1.5.2018

 
 

Verneri Uimosen unelma­veto toi t√§ydet pisteet sarja-avauksestaSinipaitojen sarja-avaus sai huikean lopun, kun jo talvikaudella tehovireess√§ ollut laitapuolustaja Verneri Uimonen viritti todellisen pommin varsinaisen peliajan viimeisell√§ minuutilla. Kuudentoista rajan takaa l√§htenyt laukaus pomppasi yl√§rimasta maahan ja siit√§ edelleen yl√§riman kautta verkkoon. T√§t√§ ennen Berat Grabovci oli vienyt TamUn rangaistuspotkulla 1‚Äď0-johtoon ja JBK:n Joakim H√§ggblom oli tasoittanut lukemat 1‚Äď1:een toisen jakson puoliv√§lin paikkeilla. Hienoisesti ottelua hallinnut TamU sai ansaitsemansa voiton tavalla, joka j√§i varmasti l√§htem√§tt√∂m√§sti kaikkien Pyynikill√§ tai TamU-TV:n v√§lityksell√§ ottelua seuranneiden mieleen.

Mauno Sirén palasi kokoonpanoon sopivasti sarjakauden alkaessa.

Ottelu lähti liikkeelle mukavan vauhdikkaasti, ja molemmat joukkueet yrittivät rakentaa tilanteita Pyynikin pomppuisella kentällä. Alkuminuuttien paras tilaisuus maalintekoon syntyi kun kentille sopivasti sarja-avaukseen palannut Mauno Sirén yritti syöttää Berat Grabovcin läpi. Tämä oli kuitenkin ehtinyt niukasti linjan väärälle puolelle, ja tilanne liputettiin paitsioksi. Hetkeä myöhemmin Sirénin keskitys löysi boksista Radwan Moussan, mutta tämän laukaus tyrehtyi puolustukseen, eikä Grabovcikaan saanut vetoa lähtemään.

Ottelun 12. minuutilla Grabovci pääsi vihdoin kokeilemaan maalintekoa, kun Roope Kostiaisen syöttö vapautti hänet boksissa. Suoraviivaisen etenemisen sijaan Grabovci päätti harhauttaa puolustajansa pysähdyksellä ja kääntölaukauksella, mutta maalivahti William Gäddnäs veti tällä kertaa pidemmän korren.

Leroy Maluka tuo palloa laidalla.

Jakson keskivaiheilla JBK otti pallonhallinnan hetkeksi itselleen ja sai rakennettua muutamia tilanteita. Vaarallisin tilanne syntyi Eetu Rahkolan syöttöhassista alimpana miehenä. Maalivahati Antti Kuusinen peitti kuitenkin tilanteen siten, että pallon saanut Joakim Häggblom joutui hakemaan syöttöä, jonka Ville Puustinen katkaisi kulmaksi. Toinen paha paikka syntyi kun Leroy Maluka rikkoi hiukan turhaan 25 metrin etäisyydellä maalista, mutta Kevin Larssonin vapaapotku viuhui etutolpan ohi.

Yksi jakson parhaista tekopaikoista syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Leroy Malukan kulmapotkusta. Pallo jäi pyörimään luukulle pitkäksi aikaa, mutta Radwan Moussan ja Ville Puustisen yritykset tyrkätä pallo maaliin jäivät lihamuuriin.

Roope Kostiainen pelasi vahvan ottelu laitahyökkääjänä.


Ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli hienoista Sinipaitojen hallintaa, ja aivan loppuminuuteilla muutenkin paljon esillä ollut Roope Kostiainen murtautui keskialueen diagonaalisella juoksulla väkisin vetopaikkaan boksiin. Lopussa askeleet eivät osuneet kuitenkaan aivan kohdilleen, ja pallo karkasi karkeasti yli maalin yleisön haukkoessa henkeään.

Kaikkiaan ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen, mutta TamU hallitsi tilanteita hienokseltaan. Paitsioliputuksia nähtiin poikkeuksellisen paljon, mikä kertoo siitä, että pienellä ajoitusten korjaamisella vaarallisia tilanteita olisi voitu rakentaa huomattavasti enemmänkin.

