettarin kentt√§ antaa yht√§√§n mahdollisuuksia pelata molempien hyvin osaamaa lyhytsy√∂tt√∂peli√§, n√§hd√§√§n varmasti hyv√§√§ fudista.”

”Viikingien puolustuspelaaminen on ollut koko sarjan toiseksi parasta, kun taas hy√∂kk√§ys on ollut TamUn vahvuus, mutta mekin alamme l√∂yt√§m√§√§n my√∂s puolistamiseen uusia ideoita ja ajatuksia, joten varmasti sekin osa-alue paranee jatkossa”, arvioi M√§kel√§ joukkueiden vahvuuksia.

Kakkosen B-lohkossa on pelattu paljon ristiin, eik√§ k√§rjess√§ kukaan ole viel√§ ottanut pienint√§k√§√§n karkumatkaa muihin n√§hden. ”Sarja on hyvin mielenkiintoinen. Molemmilla joukkueilla on pelattuna yksi ottelu v√§hemm√§n kuin muilla, ja Viikingit nousisi voitolla sarjak√§rkeen ja me nelj√§n pisteen p√§√§h√§n k√§rjest√§”, M√§kel√§ kertaa.

”Vaikka on puhuttu ett√§ TamU on alisuorittanut alkukaudesta, olen itse melko tyytyv√§inen t√§m√§n hetken tilanteeseen. Olemme taistelleet loukkaantumisten ja poissaolojen kanssa koko kauden ja suoriutuneet v√§hint√§√§nkin hyvin. Yli kymmenen j√§tk√§√§ on tehnyt t√§ll√§ kaudella debyyttins√§ kakkosessa ja vain noin puolella tusinaa oli n√§it√§ pelej√§ jo vy√∂ll√§. N√§ist√§ viel√§ kun lasketaan pois Eetu Rahkola ja Niclas Kalatsev, jotka eiv√§t ole viime aikoina pelanneet, olen varsin tyytyv√§inen siihen miten j√§tk√§t ovat kasvaneet ja kehittyneet kauden mittaan. He varmasti kehittyv√§t peli pelilt√§ lis√§√§, joten luvassa on mielenkiintoinen loppukausi”, n√§kee M√§kel√§.

Tulevan ottelun poissaolijoita M√§kel√§ ei nimelt√§ mainitse. ”T√§ll√§ hetkell√§ joukkue on niin terve kuin vain on mahdollista. Peliin tulemme edelleen v√§h√§n hiomaan alakerran muotoa”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Vuosaaren urheilukentällä eli Heteniityllä keskiviikkona 5.7. klo 18.30. Kotiin jääviä kannattajia palvelee TamU-TV:n suora lähetys, joka alkaa vierasotteluista tuttuun tapaan puoli tuntia ennen ottelu alkua eli klo 18. Ennen ottelun alkua äänessä ovat Tarmo Lyytikäinen ja Ville Toiva, joista jälkimmäinen siirtyy ottelun alkaessa selostamoon Manu Haapalaisen seuraksi.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.