Vihdoinkin pelataan! TamU saa kenraali­harjoitukseen vieraita Satakunnasta

05/06/2020
Otteluennakko

Ehdittiin mennä lähes kolme kuukautta ilman jalkapalloa, kunnes päästään vihdoin pelaamaan. Edellisen harjoitusottelun jälkeen on treenattu itsenäisesti, palattu sittemmin yhteisharjoitteluun turvavälejä noudattaen, ja viimeisen viikon ajan on ehditty harjoitella normaaliin tapaan. Nyt on aika vihdoin pelata!

Tasan 90 päivää ehtii kulua lauantain avauspotkun ja maaliskuisen sunnuntaipäivän välissä, kun Jerry Sorjonen upotti maalillaan Tampereen Peli-Toverit Pirkkahallissa. Tuon ottelun jälkeen viikko alkoi vielä suhteellisen normaalisti, mutta sitten alkoi tapahtua. Torstaina kiellettiin yleisötapahtumat, perjantaina peruttiin viikonlopulle sovittu harjoitusottelu Naantalissa ÅIFK:ta vastaan ja samalla yhteisharjoittelusta luovuttiin kahden kuukauden ajaksi. Paluuta normaaliin tehdään yhä, mutta jalkapallon todistaminen paikan päällä on yksi merkittävä askel matkalla kohti arkea, stadionilla yhä vallitsevista poikkeusolosuhteista huolimatta. Lauantaina 6.6. klo 14.00 alkaen kuitenkin pelataan, kun Pyynikille saadaan vastustajaksi Toejoen Veikot Porista.

Keväällä voimassa olleet rajoitustoimet ovat tehneet harjoittelusta haasteellista. Ensin pelaajat harjoittelivat kaksi kuukautta omatoimisesti ennen kuin siirryttiin takaisin yhteiseen tekemiseen. Tuolloinkin piti ottaa turvavälit huomioon. Vasta tällä viikolla harjoituksissa on saanut ottaa kontaktia, ja TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan viikon kolmen harjoituskerran ykkösteema onkin ollut pelaaminen.

”Otimme heti tiistaina treenimatsin harjoituksissa, joka meni jopa yllättävän hyvin. Tällä viikolla pelaamme harjoituksissa. On tärkeää, ettei tämä kahden metrin etäisyys toisistamme, mikä on ollut pitkään, vaan jää meillä päälle”, Listenmaa kommentoi treeniviikon tavoitteita.

”Haluan meidän olevan aggressiivisia ja että uskallamme mennä iholle. Meillä on myös sieltä kaukaa se nollapeli alla, joten haluaisin nähdä, että se meidän puolustuspelaaminen nyt vain pysyisi tiiviimpänä koko ajan. Kun puolustamme hyvin, niin sen jälkeen pystymme sitten hyökkäämäänkin huomattavasti paremmin”, jatkaa Listenmaa mitä haluaa omiltaan nähdä lauantaina.

On itsestään selvää, että lauantaina on niin sinipaitaisella kotijoukkueella kuin vieraillakin pelihaluja yllin kyllin. Millä estetään, ettei tämä mene yli?

”Uskoisin, että ensimmäisen 10–15 minuutin aikana tulee olemaan oikeasti enemmän sitä vauhtia, kuin järkeä. En halua lähteä sitä latausta hillitsemäänkään. Haluan, että mieluummin se menee järkevissä mitoissa yli kuin, että se jäisi vajaaksi. Toki mitään törkeyksiä en halua nähdä, sellaiset asiat jokaisen pelaajan täytyy itse pystyä hoitamaan pois”, Listenmaa linjaa.

Kauden alkuun on enää viikko, joten nyt pitää olla jo melko selvillä millaista jalkapalloa Tampere Unitedin yleisö tulee tällä poikkeuksellisella kaudella näkemään.

”Haluan, että me tulemme hallitsemaan näitä pelejä. Sen takia meillä on keskikentälle paljon taitavia pelaajia, mutta he pystyvät myös puolustamaan. Hyökkäyspäässä on erityyppisiä pelaajia, ja sillä osastolla pelkästään yksilötaitoa on jo sen verran, että he pystyvät ratkaisemaan pelejä. Juoksuvoimainen pallonhallintajoukkue. Se on meidän tavoiteemme tänä kesänä olla”, asettelee Jukka Listenmaa jalkapallokesän pelisisällöllisiä tavoitteita.