Toisella jaksolla maalien makuun

Toisen jakson alussa Kostiainen jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Voimakas nousu ja syöttö avasivat Radwan Moussalle keskityspaikan, jossa Berat Grabovci oli varsin vapaana maalin edessä. Keskitys kuitenkin karkasi liian eteen ja yli päätyrajan. Grabovci väänsi kerran myös itsensä tekopaikkaan voittamalla pallon laidalla William Holtilta, mutta laukaus karkasi maalin ohi.

Berat Grabovci laukoo pilkulta 1‚Äď0.

Maalijuhlat Sinikaartin kanssa.

TamUn johtomaali nähtiin alle kymmenen minuutin jälkeen rangaistuspotkusta. Tilanteessa Riku Oras pelasi Roope Kostiaiselle pomppivan pystypallon boksin vasemmalle laidalle. Maalivahti William Gäddnäs tuli mukaan pallontavoitteluun, ja kaatoi Kostiaisen kun pallo oli jo karkaamassa. Päätuomari osoitti lyhyen harkinnan jälkeen pilkulle, eikä pietarsaarelaisten protestoinnista ollut apua. Itse pilkun laukoi verkon perukoille varmaakin varmemmin Berat Grabovci.

JBK:n tasoitus oli pian johtomaalin jälkeen lähellä, kun hyökkäystä tuotiin vasemmalta laidalta. Kevin Larssonin oivaltava keskitys löysi Joni Remesahon toisesta aallosta täysin vapaana. Veto ohittikin voimakkaasti vastaan tulleen maalivahti Antti Kuusisen, mutta toppari Ville Puustinen siivosi kaikeksi onneksi heppoiseksi jääneen laukauksen aivan maalin edestä.

Jere Remes tuli sisään vaihdosta ja pelasi ensimmäiset minuuttinsa Kakkosessa.

Ottelua kuitenkin jatkettiin TamUn hienoisessa hallinnassa, ja JBK-maalille saatiin useita hyviä keskityspalloja sekä erikoistilanteista että vapaasta pelistä. Yksikään pallo ei kuitenkaan osunut aivan kohdilleen, eikä William Gäddnäs joutunut venymään torjuntoihin.

Kylm√§ suihku saatiin koko lailla tarkalleen toisen jakson puolen v√§lin kohdalla, kun Anton Kass keskitti pallon sivurajaheiton j√§lkeen maalille. Maasta pompannut pallo p√§√§si yll√§tt√§m√§√§n Eetu Rahkolan, jonka rinnasta pallo kimposi suoraan Joakim H√§ggblomin ulottuville. T√§m√§ laukoi 1‚Äď1-tasoituksen ensimm√§isell√§ kosketuksella maalin yl√§kulmaan.

JBK:n johtomaali oli lähellä vartti ennen täyttä aikaa kun Joni Remesaho ohitti Topias Järvelän oikealla laidalla ja keskitti luukulle Kevin Larssonille. Tämän erinomainen pusku näytti painuvan vastustamattomasti maalin ylänurkkaan, mutta niin vain Antti Kuusinen sai venytettyä hanskansa pallon tielle. Todellinen gamesaver ykkösmaalivahdilta.

Minuutti myöhemmin maali oli lähellä toisessa päässä, kun Verneri Uimosen erinomainen pitkä pallo vapautti Berat Grabovcin puolittain läpi. Pallo oli kuitenkin sen verran hankala käsiteltävä, että akrobaattinen puskun ja jalalla tehdyn venytyksen yhdistelmä saatteli pallon niukasti maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Ville Puustinen tarjoili hiukan vastaavan tilanteen paluun kentille tehneelle Tuomas Lehdelle, mutta tämän laukaus jäi todella köykäiseksi, eikä William Gäddnäsillä ollut vaikeuksia vangita palloa.

Verneri Uimonen laukoo voittomaalin.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka. Verneri Uimonen toi Leroy Malukan ja Jere Remeksen kautta l√§hteneess√§ hy√∂kk√§yksess√§ pallon kohti boksia, mutta huomasi viiden JBK-pelaajan keskell√§ tilan loppuvan kesken. Tilanne n√§ytti kuivuvan kokoon, kun sy√∂tt√∂ viereen Riku Orakselle ei avannut uusia v√§yli√§ kohti maalia. Lopulta pallo p√§√§tyi takaisin Uimosen jalkaan hiukan vapaammassa tilassa muutama metri kuudentoista rajan takana. ”Verkku” p√§√§tti kokeilla laukausta, ja kaikkien yll√§tykseksi veto painui yl√§riman kautta verkon perukoille. Maalivahti G√§ddn√§s oli hyvin tilanteessa mukana, mutta ei saanut venytetty√§ k√§si√§√§n etuyl√§nurkkaan pallon tielle. Pyynikin yleis√∂ sai nauttia maalista, joka sopisi mukaan mihin tahansa maalikimaraan.

