11.12.2018

 
 

Verneri Uimonen jatkaa TamUssa 1+1-vuotisella sopimuksellaTampere United on tehnyt yhden tulevan kauden merkitt√§vimmist√§ kiinnityksist√§, kun Verneri Uimonen, 27, laittoi s√§hk√∂isen puumerkkins√§ sopimusdokumenttiin. Sopimus kattaa tulevan kauden, ja lis√§ksi siin√§ on optio kaudeksi 2020. Uimosen palveluksista oltiin kiinnostuttu my√∂s muualla l√§hiseutujen seuroissa, mutta n√§ill√§ n√§kymin Sinipaidoissa saadaan nauttia ”Verkun” otteista seuraavan kahden kauden ajan.

Uimonen liittyi talviharjoituksiin itsen√§isyysp√§iv√§n j√§lkeen ja ajatukset tulevasta kaudesta ovat odottavan positiiviset. ”Uskon ett√§ saamme hyv√§n joukkueen kasaan ensi kaudelle. Toivon mukaan runko jokseenkin s√§ilyy viime kaudesta, ja sitten saisi muutamia kovia vahvistuksia lis√§ksi.”

Verneri Uimonen on pelannut Tampere Unitedissa jo kolme kautta. Kolmosen kaudella 2016 monipuoliselle pelaajalle haettiin pelipaikkaa eri puolilta kenttää, mutta sittemmin Uimonen on sementoinut itselleen oikean laitapuolustajan paikan. Viime talvena Uimonen oli yllättävässä maalivireessä, ja erityisesti ihmisten mieliin on jäänyt lähes puolesta kentästä vastaantulleen KTP-maalivahdin yllättänyt laukaus. Kaikkiaan talvella kertyi kolme maalia, ja lisäksi Uimonen teki tärkeän voittomaalin sarjakauden avausottelun 90. minuutilla JBK:n verkkoon.

Maalintekijäksi Verneri Uimosta ei tietenkään ole värvätty, vaan odotettavissa on tasaisten laadukasta suorittamista puolustuslinjassa illasta toiseen, ja lisäksi Uimonen tukee hyökkäyksiä voimakkaasti modernin laitapuolustajan tapaan. Molemmilla menneillä Kakkosen kausilla Uimonen on itse asiassa ollut koko joukkueen eniten pelannut pelaaja.

”Viime kautta en ole jaksanut sen enemp√§√§ en√§√§ ajatella. Olen kuitenkin tyytyv√§inen ja ylpe√§ siit√§, ett√§ pystyttiin hoitamaan tarvittavat suoritukset juuri silloin kun sit√§ eniten tarvittiin. Viime kausi n√§ytti, ettei mit√§√§n tule meille ilmaiseksi, ja vaikean kauden j√§lkeen on helppo poimia pelist√§ kehitett√§v√§√§. Nyt on taas puhdas p√∂yt√§ ja aikaa jolle rakentaa”, peilaa Uimonen menneeseen kauteen.

”Muran kanssa olen muutaman kerran jutellut ja olemme keskustelleet hieman millaista joukkuetta h√§n haluaa ja millaista futista haluaa joukkueensa pelaavan. H√§nell√§ on selke√§ ajatus millaista pelityyli√§ haluaa ja vaikuttaa vaativalta, joka on tietysti hyv√§”, kuvailee Verneri Uimonen ensiajatuksiaan uudesta p√§√§valmentajasta.

”Olen todella tyytyv√§inen siihen, ett√§ Verneri Uimonen jatkaa Sinipaidoissa”, toteaa p√§√§valmentaja Mourad Seddiki. ”Keskustelin h√§nen kanssaan pitk√§√§n, ja sanoin sitten heti johtoportaan v√§elle, ett√§ Verkku pit√§√§ saada jatkamaan meill√§. H√§n on tunnollinen, helppo valmennettava, ja sen lis√§ksi h√§n on hyv√§ esimerkki monille pelaajille asenteensa, kurinalaisuutensa, ja periksiantamattomuutensa puolesta. Verkku tulee olemaan t√§rke√§ss√§ roolissa tulevalla kaudella.”

