26.7.2017

 
 

Vedenjakajalla seisova TamU palaa sunnuntaina TammelaanTampere United saa sunnuntaina Tammelaan vieraakseen sarjakakkosena majailevan BK-46:n Karjaalta. Kaiken kaikkiaan sarjatilanne on Kakkosen B-lohkossa kutkuttava, sillä BK-46 kuuluu yhden pisteen sisällä olevaan kärkinelikkoon, eikä kahdeksannella sijalla oleva TamUkaan ole kärjestä kuin kahdeksan pisteen päässä. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että TamUlla on matkaa putoamisviivalle vain kuusi pistettä. Näin ollen TamU on sunnuntain ottelussa vedenjakajalla: voitto voisi siivittää TamUn ottamaan kiinni paljon ristiin pelaavat kärkijoukkueet, mutta tappion tullessa katseet kääntyvät väkisin katsomaan, miten takaa-ajajat keräävät kierroksella pisteitä.

TamU tulee otteluun hyvässä tilanteessa, sillä alla on peräti kuusi perättäistä tappiotonta ottelua. Kolme viimeistä ottelua tosin ovat olleet tasapelejä. Näitäkin voidaan kuitenkin pitää hyvinä tuloksina, sillä kaikki nämä kolme tasapelipistettä ansaittiin vierasotteluissa, joista kahdessa ensimmäisessä oli vastassa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat FC Viikingit ja Käpylän Pallo, ja viimeisimmässä Sinipaidat avauskierroksella Pyynikillä voittanut FC Espoo.

BK-46 puolestaan koki edellisess√§ ottelussa 2‚Äď3 (0‚Äď1) -kotitappion monien aliarvioimaa Peimari Unitedia vastaan. T√§m√§ olikin joukkueen ensimm√§inen tappio sitten Tampere Unitedin toukokuun puolessa v√§liss√§ tekem√§n Karjaan vierailun, jolloin runsasmaalinen ottelu p√§√§ttyi lopulta Sinipaitojen eduksi maalein 3‚Äď4 (2‚Äď2). Kaikkiaan karjaalaisten tappioton putki ehti kasvaa yhdeks√§n ottelun mittaiseksi, ja itse asiassa Peimari ja TamU ovat ainoat joukkueet jotka ovat BK-46:n t√§ll√§ kaudella voittaneet ‚Äď Peimari United viel√§p√§ kahdesti.

”P√§√§semme pitk√§st√§ aikaa kotiin ja Tammelaan, mik√§ varmasti tulee n√§kym√§√§n my√∂s kent√§ll√§”, uskoo p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Saamme vastaamme yhden sarjan parhaista joukkueista, mutta minulla on todella kova luotto omiin j√§tkiin ja uskonkin, ett√§ pystymme uusimaan kev√§tkierroksen tuloksen. Olemme saaneet j√§lleen hyv√§n reeniviikon alle ja joukkueessa n√§kyy t√§ll√§ hetkell√§ kilpailutilanne pelipaikoista positiivisena ilmeen√§.”

Joukkueen terveystilanteen M√§kel√§ kuvailee olevan ”niin hyv√§ kuin se voi t√§ss√§ kohti kautta olla”. N√§ill√§ n√§kymin vain Konsta Raittinen ei ole p√§√§valmentajan k√§ytett√§viss√§, sill√§ nuori keskikentt√§pelaaja hakee toistaiseksi peliaikaa Kolmosen k√§rkijoukkueisiin kuuluvasta Nokian Palloseurasta.

BK-46:lla puolestaan on ottelun alla pieniä pelaajahuolia, sillä toukokuusa TamUn verkkoon maalinkin tehnyt Mergim Bushi on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Lisäksi niinikään TamU-ottelussa maalin tehnyt Mitchell Lopez on jättänyt joukkueen kokonaan, ja vasempana laitahyökkääjänä kentän parhaimmistoon kuulunut John Fagerström on aloittanut asepalveluksen, eikä hänen osallistumisestaan tai pelikunnostaan ole luonnollisestikaan tässä vaiheessa tietoa vierasleirissä. Tämä kolmikko on tehnyt BK-46:n kaikkiaan 29:stä maalista yhteensä 16, joten kyse on tulivoimaisesta kolmikosta. Näiden lisäksi keskikentän avainpelaajiin kuuluva Jacob Bushue vaihdettiin Peimari-ottelusta pois kentältä jonkinlaisen loukkaantumisen takia, mutta hänen pelikunnostaan ei ole tarkempaa tietoa. Maalintekijätilastossa puolestaan huomiota herättää mainitun kolmikon lisäksi lähes kaksimetrisen toppari Alieu Ceesay, joka on tehnyt ilmeisesti erikoistilanteista jo neljä maalia.

TamU-TV on jälleen sunnuntaina mukana Tammelassa. Suora lähetys alkaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 16, jolloin ottelua ennakoidaan tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäisen johdolla. TamU-TV:n vakituisesta porukasta studioon tulee Elina Vainikainen ja lisäksi vieraaksi saadaan Tampere Unitedin kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho. Ottelun selostaa sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja asiantuntijakommentit antaa edustusjoukkueen ensimmäisten nousuvuosien kapteeni Ilkka Innola.

Huivit ylös!

huivit_ylos_1200x675

Ota TamU-huivisi mukaan otteluun, sillä ennen ottelun alkua toteutetaan huivitempaus. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, pyydetään kaikkia katsojia nousemaan seisomaan ja nostamaan huivi kaksin käsin pään yläpuolelle. Huivit pidetään ylhäällä koko pelaajaesittelyn ajan aina ottelun alkuvihellykseen saakka. Jos sinulla ei vielä ole huivia, voit ostaa sen stadionin portilta tai fanituotteiden myyntipisteeltä huippuedullisesti 10 euron hintaan.

Loppukauden kausikortit myynnissä

Ottelun lipunmyynniss√§ on myynniss√§ my√∂s kausikortteja loppukauden kuuteen kotiotteluun. Aikuisten kausikortti maksaa 40 euroa ja alennusryhmien kausikortti 25 euroa, joten kausikortilla n√§kee kuusi ottelua viiden ottelun hinnalla. Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla sunnuntaina 30.7. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ‚Äúrep√§ist√§‚ÄĚ lippusi puhelimen n√§yt√∂lt√§.

Stadionilla yleisöä palvelee heti porttien auettua klo 16 mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!