Vieraskynä Harri Karvinen kertoo Nizzasta ja seuran varain­hankinnasta

02/05/2022 Seura / TamU
Uutinen

Tampere Unitedin nettisivulla on aloittanut uusi vieraskynä-palsta, jossa kuka tahansa seurayhteisöön kuuluva innokas kirjoittaja voi saada äänensä kuuluviin. Palstalla julkaistaan nyt järjestyksessä toinen teksti, jonka seuran varainhankinnassa vahvassa roolissa oleva Harri Karvinen on kirjoittanut Nizzan auringossa. Vieraskynä-teksteissä aihe voi olla mitä tahansa. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan palstalle, ilmoita itsestäsi sähköpostilla osoitteeseen vieraskyna (ät) tampereunited.fi.

Se tapahtui vuonna 2005, heinäkuun 23. päivänä. Tampere United pelasi Ratinan stadionilla Laziota vastaan Intertoto Cupissa. Ottelun 88. minuuttilla Jarkko Wiss maalasi TamUn johtoon 1-0 ja kaksi minuuttia myöhemmin roomalaiset tasoittivat pelin. Peli päättyi 1-1. Seurasin erityisesti Sainion Karia, jonka tehtävä pelissä oli vartioida ja varjostaa Lazion vaarallisinta pelaajaa.

Loppukesästä kävin katsomassa vielä muutaman pelin ja seuraavalle kaudelle sitten ostin jo kausikortin. Ja se kausi 2006 olikin sitten yhtä juhlaa. Syksyn viimeisen matsin jälkeen kävelin muiden kannattajien mukana Keskustorille juhlimaan mestaruutta, tiesin että nyt olen tämän joukkueen kannattaja ja tulen sitä myös olemaan jatkossa.

Tätä kirjoittaessani olen Nizzassa viettämässä Vapun jälkeistä aikaa kahden veljeni kanssa. Alkuaan meidän piti tulla tänne jo vuonna 2020, mutta tunnetusta syystä lennot peruuntuivat ja matkustaminen siirtyi parilla vuodella.

Nizzan joukkue OGC Nice pelasi eilen neljänneksi viimeistä sarjapeliään vieraissa ja voitti Bordeauxin 0–1. Tulevana lauantaina 7.5. joukkueella on kauden tärkein peli Pariisissa, missä Cup de Francen finaalissa Nizza kohtaa Nantesin. Olen käynyt katsomassa Nizzan pelejä useamman kerran. Joukkueesta on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut hyviä pelaajia; Brightonin Neal Maupay, New Castlen Allan Saint-Maximin ja Napolin maalivahti David Ospina. Nykyisessä OGC Nicen joukkueessa pelaavat mm. Justin Kluivert, Kasper Dolberg ja Andy Delort.

Paikallinen kannattajaryhmä on nimeltään Issa-Nissa. Tuo nimi taitaa tulla italian kielestä, ja kannattaminen on tuolla noin 2000 hengen ryhmällä veressä. Kannattajat vaativat menestystä, ja jos he eivät sitä saa, se myös näytetään. Matseihin ei päästetä ketään vierasfania, jos vastassa on Korsikan tai Marseillesin joukkueet.

Koska emme nähneet Nizzan peliä tällä reissulla, menimme sunnuntaina muutaman kymmenen kilometrin päähän veroparatiisiin nimeltä Monaco, katsomaan AS Monacon ja SCO Angersin peliä. Monacon kannattajaryhmä saattaa olla jopa pienempi kuin Sinikaarti, mutta se piti hyvää ääntä koko matsin ajan, kun Monaco voitti 2–0. Sarjataulukossa Monaco on neljäntenä ja Nizza viidentenä.

”Monacon kannattajaryhmä saattaa olla jopa pienempi kuin Sinikaarti”, kertoo Harri Karvinen.

Mutta palataanpa Suomeen ja Tampere Unitediin. Keväällä 2011 tapahtui jotain uskomatonta. Se kevät eteni hämmentävällä tavalla, ja vasta toukokuussa ymmärsin, että minulla ei ole enää seuraa jonka peleissä voisin käydä. Kävimme sitten ystäväni Jukan kanssa seuraamassa Ilveksen pelejä ensin kakkosessa ja sitten ykkösessä, varsinkin kun joukkueeseen alkoi enenevässä määrin liittyä vanhoja TamU-pelaajia.

Sitten vuonna 2013 löysin TamU-K:n pelit uudestaan Pyynikiltä, ja Tammela ei enää kiinnostanut pätkääkään. Mietin pitkään mikä on se tekijä joka sytytti uudestaan haluni seurata Sinipaitoja. Ne ottelut olivat vaan jotenkin todellisempia ja parempia. Tunnelma Pyynikillä saa aikaiseksi jotain mikä huumaa ja hivelee. TamUn kannattajat ovat tärkeä osa sitä pelitunnelmaa, pelaajien ja valmentajien kanssa.

TamUn toimintaan tulin mukaan 2017, ja oma ajatukseni oli heti ryhtyä tekemään duunia varainhankinnan parissa. Se ei ollut helppoa, vaan kesti useampi vuosi, ennen kuin sain omasta mielestäni oikean ja tuloksellisen lähestymiskulman toimintaan. Vuotta myöhemmin olinkin sitten jo hallituksessa, ja nyt 2022 on menossa neljäs vuosi putkeen hallitustyössä.

Nykyiseen varainhankintaryhmään kuuluvat hallituksen jäsenistä minä, Antti ja Aleksi, sekä hallituksen ulkopuolelta Henri ja Martti. Mennyt talvikausi oli ryhmämme toiminnan kannalta tuloksekas. Kakkoseen nouseminen tarkoitti isompia tavoitteita budjetissa, ja saavutimme nuo rajapyykit jo maalis-huhtikuun aikana. Meillä oli jo ennen vuoden vaihdetta mukava pino yhteistyösopimuksia kasassa. Kun edustus jonain vuonna nousee Ykköseen, varainhankinnan ja seuran organisaation pitää olla vähintään vuosi edellä uuden sarjatason vaatimuksista.

Tänään maanantaina pidetään hallituksen kokous klo 17.30 Suomen aikaa ja osallistun siihen etänä tästä kämpän parvekkeelta. Yhtenä käsiteltävänä asiana on seuran talous. Olen varautunut tähän hetkeen lasillisella paikallista skumppaa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2