Verneri Uimonen juoksee juhlimaan kannattajien eteen. Leroy Maluka on jo mukana.

Maalijuhlat kannattajien edessä.

Ottelun lisäajalla TamU oli lähellä vielä tuplata johtonsa, kun Leroy Maluka syötti Jere Remeksen täyteen vauhtiin oikealla laidalla. Tämä näki Tommi Ala-Hakunin rynnistävän keskellä kohti maalia ja heitti herkullisen pallon linjan taakse. Tähän Ala-Hakuni ehtikin ennen vastustajia, mutta maalivahti Gäddnäs sai sen verran kättään väliin, että pallo vieri niukasti tolpan väärältä puolelta ulos kentältä.

Tommi Ala-Hakunin maaliyritys tyrehtyy maalivahdin peukaloon.

Leroy Maluka pelaa viimeisiä lisäajan minuutteja pois kellosta.

Kommentit ottelun jälkeen

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ oli onnistuneen sarja-avauksen j√§lkeen tyytyv√§inen. ”L√§hdimme pelaamaan tiivist√§ puolustuspeli√§ ja siit√§ pelin k√§√§nt√∂√§, ja onnistuimme siin√§ melko hyvin. Pystyimme pit√§m√§√§n kaverin hyvin poissa maalipaikoilta. Pari oman p√§√§n virhett√§ sattui, ja Antti Kuusinen tarjoili yhden loistotorjunnan. Pystyimme my√∂s hy√∂kk√§√§m√§√§n ihan hyvin, mutta valitettavasti liian useasti hy√∂kk√§ykset p√§√§ttyiv√§t paitsioon”, summasi p√§√§valmentaja ottelun kulun.

”Joukkueen ilme oli loistava ja n√∂yryys toteuttaa peli√§mme oli kiitett√§v√§ll√§ tasolla. Esitys oli tasapainoinen ja pystyimme pelaamaan omaa peli√§mme, jossa riistojen j√§lkeen saatiin nopeasti linkit yl√∂s vaikka puolustettiinkin syv√§lt√§. Ansaittiin voitto. Olen todella tyytyv√§inen joukkueen esitykseen. Kiitos my√∂s Sinikaartille loistavasta tunnelmasta!” M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Joukkue valmiina juhlimaan voittoa Sinikaartin kanssa.

”Nyt uppoo kaikki niin pit√§√§ yritt√§√§”, kommentoi puolestaan Verneri Uimonen unelmavetoaan. ”Heti kun saatiin riistettiin pallo takaisin, ajattelin ett√§ nyt kokeilen, ja se nyt sattui osumaan ihan t√§ydellisesti. Itseluottamus on nyt niin kohdallaan, ett√§ vetoja tulee yritetty√§.”

”JBK oli hyv√§ joukkue ja mukana oli hyvi√§ yksil√∂it√§, mutta pelasimme joukkueena paremmin. Oltiin hyvin pelin p√§√§ll√§ t√§n√§√§n ja pr√§ssipeli onnistui hyvin. Puolustuspeli onnistui maaliin johtanutta virhett√§ lukuunottamatta hyvin”, n√§ki Uimonen voiton taustat.

Tampere Unitedin pelit jatkuvat ensi sunnuntaina 6.5. klo 18.30 Pyynikillä, jonne saadaan vieraaksi SJK:n kakkosjoukkue. Tervetuloa myös silloin mukaan tunnelmaan!

24 William Gäddnäs
3 Linus Kass
6 William Holti
7 Joakin Häggblom
10 Joni Remesaho keltainen kortti69’
11 Kevin Larsson keltainen kortti82’
15 Anton Kass
17 Markus Kronholm C keltainen kortti59’
18 Alfred Söderman vaihtoon 75’
19 Antonio Hotta vaihtoon 65’
28 Oskar Sandström
1 Jonas Edström
2 Vilhelm Sundqvist
9 Antti Palohuhta vaihdosta 65’
14 Jonathan Nylund
26 Rasmus Korkea-Aho vaihdosta 75’