Viikko huipentuu kutkuttavaan kärkikamppailuun Tapiolassa

01/06/2023 TamU
Otteluennakko

Maanantaina 3–0-lukemin otettu kotivoitto SexyPöxyistä nosti Tampere Unitedin Kakkosen B-lohkon kärkeen. Sunnuntaina Sinipaidat matkaavat Espoon Tapiolaan, jossa lohkon kakkospaikalla ainoana tappiottomana joukkueena majaileva FC Honka Akatemia isännöi ottelua. Sunnuntaina TamUn vastassa onkin Kakkosen alkukauden kovimpiin lukeutuva testi, jossa Sinipaitojen kunto laitetaan puntariin. Samalla alkaa kolmen kovan kärkipään kamppailun putki.

FC Honka Akatemia – TamU

  • Sarjakärki vierailee vain pisteen perässä olevan sarjakakkosen luona.
  • Viime kaudella TamU hävisi molemmat keskinäiset kohtaamiset.
  • TamUlla alkaa kolmen kärkipään ottelun jakso, jossa punnitaan missä joukkue todellisuudessa menee.

Peli on ollut hyvällä mallilla, ja hyvä vastustaja on tulossa vastaan. Kiva lähteä taas reissuun.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tosi laadukas joukkue tulee olemaan sunnuntaina vastassa. Nöyrällä mielellä lähdetään hakemaan pisteitä mukaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

FC Honka Akatemia koostuu nimensä mukaisesti tälläkin kaudella Hongan kasvateista, jotka ovat junioripolkunsa loppupäässä tai sen hiljattain päättäneet. Vastassa Tapiolassa onkin tuttuun tapaan nuori joukkue, jolta ei puutu taitoa eikä juoksuvoimaa.

FC Honka Akatemia on avannut Kakkosen kautensa tappiottomana, kun viidestä ottelusta on kertynyt kolme voittoa ja kaksi tasuria. Molemmat tasapelit tulivat lukemin 2–2 lohkon kärkipään joukkueita Ilves-Kissoja ja Atlantista FC:tä vastaan. Molemmissa tasapeleissä oli sama kaava, eli espoolaiset menivät alussa johtoon, menettivät johtonsa ja joutuivat tappioasemaan, kunnes tulivat vielä lopulta tasoihin.

Keskiviikkona FC Honka Akatemia kohtasi Suomen Cupin 5. kierroksella Kakkosen A-lohkossa pelaavan Lahden Reippaan. Varsinainen peliaika päättyi kuinkas muuten kuin lukemiin 2-2, ja ratkaisua haettiin suoraan rangaistuspotkukilpailusta. FC Honka Akatemia veti pilkuilla pidemmän korren ja jatkaa Suomen Cupin 6. kierrokselle. Saattaa olla, että vedonlyöntiin taipuvaiset pelaisivat myös sunnuntaille 2–2-tasatulosta.

FC Honka Akatemian syömähampaana on ollut 19-vuotias Aleksi Tanninen, joka on viidessä sarjaottelussa osunut neljästi, mikä oikeuttaa lohkon maalitilaston jaettuun nelossijaan. Lisäksi kaksi maalia on kirjauttanut joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva 20-vuotias keskikenttäpelaaja Antti Könönen. Unohtaa ei voi myöskään Baba Harunaa, vaikka mies ei ole sarjapeleissä tänä vuonna vielä osunutkaan. Ghanalainen tykitti viime vuonna Kakkosessa peräti 19 maalia, joihin lukeutui hattutemppu TamUa vastaan syyskuussa Tapiolassa.

Sunnuntaina kova testi

Viidestä pelistä saalistetun neljän voiton myötä Tampere United johtaa Kakkosen B-lohkoa, kun kaikki muutkin joukkueet ovat pelanneet viisi ottelua. Alkukauden vastustajat miehittävät kuitenkin sarjataulukon loppupäätä, joten liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä Sinipaitojen iskukyvystä voi olla liian aikaista tehdä. 

TamUlla on edessä tiukka ohjelma, kun kolme seuraavaa ottelua käydään lohkon kovimpiin joukkueisiin lukeutuvia FC Honka Akatemiaa, Ilves-Kissoja ja Atlantista vastaan. Sunnuntaina nähdäänkin, miten TamUn nykykunto vertautuu Kakkosen eliittijoukkuetta vastaan. Hyvä esitys Suomen Cupissa FC Interiä vastaan antoi toki jo positiivista kuvaa siitä, että TamU pystyy pelaamaan omaa peliään myös huippujoukkueita vastaan.

Maanantaina TamUn jalkoihin jäi toinen espoolaisjoukkue SexyPöxyt. TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee paljon hyvää tuossa ottelussa.

”Päästiin hyvin maalipaikoille, vaikka vastustaja pelasikin tiivisti viiden linjalla. Treenikentältä tuttuja murtautumismalleja saatiin toteutettua.”

Voiton jälkeen Sinipaidat voivatkin lähteä hyvällä itseluottamuksella kohti seuraavaa haastetta.

”Hyvällä mielellä lähdetään Espooseen. Peli on ollut hyvällä mallilla, ja hyvä vastustaja on tulossa vastaan. Kiva lähteä taas reissuun.”

Viime kaudelle FC Honka Akatemia oli TamUlle paha pala purtavaksi, ja espoolaiset veivätkin molemmat ottelut nimiinsä yhteismaalein 7-2.

”Viime vuoden Espoon reissu oli kauden ainoa peli, jossa meillä ei ollut oikein mitään mahdollisuuksia. Siitä pitää lähteä paljon parantamaan”, Listenmaa tuumailee.

Valmennuksessa on katsottu FC Honka Akatemian pelejä, ja niistä on myös tehty videopätkät pelaajia varten. Kaksi asiaa nousivat Listenmaalle videoilta esiin ylitse muiden.

”Heidän prässinsä on kovaa ja pelinavaaminen rohkeaa. Vielä on auki, miten lähdetään omaa pelisuunnitelmaa rakentamaan sunnuntaille.”

”Tosi laadukas joukkue tulee olemaan sunnuntaina vastassa. Nöyrällä mielellä lähdetään hakemaan pisteitä mukaan.”

Tampere Unitedilta on sunnuntaina poissa lieviä loukkaantumisten vuoksi Roope Kostiainen ja Eino-Veikko Ek, mutta muuten sairastuvalla ei ole ruuhkaa.

Sinikaartin bussikuljetus lähtee sunnuntaina Vanhalta Kirkolta kello 15. Mukaan vierasmatkalle ovat tervetulleet kaikki TamU-henkiset. Mukaan voi ilmoittautua Sinikaartin sosiaalisen median kanavien kautta (Instagram, Facebook) tai saapumalla suoraan bussille.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2