13.9.2017

 
 

Vastus kovenee kun koti­ottelut jatkuvat perjantaina RatinassaSunnuntaina voitokkaasti kotiyleisön edessä pelannut Tampere United palaa perjantai-iltana Ratinaan alle viikon tauon jälkeen. Tällä kertaa vastus kovenee, sillä vieraaksi saadaan yhä nousukamppailussa mukana oleva FC Viikingit. Sinipaidoille suurimman motivaation otteluun tuo sunnuntaina saavutetun sarja-aseman pitäminen, eli kaupungin punaisen puolen lippulaivan takana pitäminen sarjataulukossa.

Tampere Unitedin mahdollisuus p√§√§st√§ mukaan nousukarsintoihin on en√§√§ teoreettinen, mutta my√∂s FC Viikinkien on k√§yt√§nn√∂ss√§ voitettava kaikki j√§ljell√§ olevat kolme otteluaan, jotta toiveet nousukarsintoihin p√§√§semisest√§ pysyv√§t elossa. Siksi Ratinassa n√§hd√§√§n perjantaina takuuvarmasti motivoitunut it√§helsinkil√§isryhm√§. Edellisess√§ kohtaamisessa Vuosaaren Heteniityll√§ pisteet tasattiin maalein 1‚Äď1 (1‚Äď0), kun Max M√§kel√§ vei Viikingit johtoon ensimm√§isell√§ jaksolla ja Santeri Salomaa toi puskumaalillaan Sinipaidat tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli tuolloin omat mahdollisuutensa tehd√§ voittomaali, joten molemmissa leireiss√§ on j√§√§nyt sopivasti jotakin hampaankoloon edellisest√§ ottelusta.

FC Viikinkien kokoonpanossa on edelliskohtaamisen jälkeen tapahtunut merkittäviä muutoksia. TamUn verkkoon maalin tehnyt Max Mäkelä muutti elokuun lopussa opiskelemaan Hollantiin ja lisäksi Osongo Emongo siirtyi FC Legirus Interiin pian TamU-kohtaamisen jälkeen. Mäkelä ehti tehdä 13 ottelussa seitsemän maalia, ja hiukan vähemmälle peliajalle jäänyt Emongokin osui alkukaudella kolmesti. Heidät on kuitenkin korvannut vähintäänkin hyvin Klubi 04:ssä alkukaudella vain jämäminuutteja saanut Joel Paatelainen, joka on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa jopa seitsemän maalia. Paatelaisen rupeama punapaidassa alkoi komeasti hattutempulla, ja sen jälkeen hän on osunut maaliin kaikissa neljässä viimeisessä ottelussaan. Kokonaan vahvuudesta poistuneiden lisäksi Viikinkien kokoonpanosta puuttuu perjantaina Hussein Mohamed, joka hölmöili itselleen neljän ottelun pelikiellon elokuun lopussa pelatussa BK-46-ottelussa.

Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa vastaan tulevan kovan joukkueen. ”Viikingeill√§ on eritt√§in kova putki menossa, eli viimeisist√§ 13 ottelusta 8 voittoa 3 tasuria ja vain 2 h√§vi√∂t√§. Meid√§n saldomme on aivan sama, joten l√§ht√∂kohtiin n√§hden voidaan odottaa eritt√§in kovatasoista peli√§”, M√§kel√§ ennakoi.

”Meill√§ on edelleen v√§h√§n huolia loukkaantumisten kanssa. Varmasti poissa ovat Lauri Saari, Konsta Raittinen, Mehdi Fennane ja Sasu Nieminen, M√§kel√§ luettelee ”Lis√§ksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta torstaina reeneiss√§, mutta joka tapauksessa saamme kovan ja iskukykyisen joukkueen j√§lleen kasaan.”

”Meill√§ on kolme peli√§ j√§ljell√§ ja kausi ollut t√§h√§n saakka todella onnistunut”, M√§kel√§ arvioi. ”Joukkue on pelannut p√§√§osin todella kovalla tasolla, ja yksi asia mink√§ haluan n√§hd√§ viimeisiss√§ peleiss√§ on TUNNE. Se t√§ytyy olla kunnossa, koska sit√§ kautta saamme my√∂s oman pelimme toimimaan. Meid√§n pelitapamme vaatii todella kovaa aggressiivisuutta ja tunnetta, jotta saamme kaiken irti joukkueesta ja se onkin se asia mit√§ haluamme viel√§ tarjota meid√§n hienolle yleis√∂lle ja upeille faneillemme ja logollemme”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§.

Ottelu n√§kyy luonnollisesti j√§lleen TamU-TV:ss√§. Suora ottelul√§hetys alkaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30, jolloin Tarmo Lyytik√§inen ennakoi ottelu yhdess√§ Ari ”Zico ”Hjelmin ja Ville Toivan kanssa. Ottelun alkaessa selostuksesta vastaa Manu Haapalainen, joka saa kommentaattorikseen Elina Vainikaisen.

Ratinaan Laukonsillan kautta

Ottelu pelataan perjantaina klo 18.30 Ratinan stadionilla. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu klo 17.30 alkaen ylätasanteelta Laukonsillan puoleisesta päädystä. Samaan aikaan aukeavat myös Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste ja Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Liput otteluun maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ”rep√§ist√§” lippusi puhelimen n√§yt√∂lt√§.

Ratinan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo. Sinikaartille ja muille kannattajahenkisille on varattu tilaa pääkatsomon länsipäädystä ja vieraskannattajille pääkatsomon itäpäädystä. Ratinassa on parkkitilaa hyvin rajoitetusti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai parkkeeraamaan keskustan parkkihalleihin.

Tervetuloa sinivihreään tunnelmaan Ratinaan!