Veikka Stålhandille jatko­sopimus Sinipaitoihin

30/01/2023 TamU
Uutinen

Kesken viime kauden Tampereelle ja Sinipaitoihin siirtynyt Veikka Stålhand, 22, on allekirjoittanut Tampere Unitedin kanssa jatkosopimuksen. Stålhandin sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla, ja hän tuo lisää kilpailua maalivahtiosastolle. Tampere Unitedilla on jo nyt sopimus kolmannen kovan haastajan kanssa, ja hänen nimensä julkaistaan myöhemmin tällä viikolla. Myös kenttäpelaajien sopimusuutisia on odotettavissa lähitulevaisuudessa.

Veikka Stålhand

  • Syntynyt 1. syyskuuta 2000
  • Mikkelin Palloilijoiden kasvatti, joka muutti Tampereelle viime vuonna.
  • Tilillä viisi Kakkosen ottelua Mikkelin Pallo-Kissoissa kaudella 2021.

Pelaajana olen hyvä jalalla, pystyn auttamaan toppareita pelin rakentamisvaiheessa.

- Veikka Stålhand
Maalivahti

Joukkueena lähdetään tavoittelemaan nousua. Tämän hetken joukkue on toki vielä kesken, mutta nyt olemme jo saaneet hyviä testipelaajia treeneihin.

- Veikka Stålhand
Maalivahti

Veikka Stålhand saapui Tampere Unitediin syyskuussa 2022. Maalivahti liittyi tuolloin joukkueen mukaan, kun TamUn maalivahtiosasto kaipasi täydennystä ja Stålhandista saatiin laadukas vaihtoehto maalipuiden väliin. Syyskausi joukkueen mukana riitti vakuuttamaan niin valmennuksen kuin maalivahdin itsensäkin.

”Ensisijainen tavoite oli jatkaa TamUssa myös tuleva kausi. Syksyn ajan treenasin joukkueen mukana ja siitä jäi hyvä fiilis. Ei sitä hyvää kannata turhaan lähteä vaihtamaan. Nyt kun tietää porukan, on kiva jatkaa tutussa ympäristössä”, Stålhand kertoo.

Juniorisarjat Stålhand kolusi läpi Mikkelin Palloilijoiden riveissä. MP:n mukana Stålhand jatkoi aina P20 SM-sarjaan asti. Kaudeksi 2021 maalivahti kuitenkin siirtyi Mikkelin Pallo-Kissojen riveihin, jossa tilastoihin merkittiin viisi Kakkosen ottelua.

Kauden 2021 jälkeen maalivahdille tuli kuitenkin pidempi tauko olkapääleikkauksen vuoksi. Uudelleen pelit jatkuivat sarjapykälää alempana Ristiinan Pallossa, jossa Stålhand pelasi myös kenttäpelaajana. 

Haussa suurempi rooli

Stålhandin vahvuudet maalivahtina kenties kertovat osaltaan, miksi hänet on myös nähty kenttäpelaajana.

”Pelaajana olen hyvä jalalla, pystyn auttamaan toppareita pelin rakentamisvaiheessa”, Stålhand kuvailee.

Tampere Unitedin riveissä Stålhand ei ehtinyt juurikaan vielä kaudella 2022 pelaamaan. Peliaikaa tuli kahdessa ottelussa kakkosjoukkueessa. Lisäksi Stålhand pelasi yhden ottelun UEFA Regions’ Cupissa Turkissa, jossa maalivahti onnistui torjumaan pilkun harmilliseen 1–2-tappioon päättyneessä ottelussa Kayseriä vastaan.

Lisäksi Stålhand on päässyt pelaamaan TamUn talven ensimmäisissä harjoitusotteluissa, ja alla on nollapeli TPV:tä vastaan. Stålhand lähteekin hakemaan suurempaa roolia.

”Tietenkin henkilökohtaisena tavoitteena on pelata ehjä kausi ja saada mahdollisimman paljon pelejä”, Stålhand myöntää.

Joukkueen tavoitteiden osalta maalivahti kuvailee samankaltaisia asioita kuin muutkin sopimuksen Tampere Unitedin kanssa tehneet pelaajat. Päättynyt kausi on jättänyt nälkää, mutta myös luottoa Sinipaitojen mahdollisuuksiin.

”Joukkueena lähdetään tavoittelemaan nousua. Tämän hetken joukkue on toki vielä kesken, mutta nyt olemme jo saaneet hyviä testipelaajia treeneihin”, toteaa Stålhand viitaten Tampere Unitedin tähän mennessä julkaistuun 12 muuhun sopimuspelaajaan.

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Tampere Unitedin sopimuspelaajien joukko kasvaa Veikka Stålhandin sopimuksen julkaisun myötä kolmeentoista. Lisää sopimuksia on kuitenkin jo takataskussa odottamassa julkaisua, ja näitä päästään julkaisemaan tällä ja ensi viikolla.

Joukkueen rakentumista pala palalta seuratessa on hyvä jo hankkia kausikortti tulevalle kaudelle. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv

Katso Veikka Stålhandin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa