5.6.2020

 
 

Vihdoinkin pelataan! TamU saa kenraali­harjoitukseen vieraita SatakunnastaEhdittiin mennä lähes kolme kuukautta ilman jalkapalloa, kunnes päästään vihdoin pelaamaan. Edellisen harjoitusottelun jälkeen on treenattu itsenäisesti, palattu sittemmin yhteisharjoitteluun turvavälejä noudattaen, ja viimeisen viikon ajan on ehditty harjoitella normaaliin tapaan. Nyt on aika vihdoin pelata!

Tasan 90 päivää ehtii kulua lauantain avauspotkun ja maaliskuisen sunnuntaipäivän välissä, kun Jerry Sorjonen upotti maalillaan Tampereen Peli-Toverit Pirkkahallissa. Tuon ottelun jälkeen viikko alkoi vielä suhteellisen normaalisti, mutta sitten alkoi tapahtua. Torstaina kiellettiin yleisötapahtumat, perjantaina peruttiin viikonlopulle sovittu harjoitusottelu Naantalissa ÅIFK:ta vastaan ja samalla yhteisharjoittelusta luovuttiin kahden kuukauden ajaksi. Paluuta normaaliin tehdään yhä, mutta jalkapallon todistaminen paikan päällä on yksi merkittävä askel matkalla kohti arkea, stadionilla yhä vallitsevista poikkeusolosuhteista huolimatta. Lauantaina 6.6. klo 14.00 alkaen kuitenkin pelataan, kun Pyynikille saadaan vastustajaksi Toejoen Veikot Porista.

Keväällä voimassa olleet rajoitustoimet ovat tehneet harjoittelusta haasteellista. Ensin pelaajat harjoittelivat kaksi kuukautta omatoimisesti ennen kuin siirryttiin takaisin yhteiseen tekemiseen. Tuolloinkin piti ottaa turvavälit huomioon. Vasta tällä viikolla harjoituksissa on saanut ottaa kontaktia, ja TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan viikon kolmen harjoituskerran ykkösteema onkin ollut pelaaminen.

”Otimme heti tiistaina treenimatsin harjoituksissa, joka meni jopa yll√§tt√§v√§n hyvin. T√§ll√§ viikolla pelaamme harjoituksissa. On t√§rke√§√§, ettei t√§m√§ kahden metrin et√§isyys toisistamme, mik√§ on ollut pitk√§√§n, vaan j√§√§ meill√§ p√§√§lle”, Listenmaa kommentoi treeniviikon tavoitteita.

”Haluan meid√§n olevan aggressiivisia ja ett√§ uskallamme menn√§ iholle. Meill√§ on my√∂s sielt√§ kaukaa se nollapeli alla, joten haluaisin n√§hd√§, ett√§ se meid√§n puolustuspelaaminen nyt vain pysyisi tiiviimp√§n√§ koko ajan. Kun puolustamme hyvin, niin sen j√§lkeen pystymme sitten hy√∂kk√§√§m√§√§nkin huomattavasti paremmin”, jatkaa Listenmaa mit√§ haluaa omiltaan n√§hd√§ lauantaina.

On itsestään selvää, että lauantaina on niin sinipaitaisella kotijoukkueella kuin vieraillakin pelihaluja yllin kyllin. Millä estetään, ettei tämä mene yli?

”Uskoisin, ett√§ ensimm√§isen 10‚Äď15 minuutin aikana tulee olemaan oikeasti enemm√§n sit√§ vauhtia, kuin j√§rke√§. En halua l√§hte√§ sit√§ latausta hillitsem√§√§nk√§√§n. Haluan, ett√§ mieluummin se menee j√§rkeviss√§ mitoissa yli kuin, ett√§ se j√§isi vajaaksi. Toki mit√§√§n t√∂rkeyksi√§ en halua n√§hd√§, sellaiset asiat jokaisen pelaajan t√§ytyy itse pysty√§ hoitamaan pois”, Listenmaa linjaa.

Kauden alkuun on enää viikko, joten nyt pitää olla jo melko selvillä millaista jalkapalloa Tampere Unitedin yleisö tulee tällä poikkeuksellisella kaudella näkemään.

”Haluan, ett√§ me tulemme hallitsemaan n√§it√§ pelej√§. Sen takia meill√§ on keskikent√§lle paljon taitavia pelaajia, mutta he pystyv√§t my√∂s puolustamaan. Hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ on erityyppisi√§ pelaajia, ja sill√§ osastolla pelk√§st√§√§n yksil√∂taitoa on jo sen verran, ett√§ he pystyv√§t ratkaisemaan pelej√§. Juoksuvoimainen pallonhallintajoukkue. Se on meid√§n tavoiteemme t√§n√§ kes√§n√§ olla”, asettelee Jukka Listenmaa jalkapallokes√§n pelisis√§ll√∂llisi√§ tavoitteita.

Roope Kostiainen odottaa innolla pelaamaan pääsemistä

”Onhan se hienoa p√§√§st√§ pelaamaan pitk√§st√§ aikaa”, t√§ksi kauden Unitediin palannut Roope Kostiainen fiilistelee!

”Edess√§ on t√§rke√§ peli, jonka kautta saadaan taas se itseluottamus siihen omaan tekemiseen kautta ajatellen. Ovathan n√§m√§ ensimm√§iset kontaktitreenit olleet v√§h√§n hakemista, joten hyv√§ p√§√§st√§ pelaamaan”, Kostiainen jatkaa.

Toukokuu on ollut varsin poikkeuksellista aikaa jalkapalloilijoille. Harjoiteltu on yhdessä, mutta iholle ei ole saanut mennä.

”Kyll√§h√§n se v√§h√§n poikkesi normaalista. Treenit olivat v√§ist√§m√§tt√§kin v√§h√§n yksipuoleisia. Sy√∂tt√§mist√§ ja maalintekoa ainakin ehdittiin siin√§ harjoitella”, kertoo Kostiainen.

Lauantaina vastaan asettuu toinen Kolmosen joukkue, porilainen Toejoen Veikot, joka valmistautuu omaan kauteensa L√§nsi-Suomen Kolmosen A-lohkossa. ToVen edellinen ottelu on samalta viikonlopulta, jona TamU kaatoi TP-T:n, jolloin ToVe oli Euran Palloa parempi maalein 3‚Äď2. Ylip√§√§t√§√§n ToVe ehti pelata ennen koronataukoa nelj√§ harjoitusottelua, joista se h√§visi kaksi ja voitti kaksi. Huomionarvoista tuloksista on kuitenkin se, ett√§ tappiot tulivat korkeamman sarjatason joukkueita vastaan. Oman tason joukkueet ToVe voitti, joten United saa Pyynikill√§ vastaansa hyv√§n mittarin.

”Asenne on lauantaina t√§rkeint√§. Se kumpi antaa itsest√§√§n kent√§ll√§ enemm√§n, mit√§ luultavimmin kauden alussa n√§m√§ ensimm√§iset pelit my√∂s voittaa. Tilanne on kuitenkin kaikille sama, kun pelej√§ ei ole alla”, arvioi Roope Kostiainen.

Tampere United ja Toejoen Veikot ovat kohdanneet edellisen kerran helmikuussa 2017. Tuolloin Porin Karhuhallissa pelatussa harjoitusottelussa Sinipaidat olivat parempia maalein 0‚Äď2. Unitedin maaleista reilut kolme vuotta sitten vastasivat Tero Intala ja Mahdi Ali.

Koronaepidemia aiheuttaa erikoisjärjestelyjä

Pitkä piina päättyy siis Pyynikin urheilukentällä lauantaina 6.6. kello 14.00, kun ottelu Toejoen Veikkoja vastaan vihelletään käyntiin. Estyneille on tarjoilla perinteisen Twitter-seurannan lisäksi myös streamia, kun myös TamU-TV käynnistelee omaa kauttaan. TamU-TV lähettää tällä kaudella kotiotteluita henkilöstömäärän sallimissa rajoissa, ja jokainen ottelu tarkastetaan tapauskohtaisesti. Lauantaina lähetys alkaa viime kauden tapaan noin viitisen minuuttia ennen ottelun alkua ja sen selostaa Juuso Koskinen. Poikkeusolosuhteiden takia haastattelut jäävät lähetyksistä ainakin toistaiseksi pois.

Koska kyseess√§ on harjoitusottelu, kaikki katsojat p√§√§sev√§t otteluun alennetulla 5 euron hinnalla. Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on luonnollisesti vapaa p√§√§sy, ja kausikortit ovat my√∂s myynniss√§ ottelun lipunmyynniss√§. Hinta on 50 ‚ā¨ aikuisilta ja 30 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (seuran j√§senet, 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset).

Stadionin portti ja palvelut aukeavat klo 13.00. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Ottelun yleisömäärä on rajoitettu koronavirtustilanteen takia 470 henkeen (30 hengen kiintiö tapahtumahenkilöstölle).

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Anniskelu alkaa klo 13.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!