Verneri Uimonen ja päävalmentaja Mourad Seddiki paiskaavat kättä Pirkkahallin käytävällä.

Tulevasta kaudesta puhuttaessa Verneri Uimonen kertoo pit√§v√§ns√§ lohkojaosta todella paljon. Kyse ei ole pelk√§st√§ pohjoislohkon pitkien lohkojen v√§ltt√§misest√§, vaan lohkossa on monia kiinnostavia joukkueita, mukaan lukien vanhat Satakunnan tutut Pallo-Iirot ja Jazz. ”Monta hienoa ja haastavaa peli√§ on edess√§. On tietysti selv√§√§ ett√§ viime kaudesta l√§hdet√§√§n parantamaan. Jokaista peli√§ l√§hdet√§√§n voittamaan”, Uimonen paaluttaa.

Omista tavoitteista kysytt√§ess√§ Uimonen toteaa Kakkosen olevan t√§ll√§ hetkell√§ h√§nelle hyv√§ sarjataso, jossa pystyy panostamaan sek√§ jalkapalloon ett√§ ty√∂el√§m√§√§n. ”Harjoittelen niin reeneiss√§ kuin omalla ajalla tunnollisesti. Haluan tottakai kehitt√§√§ itse√§ni jatkuvasti jotta olen parempi pelaaja.”

”Kannattajille iso kiitos taas viime kaudesta. Pohjoislohko oli varmasti raskas my√∂s heille, mutta silti paikan p√§√§ll√§ vieraspeleiss√§ oli aina porukkaa. Ensi kaudella on loistavia reissuja edess√§, joten toivon ett√§ kaikki p√§√§see paikalle ja pelataan hieno kausi yhdess√§!” Uimonen p√§√§tt√§√§.

Sopimustilanteesta

Tampere Unitedilla on sopimukset ensi kaudesta yhteensä kahdeksan pelaajan kanssa. Sopimuspelaajista tosin Antti Kuusisella on mahdollisuus hakea pelipaikkaa ylemmän sarjatason joukkueesta, ja hänet onkin nähty punaisen paikalliskilpailijan harjoituksissa. Muista viime kauden TamU-pelaajista myös Topias Järvelä, Mauno Sirén ja Berat Grabovci ovat harjoitelleet TPV:n mukana, ja aika näyttää miten heidän tilanteensa etenevät.

Viime kauden pelaajista ainakin Tommi Ala-Hakuni ja Leevi Manninen ovat jo hakeneet siirtoa toisiin seuroihin. Kiitos panoksesta Sinipaidoissa!

Lisää sopimusuutisia voidaan odottaa vielä ennen joulua aikana. Niitä odotellessa kannattaa käydä kausikorttiostoksilla, sillä kausikortin hintaa kasvaa viidellä eurolla aina sopimusjulkaisun yhteydessä.

Pääkatsomokausikorttien hinta on nyt 65 euroa ja ne ovat myynnissä TamU-kaupassa. Kausikorttien hinnat nousevat aina sopimusuutisen yhteydessä 5 eurolla, kunnes kausikortit saavuttavat lopullisen hintansa, eli aikuisten kausikortti 90 euroa ja alennusryhmien kausikortti 65 euroa. Kannattajakatsomoon kausikortin hinta pysyy 50 eurossa koko myyntikauden ajan, eikä kannattajakatsomoon ole ensi kaudella erillistä alennusryhmien kausikorttia. Tervetuloa ostoksille!

TamU-kauppa: tampereunited.fi/kauppa

Sopimuspelaajat:

Elias Alanen (mv)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Aleksi Inkinen (p)
Antti Kuusinen (mv)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Verneri Uimonen (p)