11.12.2018

 
 

Verneri Uimonen jatkaa TamUssa 1+1-vuotisella sopimuksellaTampere United on tehnyt yhden tulevan kauden merkittävimmistä kiinnityksistä, kun Verneri Uimonen, 27, laittoi sähköisen puumerkkinsä sopimusdokumenttiin. Sopimus kattaa tulevan kauden, ja lisäksi siinä on optio kaudeksi 2020. Uimosen palveluksista oltiin kiinnostuttu myös muualla lähiseutujen seuroissa, mutta näillä näkymin Sinipaidoissa saadaan nauttia ”Verkun” otteista seuraavan kahden kauden ajan.

Uimonen liittyi talviharjoituksiin itsenäisyyspäivän jälkeen ja ajatukset tulevasta kaudesta ovat odottavan positiiviset. ”Uskon että saamme hyvän joukkueen kasaan ensi kaudelle. Toivon mukaan runko jokseenkin säilyy viime kaudesta, ja sitten saisi muutamia kovia vahvistuksia lisäksi.”

Verneri Uimonen on pelannut Tampere Unitedissa jo kolme kautta. Kolmosen kaudella 2016 monipuoliselle pelaajalle haettiin pelipaikkaa eri puolilta kenttää, mutta sittemmin Uimonen on sementoinut itselleen oikean laitapuolustajan paikan. Viime talvena Uimonen oli yllättävässä maalivireessä, ja erityisesti ihmisten mieliin on jäänyt lähes puolesta kentästä vastaantulleen KTP-maalivahdin yllättänyt laukaus. Kaikkiaan talvella kertyi kolme maalia, ja lisäksi Uimonen teki tärkeän voittomaalin sarjakauden avausottelun 90. minuutilla JBK:n verkkoon.

Maalintekijäksi Verneri Uimosta ei tietenkään ole värvätty, vaan odotettavissa on tasaisten laadukasta suorittamista puolustuslinjassa illasta toiseen, ja lisäksi Uimonen tukee hyökkäyksiä voimakkaasti modernin laitapuolustajan tapaan. Molemmilla menneillä Kakkosen kausilla Uimonen on itse asiassa ollut koko joukkueen eniten pelannut pelaaja.

”Viime kautta en ole jaksanut sen enempää enää ajatella. Olen kuitenkin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että pystyttiin hoitamaan tarvittavat suoritukset juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin. Viime kausi näytti, ettei mitään tule meille ilmaiseksi, ja vaikean kauden jälkeen on helppo poimia pelistä kehitettävää. Nyt on taas puhdas pöytä ja aikaa jolle rakentaa”, peilaa Uimonen menneeseen kauteen.

”Muran kanssa olen muutaman kerran jutellut ja olemme keskustelleet hieman millaista joukkuetta hän haluaa ja millaista futista haluaa joukkueensa pelaavan. Hänellä on selkeä ajatus millaista pelityyliä haluaa ja vaikuttaa vaativalta, joka on tietysti hyvä”, kuvailee Verneri Uimonen ensiajatuksiaan uudesta päävalmentajasta.

”Olen todella tyytyväinen siihen, että Verneri Uimonen jatkaa Sinipaidoissa”, toteaa päävalmentaja Mourad Seddiki. ”Keskustelin hänen kanssaan pitkään, ja sanoin sitten heti johtoportaan väelle, että Verkku pitää saada jatkamaan meillä. Hän on tunnollinen, helppo valmennettava, ja sen lisäksi hän on hyvä esimerkki monille pelaajille asenteensa, kurinalaisuutensa, ja periksiantamattomuutensa puolesta. Verkku tulee olemaan tärkeässä roolissa tulevalla kaudella.”

Verneri Uimonen ja päävalmentaja Mourad Seddiki paiskaavat kättä Pirkkahallin käytävällä.

Tulevasta kaudesta puhuttaessa Verneri Uimonen kertoo pitävänsä lohkojaosta todella paljon. Kyse ei ole pelkästä pohjoislohkon pitkien lohkojen välttämisestä, vaan lohkossa on monia kiinnostavia joukkueita, mukaan lukien vanhat Satakunnan tutut Pallo-Iirot ja Jazz. ”Monta hienoa ja haastavaa peliä on edessä. On tietysti selvää että viime kaudesta lähdetään parantamaan. Jokaista peliä lähdetään voittamaan”, Uimonen paaluttaa.

Omista tavoitteista kysyttäessä Uimonen toteaa Kakkosen olevan tällä hetkellä hänelle hyvä sarjataso, jossa pystyy panostamaan sekä jalkapalloon että työelämään. ”Harjoittelen niin reeneissä kuin omalla ajalla tunnollisesti. Haluan tottakai kehittää itseäni jatkuvasti jotta olen parempi pelaaja.”

”Kannattajille iso kiitos taas viime kaudesta. Pohjoislohko oli varmasti raskas myös heille, mutta silti paikan päällä vieraspeleissä oli aina porukkaa. Ensi kaudella on loistavia reissuja edessä, joten toivon että kaikki pääsee paikalle ja pelataan hieno kausi yhdessä!” Uimonen päättää.

Sopimustilanteesta

Tampere Unitedilla on sopimukset ensi kaudesta yhteensä kahdeksan pelaajan kanssa. Sopimuspelaajista tosin Antti Kuusisella on mahdollisuus hakea pelipaikkaa ylemmän sarjatason joukkueesta, ja hänet onkin nähty punaisen paikalliskilpailijan harjoituksissa. Muista viime kauden TamU-pelaajista myös Topias Järvelä, Mauno Sirén ja Berat Grabovci ovat harjoitelleet TPV:n mukana, ja aika näyttää miten heidän tilanteensa etenevät.

Viime kauden pelaajista ainakin Tommi Ala-Hakuni ja Leevi Manninen ovat jo hakeneet siirtoa toisiin seuroihin. Kiitos panoksesta Sinipaidoissa!

Lisää sopimusuutisia voidaan odottaa vielä ennen joulua aikana. Niitä odotellessa kannattaa käydä kausikorttiostoksilla, sillä kausikortin hintaa kasvaa viidellä eurolla aina sopimusjulkaisun yhteydessä.

Pääkatsomokausikorttien hinta on nyt 65 euroa ja ne ovat myynnissä TamU-kaupassa. Kausikorttien hinnat nousevat aina sopimusuutisen yhteydessä 5 eurolla, kunnes kausikortit saavuttavat lopullisen hintansa, eli aikuisten kausikortti 90 euroa ja alennusryhmien kausikortti 65 euroa. Kannattajakatsomoon kausikortin hinta pysyy 50 eurossa koko myyntikauden ajan, eikä kannattajakatsomoon ole ensi kaudella erillistä alennusryhmien kausikorttia. Tervetuloa ostoksille!

TamU-kauppa: tampereunited.fi/kauppa

Sopimuspelaajat:

Elias Alanen (mv)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Aleksi Inkinen (p)
Antti Kuusinen (mv)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Verneri Uimonen (p)