9.9.2019

 
 

Vierasderbyssä pakkovoiton paikka tiistaina TammelassaTampere United lähtee tiistaina vierasderbyyn tukalassa tilanteessa. Kautta on jäljellä viisi ottelua, ja sarjassa säilyminen vaatisi lähes ihmeeltä tuntuvaa yhdeksän pisteen takamatkan kuromista umpeen. Derbyvastustaja Ilves puolestaan on pelannut kauden yli omienkin odotustensa, ja on sarjassa tällä hetkellä kolmantena, vaikka hävisikin yllättäen edellisen ottelunsa Pallo-Iirojen vieraana. Paikalliskilpailijoiden kohdatessa kaikki on kuitenkin mahdollista. Samalla ottelu on Sinipaidoille kauden ainoa ottelu Tammelan stadionilla, mikä tuo varmasti lisävärinää sekä kentälle että katsomoon.

Sinipaitojen lähes toivottomalta tuntuvan tavoitteen ohittaa EPS ja KäPa sarjataulukossa tekee yhden pykälän verran mahdollisemmaksi se, että TamU on pelannut yhden ottelun kilpailijoitan vähemmän. Ottamalla rästiotteluna pelattavassa derbyssä yllätysvoitto Ilveksestä ero kutistuisi kuuteen pisteeseen, ja tämän jälkeen seuraavat vastustajat ovat juuri KäPa ensi viikonloppuna vieraissa ja EPS viikkoa myöhemmin kotona Pyynikillä. Pieni toivon kipinä siis elää, sillä muidenkin otteluiden mennessä suosiollisesti kolmikko voi lähteä lähes tasapisteissä sarjan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Optimismiin antaa syytä myös edelliset ottelut uuden valmennuskaksikon johdolla. Vaikka pisteitä ei ole saatu, on kahdessa edellisessä ottelussa ollut paljon hyviä elementtejä, kun edellisessä ottelussa Jazzia vastaan maalihanatkin vihdoin aukesivat. Erityisesti ilahdutti nuoren Niklas Lindholmin liiankin kauan odotettu avausmaali liiton sarjoissa sekä Omar Kharyn todellinen kaukopommi aivan ristikkoon. Kenties nämä onnistumiset kantavat tällä kaudella vielä pitkälle.

Huolta tuo kuitenkin oman pään pitäminen. TamU on päästänyt sarjassa eniten maaleja koko sarjassa, ja Ilves on puolestaan tehnyt niitä eniten. Huomattavaa on myös Ilveksen maalien jakautuminen tasaisesti usealle pelaajalle. Eniten ovat tehneet TamUakin vastaan osuneet Eemeli Raittinen ja Juho Heikkinen. Samaan seitsemään maaliin on yltänyt lisäksi PEPOon lainalle siirtynyt Jesse Huhtala.

Kuluvalla kaudella TamU ja Ilveksen kakkosjoukkue ovat aiemmin kohdanneet Kakkosen Cupin lohkovaiheessa ja harjoitusotteluissa. N√§iss√§ otteluissa TamU oli niskan p√§√§ll√§, mutta jo tuolloin oli selv√§√§, ett√§ kes√§ll√§ Ilves tulisi pelaamaan paljon vahvemmalla kokoonpanolla. T√§m√§ onkin n√§kynyt tuloksissa, ja kes√§n ensimm√§inen kohtaaminen meni Ilvekselle maalein 0‚Äď2 (0‚Äď1). Sinipaidoilla oli ottelussa omat mahdollisuutensa ja monen mieleen on painunut erityisesti Haris Ibrahimovicin vapaapotku yl√§rimaan Ilveksen johtaessa 0‚Äď1. Kuitenkin on rehellisyyden nimiss√§ todettava, ett√§ ottelun tulos vastasi pelitapahtumia.

”Peli on parantunut ja maalihanatkin saatiin viimeksi auki. Yritet√§√§n jatkaa samaa tekemist√§ ja parantaa viel√§ puolustuspelaamista. Isommalla kent√§ll√§ pit√§isi meid√§n nopeille laitakiitureille l√∂yty√§ tilaa. Rentous ja hyv√§ntuulisuus on joukkueen sis√§ll√§ pysynyt tuloksista huolimatta”, kommentoi TamUn valmennuskaksikkoon kuuluva Jani Haraholma ottelun l√§ht√∂kohtia.

My√∂s valmentajakaksikon toinen osapuoli Weeti Tero aloittaa kommentoimalla maalinteon onnistuneen vihdoin Jazzia vastaan, mutta omassa peliss√§ kolisseen liikaa. ”Samanlaiseen hy√∂kk√§yspeliin t√§ht√§√§mme tiistainakin Tammelan pyh√§t√∂ss√§. Puolustuspelaamiseen tarvitaan kovuutta ja selkeytt√§. Irtopalloja sek√§ yksi vastaan yksi -tilanteita t√§ytyy haluta voittaa enemm√§n kuin vastustaja. Siit√§ kaikki l√§htee!” Tero jatkaa.

”Vastustaja on kaikille tuttu, ja jos derby ei sytyt√§ j√§tki√§ taistelemaan niin ei mik√§√§n. Vastustaja on eritt√§in fyysinen, taktinen, nopea sek√§ henkisesti kyps√§ joukkue pelaajien ik√§√§n n√§hden. Omasta puolestani toivon, ett√§ TamUn 12. pelaaja eli Sinikaarti saapuu paikalle sankoin joukoin!” Tero p√§√§tt√§√§

Ottelu pelataan Tammelan stadionilla tiistaina 10.9. klo 18.30 alkaen. Ilves on ilmoittanut lippujen hinnaksi 10 euroa, ja että stadionilla on kioskipalvelut ja anniskelualue sekä koti- että vieraskannattajille. Jos et pääse paikan päälle, TamU tarjoa seurannan Twitterin välityksellä.