Roope Kostiainen odottaa innolla pelaamaan pääsemistä

”Onhan se hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa”, täksi kauden Unitediin palannut Roope Kostiainen fiilistelee!

”Edessä on tärkeä peli, jonka kautta saadaan taas se itseluottamus siihen omaan tekemiseen kautta ajatellen. Ovathan nämä ensimmäiset kontaktitreenit olleet vähän hakemista, joten hyvä päästä pelaamaan”, Kostiainen jatkaa.

Toukokuu on ollut varsin poikkeuksellista aikaa jalkapalloilijoille. Harjoiteltu on yhdessä, mutta iholle ei ole saanut mennä.

”Kyllähän se vähän poikkesi normaalista. Treenit olivat väistämättäkin vähän yksipuoleisia. Syöttämistä ja maalintekoa ainakin ehdittiin siinä harjoitella”, kertoo Kostiainen.

Lauantaina vastaan asettuu toinen Kolmosen joukkue, porilainen Toejoen Veikot, joka valmistautuu omaan kauteensa Länsi-Suomen Kolmosen A-lohkossa. ToVen edellinen ottelu on samalta viikonlopulta, jona TamU kaatoi TP-T:n, jolloin ToVe oli Euran Palloa parempi maalein 3–2. Ylipäätään ToVe ehti pelata ennen koronataukoa neljä harjoitusottelua, joista se hävisi kaksi ja voitti kaksi. Huomionarvoista tuloksista on kuitenkin se, että tappiot tulivat korkeamman sarjatason joukkueita vastaan. Oman tason joukkueet ToVe voitti, joten United saa Pyynikillä vastaansa hyvän mittarin.

”Asenne on lauantaina tärkeintä. Se kumpi antaa itsestään kentällä enemmän, mitä luultavimmin kauden alussa nämä ensimmäiset pelit myös voittaa. Tilanne on kuitenkin kaikille sama, kun pelejä ei ole alla”, arvioi Roope Kostiainen.

Tampere United ja Toejoen Veikot ovat kohdanneet edellisen kerran helmikuussa 2017. Tuolloin Porin Karhuhallissa pelatussa harjoitusottelussa Sinipaidat olivat parempia maalein 0–2. Unitedin maaleista reilut kolme vuotta sitten vastasivat Tero Intala ja Mahdi Ali.

Koronaepidemia aiheuttaa erikoisjärjestelyjä

Pitkä piina päättyy siis Pyynikin urheilukentällä lauantaina 6.6. kello 14.00, kun ottelu Toejoen Veikkoja vastaan vihelletään käyntiin. Estyneille on tarjoilla perinteisen Twitter-seurannan lisäksi myös streamia, kun myös TamU-TV käynnistelee omaa kauttaan. TamU-TV lähettää tällä kaudella kotiotteluita henkilöstömäärän sallimissa rajoissa, ja jokainen ottelu tarkastetaan tapauskohtaisesti. Lauantaina lähetys alkaa viime kauden tapaan noin viitisen minuuttia ennen ottelun alkua ja sen selostaa Juuso Koskinen. Poikkeusolosuhteiden takia haastattelut jäävät lähetyksistä ainakin toistaiseksi pois.

Koska kyseessä on harjoitusottelu, kaikki katsojat pääsevät otteluun alennetulla 5 euron hinnalla. Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on luonnollisesti vapaa pääsy, ja kausikortit ovat myös myynnissä ottelun lipunmyynnissä. Hinta on 50 € aikuisilta ja 30 € alennusryhmiltä (seuran jäsenet, 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset).

Stadionin portti ja palvelut aukeavat klo 13.00. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Ottelun yleisömäärä on rajoitettu koronavirtustilanteen takia 470 henkeen (30 hengen kiintiö tapahtumahenkilöstölle).

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Anniskelu alkaa klo 13.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2