Vastus kovenee kun koti­ottelut jatkuvat perjantaina Ratinassa

13/09/2017
Otteluennakko

Sunnuntaina voitokkaasti kotiyleisön edessä pelannut Tampere United palaa perjantai-iltana Ratinaan alle viikon tauon jälkeen. Tällä kertaa vastus kovenee, sillä vieraaksi saadaan yhä nousukamppailussa mukana oleva FC Viikingit. Sinipaidoille suurimman motivaation otteluun tuo sunnuntaina saavutetun sarja-aseman pitäminen, eli kaupungin punaisen puolen lippulaivan takana pitäminen sarjataulukossa.

Tampere Unitedin mahdollisuus päästä mukaan nousukarsintoihin on enää teoreettinen, mutta myös FC Viikinkien on käytännössä voitettava kaikki jäljellä olevat kolme otteluaan, jotta toiveet nousukarsintoihin pääsemisestä pysyvät elossa. Siksi Ratinassa nähdään perjantaina takuuvarmasti motivoitunut itähelsinkiläisryhmä. Edellisessä kohtaamisessa Vuosaaren Heteniityllä pisteet tasattiin maalein 1–1 (1–0), kun Max Mäkelä vei Viikingit johtoon ensimmäisellä jaksolla ja Santeri Salomaa toi puskumaalillaan Sinipaidat tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli tuolloin omat mahdollisuutensa tehdä voittomaali, joten molemmissa leireissä on jäänyt sopivasti jotakin hampaankoloon edellisestä ottelusta.

FC Viikinkien kokoonpanossa on edelliskohtaamisen jälkeen tapahtunut merkittäviä muutoksia. TamUn verkkoon maalin tehnyt Max Mäkelä muutti elokuun lopussa opiskelemaan Hollantiin ja lisäksi Osongo Emongo siirtyi FC Legirus Interiin pian TamU-kohtaamisen jälkeen. Mäkelä ehti tehdä 13 ottelussa seitsemän maalia, ja hiukan vähemmälle peliajalle jäänyt Emongokin osui alkukaudella kolmesti. Heidät on kuitenkin korvannut vähintäänkin hyvin Klubi 04:ssä alkukaudella vain jämäminuutteja saanut Joel Paatelainen, joka on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa jopa seitsemän maalia. Paatelaisen rupeama punapaidassa alkoi komeasti hattutempulla, ja sen jälkeen hän on osunut maaliin kaikissa neljässä viimeisessä ottelussaan. Kokonaan vahvuudesta poistuneiden lisäksi Viikinkien kokoonpanosta puuttuu perjantaina Hussein Mohamed, joka hölmöili itselleen neljän ottelun pelikiellon elokuun lopussa pelatussa BK-46-ottelussa.

Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa vastaan tulevan kovan joukkueen. ”Viikingeillä on erittäin kova putki menossa, eli viimeisistä 13 ottelusta 8 voittoa 3 tasuria ja vain 2 häviötä. Meidän saldomme on aivan sama, joten lähtökohtiin nähden voidaan odottaa erittäin kovatasoista peliä”, Mäkelä ennakoi.

”Meillä on edelleen vähän huolia loukkaantumisten kanssa. Varmasti poissa ovat Lauri Saari, Konsta Raittinen, Mehdi Fennane ja Sasu Nieminen, Mäkelä luettelee ”Lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta torstaina reeneissä, mutta joka tapauksessa saamme kovan ja iskukykyisen joukkueen jälleen kasaan.”

”Meillä on kolme peliä jäljellä ja kausi ollut tähän saakka todella onnistunut”, Mäkelä arvioi. ”Joukkue on pelannut pääosin todella kovalla tasolla, ja yksi asia minkä haluan nähdä viimeisissä peleissä on TUNNE. Se täytyy olla kunnossa, koska sitä kautta saamme myös oman pelimme toimimaan. Meidän pelitapamme vaatii todella kovaa aggressiivisuutta ja tunnetta, jotta saamme kaiken irti joukkueesta ja se onkin se asia mitä haluamme vielä tarjota meidän hienolle yleisölle ja upeille faneillemme ja logollemme”, päättää Mäkelä.

Ottelu näkyy luonnollisesti jälleen TamU-TV:ssä. Suora ottelulähetys alkaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30, jolloin Tarmo Lyytikäinen ennakoi ottelu yhdessä Ari ”Zico ”Hjelmin ja Ville Toivan kanssa. Ottelun alkaessa selostuksesta vastaa Manu Haapalainen, joka saa kommentaattorikseen Elina Vainikaisen.

Ratinaan Laukonsillan kautta

Ottelu pelataan perjantaina klo 18.30 Ratinan stadionilla. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu klo 17.30 alkaen ylätasanteelta Laukonsillan puoleisesta päädystä. Samaan aikaan aukeavat myös Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste ja Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Liput otteluun maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ”repäistä” lippusi puhelimen näytöltä.

Ratinan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo. Sinikaartille ja muille kannattajahenkisille on varattu tilaa pääkatsomon länsipäädystä ja vieraskannattajille pääkatsomon itäpäädystä. Ratinassa on parkkitilaa hyvin rajoitetusti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai parkkeeraamaan keskustan parkkihalleihin.

Tervetuloa sinivihreään tunnelmaan Ratinaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2